Anders voordoen


 

 

Als je je anders voor doet dan wie je in werkelijkheid bent, dan ondermijn je niet alleen de ontwikkeling maar ook de stabiliteit van je echte persoon, tevens ondermijn je het zo belangrijke innerlijke contact met jezelf. Je raakt langzaam maar zeker beetje bij beetje vervreemd van je echte ik. Je kunt dan ook niet verwachten dat je je goed voelt.

Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je je voelt. Dit heeft te maken met de echtheid van je denken. Alleen jij hebt het vermogen om je opnieuw te verbinden met wie je werkelijk bent en dus je focus te verleggen naar je echt persoonlijkheid.

Pas wanneer je echt tevreden bent met jezelf, ben je in harmonie met wie je werkelijk bent. Onthoud ook dat je altijd creëert van binnen naar buiten.
Zorg er dus altijd eerst voor dat je je aandacht richt op het eerlijke gevoel dat je wilt hebben om van daaruit te gaan creëren, in plaats van dat je dingen gaat creëren om een bepaald gevoel te hebben. Als je je anders voordoet dan wie je in werkelijkheid bent, dan verknoei je niet alleen de echte persoon die je bent, maar blijf je voor de rest van je leven een vreemde voor jezelf. Ga je leven afstemmen op wie je echt bent. Wees origineel. Wees Mindful.

bron: http://www.mindfulmbct.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Heel veel mensen doen zichzelf anders voor dat werkelijk te zijn. Dat is leven in een wereld van leugens en bedrog, maar vooral van illusie. Vergeten wordt dat men eens verstrikt raakt in 2 persoonlijkheden te zijn. Hiermee houdt men zich niet alleen anderen voor de gek, maar vooral zichzelf. Op den duur valt men in eigen valkuil die men voor zichzelf gegraven heeft en achteraf met de ellende zit die ze zelf veroorzaakt hebben.

Wanneer je jezelf anders voordoet dan werkelijk te zijn, zijn er toch heel wat geheimen waar men mee rondloopt. Een mooie vergelijking van deze subpersoonlijkheden is met maskers waar achter gescholen kan worden om zich niet te (durven) laten zien. Soms gebeurt dit door onzekerheid, maar meestal uit macht,  provocatie of een spelletje te spelen. Buiten dit allemaal om zijn er mensen die zich mooier voordoen dan te zijn, voor wie of wat?………niemand is meer of minder dan een ander toch?

Doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg zeg ik altijd maar

 

 

Advertentie

7 gedachten over “Anders voordoen

 1. Hallo Marianne
  Ik heb dit artikel gedeeld op mijn FB pagina.
  Ik heb een paar spreuken van je gekopieerd en beward.
  Ik vind je site heel mooi en interessant.

  Ik heb ook een gedichtensite met de gedichten die ik zelf gemaakt heb.
  daar kan ook iedereen mijn karakter vinden.
  Heb ook pas een site met spreuken en gezegden.
  Ik zou zeggen ga eens kijken en ik hoor het wel wat je er van vindt.

  Warme groetjes van mij
  En een fijne dag.

  Betsy

  Like

  1. Hallo Betsy,
   Is prima hoor dat je dit artikel gedeeld heb op FB, altijd belangrijk om deze teksten te delen waar mensen iets mee kunnen.

   Spreuken en citaten van mezelf mogen gedeeld worden mits met vermelding en link van mijn blog. Bedankt voor je compliment over mijn site, dat waardeer ik 🙂

   Ik ben eens gaan kijken op je site/blog en dat ziet er mooi uit, ga zo door 😉

   Voor jou ook een fijne dag verder met warme groetjes terug van mij,
   Marianne

   Like

  1. Heel veel mensen hebben het moeilijk deze dagen, daarom hoef je nog geen drama queen te zijn. Alles komt op het juiste moment, tijd en plaats, zo ook dit bericht voor jou.

   Sterke met toch een goede Kerstdag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.