Blokkades en overtuigingen


 

Blokkades en overtuigingen

 

 

blij zonder blokkades

Veel mensen hebben blokkades en negatieve overtuigingen door negatieve ervaringen uit het verleden. Ze geloven bijvoorbeeld dat ze het nooit financieel goed kunnen hebben of dat de ziekte die ze hebben, ongeneeslijk is. Of dat zij nooit een goede relatie kunnen hebben, omdat ze dat niet waard zijn. De overtuiging die achter een blokkade ligt, is meestal onbewust. Blokkades kun je op veel manieren breken.

Als je nu veel negatieve gedachten hebt, zorgen bijvoorbeeld, voel je je niet fijn en is het voor een blokkade gemakkelijker om je dwars te zitten. Ben je daarentegen een vrolijke en dankbare persoon, dan wordt de blokkade zelf geblokkeerd en dat is wat je wilt, nietwaar? Dat is dus de eerste stap naar het breken van een blokkade: relativeer hem! Oke, ik heb het financieel niet goed. Goed, ik ben dik. Ja, ik ben dus eenzaam. Het is nu zo, dus het mot maar. Op een dag verandert de situatie wel weer. Nu is de angel al een stukje uit de blokkade, voel je het?

 

Dankbaarheid werkt uitstekend op het universum!

Dankbaarheid en bescheidenheid zijn eigenschappen, die je hele lichaam en aura opvullen met positiviteit. Dan kunnen negatieve dwanggedachtes en blokkades je moeilijker bereiken. Dat is stap twee! Vul jezelf op met dankbaarheid en bescheidenheid. Trek die niet ergens vandaan, maar zoek in je geheugen naar een moment waarop je dankbaar was of bescheiden. Dan vul je jezelf weer met dat gevoel van toen.

 

Voor deze oefening maakt het niet uit waar de reden van je blokkade of lastige overtuiging zich bevindt. Al zit die in een vorig leven, dat maakt allemaal niet uit. Met deze oefening pak je hem beet en verwijder je hem. Het kan wel zijn dat er meerdere lagen in de blokkade zitten. Dan zul je de oefening vaker moeten doen: 

  • Schrijf ze weg! Neem een stuk papier of een schrijfblok, schrift of wat dan ook, maar schrijf niet op de computer, want dat werkt minder goed. Gewoon ouderwets papier en een pen. Komt de negatieve overtuiging later weer terug, herhaal dan de procedure.
  • Zo werkt het: neem een schrijfblok en trek in het midden een streep in de lengte, net zoals je vroeger op school deed voor je Franse woordjes. Schrijf links op waar je last van hebt. Bijvoorbeeld: “ik ben altijd zo onzeker of ik mijn werk wel goed doe”. Zodra het er staat, komt er een tegengedachte in je op, bijvoorbeeld: “ik doe mijn uiterste best toch?” Schrijf die aan de rechterkant van de streep naast de blokkade. Natuurlijk komt er gelijk weer een nieuwe negatieve gedachte op, die je weer links schrijft. Bijvoorbeeld: “mijn best doen is niet goed genoeg”. Dan rechts: “toch kan ik niet meer doen en ik heb best vaak succes eigenlijk”. Ga hier net zolang mee door totdat je geen negatieve gedachtes meer hebt, maar aan de rechterkant nog wel een boek vol kunt schrijven met positieve gedachtes. 

Natuurlijk zijn er meerdere methodes om blokkades weg te krijgen. Een methode die vaak gebruikt wordt, is dat je de blokkade of overtuiging omkeert. Je vraagt je dan af of het wel waar is wat je denkt: is het wel waar dat ik nooit een goede baan zal kunnen krijgen? Als je constateert dat het niet waar is of dat je dat in ieder geval niet zeker weet, zou de overtuiging weg moeten zijn. In tegenstelling tot wat alom beweerd wordt, is de blokkade dan niet weg! Wegschrijven is de sterkste methode die je zelf kunt doen. Lukt het hiermee niet, vraag mij dan gerust om hulp om je blokkades voor je weg te halenMeestal gaat het dan gemakkelijker en sneller!

Zodra je je blokkades weggestuurd hebt, krijg je een bommetje energie, dat je kunt gebruiken om je huis op te ruimen en schoon te maken en zelf eens lekker iets voor jezelf te gaan doen.

Bron: http://www.goldenera.nl/index.php/nl/oefeningen/blokkades-en-overtuigingen

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Van je afschrijven kan veel goed doen, al is het maar naar jezelf toe. Zeker omdat je het later altijd terug kan lezen en hoe ver je gevorderd bent. Belangrijk is wel, indien je je je schrijven is opgelost, het papier te verbranden op stenen buiten. Zo gaat de energie moeder Aarde in die het oplost.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.