Vlinders: kleur en interpretatie


In deze tijd van spirituele groei, komen steeds meer mensen in aanraking met vlinders. Het artikel symbool van de vlinder op mijn blog wordt dagelijks heel veel gelezen en reacties volgen van mensen die ervaringen hebben gehad met vlinders met speciale gebeurtenissen eraan gelinkt. Prachtige reacties die de moeite waard zijn om te lezen.

 

Dit artikel gaat over de kleuren van de vlinder en een extra stukje symboliek van de vlinder.

Kleuren en de betekenis ervan

Beige zandkleur, neutraal
Blauw goddelijkheid, oneindigheid, onschuld, kleur van de hemel, kleur van trouw, kleur van Maria, melancholie, oprechtheid
Bruin nederigheid, degelijkheid, kleur van de aarde
Geel licht, luister, glorie, kleur van de zon, Pasen, lente
Goud goddelijkheid, rijkdom, macht
Groen hoop, groei, leven, lente, toekomst
Grijs neutraal, geborgenheid, wijsheid, luxe, ouderdom
Koper onwankelbaar
Magenta vrolijk
Oranje warmte, rijkdom
Platina zeventig jaar
Paars rouw, ingetogenheid
Purper gezag, koninklijkheid
Rood liefde, hartstocht
Roze licht dat doorbreekt, zachte tedere liefde, blijdschap
Wit stilte, waarheid, reinheid, tederheid, liefde
Zilver reinheid, zuiverheid, vast vertrouwen
Zwart duisternis, diepste rouw

 

 

Vlinder:
Eén van de mooiste dierensymbolieken en boodschappers op zielsniveau!
De vlinder bezit de kracht van een wervelwind, staat voor reïncarnatie, transformatie, mutatie en
magie.

Vlinders  symboliseren transformatie, zij beginnen hun leven als rupsen en lijken daarna dood te gaan in hun cocons, om vervolgens weer te voorschijn te komen als prachtige vlinder. De rups leert je, en daar lag je goed in de richting met je onrust, GEDULD,dat alles tot bloei komt als de tijd er rijp voor is en niet eerder. Een tijd van voorbereiding is het zoals ploegen, zaaien, groei en oogsten elkaar opvolgen.

‘Men’ zegt dat vlinders en vogels de boodschappers van boven zijn.

Wanneer een vlinder of vogel opvalt door zijn toch iets afwijkende gedrag weet je zeker dat deze zo’n boodschapper is. Dat is een gevoel. En misschien zou dat ook een ander dier kunnen zijn.

Een vlinder kan bijvoorbeeld een heel eind, ongewoon ver en vreemde routes volgend, met je meevliegen of zelfs op je schouder of hand komen zitten. Ook een vogel kan opvallend dichtbij je komen en daar blijven, zonder schijnbare angst.

Het blijft allemaal te maken hebben met interpretatie en hoe open jij ervoor staat.

Over de vlinder valt veel te zeggen. dromerigheid, vrolijkheid of gratie. Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool. Op een spiritueel niveau is de vlinder het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De vlinder staat ook symbool voor de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

 

De geest of spirit verwijst naar de Griekse naam voor vlinder “psyche” als het symbool voor de menselijke ziel.
-Zijn mythische betekenis is verbonden met de ziel van de overlevende op zoek naar reïncarnatie.
-Een vlinder is het symbool van: schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte of gedaanteverwisseling.
-Het is een positief symbool van verandering en onsterfelijkheid, en de uit ogenschijnlijke dood geboren schoonheid (zoals de levenloos lijkende cocon).

 

http://www.mireilleweetmeer.nl/dieren-en-hun-spirituele-betekenis/

Advertenties

292 gedachten over “Vlinders: kleur en interpretatie

 1. Hoi Marianne,

  Afgelopen woensdag liep ik mijn tuin in en mijn oog voel direct op onze tuintafel waar een hele mooie vlinder zat. De vlinder was zwart met oranje en witte stippen. Ik ben naar de vlinder toegelopen en had verwacht dat deze weg zou vliegen maar hij bleef heel lang zitten. Ik heb uitgebreid foto’s kunnen maken en nog vloog hij noet weg. Ik had eigenlijk meteen al het idee dat dit een boodschap was maar zou graag willen weten wat de boodschap was of in welke richting ik dit moet zoeken?
  Hellupp…

  1. Hoi Dana

   Atalanta geeft vorm aan de toekomst

   Atalanta is de naam van een vlinder en de vlinder staat symbool voor vrijheid, ontwikkeling en transformatie. Ontwikkelen betekent ook ontpoppen; eerst wikkel je laag voor laag jezelf af om te ontdekken wie je bent en daarna kun je je verder gaan transformeren in wie je graag zou willen zijn met dat wat je in potentie al in je hebt. Durf de kwetsbaarheid en de kracht van de vlinder te combineren op deze ontdekkingstocht. Zijn wie je bent, dat is waar voor je mag gaan.

