Innerlijk kind helen


 

Koester op een zachte, mooie manier het innerlijke kind in je. Om het beschadigde kind in je te kunnen helen is het nodig om er contact mee te maken. Dat is soms moeilijk omdat het innerlijke kind in je zo gekwetst en verwaarloosd is, boos of verdrietig, waardoor het liever ver weg blijft. Je kunt ervaringen bij je dragen van liefde en aandacht, maar ook ervaringen van onrecht, verlating, woede, verdriet en pijn, vaak sterke emoties. Een stukje van die emotie of ervaring blijft onverwerkt .

Het kan zijn dat:

• Het emotionele en gevoelige deel in jou dat er altijd al was, maar door allerlei situaties is onderdrukt en tot zwijgen is gebracht.
• Het kleine kind in jou, dat geliefd wil worden, dat gekoesterd en verzorgd wil worden, maar door omstandigheden werd weggeduwd.
• Het spontane, vrolijke, onbevangen deel in jou dat opzij geduwd is en vervangen werd door goed en doordacht aangepast gedrag, serieus en doelgericht.
• Het creatieve, unieke deel in jou dat geleerd heeft gestructureerd en georganiseerd te werk te gaan, en dat sindsdien niet meer vrijuit kan bewegen.
• Het deel in jou dat soms zo pijnlijk aan de oppervlakte komt, je verdrietig, bezorgd en bang maakt, waarvan je niet weet hoe je er mee om moet gaan, waardoor je het negeert en ontkent.

Leer op een liefdevolle zachte manier contact te maken met je innerlijke kind. Hierdoor kun je ernaar kijken en zul je zien welke behoefte er is. Je kunt nu als volwassene je innerlijke kind alsnog geven wat ze te kort kwam, waardoor je de situaties uit het verleden leert verwerken en leer je vanuit je volwassenheid dat stuk in jezelf te plaatsen en de ruimte te geven die het toekomt. Daardoor ontstaat rust en ontspanning waardoor onbestemde gevoelens en gedachten afnemen en verdwijnen. Troost het innerlijk kind in je dat verwaarloosd of gekwetst is geworden door anderen. Leer met behulp van Mindfulness bewust om te gaan met het gekwetste kind in je. Je krijgt zo werkelijk grip op je eigen leven en functioneren.

Bron: http://www.mindfulmbct.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~Een hele bijzondere ervaring om je innerlijk gekwetst kind te omarmen en te helen. Je kunt naar dat stukje kind kijken alsof het je eigen kind is zoals je dochter of zoon zoals je als ouder ook troost en liefde geeft. Eenmaal verbonden met dat kind in jezelf, zal het jou ook steunen wanneer je het moeilijk heb.

Wanneer het op deze eenvoudige manier niet kan, kun je altijd een ervaren deskundig hulp inschakelen. Zelf heb ik goede resultaten geboekt bij hypnotherapie, maar dat hoeft niet voor iedereen zo te zijn. Zoek en vind de hulp waar jij je prettig bij voelt en je rugzakje zal lichter dragen in gevoel.

Advertentie

Een gedachte over “Innerlijk kind helen

 1. INNERLIJK KIND HELING: EEN BETERE TOEKOMST
  MET EEN BETER VERLEDEN

  Je kindertijd en je huidige leven
  De afstemming Innerlijk Kind Heling is ervoor bedoeld de energie van het kind dat in je zit, en de effecten die dat op je huidige leven heeft, te helen. Om je weer te kunnen verbinden met de levensenergie van het kind. En om te onderkennen welke vormen van gedrag nog uit je kindertijd stammen, en om elke vorm daarvan die niet wenselijk is, weer een gewenste vorm te geven. Want vaak zijn er heel wat manieren die we onbewust telkens weer herhalen. En daar kan zeer onwenselijk gedrag tussen zitten.

  Niet de tijd van je leven
  Deze afstemming is van belang als je kinderjaren niet de tijd waren van je leven. Als je nog steeds pijn voelt wanneer je terug denkt aan de tijd dat je een kind was. Denk bij voorbeeld aan een strenge opvoeding, problemen thuis, je ouders die scheiden, uit huis plaatsing, veel te vroeg verantwoordelijkheid moeten dragen, problemen op school, moeilijk vrienden kunnen maken, gebrek aan liefde en het gevoel missen van een warm nest, trauma’s,…

  Ongewenst gedrag
  Dit kan je in later jaren nog steeds parten spelen. Bij voorbeeld als je jezelf niet kunt uitstaan omdat je steeds weer ongewenst gedrag vertoont of onwenselijke dingen laat gebeuren. Als je steeds weer in situaties belandt waar je graag met een boog omheen zou willen lopen, omdat je eigenlijk al weet dat het op een ongewenste manier afloopt, omdat dat al veel vaker zo is gegaan. Meestal gebeurt dit proces automatisch en zonder dat je weet waarom. Je lijkt er gewoon geen grip op te kunnen krijgen.

  De bron van het probleem
  De beste manier om hier wat aan te doen is naar de bron van het probleem terug te gaan. En die bron is in deze gevallen vaak het Innerlijke Kind. Dat is de energie in je systeem dat zich heeft gevormd toen je een kind was. Vaak gaat het om een handelwijze die je je hebt aangeleerd omdat het op dat moment goed uitkwam. Misschien vermeed je daarmee problemen (bij voorbeeld door jezelf weg te cijferen), of kreeg je niet op je kop als je het zo deed, of werd je zelfs aangespoord het zo te doen. Het was vaak een manier om psychische pijn te vermijden. Deze in je jeugd gevormde automatische piloot kan nu ongewenst en vaak onbegrepen gedrag veroorzaken.

  De levensgenieter en de jonge hond
  Het Innerlijke Kind is ook de levensgenieter, de jonge hond die altijd wil spelen. De energie in jou die vol is van levenslust, plezier, ontdekkingsdrang, creativiteit, spontaniteit en het gevoel een te zijn met alles. De afstemming Innerlijk Kind Heling is de weg terug naar die energie, om daar weer de beschikking over te hebben. Om al die ongewenste maniertjes uit je onderbewustzijn te schrappen en betere keuzes te maken. Gebruik deze afstemming steeds als je merkt dat je weer bezig bent dingen te doen die je niet wilt, als je steeds maar aan het herkauwen bent wat je vroeger (verkeerd) aangeleerd hebt. En als je je plezier en enthousiasme door opvoeding en dergelijke te veel aan banden hebt laten leggen.

  http://www.afstemmingen.com/innerlijk-kind-heling.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.