Geef jezelf tijd cadeau


 

te gebruiken vanuit je bewustzijn. Hierdoor zal je tempo vertragen. Een trager tempo geeft meer rust en ruimte voor jezelf. Laat je niet zo meesleuren door de stroomversnellingen van het leven. Rem eens af. Doe minder, en sta eens stil om écht van je leven te genieten.

Als je Mindful en relax door het leven wilt gaan dan moet je goed kijken hoe jij je tijd nu gebruikt. Je kunt de hele dag rennen en vliegen, en uiteindelijk helemaal niets bereiken. Soms moet je veranderen om jezelf te kunnen blijven. Als je géén tijd voor jezelf neemt, dan zal de keerzijde zijn dat je jezelf tekort doet of dat je je vervreemd voelt van jezelf. En voordat je het weet speelt de tijd de baas over je.

Ren jij dagelijks door het leven heen ? Of sta je regelmatig stil om er echt bewust van te genieten ? Stel je hoge eisen aan jezelf ? Kijk dan eens kritisch naar alles wat je van jezelf moet, en bekijk of je het makkelijker voor jezelf kunt maken. En hoewel je al deze dingen doet om uiteindelijk gelukkiger te worden, kan deze drukte en opgejaagdheid je juist minder gelukkig maken. Want terwijl je aan het rennen en aan het vliegen bent, vergeet je te genieten van je korte leven.

Bron: http://www.mindfulmbct.nl

5 gedachten over “Geef jezelf tijd cadeau

  1. “Als je géén tijd voor jezelf neemt, dan zal de keerzijde zijn dat je jezelf tekort doet of dat je je vervreemd voelt van jezelf.” Mooiste zin uit het verhaal, geeft heel duidelijk aan wat het punt is, daarbij naar het lichaam luisteren is van groot belang. Conclusie neem soms rust.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.