Knoflook – Allium sativum


Knoflook – Allium sativum

Knoflook is toch wel één van die kruiden (als het gaat om het afweren van kwaad, vampieren en ander gespuis) dat helemaal tot de verbeelding spreekt.
Iedereen kent knoflook, zowel de vorm als de geur. Met knoflook kun je eindeloos variëren in de keuken, maar er is meer…..

Naar het schijnt…is knoflook één van de ingrediënten van de heksenzalf waar de heksen zichzelf vroeger mee insmeerde om dan vervolgens naar de heksenfeesten af te vliegen.
Ook het gebruik van knoflook maakt de gebruiker onvermoeibaar, dat is iets wat heksen erg konden waarderen, vandaar dat er in de heksenkeuken altijd genoeg knoflookbollen hingen… Toch is het ook een kwaad werend middel, wat dan meteen weer aangeeft dat heksen dus niet het kwaad waren, omdat zij gek waren (en zijn) op knoflook….

Recept tegen wratten en herpes;
Ontdoe 4 teentjes knoflook van de schil en hak ze zeer fijn. Doe dit samen met 3 eetlepels wijnazijn in een vijzel en vijzel het tot een pasta. Smeer deze pasta pop wratten of herpes en verwijder het na 15 minuten. maak elke dag nieuwe pasta.

http://heksenkruid.info/pages/viering_samhain.html

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.