Vlinders: kleur en interpretatie


In deze tijd van spirituele groei, komen steeds meer mensen in aanraking met vlinders. Het artikel symbool van de vlinder op mijn blog wordt dagelijks heel veel gelezen en reacties volgen van mensen die ervaringen hebben gehad met vlinders met speciale gebeurtenissen eraan gelinkt. Prachtige reacties die de moeite waard zijn om te lezen.

 

Dit artikel gaat over de kleuren van de vlinder en een extra stukje symboliek van de vlinder.

Kleuren en de betekenis ervan

Beige zandkleur, neutraal
Blauw goddelijkheid, oneindigheid, onschuld, kleur van de hemel, kleur van trouw, kleur van Maria, melancholie, oprechtheid
Bruin nederigheid, degelijkheid, kleur van de aarde
Geel licht, luister, glorie, kleur van de zon, Pasen, lente
Goud goddelijkheid, rijkdom, macht
Groen hoop, groei, leven, lente, toekomst
Grijs neutraal, geborgenheid, wijsheid, luxe, ouderdom
Koper onwankelbaar
Magenta vrolijk
Oranje warmte, rijkdom
Platina zeventig jaar
Paars rouw, ingetogenheid
Purper gezag, koninklijkheid
Rood liefde, hartstocht
Roze licht dat doorbreekt, zachte tedere liefde, blijdschap
Wit stilte, waarheid, reinheid, tederheid, liefde
Zilver reinheid, zuiverheid, vast vertrouwen
Zwart duisternis, diepste rouw

 

 

Vlinder:
Eén van de mooiste dierensymbolieken en boodschappers op zielsniveau!
De vlinder bezit de kracht van een wervelwind, staat voor reïncarnatie, transformatie, mutatie en
magie.

Vlinders  symboliseren transformatie, zij beginnen hun leven als rupsen en lijken daarna dood te gaan in hun cocons, om vervolgens weer te voorschijn te komen als prachtige vlinder. De rups leert je, en daar lag je goed in de richting met je onrust, GEDULD,dat alles tot bloei komt als de tijd er rijp voor is en niet eerder. Een tijd van voorbereiding is het zoals ploegen, zaaien, groei en oogsten elkaar opvolgen.

‘Men’ zegt dat vlinders en vogels de boodschappers van boven zijn.

Wanneer een vlinder of vogel opvalt door zijn toch iets afwijkende gedrag weet je zeker dat deze zo’n boodschapper is. Dat is een gevoel. En misschien zou dat ook een ander dier kunnen zijn.

Een vlinder kan bijvoorbeeld een heel eind, ongewoon ver en vreemde routes volgend, met je meevliegen of zelfs op je schouder of hand komen zitten. Ook een vogel kan opvallend dichtbij je komen en daar blijven, zonder schijnbare angst.

Het blijft allemaal te maken hebben met interpretatie en hoe open jij ervoor staat.

Over de vlinder valt veel te zeggen. dromerigheid, vrolijkheid of gratie. Een wegvliegende vlinder wordt over het algemeen beschouwd als een bevrijdend symbool. Op een spiritueel niveau is de vlinder het symbool van de onsterfelijke ziel en voor de kortstondigheid van het leven. De vlinder staat ook symbool voor de drie stadia die de menselijke ziel doorloopt: leven, dood en wederopstanding.

 

De geest of spirit verwijst naar de Griekse naam voor vlinder “psyche” als het symbool voor de menselijke ziel.
-Zijn mythische betekenis is verbonden met de ziel van de overlevende op zoek naar reïncarnatie.
-Een vlinder is het symbool van: schoonheid, vergankelijkheid, onsterfelijkheid, wedergeboorte of gedaanteverwisseling.
-Het is een positief symbool van verandering en onsterfelijkheid, en de uit ogenschijnlijke dood geboren schoonheid (zoals de levenloos lijkende cocon).

