Spiritueel bloemlezen


 

Spirituele Bloemlezing

Een aantal jaren voor veel mensen hun lievelingsbloem gelezen. Door naar je lievelingsbloem te kijken, houd je jezelf een spiegel voor. Een helende kracht van transformerende energie van het mentale en fysieke. De vorm, kleur, blaadjes, bloemknop hangend of rechtop, trosvormig, de geur en het hart van je bloem zegt alles over jezelf.

Alle bloemen (mensen) zijn een deel van het geheel die ieder op hun eigen manier een bijdrage geeft in de natuur en samenleving. Tot 16 jaar terug was iedere bloem voor mezelf uniek, tot de aantrekkingskracht van de Roos me aansprak en zo altijd is gebleven.

In het kort zal ik mijn eigen lievelingsbloem onthullen die verbonden is met mijn persoonlijkheid.

 

Witte Roos

De roos is verbonden met Venus, Aphrodite, Isthar en Isis, deze bloem is een symbool van liefde en pijnlijke lessen zoveel zoals de doorns op de steel aangeven. Iedere doorn is een pijnlijke levensles tot de bloem volgroeit is ( zelf ook veel pijnlijke levenslessen gekend en nog). De roos is als symbool voor de aardse en de spirituele liefde.

 

Bloemvorm

De bekervorm van de bloemknop is als een bokaal en ontvangen deze bloemen zielskrachten. Voeding en acceptatie geven aan de onevenwichtigheden in het emotionele lichaam. Ook geslotenheid kent de roos en kruipen de blaadjes bij elkaar voor bescherming tegen emotionele pijn. Ook het gevoel afgewezen te worden en ontberende steun is herkenbaar voor de roos. Deze bloem heeft veel behoefte aan liefde en emotioneel contact om voldoende zelfvertrouwen te krijgen. (echte liefde heb ik weinig gekend, gevoel van afwijzing is ook herkenbaar) De Roos zal alleen een stukje open gaan voor andere werelden waarmee deze bloem verbonden is.

 

Blaadjes

Omdat de vijfvoudige blaadjes weer in 5-voud wordt weergeven in de Roos als signatuur, betekent dit mijn verbondenheid met alle zintuigen die ik heel goed benut en de vorm van het Pentagram met 5 punten aangeeft. Het symbool van….zonder begin, zonder einde wat duidt op het oneindige en perfectie. (dat is ook mijn visie en gevoel waarmee verbonden te zijn)

De 25 blaadjes geven kennis, verlichting, spiritualiteit en creativiteit aan. Vreedzaamheid en tevredenheid zijn de harmonieuze kenmerken van de roos persoonlijkheid. Deze aantal blaadjes zijn ook verbonden met de Lotus uit de Oosterse tradities, het Goddelijke van de ziel die nooit sterft. Deze energie zorgt voor onvoorwaardelijke liefde, het geven en ontvangen. Een geschenk van leven en wedergeboorte, boodschap van hoop en eeuwige vreugde. (voor dit geschenk zal ik mezelf helemaal moeten openen). Deze bloem staat ook fysiek met het centrale zenuwstelsel, brein en pijnappelklier.

 

Kleur

De witte kleur is een uiterst transformerende trilling die verbonden is met de spirituele wereld. Het levensthema die hier bij hoort is, groeien, ontwikkeling, ouder worden, kwesties die te maken hebben kind/ouder relaties en met het onherroepelijke van sterven. ( mijn relatie met ouders was afschuwelijk, doodlopend, een levensles waar ik heel veel van geleerd heb. Daartegenover is de relatie met mijn eigen kinderen bijzonder, liefdevol en waardevol)

En dat is nog niet eens alles..

 

witte roos

14 gedachten over “Spiritueel bloemlezen

 1. Nou ja, weer wat geleerd hoor.
  Mijn lievelingsbloemen komen van een roze Rambler roos. Hij bloeit in een soort boeketjes van wel 50 kleine bloemetjes. Kleur varieert van bijna wit tot roze. Oh , en hij ruikt zo heerlijk….maar de witte vind ik ook mooi hoor, een aanrader is de ‘Schneewitchen’. Een absolute doorbloeier. Je begrijpt het al: ik ben ook gek op rozen.
  Houd jij van tuinieren?
  Leuk blog.

  Like

 2. Leuk dat je wat geleerd heb uit mijn blogje 🙂
  De Rambler weergeeft je zachtaardige en gevoelige ziel, desondanks ben je innerlijk supersterk wat niet altijd aan de buitenkant gezien wordt. Je zoekt ook graag bescherming bij gelijkwaardige mensen waar jij je veilig bij voelt.

  Rozen is een geliefde bloem, ze betekent veel voor je wanneer je er trouw aan blijft, je kunt er zelfs een essence van maken die helend werkt en je transformeert.

