Een les.


Niets erger dan mensen die op je gevoel inspelen zonder te weten wat je voelt. Zelfs je gevoel verdraaien zodat het een illusie of een leugen wordt omdat het niet hun waarheid is en daarmee je gevoelens belaachelijk kunnen maken. Ze kennen dan weinig respect of mededogen voor gevoelens van mensen omdat ze hun eigen gevoel ontkennen of niet durven inzien.

Woorden kunnen als een mes steek in je hart voelen, aan jezelf om er een les uit te halen en vooral bij jezelf en gevoel te blijven. Momenteel is dit voor mezelf ook een geleerde les….om begrip en mededogen te leren opbrengen dat we niet allemaal hetzelfde zijn.

Een aansluitende tekst van Tina.

Mijn dank aan Tina

Advertentie

2 gedachten over “Een les.

 1. Als men daaraan gevoelig is, is men totaal niet-zen! 🙂

  Men duidt altijd een probleem aan, maar men geeft nooit een oplossing om het probleem echt aan te pakken. Dat vind ik jammer.
  Net zo op de berichten “aardse leerschool” en “heling van het emotioneel lichaam”.
  Daar krijg je een lange theoretische tekst, waar men als gewone mens maar weinig aan heeft. Zou het niet beter zijn om voor elk probleem een oplossing aan te bieden, zodat de mensen er echt van af geraken?

  Je kan jezelf wijs maken dat je meer kracht hebt door te zwijgen, maar voel je je innerlijk echt zo sterk als je jezelf wijs maakt?
  Mensen die gevoelig zijn aan “kwetsende” woorden moeten het eens op deze manier bekijken:
  Zeg tegen je hond: “klootzak!”…. je hond zal kwispelen. Zeg tegen je hond: “jij bent het uitschot der aarde!”… je hond zal kwispelen. Hoe komt dat?
  Die hond hoort geluiden maar kent de betekenis ervan niet, maar hij krijgt aandacht, dus ziet hij het als liefde. Als men je zou verwijten in het Russisch of Arabisch, zou je ook niet gekwetst zijn want je begrijpt het niet.
  Hoe komt het dan dat Nederlandse woorden wel kwetsen? Omdat jij daar een kwetsende betekenis aan geeft.
  Als iemand zijn middelvinger opsteekt is men gekwetst. Maar als men de wijsvinger opsteekt dan vindt men dat niet erg. De middelvinger is ook maar een gewone vinger. De betekenis komt van jezelf.
  Dus zie wat er echt is. Gelijk welke vinger men opsteekt, het is gewoon een vinger. Meer niet.
  Dus hoor wat er echt is. Woorden zijn gewoon geluiden. Meer niet.
  Of woorden al dan niet yin of yang zijn bepaal je zelf!
  DAT is zen! 😉

  Vriendelijke groet

  Like

  1. Deze persoonlijke blog is door mezelf gestart om juist niet met werk bezig te zijn, (daar is mijn website voor) dan wel alleen te delen over alles en nog wat, voor ieder wat wils. Daarbij kan men altijd vragen delen om een oplossing zodat men moeite durft te doen voor zichzelf.

   Wat voor de een lange theoretische tekst is, kan een ander er wel wat mee (zie reactie op ”heling van het emotionele lichaam), ieder mens en behoefte is verschillend en anders.

   Wat Helen is haar tekst schrijft zijn niet mijn woorden, ook niet over Zen dan alleen mijn eigen aanvulling erop. Jezelf dingen wijsmaken is een illusie of jezelf voor de gek houden.

   Dat klopt wat je zegt over woorden tegen de hond, in tegenstelling tot de mens begrijpt deze het niet, behalve de tonatie, de klank of trilling in je stem die een dier kan doen ineen krimpen of op de vlucht slaan.

   Ook met je schrijven dat men zelf een kwetsende betekenis eraan geeft klopt, omdat het ego zich aangesproken voelt.

   Bedankt voor je reactie en te delen waar toch weer van geleerd kan worden, dank je wel 🙂

   Vriendelijke groet terug.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.