Bekijk het luchtig


 

Bekijk het leven en alles luchtig..

Deze zin kom ik steeds meer tegen, doet me denken dat het leven zeer gemakkelijk is.’
Gebakken lucht noem ik dat, met andere woorden uit de lucht gegrepen. Want is een dierbare verliezen ”luchtig”? wanneer je mishandeld of verkracht wordt? wanneer je ernstig of dodelijk ziek bent? wanneer je honger lijdt of in oorlog leeft. Bekijk het luchtig en keep on smiling dan maar.

Dit is mijn eigen visie erop, dat kan voor iedereen anders gelezen worden.

 

Advertentie

6 gedachten over “Bekijk het luchtig

 1. Ik heb er even over na moeten denken of ik wel een reactie moest plaatsen en ik heb besloten dat toch te doen. Ik snap dat het voor sommige mensen moeilijk is om het leven luchtig te bekijken, maar ik denk ook dat wanneer het je wel lukt je je problemen hebt overwonnen. Of misschien anders om als het je lukt om je problemen te relativeren dan kan je het leven luchtiger bekijken.
  Ik vind het lastig om mijn visie te verwoorden zodanig dat ik weet dat iedereen begrijpt wat ik bedoel. Ik bedoel het zeker niet als kritiek maar meer als een stukje hoop.
  En ik weet het, ik heb makkelijk praten. Voor zover ik problemen heb zijn die zo onbeduidend dat ik ze niet hoeft te relativeren. En ik besef me ook donders goed dat er problemen bestaan die niet zo makkelijk te relativeren zijn (zoals oorlog en honger). Maar ik hoop wel dat mensen met een probleem dit een plekje weten te geven en het leven (in ieder geval zo nu en dan) wat luchtiger kunnen bekijken.
  En een dikke knuffel voor iedereen met een probleem om je op weg te helpen naar een luchtiger leven.

  Like

  1. Voor wie of wat twijfelen om te reageren Adam? van mij mag iedereen reageren, delen en van mening wisselen. Iedereen leest en schrijft met eigen intentie en gevoel. Men kan mee nemen wat je gebruiken kan en de rest laten staan. We zijn mensen en vragen kan altijd indien er iets niet begrepen wordt.

   Over het algemeen mag ik zelf ook veel dingen luchtig bekijken. Dit schrijven was eigenlijk gebaseerd op dat er gauw te makkelijk geschreven wordt alles luchtig te bekijken. Deze schrijvers kunnen dat mee geven aan mensen misschien juist door hun eigen zorg, verdriet of pijn….weg te wuiven met deze woorden, en mensen zo hun eigen zorg, verdriet, pijn of wat dan ook, kunnen gaan ontkennen door luchtig te gaan denken en juist daardoor niets verwerken.

   Vind je reactie prachtig en graag gelezen van een mens die toch wel dieper na denkt over het leven. Voor jou ook een knuffel en dank voor je schrijven die ik waardeer..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.