 

http://www.mireilleweetmeer.nl/dieren-en-hun-spirituele-betekenis/

334 gedachten over “Vlinders: kleur en interpretatie

 1. Hoi Marianne,

  Afgelopen woensdag liep ik mijn tuin in en mijn oog voel direct op onze tuintafel waar een hele mooie vlinder zat. De vlinder was zwart met oranje en witte stippen. Ik ben naar de vlinder toegelopen en had verwacht dat deze weg zou vliegen maar hij bleef heel lang zitten. Ik heb uitgebreid foto’s kunnen maken en nog vloog hij noet weg. Ik had eigenlijk meteen al het idee dat dit een boodschap was maar zou graag willen weten wat de boodschap was of in welke richting ik dit moet zoeken?
  Hellupp…

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Dana

   Atalanta geeft vorm aan de toekomst

   Atalanta is de naam van een vlinder en de vlinder staat symbool voor vrijheid, ontwikkeling en transformatie. Ontwikkelen betekent ook ontpoppen; eerst wikkel je laag voor laag jezelf af om te ontdekken wie je bent en daarna kun je je verder gaan transformeren in wie je graag zou willen zijn met dat wat je in potentie al in je hebt. Durf de kwetsbaarheid en de kracht van de vlinder te combineren op deze ontdekkingstocht. Zijn wie je bent, dat is waar voor je mag gaan.

   Like

 2. Midden in de winter, een Pauwenoog in mijn kamer. Verzwakt, het voelde als heel symbolisch, ontroerend mooi. Kwam echt met een boodschap. Weet jij welke speciaal van een Pauwenoog? Dank je wel alvast! Hartelijke groet van Inge

  Geliked door 1 persoon

  1. Kernbegrippen betekenis dagpauwoog:

   Trots
   Intelligentie
   Schoonheid
   Ogen voor en ogen achter (alertheid)
   Hulp van engelen
   Bij jezelf blijven
   Spirituele ontwikkeling
   Transformatie
   De dagpauwoog is een van de bekendste standvlinders van Nederland. De dagpauwoog staat bekend om zijn mooie bonte kleuren en prachtige ogen getekend op zijn vleugels. De voornaamste kleur van de dagpauwoog is rood-bruin en de onderkant van de vleugels zijn zwart.

   Hollandse naam: Dagpauwoog

   Latijnse naam: Aglais io (betekent mooi)

   Vliegtijd: maart- eind mei, eind juni- oktober

   Waardplant: brandnetel

   Rups: half april- half juli en september

   De vlinder overwintert in schuren, bomen. Ergens waar het vochtig en koel is.

   De dagpauwoog aan het woord
   Vlinders vertellen je iets wat gelegen is op zielsniveau. Ze geven je boodschappen je te ontwikkelen om zo dicht bij je zielenplan te blijven. Vlinders zijn vrolijk en dwarrelen van bloem naar bloem. Hun boodschap is vaak vol enthousiasme. Omdat vlinders boodschappers zijn voor de ziel, zijn vlinders vaak ook tekens van overleden dierbaren.

   Trots en schoonheid

   De dagpauwoog beschikt over vier prachtige ogen. Met deze ogen verjaagt hij zijn vijand. Heb je het gevoel dat je zeer oplettend moet zijn? Of het gevoel dat ogen je in je rug prikken en voel je je onzeker in deze wereld? Loop je vaak met je gezicht naar beneden en durf je de wereld niet recht aan te kijken?

   Deze vlinder zegt je: “wees trots op wie je bent!”. Kijk terug de wereld in en paradeer met je prachtige kleuren. Gebruik je kracht en kom tot actie om deze prachtige trots naar buiten uit te dragen. Laat je schoonheid zien. Jouw prachtige eigenschappen zijn waardevol voor deze wereld! Jij mag er zijn!

   Transformatie en ontwikkeling

   De kenmerkende rode kleur van de dagpauwoog geeft aan dat je actie mag ondernemen in het jezelf naar buiten treden. Wanneer je met trots de wereld in kunt kijken, ben je niet meer dat verlegen, voorzichtige persoon die op de achtergrond verdwijnt.

   Schouders naar achteren, hoofd omhoog en borst naar voren. Laat de anderen maar kijken, laat anderen maar denken en oordelen over wat ze van je vinden. Want jij weet dat het gaat over mooi zijn van binnen! Een belangrijke spirituele les, uiteindelijk ben jij alleen verantwoordelijk voor het schijnen van je eigen licht.

   Waakzaam en alert blijven

   Naast deze mooie eigenschappen staat ook waakzaamheid voorop. Gebruik je ogen voor en achter. Wellicht is dit het moment om alert te zijn in je leven. Gebruik je spirituele intelligentie en bekijk aspecten realistisch. Beoordeel hoe je moet handelen en of personen te vertrouwen zijn.

