Het decor van ons leven


Het decor van ons leven

Als ik iets heb geleerd uit het Boeddhisme (naast Ki uiteraard!) is het wel dat ons leven een illusie is.
We denken dat onze werkelijkheid de realiteit is, maar grappig genoeg heeft iedereen zijn eigen werkelijkheid en bestaat er blijkbaar geen eenduidige realiteit.
Het decor van het leven verandert af en toe. Zo kun je jouw grote liefde ontmoeten, een nieuwe baan krijgen, ziek worden of een ongeval krijgen. In een split van een seconde kan je leven een totaal andere wending krijgen.

Synchroniciteit
Ons levensgeluk is relatief en aan verandering onderhevig. We denken dat we het decor van ons leven kunnen beïnvloeden. Sterker nog, we doen er alles aan om in controle te blijven. En dat werkt met veel moeite ook af en toe. Maar helaas!
De grote en kleine gebeurtenissen voltrekken zich vaak in ons leven, zonder dat we daar invloed op hebben. Het leven is blijkbaar grillig en volgt haar eigen weg. Zo krijgen we ons portie geluk en ook ons portie ongeluk toebedeeld, waar we mee moeten leren omgaan.

Kansen grijpen
Een onvoorspelbaar leven heeft ook zijn voordelen en biedt kansen. Zinvol toeval speelt een grotere rol in ons leven dan we denken. Wie heeft zijn echte grote liefde zelf gepland? Wie heeft ooit het leven kunnen voorspellen wat je nu leeft. Ons leven hangt van toevalligheden aan elkaar en synchroniciteit heeft een grotere impact dan we vaak denken.
We ontmoeten “toevallig” mensen, die ons helpen en raken “toevallig” verzeild in situaties, die ons leven op de kop zetten. Elke dag zodra de zon opkomt, is de wereld weer een stukje veranderd en het decor van ons leven weer ietsje (of soms zelfs radicaal) aangepast.
Niets blijft zoals het is.
Ga daarom mee in de flow van het leven. Ki kan je daarbij goed van dienst zijn. Want kracht van binnenuit neemt niemand je af!♫♪
Boek: Ki, kracht van binnenuit, Hans Peter Roel

Fijne zondag!

Kijk voor meer informatie op http://www.kicentrum.nl

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.