Boeddha teken.


 

Dit Boeddha teken kwam ik zomaar tegen op internet zonder beschrijving of betekenis en nog nooit eerder gezien. Dit teken blijft ”prikkelen”, vandaar m’n vraag…Weet iemand die dit teken ziet of leest, de betekenis ervan?

boeddha teken

Advertentie

12 gedachten over “Boeddha teken.

   1. Zoals internettoerist je schrijft is het een chinees Boeddha teken. Ben het even gaan opzoeken.
    Het wordt vaak in het Zen gebruikt en zal meestal in een zaal hangen waar Zen meditatie wordt gegeven.
    Maar laat je nooit misleiden door Chinese karakters een lijntje verkeerd en het wilt helemaal iets anders zeggen.

    Like

 1. Hey,

  Dit is Chinees. Zoals de meesten wel weten gebruiken de Chinezen geen letters maar karakters. Elk woord bestaat uit een specifiek karakter of combinatie van karakters. Dit karakter waar je de betekenis van vraagt betekent gewoon “Boeddha”. Vaak staat er bij een Boeddha een ander karakter: dat kan liefde, succes, kracht,… zijn. Daarom zijn het ook meestal andere karakters die je vindt. Maar hier is het gewoon het karakter voor Boeddha, meer moet je er niet achter zoeken.

  Vriendelijke groet

  Like

  1. Hey internettoerist,
   Dat had ik direct door dat het Chinees is. Dacht zelf eerst aan een Reiki symbool, maar omdat het tussen Boeddha plaatjes stond weer niet..

   We laten het maar bij Boeddha zelf, valt vanzelf wel op z’n plaats.

   Bedankt voor het meekijken en denken, ook voor je reactie.

   Like

 2. Dank je wel Bruno voor je moeite om te gaan zoeken. Het is niet zo noodzakelijk, behalve dan dat het Boeddha teken me iets wilt vertellen of zeggen. Mooi dat het teken in Zen zalen mag hangen.

  Laat me zeker niet misleiden door Chinese of Japanse tekens, een streepje meer, minder of verkeerd geeft een misleidend beeld aan het geheel. Geleerd in Usui Reiki en grootmeester Reiki.

  Bedankt nogmaals voor je reactie en moeite.

  Like

  1. Ik zeg altijd met tekens en symbolen moet je uitkijken. Ze willen niet altijd zeggen wat echt is. Een streepje is snel verkeerd gezet of getrokken.

   En zoals je het voorbeeld aanhaalt van Usui Reiki het moet juist zijn om het te kunnen gebruiken.

   Like

 3. Mogelijk een aanvulling, waarheidsgehalte dient nader getoetst te worden. In het boek van Eckhart Tolle, een nieuwe aarde (7e druk), schrijft Tolle op pagina171: “Ik vroeg tijdens een bezoek aan China in de buurt van Guilin ‘wat staat hier?’. ‘Het betekent Boeddha’, zei hij. Waarom staan er dan twee karakters in plaats van een?’ vroeg ik. ‘Het ene’, verklaarde hij, betekent “man”. ‘Het andere betekent “nee”. De twee samen betekenen Boeddha. Daar stond ik vol ontzag. Het karakter voor Boeddha bevatte de hele leer van Boeddha, en voor wie ogen heeft om te zien het geheim van het leven. Hier zijn de twee dimensies waaruit de werkelijkheid bestaat, ietsheid en nietsheid, vorm en ontkenning van vorm, wat het inzicht uitdrukt dat vorm niet is wie je bent.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Rodney

   Bedankt voor je reactie en je ervaring met het Boeddha teken. Het boek van Eckhart Tolle klinkt bekend, heb het alleen zelf nog niet gelezen, misschien ooit eens..

   Wat een prachtig antwoord heb je gekregen in China en daar zal heus wel heel veel waarheid inzitten hoewel in ieder cultuur de tekens misschien weer anders erkent, gezien of geleerd wordt? Zelf weet ik het juiste niet ervan, vandaar ook mijn vraag toen?

   Dat klopt, het karakter van de Boeddha omschrijft zijn hele leer. Zoveel wijsheid die we eigenlijk allemaal wel bezitten omdat we zelf ook Boeddha natuur zijn, maar verdwaald door de vele zijwegen van het Pad, vergeten zijn,

   We zijn Niets en toch Alles. Inderdaad zijn we niet wie we zijn, we zijn slechts een Geest zonder lichaam. Het lichaam is de illusie, net zoals we kijken met onze aardse ogen.

   Heel hartelijk bedankt voor je verduidelijking en reactie 🙂

   Warme groet
   Marianne

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.