Jongetje (4) ernstig verwaarloosd gevonden in ‘horrorhuis’


Jongetje (4) ernstig verwaarloosd gevonden in ‘horrorhuis’

Kind zat 12 dagen lang in zijn eigen uitwerpselen

© Thinkstock.

Een 24-jarige moeder uit het Australische Gilles Plains plaatste op Facebook foto’s van lasagnes en andere feestelijke maaltijden, terwijl even verderop in een ernstig vervuilde slaapkamer haar vierjarige zoontje al twaalf dagen zat opgesloten en op sterven na dood was. Het jongetje werd ernstig uitgedroogd en uitgehongerd door de politie gevonden. De vrouw en de vader (28) staan deze week voor de rechter.

De zaak kwam aan het licht toen de politie vorig jaar na een melding van huiselijk geweld aan de deur kwam, meldt News.com.au. ‘Dit kan gezien worden als een van de meest ernstige zaken die de rechtbank ooit zal zien, want dit is de verwaarlozing van een kind in de puurste vorm,’ zo liet de openbaar aanklager weten.

Kniehoog afval
Agenten moesten zich een weg banen door kniehoog afval, inclusief rottend vlees, voordat ze een naakt jongetje aantroffen in zijn slaapkamer. Het knulletje werd omringd door vuile pampers, plastic borden en zijn eigen uitwerpselen. Hij zat daar al 12 dagen en zou naar schatting binnen 48 uur in een kritieke toestand zijn geraakt. De jongen kreeg slechts af en toe een wat yoghurt of pudding onder de deur toegeschoven.

De jongen werd meegenomen en moest een maand herstellen in het ziekenhuis. Verschillende tanden moesten operatief worden verwijderd omdat deze aan het rotten waren. Door de verwaarlozing toont hij een gebrek aan sociale en motorische ontwikkeling. Ook zijn taalontwikkeling loopt achter.

Schokkende foto’s
Tijdens de zitting zag de openbaar aanklager zich genoodzaakt de rechter te waarschuwen voor de schokkende foto’s van de toestand waarin de jongen werd gevonden. Ook maakte zij bekend dat de ouders diverse uitkeringen onterecht ontvingen. Er was dus, in tegenstelling tot wat de ouders beweerden, wel degelijk geld om eten te kopen, zoals ook bleek uit de Facebookfoto’s.

De sociale diensten hebben zes keer geprobeerd om een afspraak te maken met de familie om te controleren hoe het met de jongen ging. Maar geen van de keren zagen zij de jongen ook in levende lijve.

Schuld bekend
De ouders van de jongen hebben bekend zich schuldig te hebben gemaakt aan de verwaarlozing. Ze zouden met regelmaat veel alcohol hebben gedronken. De moeder zou lichamelijk en geestelijk niet in staat zijn geweest om voor de jongen te zorgen. De vader liet weten heel veel spijt te hebben.

De rechtbank doet pas in december een uitspraak over de straf. Tot die tijd blijft het stel in de gevangenis. Het jongetje is ondergebracht bij een pleeggezin.

Bron:http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3777571/2014/10/28/Jongetje-4-ernstig-verwaarloosd-gevonden-in-horrorhuis.dhtml

 

De realiteit van de dag vandaag, waar gaat dat naar toe? :-/

Advertentie

9 gedachten over “Jongetje (4) ernstig verwaarloosd gevonden in ‘horrorhuis’

  1. Zelf kijk ik ook weleens naar het ”vergeten kind”. Een programma die doet beseffen hoeverre je het zelf verwerkt hebt.

   Er zijn geen woorden voor dat hedendaagse kinderen nog zo behandeld kunnen worden. Ieder kind heeft recht op liefde, aandacht en verzorging. Hopelijk mag dit kind een liefdevol en warm huis vinden ❤

   Geliked door 1 persoon

 1. tja, maar wat leren wij ervan, vraag, hoe komt het toch dat wij het niet zien of durven te zien.? vooral bij jongen kinderen die thuis zitten opgesloten ,en het mogelijk als normaal beschouwen ,tot dat ze bij vriendjes thuis komen en gaan vergelijken en gaan zien dat het ook anders kan,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.