   Word je uitgedaagd stappen te ondernemen? Blijf vooral in elke situatie dicht bij jezelf! Voel je je onzeker om dit te doen? Heb geen angst, want engelen zullen je aan je zijde staan, zodat je je gesteund voelt om dicht bij jezelf te blijven. Wanneer je dit zult volbrengen wacht er een mooi geschenk op je. Transformatie…

   Conclusie

   Vraag jezelf af. Is je trots in balans? Mag je een stapje terug doen en meer bij jezelf blijven of ben je juist onzeker en draag je je trots helemaal niet uit en mag je meer je schoonheid laten zien. De engelen zullen je helpen. Gebruik daarbij je spirituele intelligentie en je scherpe gezichtsvermogen. Vertrouw er op dat dicht bij jezelf blijven de weg is om je doel te kunnen bereiken.

   Like

  2. Had vandaag de hele middag Vlinder Oranje/bruin/ zwart/ wit bij ons in de tuin! Op mijn been en bij mijn man op zijn arm! Nadat wij tijdje naar binnen zijn gegaan zag ik haar/hem niet niet meer helaas!!! Zélf ben ik opgegeven aan Kanker in 2016 3 maanden tot hooguit 2 jaar met chemo! GÉÉN chemo genomen maar cannabis oliën en zit 1 1/2jaar in Reservetijd! Vanmiddag gebeld om Uitvaart te regelen als het Zover is!!! Kort daarna Deze PRACHTIGE Vlinder die Zéker 1 uur om ons heen aan t Fladderen was! Dacht meteen aan mijn Moedertje die al bíjna 30 jaar Dood is! Vraag me af Wat voor Teken het Was! SCHITTERENDE en Aparte Ervaring! Nóóit Eerder meegemaakt! PLUK DE DAG mensen🍀🌹

   Like

 3. Wat een leuke site is dit! Blij dat ik deze gevonden heb.
  Toen mijn moeder ziek was zei ze tegen mij………wanneer ik dood ben kom ik terug als witte vlinder.
  En geloof me ze is altijd om me heen.
  Gisteren zag ik een witte vlinder met langs de vleugels een klein zwart randje. De vlinder zat buiten onder een afdakje en mn oog viel erop.
  Kunt u mij vertellen welke betekenis deze vlinder heeft?
  Ik blijf hier meelezen, echt heel leuk!
  Groet Nelleke

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank je wel Nelleke en bedankt voor je woorden.

   Prachtig dat je moeder zich liet zien als vlinder om je te laten weten dat ze nog steeds bij je is. Een mooie bevestiging voor jullie beide.

   Een witte vlinder staat voor een zuivere ziel die over gegaan is naar gene zijde. Het zwarte randje betekent dat er nog verdriet aanwezig is, zowel bij jou als je moeder..

   Voel je welkom om te lezen, reageren of te vragen.

   Warme groet
   MArianne

   Like

     1. Zó lief Marianne! Dank je voor deze mooie woorden.
      Vandaag vloog er heel opvallend een oranje bruine vlinder de winkel in waar ik werk.
      Welke betekenis heeft een oranje bruine vlinder?

      Alvast hartelijk dank voor je reactie.
      Lfs, Nelleke

      Geliked door 1 persoon

      1. Graag gedaan Nelleke. Er zijn meerdere ornaje bruine vlinders, zou eerst eennaam of soort moeten weten aleer ik er een interpretatie aan zou kunnen geven

       Liefs Marianne

       Like

 4. Lieve Marianne.

  Ik had u een lange tekst geschreven over vlinders. Nu weet ik niet of u mijn tekst gekregen heeft ?
  Dan zal ik mijn tekst alsnog herschrijven.
  Dank u voor uw prachtige boodschappen en fantastisch mooie website en voor de persoon die u bent, vol van liefde.

  Veel liefs,
  Mylène.

  Geliked door 1 persoon

  1. Lieve Mylène, geen lange tekst gezien. Misschien spoorloos verdwenen.

   Met liefde deel ik boodschappen aan de mensen. Bedankt voor je complimenten aan mij en mijn website, dank je wel.

