Griep natuurlijk genezen


GRIEP NATUURLIJK GENEZEN

Wanneer door welke omstandigheden je toch een griep krijgt is het goed om een aantal aspecten goed te begrijpen. Tijdens griep heb je vaak geen honger, ben je heel erg moe en heb je koorts en de daarbij een aantal andere specifieke symptomen.

Geen honger wil zeggen dat eten op dat moment niet belangrijk is en dat het lichaam maar een beetje tot zich wilt nemen. Het liefst licht verteerbaar voedsel, veel drinken (soep, water, thee), wat licht verteerbare granen, groente of fruit, niet meer.

De moeheid geeft aan dat het lichaam rust wilt en zich kan bezig houden met het overwinnen van de virus. Dus gun jezelf de tijd en rust om weer helemaal goed te herstellen. Vaak heeft een griep ook de functie om mensen letterlijk tot stilstand te brengen om weer aandacht te kunnen schenken aan hun lichaam en hoe het ermee gesteld is.

In deze maatschappij leven zoveel mensen in hun hoofd en in het denken, dat ze het contact met hun lichaam en het voelen niet goed meer kunnen vinden. We negeren de signalen van ons lichaam en dan moet het signaal sterker worden om onze aandacht te trekken.
De koorts is daar een hulpmiddel bij en zorgt ervoor dat door goede hoge koorts de zieke snel kan genezen. Koorts verlagende middelen zijn niet de beste optie en kunnen het herstel dus vertragen.

Ook voor griep geldt dat uitzieken, rust nemen, gezonde maatregelingen treffen, stress beperken en de tijd nemen voor herstel het beste werkt en vaak voelen mensen zich na een goed doorgemaakt griep zich weer heel erg goed.

Mocht de griep lang duren, heel vervelend ervaren worden of er blijven na het doormaken van de griep restverschijnselen hangen, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid, niet lekker zijn, chronische klachten dan kunnen homeopathische middelen heel goed hun dienst bewijzen.

Hieronder een paar homeopathische middelen op een rij met hun symptoombeelden. Mocht je dus een griep krijgen en de symptomen van de griep komen overeen met een van de beschrijvingen hieronder, dan zou dat homeopathisch geneesmiddel je in de acute fase prima kunnen helpen. Soms hebben mensen naast het acute middel een dieper werkend constitutioneel middel nodig om weer helemaal te herstellen:

Arsenicum Album:
Griep met maag-darm ontsteking, overgeven en diarree. Gezicht is heet, lichaam voelt koud en persoon heeft behoefte aan frisse lucht. De verergeringstijden: ‘s nachts of rond het middaguur. Koorts gevolgd door koude rillingen, dorstig voor kleine slokjes water.
Het mentale beeld: rusteloos en angstig

Belladonna:
Griep met heel snel oplopende hoge koorts. verergering drie uur ‘s middags. koude rillingen over armen en handen. Gezicht is rood en heet, grote pupillen en glinsterende ogen. Niet zo dorstig.
Het mentale beeld: ijlen en hallucinaties

Bryonia:
Langzaam ontwikkelde griep met veel pijn. heel veel dorst. Drinkt veel per keer. Elke beweging, zelfs hele kleine beweging verergert.
Heftige hoofdpijn in achterhoofd of linkszijdig voorhoofdspijn. Warmlijk en aversie tegen warme ruimte.
Het mentale beeld: geïrriteerd, duf en aversie tegen antwoorden. Wilt met rust worden gelaten. Thema van financiele stress.

Eupatorium Perfoliatum:
Griep met hoge koorts en enorme onweerstaanbare pijn in spieren en botten. gevoel alsof botten open breken.Koude rillingen, die verergeren na drinken, maar wel enorme behoefte aan koud drinken, Verergering in de ochtend . veel waterige uitscheiding. Voor de koude rillingen misselijk en overgeven. lage rugpijn
Het mentale beeld: wanhopig en kreunen van de pijn.

Aconitum:
Plotselinge griepaanval na blootstelling aan een shock, heftige schrik. Hoge koorts met rood hoofd, kleine pupillen, dorst naar koude dranken.
Het mentale beeld: angstige ongerustheid, bang

Gelsemium:
Griep met zwakte, slaperigheid en sloom gevoel. De koorts ontwikkeld zich langzaam gedurende een aantal dagen. Koude rillingen op en neer over de rug. Weinig dorst en algemene verergering 10 uur ‘s ochtends. Enorme zwakte en zwaarte van de ledematen, oogleden en hoofd. Erg moe. Hoofdpijn van achterhoofd uitstralend naar voorhoofd.
Het mentale beeld: Nergens zin in, duf en wazig

Apis:
Hoge koorts met rood gezicht en heet, opgezwollen en heet gezicht. Droge hitte, zonder zweten. verbetering koude en koude applicaties.
Er kan zweten voorkomen, maar afwisselend met die droge hitte. Keelpijnen met gezwollen huig. Geen dorst.
Het Mentale Beeld: Bezig zijn verbetert

Baptisia:
Verder ontwikkelde griep met mentale sufheid en apathie. De persoon is zo lamgeslagen, dat hij halverwege zijn praten in slaap valt. Keelontsteking met witte uitslag en vies ruikend, toch geen pijn.
Maag is beinvloed en last van boeren en diarree. Het lijf doet pijn en de persoon kan geen comfortabele positie vinden. Het bed voelt hard.

Ferrum Phosphoricum:
Langdurige griep met veel hoge koorts. Pijn in keel, borst en hoofd meestal rechtszijdig, doch geen duidelijke specifieke symptomen.

Mercurius:
Griep die zich ontwikkeld in etterige sinusitis of bronchitis. Keelpijn met vieze adem en veel speeksel en een vieze tong.

Dit zijn een aantal bekende homeopathische middelen die veel bij griep worden gebruikt, maar zoals je ziet allemaal weer een ander beeld laten zien.

WEERSTAND ONDERSTEUNENDE MIDDELEN

Deze homeopathische middelen kunnen ingezet worden, wanneer de griep heftig is en lang duurt. Daarnaast geldt natuurlijk dat het uitzieken van een griep voorkeur verdient en met goede natuurlijke weerstands ondersteunende, veel rust, extra vitamine C, echinacea een multi supplement (zink, selenium, vit A, D en E) en aangepaste voeding, genezende kruiden en thee en veel water drinken het vaak goed verloopt.

Koorts bij griep is goed. Laat de persoon zijn eigen temperatuur regelen en niet toedekken wanneer dat niet goed voelt!

Bron: http://www.genezenvanuiteigenkracht.nl/en-dan-toch-de-griep/

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.