Erotische dromen.


Erotische of sexuele dromen:

Sexuele/erotische dromen hebben niets met gevoelens of verlangens naar sex uit je waakleven te maken, eerder met een zoektocht in en naar jezelf toe…
Onderwerpen zoals bisexualiteit, homosexualiteit en incest zijn in het waakleven met veel taboes omgeven, komen ook vaak in dromen voor, dit heeft te maken met de zoektocht naar de balans van de dromer tussen hun rationele of gevoelige kant te ontdekken
Net zoals gemeenschap hebben, ejaculatie of kussen kunnen een aanwijzing zijn voor behoefte aan intimiteit en/of bevrediging van lichamelijke behoeften maar ook dat de dromer oude denkbeelden, ideeën en overtuigingen onder ogen moet gaan zien

In het waakleven ondrukt ieder mens zijn/haar behoeften en verlangens, zo ook het één willen zijn met jezelf in jouw diepste menselijke wezen of met iemand anders voor een innerlijke reis in jezelf en de mensen die met je mee gaan in je droom..en jezelf zo te kunnen ontladen. Sta jezelf deze dromen toe en geniet die dag na van je droom zodat je héérlijk ontspannen en relaxed bent en je goed voelt. Dus geen schaamte hiervoor..wees blij jezelf te kunnen ontladen op deze manier!

Je eigen partner:
Als je droomt dat je sex hebt met je partner of relatie/huwelijk, weergeeft dat aan dat jij tevreden bent in je relatie, zowel aan jouw innerlijke behoeften en verlangens wordt voldaan, als deze te delen met je partner
Je eigen partner voelt vertrouwd en veilig aan voor jouw innerlijk wezen waar jij open voor staat om deze ”reis” samen te maken, maar ook om jouw identiteitsgevoel en zelfwaardering te versterken..zeker wat betreft de liefde die jij voor jezelf en partner voelt.

Vreemdgaan:
Deze dromen komen meer voor dan de vorige droom hier boven. Het is ook een aanwijzing dat jij geen ”bevrediging” in je relatie hebt. Deze dromen stellen je in staat om om te gaan met jouw wens ten opzichte van opwinding en stimulatie in jouw sexuele behoeften..om je vrij te voelen en deze gevoelens te uiten.
Als je ”vreemd” gaat met een bekende uit je dagelijks leven? kijk dan eens naar de eigenschappen van deze persoon waar jij mee verbonden wilt voelen? wat spiegelt deze persoon bij jou? welke gevoelens roept hij/zij bij jou op? straalt deze persoon een aantrekkingskracht uit op jou..zoek deze (verborgen) uitstraling bij jezelf en laat deze het zien..zowel naar jezelf als naar een ander. Is de ander lief en teder? zoek deze eigenschap(pen) op in jezelf waar jij naar verlangt..
Ga je vreemd met een persoon die jij nauwelijks of niet kent kan dat wijzen op een ”ideaalbeeld” van jezelf naar de andere sexe toe..

Verkrachting:
Dromen over verkrachting betekenen dat iemand op een ongepaste manier jouw persoonlijke ruimte is binnen ”gedrongen”. Zo kan een vrouw dromen dat zij een man ”verkracht”, zij wordt bewust om haar behoefte een man wreed te willen behandelen. Zij wordt hierop in haar gewezen zodat zij aan deze behoefte kan gaan werken. Een man die droomt dat hij een vrouw verkracht wijst op erop dat hij twijfelt of hij wel gevoelig genoeg is..hij moet op zoek gaan naar de vrouwelijke aspecten in zichzelf. Toch zijn er mensen die in hun waakleven zachtaardig zijn voor anderen maar in verkrachtingsdromen wreed willen handelen wat zich uit in sexueel geweld die de grenzen van het normale overschrijdt..

Dieren
Zo kan men ook fantaseren om de behoefte hebben om sex met dieren te willen, zodat mijn zijn/haar agressieve, krachtige lagere dierlijke instincten te overleven en te (h)erkennen in het waakleven. deze dromen noemen wij Bestialiteit..

Kinderen
Tot deze groep dromen behoort ook pedofiele dromen, waarin een of andere binding met een kind een sterke rol speelt. Feitelijk zijn dit dromen over je eigen innerlijk kind, jouw behoefte om daar contact mee te maken of je ermee te verbinden. Zoals een vrouw een jongetje wilt knuffelen of strelen..wijst op een ouderlijk verlies van een vader die de droomster ervaart. Droom je over een meisje kan dit symboliseren het verlies van een moeder of liefde. Zo ook kan een man dromen dat hij een meisje streelt en knuffelt toegang te krijgen naar zijn innerlijk kind en de verbintenis met zijn moeder enz: het zijn dan ook traumatische dromen, verwerkingsdromen..

Incest dromen
Deze dromen komen ook in de richting van incestdromen..dat je sexueel contact met je eigen familie heb..zijn ook verwerkingsdromen. Op deze manier kan de dromer/droomster met de bewuste geest in het reine te komen met de taboes die in de samenleving een grote rol spelen, accepteer deze taboes of wijs ze af, dan zul je leren de kracht die jij in je draagt te beheersen en toe te passen..omdat je dan heel goed beseft dat deze aantrekkingskracht niet gepast is

Homosexuele dromen
Als laatste haal ik homosexuele dromen aan
Dromen over sex hebben met iemand van hetzelfde geslacht als jij wijst eigenlijk een zoektocht naar ouderliefde om jezelf (on)bewust te verbinden met je ouder waar jij over droomt, maar ook om in het reine te komen met de verschillende aspecten in jezelf die in je jeugd zijn onderdrukt geraakt door een innerlijk conflict. Deze soort dromen geven niet aan dat je daadwerkelijk homosexueel of lesbisch bent..het is meer een zelfbeeld van jezelf. Dus het zoeken naar de innerlijke balans tussen jouw mannelijke en vrouwelijke aspecten..

Ook wijzen homosexuele dromen dat in ieder mens een homosexuele element aanwezig is, (on)bewust heeft iedereen weleens een fantasie hoe het zou wezen om met iemand van hetzelde geslacht een sexuele ervaring te beleven waar men zich voor kan schamen. Als je de oorzaak weet van de betekenis weet..kun je er heel anders tegenaan kijken..
Je kunt de homosexuele ”daad” zien als een expressie van creativiteit en aan een partner dat hij/zij op zo veel mogelijk gebieden hetzelfde is als wij zelf, en deze persoon jou liefde en steun geeft..

Bron: Marianne, eigen droomcursus

Een gedachte over “Erotische dromen.

  1. Vorige reacties zijn verwijderd..

    Wanneer er goed met de ogen gelezen wordt en niet met de kruis, ziet men dat het geen verhaal is, dan enkel droomuitleg wat seksualiteit in dromen kan betekenen.

    Like

Reacties zijn gesloten.