Apache tranen


 

Interessant om te weten
Apache Tranen zijn Zwarte Obsidianen. Het zijn vaak kleinere ‘doorzichtige’ stenen in de vorm van druppels, die worden gevonden, in met name, Arizona in de Verenigde Staten. Apache Tranen worden gevormd uit Veldspaat, Hornblende, Biotit en Kwarts. Net als Obsidiaan zijn Apache Tranen een vorm van Vulkanisch Glas. Er is een bijzondere legende met betrekking tot de Apache Tranen. Nadat een Apache stam meerdere keren een nederzetting in Arizona had aangevallen, wisten enkele soldaten hun kamp te vinden en vermoordden bijna alle mannen. Apaches die overbleven sprongen in een nabijgelegen ravijn om uit handen van de blanken te blijven. De achtergebleven vrouwen en kinderen huilden, jammerden en rouwden om hun doden. Hun tranen werden opgenomen in kleine zwarte stenen. Wanneer de stenen tegen het licht worden gehouden kan de doorzichtige traan van een Apache vrouw worden gezien… zo beweert men…

*  Apache Tranen brengen geluk. Iemand die een Apache Traan bezit, zal nooit meer hoeven te huilen.

Apache tranen is een mildere vorm van zwart obsidiaan. De steen beschermt het aura en neemt negatieve energie in zich op (regelmatig reinigen dus!). Het helpt bij angst, blokkades, oude pijnen en traumatische ervaringen loslaten. De steen verbetert de opname van vitamine C en werkt goed bij spierkrampen

Apache Tranen

Energetische werking Apache Traan

Lichamelijk: Apache traan biedt kracht en uithoudingsvermogen, vitaliseren het bloed, stimuleren nagel- en haargroei en geven het immuunsysteem een opkikker.

Emotioneel: Apache tranen helpen je om oud verdriet los te laten, negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten en om vreugde te beleven in fysieke ervaringen. Deze stenen helpen je ook bij het verwerken van  emotionele trauma’s en angsten.

Kortom, het helpt je als je aards zwaar zit. Vooral als je om iemand rouwt.

Spiritueel: Apache traan stimuleren je intuïtie, bieden geestelijke bescherming en helpen je de waarde te beseffen van de spirituele lessen die je op het fysieke niveau kan leren.

 

Psychisch: biedt troost, geeft inzicht in de oorzaak van droefheid.

Geestelijk: stimuleert analytische vaardigheden en bevordert vergevingsgezindheid.

Spiritueel: heft zelfopgelegde beperkingen op.

Gezondheid: spierkrampen, opname vitamine C en D.

2 gedachten over “Apache tranen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.