 2. Midden in de winter, een Pauwenoog in mijn kamer. Verzwakt, het voelde als heel symbolisch, ontroerend mooi. Kwam echt met een boodschap. Weet jij welke speciaal van een Pauwenoog? Dank je wel alvast! Hartelijke groet van Inge

  1. Kernbegrippen betekenis dagpauwoog:

   Trots
   Intelligentie
   Schoonheid
   Ogen voor en ogen achter (alertheid)
   Hulp van engelen
   Bij jezelf blijven
   Spirituele ontwikkeling
   Transformatie
   De dagpauwoog is een van de bekendste standvlinders van Nederland. De dagpauwoog staat bekend om zijn mooie bonte kleuren en prachtige ogen getekend op zijn vleugels. De voornaamste kleur van de dagpauwoog is rood-bruin en de onderkant van de vleugels zijn zwart.

   Hollandse naam: Dagpauwoog

   Latijnse naam: Aglais io (betekent mooi)

   Vliegtijd: maart- eind mei, eind juni- oktober

   Waardplant: brandnetel

   Rups: half april- half juli en september

   De vlinder overwintert in schuren, bomen. Ergens waar het vochtig en koel is.

   De dagpauwoog aan het woord
   Vlinders vertellen je iets wat gelegen is op zielsniveau. Ze geven je boodschappen je te ontwikkelen om zo dicht bij je zielenplan te blijven. Vlinders zijn vrolijk en dwarrelen van bloem naar bloem. Hun boodschap is vaak vol enthousiasme. Omdat vlinders boodschappers zijn voor de ziel, zijn vlinders vaak ook tekens van overleden dierbaren.

   Trots en schoonheid

   De dagpauwoog beschikt over vier prachtige ogen. Met deze ogen verjaagt hij zijn vijand. Heb je het gevoel dat je zeer oplettend moet zijn? Of het gevoel dat ogen je in je rug prikken en voel je je onzeker in deze wereld? Loop je vaak met je gezicht naar beneden en durf je de wereld niet recht aan te kijken?

   Deze vlinder zegt je: “wees trots op wie je bent!”. Kijk terug de wereld in en paradeer met je prachtige kleuren. Gebruik je kracht en kom tot actie om deze prachtige trots naar buiten uit te dragen. Laat je schoonheid zien. Jouw prachtige eigenschappen zijn waardevol voor deze wereld! Jij mag er zijn!

   Transformatie en ontwikkeling

   De kenmerkende rode kleur van de dagpauwoog geeft aan dat je actie mag ondernemen in het jezelf naar buiten treden. Wanneer je met trots de wereld in kunt kijken, ben je niet meer dat verlegen, voorzichtige persoon die op de achtergrond verdwijnt.

   Schouders naar achteren, hoofd omhoog en borst naar voren. Laat de anderen maar kijken, laat anderen maar denken en oordelen over wat ze van je vinden. Want jij weet dat het gaat over mooi zijn van binnen! Een belangrijke spirituele les, uiteindelijk ben jij alleen verantwoordelijk voor het schijnen van je eigen licht.

   Waakzaam en alert blijven

   Naast deze mooie eigenschappen staat ook waakzaamheid voorop. Gebruik je ogen voor en achter. Wellicht is dit het moment om alert te zijn in je leven. Gebruik je spirituele intelligentie en bekijk aspecten realistisch. Beoordeel hoe je moet handelen en of personen te vertrouwen zijn.

   Word je uitgedaagd stappen te ondernemen? Blijf vooral in elke situatie dicht bij jezelf! Voel je je onzeker om dit te doen? Heb geen angst, want engelen zullen je aan je zijde staan, zodat je je gesteund voelt om dicht bij jezelf te blijven. Wanneer je dit zult volbrengen wacht er een mooi geschenk op je. Transformatie…

   Conclusie

   Vraag jezelf af. Is je trots in balans? Mag je een stapje terug doen en meer bij jezelf blijven of ben je juist onzeker en draag je je trots helemaal niet uit en mag je meer je schoonheid laten zien. De engelen zullen je helpen. Gebruik daarbij je spirituele intelligentie en je scherpe gezichtsvermogen. Vertrouw er op dat dicht bij jezelf blijven de weg is om je doel te kunnen bereiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s