   Veel liefs terug
   Marianne

   Like

 5. Marianne, Geef graag mijn bevinding met de vlinder weer. Week of 4 geleden zat er vlinder in mijn huiskamer op de grond, zag het met stofzuigen, raam open gezet, hij bleef zitten. Na een tijdje hield ik mijn hand erbij en vloog hij erop en liep ik heel de kamer door naar buiten, hij bleef zitten (bijzonder), kletste ook tegen hem, niet bang zijn, ik breng je naar buiten enz. Buiten bleef hij nog poostje zitten, toen ik zei ga maar en vloog hij weg.
  Toen ik boven kwam zag ik vlinder onder mijn buro, heb hem laten zitten, geen idee waarom. Paar dagen later trapte ik op iets op het badkamerkleed, oeps die vlinder die onder buro zat dood…. Ik kreeg gelijk gevoel, oh jeh mijn schoonvader gaat dood. Maar er was niets met hem aan de hand en nu ja echt waar ,is hij naar ziekenhuis gebracht en geheel onverwachts tot ieders verbazing overleden…..Kan dat, dat dat een boodschap was of is mijn fantasie te rijk…….
  lieve groet,
  JOKE

  Like

 6. Dank je lieve Marianne.

  Heb twee keer een lange mooie tekst geschreven, misschien te lang, krijg het helaas niet verzonden.
  Zal het later op de week nog trachten te doen.
  Misschien kan ik u het beter mailen.
  Het gaat over vlinders en nachtvlinders.
  Ben benieuwd of ik dit wel kan verzenden.

  Veel liefs en een lieve knuffel.
  Mylène.

  Geliked door 1 persoon

 7. hallo Marianne,

  Wat een leuke site!!!!! vanaf gisteren is een vlinder wit met grijs randje in huis. De vlinder is een paar keer naar buiten gegaan maar ook weer naar binnen nu zit de vlinder heel rustig al twee dagen. Op de bank of op de muur en de vlinder verplaatst alleen als hij of zij zich wilt verplaatsten . relax vlinder dat van aard meer zou in bewegen zou moeten zijn. Kun je mij hier meer over vertellen.

  Groetjes Jen

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Jen,

   Bedankt voor je compliment! Ik denk dat het een koolwitje is. Er is een dierbare overledene bij je op bezoek (geweest) waar je nog een beetje om rouwt.

   Koolwitje: Een veel voorkomende witte vlinder. Wit is de kleur van alle kleuren. Wanneer we alle kleuren licht samenvoegen, krijgen we wit licht. Wit staat voor zuivering. 
Je leeft voornamelijk vanuit jouw eigen gevoel. Het Koolwitje vertelt dat alles wat je leert, vanuit de spirituele wereld en van anderen een plekje geeft en vanuit je ziel vervolgens het geleerde mag gaan gebruiken.
   Maar een koolwitje legt de eitjes op koolsoorten, als boerenkool, en de rupsen kunnen daardoor schade aanrichten aan het gewas. Wees dus selectief in wat je leert en wilt gebruiken/ vasthouden hier op aarde. Laat los wat je niet wilt behouden, maar houdt de dingen vast, waarvan je vanuit je ziel, je spirituele weg kunt bewandelen. Wanneer je te veel vasthoudt of te veel voeding tot je neemt kan dit uiteindelijk schadelijk zijn voor jezelf. (zoals het koolwitje het gewas zo ernstig beschadigd, dat er geen voeding meer is.) Reinig en zuiver jezelf daarom regelmatig, zodat je alleen vast houdt wat nodig is. Je gidsen en engelen zullen je hierbij helpen. Handel hierin altijd naar je gevoel. Je bent soms nog te veel geneigd om dingen volgens de boekjes te doen. Je ziel weet wat goed voor je is. Luister er naar. Op deze manier zul je jezelf leren zuiveren.
   Daarnaast mag je meer kleur geven aan je leven. Koolwitjes hebben op hun mooie witte vleugels ook zwarte stippen. Lach, geniet en maak plezier. Wees vrolijk en positief. Ga met humor, je bent soms iets te serieus!

   Warme groet
   Marianne

   Like

 8. Hallo Marianne,
  Toevallig kwam ik op je site terecht omdat ik zocht naar de betekenis van een vlinder. Ik zou het heel fijn vinden als je me kunt uitleggen wat het volgende kan betekenen.

