Update, kleinzoontje


 

Zoals ik een paar dagen terug schreef, heeft mijn kleinzoontje een hoefijzer nier. Twee aan elkaar gegroeide tot één nier via een brug. Normaliter zitten nieren aan de achterkant van de mens, ook al zitten ze aan elkaar. Via echo is nu gebleken dat bij mijn kleinkind de nier niet aan de rugzijde zit, maar in de buikholte tussen de andere organen in wat het extra vermoeilijkt. Helaas is hier weinig tot niets aan te doen dan er mee te leren leven. Hij zal dus zijn verdere leven met pijn aanvallen moeten leven, net zoals hij moet oppassen om niet te vallen wat gevaarlijk kan zijn. Zijn favoriete hobby kickboxen zal het kind ook moeten opgeven, maar het belangrijkste is….hij kan er oud mee worden en dat is het allerbelangrijkste.

Bizar weer…

25 gedachten over “Update, kleinzoontje

  1. Het is zeker niet leuk voor het manneke, er gaat toch een stukje sociaal leven, plezier en ontspanning verloren. Dat er een hoefijzer nier was, was al schrikken, maar dan nog eens in zijn buikje is wel heel erg bizar. Maar goed, we moeten nu kijken wat hij nog wel of niet mag.

   In mijn gezin is iedereen gek op kickboxen, Bruce Leen en Jean Claude v Damme zijn gewillig bij ons. En mijn kleinzoontje is super trots dat hij als eerste en enigste deze sport beoefent.

   Like

   1. Dan mag je tegen je kleinzoon zeggen dat je iemand via mail kent die met Jean-Claude Van Varenberg getraind heeft en ooit een goede vriend van me was.

    Spijtig dat hij zijn sport zou moeten opgeven, maar misschien ook niet maar geen gevechten en sparring kan doen.

    Karate kan dan goed voor hem zijn omdat men daar katas leert daar men ook heel ver in kan gaan.

    Hoop voor je kleinzoon dat hij nog een sport mag vinden waar hij zich goed in voelt.

    Like

    1. Zal het tegen hem zeggen Bruno dat je Jean Claude gekend hebt en met hem gesport heb, zal hij zeker leuk vinden. Wat leuk dat Jean Claude een vriend van je was, kijk ook niet raar op dat je kickboxen deed, past wel bij je.

     Met karate is het ook oppassen, want het is ook een sport om je tegenstander neer te moeten leggen. Als het manneke dan valt, zijn de problemen nog groter.

     Gisteren was hij van de fiets gevallen en vandaag bekopen met hevige pijn.

     Like

     1. Met karate kan men perfect zich toeleggen op Kata’s dat schijnvechten is.
      Ik heb alle gevechtssporten zowat gedaan en ben ik karate en full contact blijven verder doen.
      Daar heb ik ook dan die kata’s moeten doorlopen en misschien is dat toch iets voor je kleinzoon. Dan doet hij nog gaan gevechtssport maar dan op een speciale manier.

      Want ik voel in jouw schrijven dat het zijn leven is.

      Like

      1. Kata’s ken ik, mijn man heeft ook op karate gezeten en mijn andere kleinzoontje zit er ook op. Mooi hoe je uitlegt dat karate ook een optie kan zijn voor het ventje, bedankt hiervoor.

       Dat klopt, kickboxen is zijn lust en leven, maar vooral een uitlaatklep omdat hij op school heel veel gepest wordt. Om zich toch nog te kunnen verdedigen is dit ideaal voor hem, hoewel hij het weinig zal uit oefenen omdat het niet mag.

       Like

       1. Het mag nooit gebruikt worden, maar door het te kennen leer je anders omgaan met bepaalde situaties en kan je de tegenstander op een andere manier uitschakelen. Dat niet met geweld hoeft te zijn nog met pestgedrag maar door zijn eigen energie naar hem toe te gebruiken.

        Bij deze veel sterkte voor je kleinzoon en dat hij nog een prachtig warm leven mag te gemoed gaan

        Like

        1. Nogmaals mijn dank voor je toelichting wat wel en niet kan of mag en het kind toch nog wat heeft.

         Bedankt voor je sterkte en warme woorden naar het kind toe, doet me goed.

