Paniek en angst


 

We proberen om gevoelens zoals paniek en angstaanvallen ver van ons weg te duwen of te onderdrukken, maar vroeg of laat breekt ons dit op. Onze geest en ons lichaam verplichten ons namelijk om onze oude gevoelens te verwerken en een plaats te geven, om zo weer evenwichtig te kunnen leven. Iets in jou wil naar buiten komen. Geef gevoelens daarom de ruimte en onderdruk ze niet. Ze willen er uit. Het is tijd om bepaalde delen van jezelf te laten zien.

De negatieve energie die al zo lang in jou vastzit, wil naar buiten breken. Angst is een gevoel dat diep in je verborgen zit. Angsten waar je zelf vaak geen weet van hebt zijn vaak ontstaan vanuit je (kind) verleden. Hoe meer we ons best doen om ons werkelijke zelf en onze (angst) gevoelens te negeren en te ontkennen, hoe meer ons lichaam onze aandacht zal willen trekken door deze onaangename gewaarwordingen.

Ga op zoek naar de betekenis van je angst of paniekgevoelens. Deze angst en paniek gevoelens die naar boven komen is een manier van je hersens om je aandacht te trekken en je te laten zoeken naar je eigen waarheid. Onze geest en lichaam doen op deze wijze een poging om je werkelijke ik naar buiten te brengen. Door het onderdrukken en negeren van deze gevoelens onderdruk je ook jezelf, verstopt je de waarheid en dus ook wie je werkelijk bent.

Wanneer we onszelf de liefdevolle aandacht geven die we verdienen, en stoppen met het onderdrukken en emotioneel verwaarlozen van onszelf zullen angsten en depressieve gevoelens verminderen en kun je op een punt komen dat deze gevoelens ook niet langer nodig zijn. Je angst laat je zien dat er een weg is naar vrijheid en dat jij het verdient om compleet en gelukkig te zijn. Angstgevoelens willen je gewoon iets laten zien, dat diep in jouw verborgen zit en naar buiten wilt komen, dat opgelost wilt worden, meer niet. Zie angst als een dierbare vriend die je laat zien wat je nog niet diepgaand in jezelf hebt geaccepteerd of verwerkt hebt. Wees niet te hard voor jezelf en zie jouw paniek en angstgevoelens als een gevolg van wat er met je is gebeurd. Wanneer je opnieuw Mindful contact kunt maken met je ware zelf en je gevoelens erkent, kan je ze toelaten en kan het verwerkingsproces starten.

 

Advertentie

2 gedachten over “Paniek en angst

  1. Het is een goede reminder om jezelf niet te laten leiden door angst en paniek.
   Zo leg je jezelf geen lijdensweg op. Angst mag er zijn om waakzaam en alertheid te geven, maar men mag er niet naar gaan leven. Daarom deel ik graag deze teksten, zodat mensen en lezers er iets mee kunnen.

   Bedankt voor je reactie 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.