Horoscoop


 

 

Horoscoop

We kennen het allemaal, onze horoscoop of sterrenbeeld. Veel mensen kijken dagelijks, wekelijks, maandelijks en zelfs jaarlijks naar wat de sterren ons te vertellen hebben. Prognoses die op langere termijn geschreven worden door Astrologen. Wanneer we de getrokken horoscoop terug kijken achteraf, zien we dat er weinig of niet veel van klopt.

Maar we kijken wel naar wat er ons gezegd of verteld wordt en daar vervolgens toch bepaaalde verwachtingen van hebben. En dan achteraf zien dat er weinig uitgekomen is van de verwachtingen.

Soms moeten we voor iets uitkijken wat op ons pad komt, voor bepaalde personen of gebeurtenissen waar we dan toch op rekenen. Liefdes die ons pad zouden kunnen kruisen en dan naar uitkijken tussen de mensen wie het is, zou deze persoon dan de ware zijn die voorspeld is? Teleurstelling omdat niemand aan deze verwachting heeft voldaan.

Of er wordt een gelukje in de loterij gezien, dus kopen we loten en wachten met spanning op de trekking waarbij we niet eens 0,01 Eurocent gewonnen hebben. Maar het was toch gezegd?

Beste mensen, deze voorspelingen zijn gebaseerd op het algemeen en niet op ons persoontje zelf, al kan er een toeval treffer er tussen waar van we denken….zie je wel, mijn horoscoop was toch juist.

Wanneer de dag, week, maand of jaar voorbij is dan pas kan men zeggen of het voorspelde aan verwachtingen heeft voldaan, eerder niet.

Wanneer men echt iets over zichzelf wilt weten en inzicht wilt in de eigen persoonlijkheid, is de geboorte horoscoop toch het meest geschikt treffend. Veelal zo treffend dat men daar genoeg aan heeft om verder in zichzelf te kunnen kijken en daarmee verder het pad op kan. Natuurlijk is een goede Astroloog ook bepalend die de sterren lezen en hoe bepalens zij waren op het moment van de geboorte. Bij een geboorte horoscoop horen ook de periodes van jaren met welke groei men dan doorgaat.

Op mijn blog plaats ik ook iedere week een horoscoop die niet door mij berekend is en doe dat enkel voor de liefhebbers die graag hun horoscoop lezen. Zelf lees ik mijn horoscoop nooit omdat  mijn geboorte horoscoop voldoende is en niet naar voorspellingen leef die zelden uitkomen en zo ook geen valse verwachtingen beleef.

Tijdens mijn cursus ”Geboortehoroscopen” jaren terug toch al veel treffende horoscopen gemaakt met alle plezier voor mensen, die zichzelf helemaal herkende mijn berekening.

Leef niet naar voorspellingen, leef het leven zoals je het ontvangt en op je pad komt.

Marianne

Advertenties

4 gedachten over “Horoscoop

 1. Wat niet vergeten mag worden dat is dat het horoscoop in drie delen gedeeld wordt, en waarvan mensen geen weet hebben. En zelfs eigenlijk al vanaf bij hun geboorte met een niet juiste teken rondlopen. Ook dat gebeurd.
  Dit allemaal omdat men de maand bekijkt en dan zo het teken aan de persoon geeft. Maar uren spelen een rol plaats speelt een rol.

  En zoals je schrijft een horoscoop die voor een week maand of jaar getrokken wordt en toch door heel wat mensen wordt gedaan en gelezen is algemeen. En ze zullen zeker raakvlakken inzitten maar dat is dan ook voor de andere zo.

  Dus mensen, mensen die een horoscoop laten trekken laat het doen door een geboortehoroscoop.

  Marianne die wou ik gewoon nog bij je tekst hebben. Om toch een goede duidelijkheid in een horoscoop.

  1. Iedere aanvulling gebaseerd op de werkelijke realiteit van horoscopen is altijd welkom.

   Een geboorte horoscoop weergeeft je ware identiteit, je gehele persoonlijkheid en karakter aan die je werkelijk bent.

   Dat klopt, ieder sterrenbeeld bestaat uit 3 Decanaten, de graden van 10 dagen waardoor eigenschappen toch weer anders zijn dan de andere 2 Decanaten.

   Helemaal waar, veel mensen DENKEN een sterrenbeeld te zijn die ze werkelijk niet zijn en dan zich afvragen, dit klopt niet of past niet bij mij. Vergeten wordt ook zoals je zegt, de tijd….wie voor 12 uur geboren is, is weer anders dan wie na 12 uur geboren is. Zeker wanneer het sterrenbeeld van teken verandert.

   Belangrijk is ook de juiste Ascedant die nog weleens vergeten wordt en toch een belangrijke rol mee speelt in je geboorte horoscoop. Het moment waar de Maan stond op de tijd van geboorte, dus het tegenovergestelde van de Zon in je sterrenbeeld..

