Leef vandaag..


 

Leef vandaag niet met je stress je spanningen en je onzekerheden van gisteren. Geef het ook niet door aan morgen. Bescherm je geest tegen deze ondermijnende emoties en onzekerheden. Stap uit deze energie vretende en zinloze denk cirkel. We maken allemaal fouten, en soms wensten we dat we bepaalde dingen niet gezegd of gedaan hadden. Het is nu eenmaal gebeurd, blijf er niet langer over tobben.

Als je je angstig en druk maakt over wat er allemaal kan gebeuren en wat er wel of niet op je af kan komen, dan ben je bezig met het voeden van je eigen angsten en onzekerheden. En je weet toch dat alles wat je voedt groeit. Onzekerheid komt voort uit een onderliggend angst patroon in je geest, dit angst patroon ligt diep in je emotionele denk structuur opgeslagen. Eigenlijk is het een ingesleten patroon waar je niets mee kunt. Neem daarom de controle over je denken terug en oefen je in Mindful zijn.

Neem jezelf voor om er een fijne dag van te maken, en zeg tegen jezelf, ik laat me niet emotioneel inpakken door ondermijnende gedachten en gevoelens waar ik niets aan heb. Ik laat het allemaal rustig op me afkomen, en als het zo ver is, dan zien we wel verder. Sta niet toe dat je angsten en onzekerheden nog langer aan je levensvreugde blijven knagen. Reken met ze af. Verander je manier denken.

Sluit daarom iedere dag af. Wees er klaar mee. Je hebt gedaan wat je kon. Leer ervan, morgen is een nieuwe dag. Breng jezelf terug in de rust en balans modus.

Misschien vindt je het wel moeilijk om dingen leren los te laten, je kunt dan nog altijd overwegen om een Mindfulness training te doen. Wij helpen je graag.

http://www.mindfulmbct.nl

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.