kruidenweetjes – rugpijn


 

359/365 #kruidenweetjes - rugpijn infonu.nl

Rugpijn, een moeilijk onderwerp, want er zijn zoveel verschillende oorzaken.Oorzaken die rugpijn kunnen veroorzaken zijn stress, scheve wervels, scoliose, iets tussen de wervels, hernia, spit, menstruatie, sporten, bedlegerigheid, verkeerde houding, bekkeninstabiliteit, zwangerschap, osteoporose, artrose. 

En dan zijn dit nog maar de meest voorkomende.

U begrijpt dus wel dat ik die niet allemaal behandel in een kruidenweetje.

 

Om te beginnen is er een groot verschil tussen de klachten, een deel ervan zit aan de bovenkant van de rug zoals stress en verkeerde houding. Iedereen heeft dit wel eens, vaak zijn de klachten verdwenen na een hete douche en wat rust. Is dit niet het geval en zijn de klachten na 24 uur niet beduidend minder dan is er iets meer aan de hand en dan is een bezoek aan de arts misschien wel het beste, mogelijk met een doorverwijzing naar fysiotherapeut. Verder kun je gebruik maken van de algemene tips.

 

Zwangerschap is er zo een waar je niets aan de oorzaak kunt kunt doen, maar een massage met lavendelolie of arnicaolie is erg lekker. Een goede tip is om in een speelgoedzaak een kindervoetbal te kopen, ongeveer met 20 cm doorsnee. Deze kun je tussen jou en de muur doen en jezelf masseren met die druk die voor jou het lekkerste voelt.

NB: bij massages altijd wel opletten dat je niet de ruggengraat masseert.

 

Heb je bekkeninstabiliteit, ga eens naar een goede chiropracticus, wie weet wat die voor je kan doen. Ik ken zelfs iemand die daardoor niet meer in de rolstoel zit en gewoon rond kan lopen. Zelf heb ik regelmatig een gekanteld bekken die wel eens rechtgezet moet worden.

 

Dan is er de hernia, dat mag je nooit masseren, want dat kan de klachten verergeren. Je kunt op de pijnlijke plek wel arnica smeren en afwisselend koude en warme kompressen doen. Maar voor verdere behandeling naar arts.

 

Spit is een verkrampte spier. Verhoog direct je inname van magnesium. Probeer met behulp van iemand al liggend je knieën richting je borst te doen. (Echt het helpt) om de spier te strekken. en gebruik verder de algemene tips.

 

Voor menstruatie rugpijn verwijs ik het liefst naar de algemene tips. En een kruik op de buik of op de rug is ook erg lekker. Meestal is het na een paar uur over. Heb je het de hele menstruatie door en iedere maand weer, praat dan eens met je huisarts.

 

Algemene tips voor rugpijn als het spieren betreft.

Wat bij bijna iedere rug klacht van belang is, is blijven bewegen. Blijf dus niet zitten of liggen, maar beweeg, al is het maar kleine stukjes.

Insmeren met arnica, liefst binnen een uur na het ontstaan van de klachten.

In plaats van spierverslappers kun je wel passiebloem en valeriaan nemen.

Tegen de pijn kun je wilgenbast of moerasspirea nemen.

De pijnlijke plek kan ook nog ingesmeerd worden met de kruiden gember, cayenne, mierikswortel, lobelia en Gelderse roos. Maar wel uitkijken niet te lang op de huid laten zitten.

Een bad nemen met rozemarijn helpt fantastisch tegen spierpijn na het sporten, maar ook lavendel, jeneverbes, kamille en eucalyptus helpen om te ontspannen.

 

Let op: Onverwacht gemene steken links of rechts ter hoogte van je onderste rib kan een niersteen betekenen.

Ga bij rugklachten die niet afnemen na 24 uur naar een huisarts.

Bron: http://www.365dagenproject.nl/component/k2/item/19528-359-365-.html#kruidenweetjes-rugpijn&Itemid=261

4 gedachten over “kruidenweetjes – rugpijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.