Op weg naar volle Maan


 

 

OP WEG NAAR DE VOLLE MAAN
16 maart 2014

Deze Volle Maan heet de Sneeuwmaan. Ook al is er dit jaar in maart al sprake van heerlijk voorjaarsweer, er is nog altijd de mogelijkheid dat het weer omslaat en we alsnog sneeuw en vorst krijgen.

Het thema van deze Maan, ‘kiemkracht en ontkiemen’, zien we duidelijk in de natuur. Ontkiemen betekent dat het eerste begin van ontwikkeling er is. Dit wonderlijke proces speelt zich nog veelal op het onzichtbare vlak af, namelijk in de aarde of in bomen en planten. De informatie, het perfecte, geordende opgeslagen plan dat besloten ligt in ieder zaadje, zorgt ervoor dat de groei onder de juiste omstandigheden start. De Sneeuwmaan is een goede tijd om stil te staan bij het feit dat je eigenlijk alles kunt creëren wat je maar wilt. Word je bewust van je mogelijkheden. Niet ieder zaadje zal en kan uitkomen. Voel wat er nu in jou ontwaakt. Welke plannen, doelen en wensen heb je? Onderzoek ze en schrijf ze op!

De Maan staat in het sterrenbeeld Maagd, wat het moeilijk maakt om je spontaan te uiten. Het verstand regeert en wil de controle houden. Het kan zelfs zijn dat je intolerant wordt naar anderen. Reflecteer en zie dat intolerantie hoogstwaarschijnlijk een blokkade in jezelf is, namelijk de geremdheid om je werkelijke gevoelens te uiten.

De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het sterrenbeeld Vissen, waardoor spirituele vermogens en dromen duidelijker aan de oppervlakte komen, maar je ik-kracht kan op een lager pitje komen te staan. Maagd helpt je om realistisch te zijn, Vissen helpt je te dromen.

Mercurius geeft tot en met de dag van de Volle Maan (zondag) extra goede ideeën en plotse inzichten. Uit ze, schrijf ze op, houd ze vast, want de dag erna kun je ze al weer zijn vergeten. Saturnus geeft fundering waarop je ideeën kunt structureren en laten uitgroeien de komende tijd: het heeft dus zin!

Mars loopt nog steeds retrograde (‘achteruit’) – de rode planeet is trager en beleeft het vuur meer van binnen dan dat het direct naar buiten stroomt. Toch kan de wisselwerking met Mercurius ervoor zorgen dat de woorden die al op je tong branden er ineens uitstromen op een onbewaakt moment. Kort maar krachtig – het kan net zijn wat nodig is om iets in beweging te zetten. Het is bovendien een tijd waarin oude gebeurtenissen of ervaringen omhoog kunnen komen. Als je oplet, zul je zien dat er een kans komt om zelf de regie te nemen in een karmische één-op-éénrelatie. Het is dus van belang dat je beseft wat je wilt met een persoon naar wie je passie uitgaat of juist naar wie je vuur zou willen spugen…

Ceres laat je voelen dat relaties gelijkwaardig horen te zijn. Voed je en word je gevoed? Bewaar de harmonie niet ten koste van jezelf, bijvoorbeeld doordat je zo op de ander gericht bent dat je geluk afhankelijk van de ander wordt.

Dit is letterlijk en figuurlijk een zeer vruchtbare tijd. Je kunt (mee)bepalen wat je wilt laten ontkiemen in jezelf. Wees creatief, geordend en boven alles: wees Jezelf! De hele boom is al aanwezig in een klein zaadje. Zo is het ook voor jou: alles wat jij nodig hebt in je leven, is aanwezig in jezelf. Je binnenwereld weet, dus luister naar je innerlijke stem… én handel ernaar.

© Petra Stam

Bron: http://www.petrastam.nl/blog/2014/3/12/volle-maan-16-maart-2014

Advertentie

Een gedachte over “Op weg naar volle Maan

 1. VOLLE MAAN
  16 maart 2014 – 18:10:46

  Het thema van de Sneeuwmaan is kiemkracht. Deze volle maan valt tussen Imbolc en Ostara. Het is nu tijd om te kijken welke
  plannen die we voor deze cyclus in gedachten hebben de moeite waard zijn om onze volle aandacht te krijgen en daar onze volle aandacht op vestigen. Niet elk zaadje dat op de aarde valt zal ontkiemen. Sommige zaken kunnen we beter uitstellen tot een andere cyclus of gewoon laten vallen. Je kan beter zoveel mogelijk energie focussen op een aantal zaken die kiemkracht hebben en niet onnodig verspillen aan iets wat nergens toe leidt of onuitvoerbaar is.

  Maak met deze maan een lijstje voor jezelf waar je je op wilt focussen en wat overbodig is. Je zou het eerste lijstje in de grond kunnen stoppen en het andere lijstje verscheuren en weggooien of de snippers in het vuur gooien.

  De boom die bij deze maan hoort is de Es.

  © Anja – http://www.shiningheart.nl

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.