  Ik zat buiten een kopje koffie te drinken toen een vlinder op mijn knie kwam zitten ( een aurore). Hij heeft daar denk ik wel een half uur gezeten. Toen ik opstond vloog hij weg, maar even later kwam hij terug en ging op mijn hand zitten. De hele tijd dat ik in de tuin ben geweest zat de vlinder op mij. Mn schouder, hand of knie. Af en toe fladderde hij even op, maar kwam gelijk weer terug.
  Ik vond het ook wel een beetje griezelig…..alsof ik me moest voorbereiden op een akelige gebeurtenis. Kan jij me hier iets over vertellen?

  Alvast hartelijk dank,

  Vriendelijke groet,

  Nely.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Nely, als ik het goed heb is een aurore een oranjetipje. Veel kan ik je er niet over zeggen, behalve dat het geen doodsbericht boodschapper is. Het enigste wat ik weet is dit…

   Betekenis Oranjetipje:
   Meer mannelijkheid tonen
   In je kracht staan
   Warmte
   Zuiver
   Spirituele ontwikkeling
   Goddelijkheid
   Grijp je kans, nu het kan!

   Graag gedaan

   Warme groet
   Marianne

   Like

 9. Hallo Marianne , begin van deze maand stap ik mijn douche in komt er achter het douchegordijn een zwarte vlinder fladderen , ik heb hem er uit gelaten . Mijn douche is geplaatst tegenover mijn tuindeur en afgesloten met een gordijn . De volgende morgen t zelfde , ik dacht hij is zeker ongemerkt terug gekomen ( ik zie zonder bril slecht dus dat zou best kunnen ) nu gisteren , 18 aug.2018 zat hij er weer . Dit moet een teken zijn . Kun jij mij hier iets over vertellen ? Mvg Luus

  Geliked door 1 persoon

  1. Hallo Luus, er zijn meerdere zwarte vlinders. Zou dan alleen het soort vlinder moeten weten al eer je verder zou kunnen helpen. Toeval bestaat nooit, dingen vallen je toe op het moment dat je het nodig heb 😉

   Warme groet Marianne

   Like

   1. De tweede keer dat ik m zag wilde hij zich verstoppen en ging hij ergens zitten toen heb ik mijn bril gepakt en zag ik dat hij een groot harig lijf je hat . Toen dacht ik nog wat raar dan is t een nacht vlinder maar zijn vleugels waren niet klein echt behoorlijk groot , groter dan een koolwitje

    Geliked door 1 persoon

     1. Hallo Marianne hier weer een heel vlinder verhaal ik kon t niet loslaten en ben blijven zoeken en heb de vlinder in een lichtere omgeving gezien en t is een Apantopus hyperanthus , koe vinkje dus niet zwart maar donkerbruin en toen ik vandaag mijn tuin inliep zat er op de heg bij de poort vlak voor mijn neus een Bont Zandoogje Pararge aegeria maar t grappige is dat hij wegvloog voor ik m goed kon zien en ik riep nee niet weer en hij ging direct op de grond zitten en vloog pas weg toen ik hem helemaal bekeken had. Het koe vink je woonde trouwens in de lucht koker van mijn badkamer .mvg Luus

      Geliked door 1 persoon

      1. Hallo Ludovica

       Een Koevinkje is familie van van het Bontje Zandoogje, dus voor beide vlinders die bij je waren hebben dezelfde betekenis.

       Het liefst ben je bezig met de natuur en de aarde. Je voelt je verbonden met de aarde en de aarde geeft je een mooie fundering. Je houdt van balans, stabiliteit en veiligheid.
       Het aantal ogen op de vleugels geven weer dat je erg scherp bent in waarnemen. Je ziet waarschijnlijk alles. Je hebt een analyserende en onderzoekende geest. Je voelt je veilig door te denken en te beredeneren. Daarbij is het zo dat je altijd je ogen openhoudt en je mensen niet meteen vertrouwd. Maar wanneer je iemand vertrouwd is dat ook voor het leven. De vlinder is in vergelijking met andere vlinders erg territoriaal. Je bent dan ook een echte beschermer voor iedereen en alles wat je lief is. Een trouwe vriend, open en eerlijk. ‘What you see is what you get’. Je houdt niet van poeha. Probeer niet alles te controleren. Je hebt niet altijd alles in de hand. Leer meer te vertrouwen op het hogere, door los te laten.
       Anderen zullen ook graag bij je willen zijn, omdat je een rustige en veilige uitstraling hebt. Deze vlinder vertelt je dat je meer mag gaan vertrouwen op je intuïtie. De drang naar veiligheid, het continue analyseren en denken, blokkeert je soms om bij je gevoel te komen. Wanneer je dit doet, zul meer loskomen van je denken. Het geeft je rust in je hoofd, want je kunt erg piekeren. Om te beginnen met luisteren naar je gevoel kun je eens gaan zitten met je ogen dicht. Zet geen muziek aan, concentreer je niet op je gedachten, maar voel alleen maar. Wellicht krijg je hierdoor al meer rust in je hoofd.

