Pesten


Pesten

Pesten….een onderwerp waar niet genoeg over geschreven kan worden. Toch wordt er veel aandacht aan besteed, alleen wordt er zo weinig mee gedaan helaas. Als kind ben ik zelf ook veel gepest en zie dat nu terug bij mijn kleinzoontjes die beiden ook gepest worden op school.

De jongste wordt gepest omdat hooggevoelig en hoogbegaafd is. Hij heeft zelfs een klas overgeslagen en behoort in de huidige groep zelfs tot de besten van de klas. En dat roept jaloezie op waarop hij uitgescholden wordt en vermeden.

Bij mijn oudste kleinzoon gaat het nog een paar graden verder, ook hij is hooggevoelig. Daarnaast is hij erg flink door een schildklier aandoening ondanks zijn pogingen om af te vallen. Op school wordt regelmatig zijn fietsband lek gestoken die mijn zoon plakt voor zijn kind, want de school kan niet continu alle fietsen in de gaen houden omdat er aandacht gegeven moet worden aan de gegeven lessen. Geen bewijs of feiten, dus ook geen dader die gestraft kan worden.

Op Facebook wordt het kind regelmatig bedreigd met bedregingen..”We komen je in elkaar trappen met een hele groep” of scheldwoorden zoals ”dikzak”. Gelukkig was mijn kleinzoontje zo wijs om alle bedreigingen op te slaan op zijn mobieltje waardoor hij bewijs heeft en zelfs de naam van de dader, een mede leerling op school. Samen met zijn vader naar het schoolhoofd gestapt voor de klachten en bewijs voor een gesprek.

Door schaamte om erg flink te zijn durft het kind ook niet mee te doen met gymlessen, zelfs zich omkleden durft hij niet omdat klasgenoten hun oordeel al gelijk op hem leggen. Zo vergaat het plezier om actief mee te kunnen doen met de groep, maar ook het sociale contact die toch belangrijk is voor kinderen.

De directeur kan nu stappen gaan ondernemen met de dader. Indien deze pestererijen en bedreigingen blijven doorgaan, zal de pester van school verwijder worden. We worden op de hoogte gehouden op de gang van zaken. Zolang iedere aanklacht met de juiste aandacht bekeken wordt zodat er gehandeld kan worden…is nog niet iedere hoop verloren voor gepeste kinderen.

Deze tekst is uit eigen hand geschreven. Uit respect voor mijn kleinkinderen, vraag ik deze tekst niet te kopieren of te herbloggen, Dank U.

 

 

 

 

 

Advertentie

10 gedachten over “Pesten

  1. Aan iedere vorm van pesterij is aandacht nodig, vandaar ik deze post gedeeld heb.
   Het is vervelend, maar we laten de hoop niet zakken. Tot heden vandaag nog niets vernomen over pesten, maar de pester is dan ook ”ziek” thuis, een doordenkertje.

   Like

 1. Ja, vind ik ook; iedere vorm van pesten heeft aandacht nodig; hopelijk komt er heel snel een oplossing; voor de pester en voor je kleinzoon. Sterkte ermee!

  Like

  1. Dank je wel Marijke, natuurlijk streven we naar een goede en positieve oplossing die voor alle partijen belangrijk is. Dat is het doel om pesten van de andere kant te bekijken in plaats van mee te laten slepen 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.