Attention Deficit Disorder (ADD) en Ascencie


Gepubliceerd: december 18th, 2012

De gigantische toename van kinderen (en volwassenen)  die gediagnosticeerd zijn met ADD en ADHD zorgen ervoor dat we gaan kijken naar de spirituele waarde van deze  afwijking.

Het sleutelwoord is “energie”

Kinderen en volwassenen met ADD en ADHD voelen zich doorgaans alsof ze een overvloed aan energie hebben en hebben creatieve manieren nodig om deze energie te uiten, vrij te geven.

Elke gedachte bevat energie die het universum in gestuurd wordt en die wordt herschapen binnen onze maatschappelijke fractale vorm (noot redactie: de schrijver gebruikt het woord “Mandlebrot”. De Mandelbrotverzameling is een fractal die een belangrijke rol speelt in de chaostheorie-red.) als het hier en nu.  Veel mensen met de diagnose ADD en ADHD  hebben problemen met focussen op al wat zij onbelangrijk vinden,  zoals school, regels en autoriteitsfiguren (of wie dan ook, in het algemeen), die niet met hen kan relateren of hen kan begrijpen.  Er zijn veel meer ongediagnostiseerde gevallen van ADD en ADHD waar mensen deze zelfde “afwijking” voelen.

 Attention Deficit Disorder (ADD) en AscencieMensen met ADD en ADHD  leren copingsvaardigheden om met deze “afwijking” om te gaan.  Op school, kan een kind voorin de klas zitten, weg van de ramen.  De leerkracht kan het kind op de schouder kloppen wanneer hij of zij merkt dat het kind dagdroomt en niet bij het te leren onderwerp blijft.  Als het in school is toegestaan, kan de student kauwgom kauwen; wat studenten -evenals mensen met ADD of ADHD- kan helpen om gefocust te blijven.

Net als met elk medisch vraagstuk, zou mijn advies zijn om te doen wat je arts voorschrijft, maar in het geval van ADD of ADHD  geloof ik dat het een overtrokken voorschrift is en gediagnostiseerde “stoornis” die een duidelijk spiritueel doel heeft en die gemakkelijk in de hand te houden is met behulp van coöpingsvaardigheden.

Ironisch genoeg, zij met ADD en ADHD neigen om buiten “the box” te denken, omdat hun verstand steeds aan het afvragen is.  Ze zijn doorgaans creatief op het gebied van kunst en muziek en hebben geen probleem om hun aandacht te blijven richten wanneer hun verstand bezig blijft met dat waar ze van houden om te doen.  Ze komen met ideeën die zó  “out of the box” zijn, dat anderen aanvankelijk hun ideeën afwijzen omdat deze te progressief zijn en die nog niet omschreven kunnen worden op een manier dat anderen het eindresultaat ervan begrijpen.  Vaak zijn ze op een onschuldige manier vergeetachtig en hebben ze moeite om dingen te onthouden,  zowel in het verleden als in het heden.

Vaak hebben ze het moeilijk om te passen in een groep en ze kunnen in vrijwel elke groep relateren, maar velen willen geen deel uit maken van een groep, ze distantiëren zichzelf van enige mogelijke karmische schuld die verbonden is met zo’n groep.

Sommigen  worden beschreven  als  “afgedwaalden”, eenlingen of zwervers die anderen proberen te vinden die zijn als zij, die hen kunnen accepteren zoals ze zijn, zonder te moeten conformeren aan de maatschappelijke standaards.

add attentie Attention Deficit Disorder (ADD) en AscencieVelen voelen verwarring over waarom ze ADD of ADHD hebben en ze begrijpen niet waarom andere mensen het zo gemakkelijk hebben om zich gedachten uit het heden of verleden te herinneren.

Velen van hen hebben wellicht het gevoel “hier niet te horen” en hebben een gevoel dat “thuis” niet noodzakelijk “hier” is.

Is het toeval dat de toename van ADD en ADHD is gekomen in een tijd dat mensen zijn geïncarneerd naar deze planeet met slechts weinig tijd om zich te ontdoen van enig negatief karma of om zich dat te herinneren?

Is het mogelijk dat ADD en ADHD  beschermende factoren zijn die mensen namen, toen ze  overeenkwamen om naar deze planeet te komen om te helpen met het Ascensieproces zonder de aansprakelijkheid te hebben van de schuld te hebben van negatief karma?

In een wereld waarin mensen met een medische diagnose worden gezien als zijnde “afwijkend” van de standaard, is deze afwijking dan een zegen in plaats van een vloek?

