Dankbaar..


 

Wie alleen dankbaar is voor de mooie dingen des levens kent geen respect voor het leven. Juist de moeilijkste lessen te mogen leren is een reden om dankbaar te zijn.

 

6 gedachten over “Dankbaar..

 1. Dat eerste gedeelte van dit citaat doet mij wat vreemd aan. Gisteravond bijvoorbeeld heb ik aan den lijve ondervonden dat er even geen ruimte was voor dankbaarheid. Dat wil niet zeggen dat ik geen respect heb voor het leven. Terwijl het tweede deel van het citaat zo mooi is. Ik vind het een bijzondere combinatie deze twee zinnen.

  Like

  1. Marion, ik denk dat ik voel wat je bedoelt. Ik zou hier graag op reageren, maar ik vind dit nogal moeilijk uit te leggen. Ik zal het toch proberen! 🙂

   Vaak hoor je in religies dat je voor je lijden dankbaar moet zijn. Je zegt zelf dat er geen ruimte was om dankbaarheid te voelen. Dat herken ik volledig. Laat je nooit wijs maken dat dit verkeerd is! Het is je Wezen van binnenin dat reageert.
   Moet je dankbaar zijn voor lijden en miserie? Nee. Moest dat wel zo zijn dan zou God, of het Leven of hoe je Het ook noemt wel een zeer sadistisch trekje hebben.
   Het Leven, of God,… kent geen lijden en wil dit ook niet creëren. Het lijden ontstaat door het fysieke leven, wat je NIET bent. Daarom voel je ook geen dankbaarheid, want je hoort niet thuis in het lijden. Als men zegt dat je daar dankbaar voor moet zijn, dan wil men je een schuldgevoel aanpraten waar de aarde op gebaseerd is. De echte oplossing is ontdekken wie je echt bent. Je bent geen fysiek wezen. De aarde (fysieke wereld) is van geen belang.
   Hopelijk is het een beetje begrijpelijk. 😉

   Vriendelijke groet

   Like

  1. Dat is zo ja. Vaak zie je pas achteraf wat je geleerd hebt tijdens die moeilijke lessen. Dat is moeilijk te zien op het moment zelf.

   Like

 2. Dit citaat is gebaseerd op een realiteit. Een familielid die terminaal ziek is en toch dankbaar is voor het mooie des levens, maar ook voor het negatieve (ziekte),en de harde lessen hieruit en vooral de positieve kijk op het leven van deze, waar ik zelf veel van heb mogen leren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.