Dagtekst: Het spijt me.


 

“Het is goed dat degene, die verkeerd heeft gehandeld, zijn fout erkent en er spijt van heeft, maar dat is niet voldoende. Zelfs als het berouw en de tranen die daarmee gepaard gaan, soms een soort van zuivering inhouden, om te worden vergeven moet je voor herstel zorgen.
Je hebt iemand onrecht aangedaan en je biedt je verontschuldigingen aan. Als hij deze aanvaardt, is dat heel goed, maar je moet de schade nog herstellen; pas dan ben je hem niets meer schuldig. Als je tegen degene die je hebt benadeeld zegt, “Het spijt me zeer, neem het me niet kwalijk…” is dat niet voldoende en de goddelijke wet zal je achtervolgen totdat je het kwaad dat je hebt aangericht hebt hersteld. Dan zul je zeggen: “Maar die persoon, die ik heb benadeeld, heeft mij toch vergeven?” Nee, de kwestie wordt niet zo gemakkelijk geregeld, want die persoon is één aspect, en de wet een ander. Die persoon heeft je vergeven, natuurlijk, maar de wet, de goddelijke wet, vergeeft je niet, zij zal je vervolgen totdat je alles hebt hersteld. Degene die je vergeeft , bewijst dat hij nobel, edelmoedig is. Maar vergeving lost de kwestie niet op, zij bevrijdt de slachtoffers, zij die slecht behandeld, benadeeld zijn, maar ze bevrijdt de schuldigen niet. Om zichzelf te bevrijden, moet de da
der herstelwerk verrichten.”

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Wanneer men goed leest, lees je dat het Karma niet gelijk opgelost is door enkelvoudig te zeggen…Sorry, excuses of het spijt me.
De oorzaak van het gedrag moet goed bekeken worden en dan eraan te gaan werken kan het grootste deel van het karma doen oplossen.
Vergeten wordt al vlug…alles wat men in pijn de ander aandoet, in 3-voud terugkeert op het pad zonder vergeving.

Advertentie

2 gedachten over “Dagtekst: Het spijt me.

 1. als ik het goed begrijp leven we nog steeds onder de wetten en niet onder de genade Gods? Vergeving op zich lost de kwestie niet op maar zorgt dat zowel schuldige als schuldenaar niet meer vol spijt en haat door het leven moeten. Toen Paulus Christen werd stond hij ook plots tussen mensen wiens familie en vrienden hij voordien had laten vermoorden en toch aanvaardden ze hem als broeder.
  Toch iets om over na te denken ?

  Geliked door 2 people

  1. 🙂 We leven niet in wetten, de wet van karma bestaat alleen uit oorzaak en gevolg.
   Het is meestal het doel of motivatie die achter de daad of handeling zit. Deze kan voor de ander soms zo pijnlijk zijn, maar wel een les te leren om te leren vergeven en los te laten. Daarentegen kan de dader tigggg keer sorry of het spijt me zeggen zonder er achter te staan, er zoveel mee geconfronteerd worden tot de les geleerd is om anderen geen pijn meer te doen.

   Genade moet je niet bij God vinden, maar in je hart, het genade gevoel van geven en nemen, anders sta je er niet achter. Net zoals vele God de schuld geven van wat hen overkomt, terwijl de mensheid het zelf doet. Hoewel in sommige situaties men er geen hand in heeft.

   Een mooi voorbeeld wat je mee geeft over Paulus, de nabestaanden van vermoorde mensen hebben hem pas vergeven toen hij zich tot het Christendom bekeerde, toen was er pas genade in hun harten..

   Mooi stukje Suske om over na te denken, bedankt om te delen.

   Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.