Mindfull: stilstaan


Er bij stilstaan dat je leef. Je kunt het niet genoeg doen. Want het leven vliegt voorbij. Voor je het in de gaten hebt ben je over de helft en kun je minder dan je wilt. Daar zit misschien ook wel het punt. Gaat het om wat ik wil, of om wat ik ervan maak ? Gaat het om wat ik doe, of om hoe ik me erbij voel ? Gaat het om wat ik bereik, of om wie ik ben ?

Ooit, straks, nu terugkijkend op je leven doen de resultaten en de uiterlijkheden er niet meer toe. Dan telt hoe je je gevoeld hebt. En hoe anderen zich bij jouw gevoeld hebben. Neem dagelijks momenten om met aandacht in het hier en nu te leven. Deze concentratie en aandachts momenten zullen je rust brengen en veel nieuwe inzichten over je innerlijke zelf en over het leven. Maak eens een lijstje met dingen waarvoor je dankbaar bent. Voel dankbaarheid, beschouw je leven niet als vanzelfsprekend. Het gevoel van dankbaarheid maakt je gelukkig en ontspannen, het herinnert je eraan dat je leven nu perfect is, en dat je je dus niet zo druk hoeft te maken.

Jezelf druk maken heeft geen enkel nut. Verleg je focus. Het leven draait niet om presteren, geld verdienen en alles onder controle hebben. Als je snel leeft is er minder ruimte voor je hart en gevoel, en dus minder aandacht voor jezelf en je kostbare leven. Het leven draait om de ervaring. Je moet het leven ervaren, en er op een gezonde en verantwoordelijke wijze met volle teugen van genieten. Leef niet in je gedachten, sta stil en ervaar je leven nu. Straks bestaat niet, het enigste wat je hebt is vandaag, het hier en nu. Wees Mindful.

http://www.mindfulmbct.nl

mindful

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.