   De Huizen waar de planeten en aspecten in voorkomen zeggen ook veel over je persoonlijkheid. En zeker je geboorteplaats die in hoeverre afstaat van de GMT tijd.
   Zelfs dan nog komen de positieve en mindere positieve kanten van je persoonlijkheid aan het licht, precies zoals je bent en wilt inzien.

   Zo ziet men dan maar weer, de voorspellingen die aangeboden worden een hemelsbreed verschil is met geboorte horoscoop die vast staat en altijd blijvend is.
   Vandaar ik alleen voor geboorte horoscopen geleerd heb.

   Bedankt Bruno voor je aanvulling waardoor weer een aanvulling van mij geschreven kon worden.

   1. Ik wou het allemaal niet bij benaming geven daarom dat ik het op een verstaanbare manier wilde brengen.
    Maar Zoals je schrijft Marianne de huizen, het Ascedant teken en de zwarte maan in het teken spelen een belangrijke rol. Ook de graden waardoor er een heel andere horoscoop kan komen dan dat mensen soms verwachten.

    Nu ik heb het dan nog verder gedaan en het 13de teken erbij geleerd. Dat maakt dat er soms een hele andere verschuiving komt, dat ook te maken heeft met de -0.1 of +0.1 uren. GMT. En graden spelen een belangrijke rol in de horoscoop.

    1. Zelf wilde ik het ook algemeen houden, maar om de lezers een inzicht te geven dat een geboorte horoscoop belangrijker is dan de algemene horoscoop, is het dan toch wel weer leuk. Men heeft verder eigenlijk niets anders nodig omdat je persoonlijkheid en leven hierin vast staat. Ben je jezelf even kwijt? kijk dan even in je geboorte horoscoop en je vind jezelf weer terug.

     Lilith, de Zwarte Maan…die mag zeker ook niet vergeten worden, de Maansknoop van het karma die een belangrijk aspect heeft, bedankt Bruno om aan te halen.

     Bedankt voor het aanhalen van het 13e sterrenbeeld die nog weinig bekend is. Is ergenss ook weer geen volledig sterrenbeeld, maar een ”gat” opvult tussen Schorpioen en Boogschutter. Zelf had ik gehoopt dat mijn Ascedant daar ook in zou vallen, helaas net 2 graden verder in Boogschutter.
     ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

     Een prachtig sterrenbeeld die ik voor de lezers even op gezocht heb op internet om schrijfwerk te besparen.

     Het 13e dierenriemteken – de Slangendrager (Ophiuchus)

     De slangendrager is officieel geen dierenriemteken, maar misschien juist nu wat we nodig hebben. Hij/zij bevind zich wel in de dierenriemgordel, in het “gat” tussen Schorpioen en Boogschutter en wordt door sterrenwachten als het teken “Ophiuchus = Slangendrager/Slangenbezweerder” aangegeven.

     De Slangendrager staat voor de sjamaan/sjamanca en is de bewaker van de levensenergie. Hij/zij kent het geheim van het leven. Zijn/haar voet wijst naar het hart van de Galaxis, de Bron en verbind ons met dit Hogere Zelf.

     Hij/zij brengt vrouwelijke en mannelijke waarden in ons samen en schenkt ons eenheidsbewustzijn. Ophiuchus helpt ons met de laatste stappen in onze ontwikkeling richting 21-12-2012. Hij/zij wijst de weg naar het centrum van de melkweg, waarmee wij en onze zon op juist die dag in een lijn staan!

     Relatie met elementen, lichaamsdelen en een deel van planten

     De maankalender wordt door veel mensen gebruikt, om het beste moment voor activiteiten te plannen. Met elk dierenriemteken zijn bepaalde dagkwaliteiten verbonden, en ook lichaams- en plantendelen. Zo horen de ‘water-tekens’ bijvoorbeeld bij het zenuwstelsel en de bladeren en kun je op de betreffende dagen het beste bladgroente en kruiden met geneeskrachtige bladeren oogsten. De Slangendrager heeft een geheel eigen plek gekregen in dit systeem. Als boodschapper met het goddelijke is hij verbonden met het element ether en alles etherische in lichaam en plant: de aura en de chakra’s (vooral kruinchakra) en de deva van de plant. De spirituele plantenboodschap zal zich op een Slangendrager-dag makkelijker aan je openbaren en in een remedie laten verwerken. Deze dagen zijn bijzonder geschikt voor meditatie, rituelen, heling en andere sjamanistische activiteiten. Zij staan in het teken van eenheidsbewustzijn en onvoorwaardelijke liefde, balans tussen vrouwelijk en mannelijk en het contact met het goddelijke en de kosmos.

     esclulaap
     esclulaapMeditatieklaur: Zilver

     Trefwoorden
     Christusbewustzijn, sjamaan, heler, bewaker van levensenergie, kennis over het geheim van het leven, verheffen van het instinct naar een hoger niveau van intuïtie en aanvoelen; dromen, visioenen; er Zijn en mee stromen met wat er Is.
     Kruinchakra en hormoonsysteem.

     Bron: http://www.femtopia.nl/maan/slangendrager.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.