Eigenwaarde


 

Voor een goede eigenwaarde is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt, geestelijk, emotioneel en lichamelijk. Ofwel dat je van jezelf leert te houden. Om psychologisch lekker in je vel te zitten, maar ook om waardevol te kunnen zijn voor jezelf en voor je omgeving, is het van belang dat je jezelf waardevol gaat vinden. De nummer 1 worden in je eigen leven.

Houd jij van jezelf ? Of heb je moeite jezelf als waardevol te zien om wie je bent i.p.v. wat je kan of bereikt hebt ? Als je er een gewoonte van maakt om goed voor jezelf te zorgen, ga je vanzelf meer van jezelf houden en voelt het op den duur juist goed ! Je moet natuurlijk niet doorslaan en alleen nog maar aan je eigen behoeften denken, hou het in balans. Als je tijd en aandacht voor jezelf hebt dan ga je positiever staan t.a.v. je behoeften, want waarom zou jij minder aandacht verdienen dan anderen ? Met aandacht voor jezelf word je Mindful en bewuster van je behoeften en talenten, en minder veroordelend t.a.v. je zwakheden.

Stop met het vragen om de goedkeuring van een ander. Stel jezelf niet zo kwetsbaar en afhankelijk op. Blijf bij jezelf. Je bent goed zoals je bent. Eigenwaarde is niet afhankelijk van een ander, gun jezelf met je hart te leven, ook al voelt dat in het begin onwennig. Luister naar je intuïtie. In feite betekent dit een vriendelijke en respectvolle houding t.a.v. je innerlijke stem. Door Mindfulness in je dagelijkse leven toe te passen wordt je je bewust van je eigenwaarde, en heb je niet langer de goedkeuring van anderen nodig. Omdat je weet wie je bent.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Een mooi en helder artikel, ook voor mezelf. Vraag me ook weleens af waarom krijgen anderen net dat ietsje extra en ik niet? kan me daardoor ook weleens ”anders” voelen. Aan de andere kant zie ik het ook weer anders, ben niet hetzelfde als anderen en kijk dan alleen naar mezelf wat ik wel of niet waard bent.

 

Advertentie

4 gedachten over “Eigenwaarde

    1. Wat een mooie vraag Aa-tje 🙂 NEE ik wil absoluut geen ander zijn. Toch is het weleens leuk om gelijk als ieder ander behandelt te worden en niet overgeslagen. We zijn toch allemaal gelijk? tenminste voor mij wel 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.