De 5 natuurlijke remedies tegen tinnitus


earHet zal je verbazen, maar ik krijg dagelijks mailtjes met de vraag of ik iets weet tegen tinnitus. Tinnitus is een hinderlijke fluittoon, die maar niet weggaat. Heel hinderlijk dus!
Ik dacht, laat ik hier maar even een blog aan wijden, dan kan ik mensen hiernaar verwijzen!

De 5 natuurlijke remedies tegen tinnitus:

Ginkgo biloba
Dit is één van mijn favoriete supplementen. Het werkt op tal van terreinen, maar verbetert vooral de bloedcirculatie. Laten mensen met tinnitus dit nu goed kunnen gebruiken! Op de een of andere manier is de doorbloeding vaak verstoord in het oor, waardoor de fluittoon kan opspelen. Je kunt ook beter geen koffie drinken. Koffie vernauwt de bloedvaten en kan tinnitus dus in de hand werken.

Sesamzaadjes
Volgens de chinezen kunnen sesamzaadjes bijdragen aan de genezing van tinnitus. Een makkelijke manier om dit binnen te krijgen is het eten van tahin. Je kunt dit combineren met een rijstmaaltijd, of een glutenvrije cracker.

Neem extra vitamine B12
Heel veel mensen die last hebben van tinnitus hebben een tekort aan de B-vitamines. Vooral B12 is een beruchte. In het verlengde hiervan kun je dus beter geen voeding nemen die B-vitamines uit je lichaam rooft, zoals suikerrijke producten.

Kies voor zink
Tinnitus wordt vaak in verband gebracht met een tekort aan zink. Je kunt zink als supplement gebruiken, maar ook kiezen voor natuurlijke zinkrijke voeding zoals oesters, pompoenzaad, paranoten en pecannoten.

Magnesium
Dit is een stof die zorgt voor ontspanning, ook van de aderen. Het laat de bloeddruk dalen en verbetert de doorbloeding. Om deze reden hebben veel mensen met tinnitus baat bij dit middel. Kies wel voor magnesiumcitraat. In de meeste supplementen maken ze gebruik van magnesiumoxide, wat in het ziekenhuis als laxeermiddel wordt gebruikt. Voeding rijk aan magnesium is onder andere noten en bladgroen.

O ja, nog een laatste tip: volgens sommigen kan aspirine de fluittoon versterken. Je kunt er dan ook maar beter niet al te gretig gebruik van maken.

Bron: http://www.ahealthylife.nl/5-natuurlijke-remedies-tegen-tinnitus/aken.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Zelf heb ik na zware operatie wegens verwijderen tumoren in hoofd en oor, tinnitus overgehouden. Echt irritant en vervelend om contante fluiten, ruisen, suizen en pieptonen te horen, hoewel je in de loop der jaren ermee leert te leven kan het op tijden echt hinderlijk zijn, ook qua gehoor.

Magnesium en Ginkgo ook al gebruikt een lange tijd en niet echt succes ermee gehad. Maar wat bij mij niet helpt kan het bij een ander wel helpen. Ook de oorzaak van Tinnitus speelt een rol mee, die gevonden kan worden door onderzoeken in het ziekenhuis.

3 gedachten over “De 5 natuurlijke remedies tegen tinnitus

 1. Ik krijg ook de nieuwsbrief van ahealthylife.
  Wat misschien kan helpen is om te kijken of je triggerpoints in je spieren hebt in dat gebied. Bij mij zaten er veel en is de bromtoon een stuk minder geworden. Maar bij jou speelt er waarschijnlijk veel meer mee:-(

  Like

  1. Ja ik ook altijd en plaats soms een artikel van Juglen. Zelf al talloze onderzoeken gehad naar evenwicht en tinnitus in de beste ziekenhuizen van NL. Er is gewoon niets aan te doen dan ermee te leren leven wat meestal wel redelijk goed gaat. Zoals je zegt, er is inderdaad bij mij meer aan de hand. Ook al alternatieve wegen geprobeerd en laat het voor nu zo met acceptatie, al wordt je weleens gek van die ”herrie” in je kop 🙂

   Like

 2. Tinnitus
  Abraham via Esther Hicks
  Vertaling Annelie v Eijk

  Gast: Ik ben een audioloog en werk met patiënten met tinnitus oftewel gerinkel in het oor en ik begrijp maar niet wat het is.
  Abraham: Dat zullen we je vertellen.