  In onze tuin bloeien er geen bloemen, er liggen alleen tegels. Binnenshuis wel veel bloemen en planten gehad, dus ja, is ergens ook tuinieren.

  Bedankt dat je het blogje leuk vindt.

  Like

 3. Wat mooi! Mooi om te lezen wat een roos betekent; zelf houd ik er ook van en dan vooral van gele rozen; had in mijn vorige huis een golden shower; heel mooi!

  Like

  1. Ja mooi hè wat een roos kan betekenen Marijke :-), dan heb ik nog niet alles geschreven en is er nog meer betekenis. Dan zal je net als ik ook wat gesloten en pijnlijke lessen gekend hebben. Voor de andere wereld en Kosmos open staan waar ook Engelen bij horen ❤

   De kleur geel hebben trillingen en betrekkingen op taalvaardigheden, geheugen, logica en analyse. Herken je dat? ook nieuwe ideeën om met wijsheid te handelen moet herkenbaar zijn. Geel vergroot je zelfvertrouwen, de zetel van je persoonlijke kracht. 🙂

   Ken heel veel bloemen lezen, misschien plaats ik er nog een paar.

   Like

 4. Dankjewel! Ja, ik herken heel goed wat je schrijft;het wat gesloten zijn, de lessen en de andere wereld. De analyse van de kleur geel is ook prachtig: taal, geheugen…ik herken ook dat heel goed.
  Nogmaals heel erg bedankt Marianne. ❤

  Like

  1. Weet het wel heel zeker Narda, je bloem spiegelt je persoonlijkheid.
   Dat klopt, geel wordt in de bloemenanalyse zo omschreven, is ook een verbondenheid met de Zon.

   Hyacinth? Je vader moet veel fysieke pijn hebben gehad, zijn ziel worstelde met de begrenzing aan te geven om acceptatie. Hij had diep gewortelde blokkades die zijn energie afsnijdde, maar ook om los te laten. Onvermogen om diepe gevoelens te uiten en liefde te beantwoorden. Dit is maar een klein stukje van Hyacinth ;-).

   Like

 5. Nouja! En opnieuw beschrijf je dat wat ik voel, het klopt in bijna alle opzichten. Witte rozen verbinden zich al heel lang met dat wat speelt in mijn leven, de liefde en alles wat je beschrijft klopt. Als ik bloemen koop of krijg dan zitten er altijd witte rozen bij… Kippenvel.

  Like

  1. Wat je nodig heb zal altijd onverwachts op je pad verschijnen op het juiste moment 🙂 Mooi dat je jezelf helemaal kan bevinden in de witte roos, het past dan helemaal bij je persoonlijkheid. Kippenvel is een goed teken..

   Witte rozen symboliseren voor mezelf ook groeten uit de Hemel van een dierbare, die ik weleens aan een nabestaande mag doorgeven en waar deze extra dankbaar voor is. Dat verwarmt mijn hart en liefde om een boodschapper te mogen zijn tussen Hemel en Aarde ❤

   Bedankt lieverd voor je reactie.

   Like

 6. Ik heb ouderwetse bloemen in de tuin ik weet niet hoe ze heten ,ze hebben kleine paarse bloemetjes op lange stelen en fluweel achtige blaadjes rondom de stengels dicht bij de grond en zij kunnen uit groeien tot grote bossen ik vind ze heel mooi
  Ik zelf ben ook een beetje ouderwets

  Like

  1. Wat jammer Dinie dat je niet weet hoe de bloemetjes in je tuin heten. Had zo graag iets voor je willen betekenen met spirituele lezing van je bloem. Misschien eens vragen aan iemand die verstand heeft van bloemen, tenminste welke bloemen het zijn 😉

   Like

 7. Wat interessant! Ik hou heel erg van de witte annabel en roze rozen. Beide staan in mijn tuin, zou niet eens kunnen kiezen welke ik mooier vind.. haha en dat past ook wel weer bij mijn persoonlijkheid 😉

  Like

  1. Dank je wel, bloemen lezen is ook interessant 🙂

   Dan kun je moeilijk keuzes maken en/of beslissingen nemen Elena.

   Witte Annabel:
   Je hebt veel talenten die samen een prachtig geheel vormen, gebruik ze!
   Ook heb je behoefte aan veel liefde en begrip van mensen die sympathiek zijn om je veilig te voelen. Ook ben je graag op de achtergrond en hoeft niet zo nodig op de voorgrond door weinig zelfvertrouwen. De kleur wit vind je terug in de witte roos.

   Dit is maar een klein stukje van de bloem 🙂

   Like

 8. Vind het heel interessant wat je allemaal benoemt en hoe je de bloemen kunt lezen. Zelf kies ik wanneer ze er zijn altijd voor een wit boeket met als basis witte rozen met groen/grijs tonen erin maar vind zomers de fel gekleurde gerbera en ranonkels ook leuk voor de afwisseling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.