         Like

  1. Dank je wel Adam, je sterkte gaat naar het manneke die gevallen is met de fiets en nu hevige buikpijn heeft. Hopelijk mag het kind een andere leuke sport of hobby vinden, het zou wel erg sneu indien niet..

   Like

  1. De wetenschap weet veel tegenwoordig Aa-tje, maar nog niet alles. Wat je zegt, hopelijk in de toekomst? voorlopig leven we vandaag en moeten we het er maar mee doen.

   Like

 1. Ai, geen geweldig nieuws. Gelukkig valt er (klaarblijkelijk) mee te leven, dus dat is tenminste iets. En zoals al in een recatie staat: hopelijk kunnen ze het in de toekomst wel opereren.

  Like

  1. Het is inderdaad geen leuk nieuws en moeten we het er maar mee doen. Ermee leven valt niet mee wanneer het kind pijnaanvallen heeft, maar kan er wel mee oud worden als de nieren goed blijven functioneren. En wat je zegt…wie weet in de toekomst ooit eens een doorbraak komt.

   Bedankt voor je reactie.

   Like

 2. Om te beginnen pijnscheuten gun je niemand. Valt er aan de pijn nog iets te behandelen?
  Voor de rest is het op zijn zachts gezegd rot en niet alles te kunnen doen wat je wil doen is moeilijk.Voor jou en je kleinzoontje met name veel sterkte en kracht om te dragen, meer kan ik jammer genoeg niet doen. Ik blijf aan jullie denken.

  Like

  1. Dat is zo Folkert, pijn gun je niemand, zeker een kind niet. We moeten nog afwachten voor verdere informatie. Nee niemand kan er iets aan doen, toch doet meeleven ook goed, bedankt hiervoor.

   Like

 3. Ach…wat een teleurstelling voor je kleinzoontje om zijn favoriete hobby te moeten opgeven… Maar misschien weet zijn kickbox leraar een alternatief zodat hij toch een uitlaatklep voor zichzelf blijft behouden waarmee hij zich kan blijven verdedigen tegen die pestkoppen bij hem op school. Maar ik hoop dat de pesterijen snel tot het verleden gaan behoren daar die pestkoppen bij zichzelf gaan nadenken dat het ook hún had kunnen overkomen..

  Zou de Chinese Geneeswijze iets voor hem kunnen betekenen in de zin van acupunctuur of kruiden-therapie die zijn pijnaanvallen enigszins kunnen verlichten?

  Dank je voor de update lieve Marianne en we wensen je kleinzoontje veel sterkte en kracht, voor jullie allemaal! Veel liefs Sammy & Cynthia X

  Like

  1. Lieve Cynthia, zoals Shivatje beschreef in zijn reacties is er een alternatief om toch een sport als hobby te beoefenen zodat het kind zich toch veilig kan voelen tegen de pestkoppen. Mijn zoon laat zich ook op een rustige manier horen op school waar hij toch gehoord wordt. Buiten school om kan men weinig doen wat ergens logisch is.

   Er is geen communicatie met de moeder van mijn kleinzoontje wegens scheiding, zij is hoofd verantwoordelijk voor het kind en werkt weinig mee in het belang van het kind.

   Bedankt voor je fijne reactie en woorden.

   Like

 4. Lieve Marianne, wat erg dat dit ook jullie weer moet overkomen.
  Ja ze hebben allemaal makkelijk praten, om ermee te moeten leren leven.
  Sterkte.

  Liefs van ons.

  Like

  1. Lieve Truus, het is nu eenmaal zo en niet anders, voor het kind is het meest erg.
   Dat klopt, iedereen kan makkelijk praten en zelf moet je er door heen, dat weet je van jezelf ook heel goed in je proces. Ook daarin kan ik je alleen maar liefde en licht in sturen en moet je er zelf doorheen. Dan zijn woorden toch een steuntje om verder te kunnen 😉

   Bedankt voor je sterkte en liefs terug van mij X

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.