       Hopelijk kun je hier iets mee

       Warme groet
       Marianne

       Like

 10. Goedemorgen Marianne,

  Vannacht ietsje naar 12 nadat ik mijn ex via whatsapp feliciteerde met zijn verjaardag liep ik mijn keuken in. Ik zag een schaduw en keek omhoog en zag een witte vlinder vliegen. Ik schrok er eerst van vooral omdat ik mij afvroeg hoe het kan dat het binnen was. Ik heb al weken alle ramen en deuren gesloten vanwege de vele vliegen die dan binnenkomen. Ik ben toen de woonkamer ingelopen en ben even later weer de keuken ingegaan en heb met die vlinder gesproken wie het was en of het een boodschapper was. Die vlinder vloog enkele keren om mij heen en ging toen tegen de kast wand. Ik wilde het toch bevrijden en heb een glas erover heen gedaan met een papiertje ervoor en via de keukenraam naar buiten laten vliegen. Het bleef in de glas zitten en toen ik zei ga maar vloog het weg de nacht in. Dit heeft mij toch bezig gehouden en vraag mij af hoe dit kan. Ik ben zelfs Afro–Surinaamse en in onze cultuur geloven wij dat dit soort dingen niet zomaar gebeuren. Het was trouwens een witte vlinder met op iedere vleugel een zwarte stip.

  Groetjes Misi Asje

  Geliked door 1 persoon

  1. Goedemiddag Misi Asje 🙂

   Een witte vlinder is altijd een groet van een dierbare overledene. Ze laten je zo weten dat ze aanwezig zijn bij je. Prachtig zoals je zei…Ga maar. Het zal je een stukje rust geven in je verwerking die je (on)bewust nog met je mee draagt. Mooi dat in de Afro- Surinaamse cultuur ook een geloof is dat niet alles van zelfsprekend is.

   Wit is puur, zuiver en rein, zwarte stipjes nog puntjes van verdriet of rouw.

   Warme groet
   Marianne

   Like

 11. Afgelopen week zat ik op het terras aan ’t strand. Opeens kwam er een vlinder op me af vliegen en landde op mijn bovenbeen. Het was een bruine vlinder met volgens mij zwart erin. De vlinder bleef een poosje op mijn been zitten alsof hij ’n boodschap kwam brengen. M’n dochter wilde er nog een foto van maken, maar net dat zij haar telefoon had, vloog hij helaas weg.

  Afgelopen zomer is mijn broer plotseling overleden op zijn vakantie adres in Spanje. Mijn moeder overleed 2 jaar geleden.

  Nu lees ik over zwarte vlinders dat het met dood en ziekte te maken kan hebben. Heb jij enig idee wat deze vlinder kan betekenen? Ik zit er al de hele week aan te denken.

  groetjes,
  Violet

  Like

 12. Dag Marianne,

  Sinds een jaar heb ik regelmatig dat er lichtgele vlinders tegen mij opvliegen, ter hoogte van mijn hart/borst. Soms vliegen ze nadien ook een tijdje met me mee of voor me uit. Als ze voor me uit vliegen, wachten ze altijd tot ik weer bij ze ben en vliegen dan door. Dit gaat soms echt een half uur door zo. Het zijn altijd lichtgele vlinders en ze zijn ook niet bang als ze ergens zitten en ik kom in de buurt. Soms kan ik ze ook echt gewoon aanraken en dan blijven ze zitten. Betekent dit iets denk je?

  Liefs

  Like

 13. Vandaag zou mijn vader jarig zijn, vanmorgen gehuild en ook bij zijn graf geweest. Vanmiddag zat ik met mijn dochter voor de deur en fladder er een witte vlinder voorbij. Een paar uur later was ik binnen en was er een witte vlinder binnen. Vloog tegen het raam wilde naar buiten. Heb deze naar buiten gebracht.

