Geen slachtoffer


 

Je kunt tijdens je leven verstrikt raken in een cyclus van woede, verdriet en pijn, terwijl de schoonheid van het leven aan je voorbijgaat. Jarenlang vasthouden aan boosheid of frustratie ondermijnd je levenslust en emotionele geluk. Loslaten betekent niet dat je het verleden uitwist of vergeet wat er is gebeurd. Maar dat je je leven er niet langer door laat beheersen. Het betekent dat je je slachtoffer rol en de onvrede over je leven loslaat, waardoor deze geen macht meer heeft over jou.

Je bent niet geboren als een slachtoffer, maar als een deelnemer aan je leven. Je hoeft dus niet in je slachtoffer te blijven hangen. Je kunt elk moment van de dag uit je slachtoffer rol stappen en veranderen. Je hebt de macht over je eigen handelingen en ook je gedachten.

Je kunt anders leren kijken naar je omstandigheden, dan verandert dat je denken. Als je anders denkt, ga je je ook anders gedragen en als je ander gedrag vertoond, behaal je andere resultaten. Als je stopt met tegen de stroom in te zwemmen, kun je zelf kiezen met welke stroming je meegaat. Ren niet weg voor de schaduwkanten van het leven, maar leer ze beter kennen. Wees niet bang, maar omarm je kostbare leven, geniet ervan en oefen je in Mindful zijn.

Bron: http://www.mindfulmbctnl

Advertentie

2 gedachten over “Geen slachtoffer

 1. Een mooi stukje. Er zijn veel mensen die in hun woede blijven hangen. Een paar weken geleden was dat nog duidelijk te zien in de media. Al die mensen die woedend waren omdat Volkert v.d. G. niet zwaarder gestraft werd dan andere moordenaars. Die zichzelf in de slachtofferrol plaatsten terwijl ze geen band hadden met Pim Fortuyn. En als ze al die energie in positieve zaken hadden gestopt i.p.v. in deze negatieve woede, dan was hun leven een stukje beter geweest.

  Like

  1. Mooie aanvulling lees ik hier op het artikel en klopt zeker. Alles wat in de media en wereld gebeurt, roept bepaalde emoties op bij mensen. Kijk ook maar eens naar gezinsdrama’s waar kinderen met de dood moeten bekopen. Ontvoeringen, mishandelingen, geweld, verkrachtingen grijpen mensen aan. Het zijn dan ook stukjes onverwerkte emoties van verdriet of angsten, maar ook dat het jou ook kan overkomen. Zelfs de voordeur opendoen kan fataal en dodelijk zijn.

   Achter woede schuilt onmacht en angst en daarom protesteren we massaal. Even meeleven en stilstaan okay, maar laat het verder los en ga door met het leven omdat we in deze zaken en gebeurtenissen geen hand in hebben.

   Bedankt Adam voor je reactie en om te delen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.