Stop met Klagen en Ga aan de Slag!


 

 

Heb je vaak de neiging om te klagen over je problemen? Stop dan direct met dat gezeur. Met zeuren bereik je namelijk helemaal niets! Ga aan de slag en los je problemen op.

Klagen is zó 2009

Natuurlijk voelt het fijn om te klagen. Lekker kreunen en steunen over je leven, wat is het toch allemaal erg. Wat héb je het toch moeilijk, wat vált er toch veel te verbeteren in de wereld!

Je hebt gelijk, er vált ook veel te verbeteren in de wereld en waarschijnlijk ook in jouw leven. Het is nuttig dat je inziet hoeveel er eigenlijk nog verandert kan worden, hoeveel er nog te doen is. De vraag is alleen: is er ooit iets wezenlijk veranderd in jouw leven doordat je hebt zitten zeuren en klagen?

Wanneer je zeurt probeer je een gevoel van controle te ontwikkelen. Het voelt fijn om te klagen, maar je verandert de situatie er niet mee. Het gevoel van controle dat je nastreeft is niets anders dan een illusie. Ondertussen wordt jouw hoofd vervuild met negatieve gedachten, en je gesprekspartner raakt verveeld vanwege jouw negativiteit.

Niemand zit te wachten op zeikerds. We zijn er nu wel een beetje klaar mee. De tijd van zeuren is geweest, het bleek niet te werken, moving on.

Stop en ga iets nuttigs doen

Dus, stop met klagen. Stop met kreunen en steunen, stop met al die negativiteit. Je bent niet zielig. Je bent een fantastisch mens en je hebt de mogelijkheid om jouw leven, je omgeving en de wereld te veranderen. Het is jouw verantwoordelijkheid om je leven mooier te maken. Gedraag je dus niet passief, maar trek die verantwoordelijkheid naar je toe.

Zie je iets dat je niet aanstaat? Besef dan dat je slechts twee keuzes hebt die uiteindelijk ergens toe leiden:

  1. Accepteer de situatie.
  2. Verander de situatie.

Als je stap 1 toepast dan valt er niets meer te zeuren, je houdt veel tijd over die je kunt besteden aan de wereld een betere plek maken. Zeur je wel? Dan heb je de situatie nog niet volledig geaccepteerd en stap 1 dus niet toegepast. Als je stap 2 toepast dan heb je geen tijd om te zeuren, omdat je veel te druk bezig bent met de wereld een betere plek maken.

Dus ja. Je keuze is: doe iets nuttigs óf doe iets nuttigs. Zeuren is niet nuttig, tenzij het zuigen van energie en het verspreiden van negativiteit je doel is.

Zeuren is gewoon een gewoonte

Vervelende gewoontes kun je afleren. Je kunt zelf op je hoede zijn, en direct stoppen zodra je merkt dat je aan het zeuren bent. Je kunt ook je omgeving inschakelen, en uitleggen dat je wilt stoppen met zeuren. De mensen om je heen helpen je waarschijnlijk graag van deze gewoonte af door je erop te wijzen wanneer je begint te klagen.

Besef dat klagen en zeuren je niet gelukkiger maken. Als geluk je doel is, dan kun je je beter richten op de positieve kant van het leven. Praat dus niet over wat er niet goed is, praat over wat wél goed is. En vind je iets écht niet acceptabel, kies dan voor stap 1 of stap 2.

Zeuren verbetert de orde van het universum niet, actie wel. Dus doe jezelf en de wereld een lol. Wees positief, neem je verantwoordelijkheid en onderneem actie als je vindt dat er écht iets gedaan moet worden. Maar stop met klagen, en stop vandaag nog.

Bron: SoChicken

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Klagen is ontevredenheid, in ander geval zelfmedelijden. Beide hebben aandacht nodig van jezelf om het om te zetten naar positieve energie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.