Helaas, zijn er niet genoeg “buiten de box” denkende professionals zoals ik zelf, die bereid zijn om een gegeven als dit te herformuleren in metafysische termen.  Het probleem is dat de Amerikaanse Psychologische Federatie en de farmaceutische industrie met elkaar slapen, zoals bewezen bij een van hun meest recente stoornissen, anorexia nervosa, dat in de kern een gezond eetprobleem is.  Je kunt deze dingen niet opvullen!

Mijn specialiteit is werken met “risicojongeren”.  Ik ontwierp een programma om risicovolle jongeren te helpen, kinderen gingen door een herenigingsproces (gingen van een  pleeggezien naar hun nieuwe ouders) en ouders in nood gingen naar ouderschaps-onderwijs.  Terwijl mijn programma een enorm succes-graad heeft (geen uitvallers terug in het systeem tot op de dag van vandaag), helpt het ook de families hoe om te gaan met de ander, in het richten op deze zaken).  Veel van mijn cliënten zijn gelabeld met ADD/ADHD  en ik heb hen de basis omgangsvaardigheden geleerd die ik noemde in dit artikel. Veel van de kinderen verwoorden dat ze zich niet fijn voelen zoals ze zich voelen wanneer ze medicatie gebruiken.  Is het mogelijk dat hun Hoger Zelf hun deze boodschappen doorgeven? Naar mijn mening, Ja! de medicatie haalt hen weg van hun Werkelijke Zelf, terwijl niet-medische opties voorhanden zijn. Natuurlijk willen de farmaceutische industrie en de Amerikaanse Psychologische Federatie dit niet horen…..het enige wat zij willen horen is een diagnose en een voorschrift.

pillen Attention Deficit Disorder (ADD) en AscencieHet probleem met de farmaceutische industrie is dat zij NIETS GENEZEN! ze wikkelen eenvoudigweg een verbandje om een probleem en vertrouwen op herhalende, levenslange zaken, dankzij de arts of psychiater van de cliënt.

Ik moedig andere therapeuten en counselors aan om een holistische aanpak te kiezen bij deze “stoornis”.  Als je eenmaal uitsluit enige andere psychische ziekte en/of problemen (zoals dyslexie), dieetproblemen of mogelijke levens-stressoren, dan kun je het probleem aanpakken zonder de noodzaak van medicatie.

Een laatste opmerking voor ouders met kinderen die gediagnosticeerd zijn met ADD/ADHD: kijk naar wat je kind eet, want dit kan ook een oorzaak van het probleem zijn.  Probeer zijn of haar dieet te veranderen in iets wat meer gezond is, met minder suiker en/oft bewerkt voedsel.

Als je ADD of ADHD hebt,  kijk in jezelf naar de redenen waarom je dit hebt en hoe je het kan gebruiken om jezelf en anderen te verbeteren/veranderen.  Je kreeg deze “gave” voor een reden……het is tijd om uit te vinden wat de reden is.

 

door  Gregg Prescott www.in5d.com

2015 Nederlandse vertaling www.nieuwetijdskind.com , door Ingeborg

2 gedachten over “Attention Deficit Disorder (ADD) en Ascencie

 1. Harstikke bedankt mareiki.Ik word hier emotioneel van ik heb ADHD HSP Cq spiritueel.Ik heb door GGZ de etiket psychotisch en krijg daar tegen me zin hadol voor in de vorm van een injectie op maandbasis ik vecht dit aan tot het gerecht.Ik heb nu een rechterlijke machtiging waarin hun ( parnassia ) alle middelen gebruiken om mij uit de psychose te ( Helpen ) want hun gelijk is zo en niet anders…ik dank je nogmaals voor deze informatie waar ik veel mee kunt aantonen omdat ik zelf opgeschreven hebt wat nu ook wordt bevestigd. Veel liefs joop

  Like

  1. Hoi Joop,

   Graag gedaan voor jou en een ieder die hier wat mee kan. Begrijpelijk dat je emo wordt wanneer je iets bevestigd ziet of leest waarmee je psychologen duidelijk wilt maken wat je probleem eigenlijk inhoudt en niet hun etiket of stempel die je opgelegd wordt. Medicatie tegen ADD en ADHD brengt flinke schade aan de hersenen die niet nodig zijn. Er zijn genoeg alternatieve wegen die soms veel beter zijn dan wat artsen voorschrijven.

   Gebruik deze informatie gerust om in je rechtszaak om sterker te staan. Wens je alle succes met je rechtszaak.

   Warme groet,
   Marianne

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.