  Like

 14. Laatst was ik heerlijk in mijn tuin aan het werk toen er op nog geen meter afstand van mij een prachtige maar, in Nederland, zeldzame kolibrievlinder verscheen die op haar/zijn beurt aan het werk ging met de blauw-paarse bloemetjes van de Hyssop. Ook al staan er meerdere bloeiende planten naast de Hyssop deze was veruit favoriet.. De vlinder bleef gewoon druk aan het werk ook toen ik er voorbij gelopen kwam. Voor beide was het gewoon goed zoals het was. Wat een prachtig cadeau! Welke boodschap zit hier nu in ?

  Like

 15. Beste Marianne,

  Heeft u een idee over het volgende ?

  Ik weet niet wat het is, maar apart is het wel.

  Ongeveer een maand terug was ik met mijn dochter aan de telefoon, ze vertelde dat er onderweg een bruine vlinder met haar mee vloog, even was hij weg en zo’n 500 meter verder zat de bruine vlinder voor haar op dr grond toen ze bijna thuis was, ze heeft hier een foto van gemaakt. ( zelfde vlinder ? )

  Paar dagen later een mooie veer voor de voordeur. Heb hem laten liggen. Toen na een paar dagen hij nog steeds op de zelfde plek lag, hem mee naar binnen genomen.

  Toen ineens mijn lieveling bloem ( papaver ) onder ons balkon een paar dagen later een 2de en er bleven witte en bruine vlinders in paartjes bij fladderen ( online staat waarom vlinders en bijen NIET op papavers afkomen.

  Toen steeds libellen op het balkon.

  Mijn wasmachine die bij 2 verschillende wasbeurt de resterende 1: 11 uur liet zien ( Ik keek precies op die momenten.

  Ik vertel dit aan de telefoon aan mijn moeder en zie dat we 1:11 aan het bellen zijn.

  Vandaag dacht ik voor het eerst eens te kijken of we in aanmerking komen voor een woning in mijn geboorte stad. Er stond dat ik de voorlopige 1ste plaats heb van 111 reacties.

  Daarna kijken mijn dochter en ik tv en zien een fladderende schaduw op de muur, we kijken tegelijk naar het raam en zien een bruine vlinder die dan net weg vliegt.

  Ik weet niet wat ik hier allemaal van moet denken.

  Is het mooi of beetje vreemd?

  Heeft het met de eclipsen te maken die nu zijn?

  Warme groet

  Like

 16. Vanmorgen kwam een vlinder mijn tuin binnen gevlogen.. Met de kleuren zwart wit en aan de onderkant van zijn vleugel een rode open o vorm… Bijzonder deze kleuren want ik heb deze nog nooit in mijn tuin gezien… Heel gracieus vloog het naar mijn bloemen op mijn terras… daarna op het terras vlak bij mij op de grond bleef het zitten en liet zich fotograferen … dan nog eens op een struik vlak voor mij op oog hoogte… Het is een boodschapper… dat was voor mij zeker… (met mijn vader gaat het heel slecht en is stervende) Wat zou de boodschap kunnen zijn?

  Like

 17. Maandag 5 Augustus jl. Stond ik bij de voordeur mijn galerij te stofzuigen toen kwam een mooie vlinder oranje / bruin zwart vlekjes op mijn linker bovenbeen hij bleef n poosje met zijn vleugels ruste op het been. Ik heb met aandacht naar deze vlinder gekeken ook zijn lijfje. Ik weet dat mijn overleden moeder was maar weet niet wat voor boodschap ze komt brengen. Dit heeft mij veel indruk gemaakt.

  Like

 18. Beste Marianne,
  Mijn kleindochter was 14 dagen oud en overleden. Toen ik s nachts uit het ziekenhuis kwam lag er een poes in mijn tuin, niemand weet van wie ze is en tot nu toe blijft ze ook hier.
  De dag nadien kwam er morgens een witte vlinder aan mijn keukenraam en tot op de dag van vandaag is die vlinder hier al iedere dag geweest.
  Wat wil dit zeggen?

  Gratis
  Christine

  Like

 19. Vandaag 31 aug 2019 zat er een zwarte vlinder met oranje strepen op mijn balkon en stond even stil om deze vlinder te bewonderen. Ik had het gevoel dat het een boodschap had? Elfriede

  Like

 20. Wat betekend het als er een wit bruine motachtige vlinder eerst in de tuin van mij ouders vliegt en daarna op mijn voordeur zit

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.