  Het is een beetje lastig.
  Ten eerste zijn ze erg gevoelig voor Vibratie en ze horen dat.

  Wat ze dus horen is WEERSTAND. Letterlijk!

  Wanneer mensen op zeer intense wijze vragen……dat ze willen weten wie ze zijn, ze willen weten wat hun doel in het leven is, ze hebben het gevoel dat ze hier zijn met een bepaalde reden……Wanneer zij vragen maar zichzelf dmv hun overtuigingen uit balans houden met Wie-Ze-Werkelijk-Zijn, dan horen ze alleen het zogenaamde ‘statische’.

  Ze horen de Verstoring in de Vibratie!

  Wat eraan te doen?

  Medicatie helpt niet.
  Het enige wat het kan laten ophouden is: Ze zullen op hetzelfde niveau, dezelfde frequentie moeten komen met Wie-Ze-Werkelijk-Zijn, want ze kunnen niet terug. Ze kunnen niet minder worden dan wie ze al zijn geworden. Ze kunnen de levens-ervaringen niet uitwissen die ervoor gezorgd hebben dat ze gegroeid zijn. Ze dienen voorwaarts te gaan in die richting van dat gegroeide Zijn.

  En de reden dat wij zeiden dat het wat lastig is, is omdat jij met allerlei soorten patiënten te maken hebt, met verschillende overtuigingen, met verschillende religieuze achtergronden en je zult hen duidelijk moeten maken: “Weet je, jij bent veel méér dan wat je hier in je lichaam ziet. Er is een Ziel of Bron-Energie die in jouw vibreert en jij bent daarmee uit balans.”

  En je zou kunnen zeggen: “Ik zal je de eenvoudige versie vertellen zoals ik die uitgevogeld heb op mijn weg:…..De Bron binnenin jouw wéét dat je waardevol bent en ként jouw waardigheid en wanneer jij die niet voelt dan is er een contrasterende, tegengestelde vibratie gaande in jou en ik denk dat jij die hoort.”

  En vraag ze dan “Wanneer is het meestal te horen?”

  En meestal zullen ze zeggen: Wanneer ik gestrest ben.

  Gast: Ik begrijp dit maar ik ben holistisch ingesteld in een conventionele wereld. En veel mensen..wanneer je daar over begint te praten….

  Abraham: Dan zijn zij niet de juiste cliënten voor jou. Dan zullen hun oren blijven rinkelen totdat iemand ze genoeg drogeert dat ze niet eens meer weten dat ze rinkelen.

  Wij horen dit heel vaak van mensen maar het punt is…..Je moet ophouden met het negeren van je Vibrationele Natuur en ook anderen daarmee helpen!

  In hemelsnaam, JULLIE EMOTIES ZIJN INDICATORS VAN JE VIBRATIE DIE JULLIE ENORME AANWIJZINGEN GEVEN OVER WIE JE BENT EN WAT JE WILT! En tóch, om er op spirituele wijze over te praten om de relatie duidelijk te kunnen maken….. Toen de Secret-film werd gemaakt hebben ze het belangrijkste deel eruit gelaten! Het is goed dat ze het de Secret genoemd hebben. Het had eigenlijk moeten heten: ‘We noemen het nog steeds de Secret’!

  Pas wanneer jullie de mensen helpen begrijpen dat zij Bron-Energie zijn terwijl ze ook fysiek zijn en dat er twee vibrationele frequenties in hen gaande zijn, en dat álles wat je voelt, inclusief het gerinkel in je oren…….zie je…..

  Wie-Je-Werkelijk-Bent is gefocust in dit Weten van Liefde en Wel-Zijn en wanneer jij anders gefocust bent dan zul je Negatieve Emotie voelen. Het is een Indicatie van de Verstoring die zeggen wil dat je niet in balans bent met Wie-Je-Werkelijk-Bent.

  En de reden dat het rinkelen niet bij iedereen gebeurt is omdat niet iedereen zo intens WIL zoals zij en niet iedereen houdt zichzelf in zo’n toestand van chronische weerstand, zie je?

  Heb je ooit gemediteerd? Heb je ooit gerinkel gehoord tijdens meditatie?

  -Nee

  Dus wat dat zeggen wil is, dat je uitreikt naar een vibratie die qua frequentie hoger is maar waarmee je nog niet in balans bent, en dat is wat je hoort.

  Dat is wat het is!

  Abraham
  Chicago 2009
  http://www.abraham-hicks.com

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.