Onmenselijk.


 

Dat mensen onmenselijk kunnen zijn heb ik vandaag ook weer mogen aanschouwen. Op weg naar huis na boodschappen doen zag ik een aangereden kat midden op de weg spartelen. Bekje open en met grote gesperde ogen niet meer overeind kunnen komen. Het prachtig langharig zwart diertje lag daar hulpeloos midden op de weg. Terwijl ik naar het diertje liep kwam een vrouw te hulp, gelijktijdig stopte er een auto en een man stapte uit. Deze is met de kat direct naar de dierenarts gereden, hopelijk mag het diertje het redden.

Onmenselijk en harteloos om een dier aan te rijden, niet even uit stappen en te kijken wat je aangericht heb. Natuurlijk kijken vele katten niet uit als ze oversteken, zeker niet met het vuurwerk van nu. Het gebeurt dagelijks dat dieren aan gereden of dood gereden worden. Dan nog…..laat je hart spreken.

Ben overstuur thuis gekomen en nog wat van slag, zeker als extra gevoelige raakt me dat diep, vooral als je het ziet met je eigen ogen.

Een afsluiting van een moeilijk jaar, zelfs op de laatste dag..

6 gedachten over “Onmenselijk.

 1. Dit is nooit leuk als je zoiets tegen komt, en helaas heb ik de laatste tijd moeten constateren dat het aantal slachtoffertjes fors toeneemt.
  Geen leuke afsluiting van het jaar, hopelijk haalt die kat het.

  Like

  1. Dat is zo Aa…het gebeurt dagelijks steeds meer, zie het zelf ook regelmatig een doodgereden diertje brrr en dan zijn m’n gedachte naar de bestuurder niet zo positief. Denk dat het voorval vandaag te maken heeft dat 2 kittentjes van mij ook zijn aangereden en beide hebben het niet overleefd. Hopelijk mag het diertje het halen, maar naar wat ik gezien heb…

   Like

 2. Ben hier nog eens.
  Ik had hier voor nog gereageerd op “Wees gelukkig” van Shakespare. Komt nu een situatie waarop die les perfect kan toegepast worden. Het zal misschien hard aan komen, maar enkel zo groei je naar het oog van de orkaan.
  Mensen rijden dieren aan en kijken niet eens om. Dat doet pijn en maakt je boos. Je verwacht dat mensen menselijker zouden zijn, daarom ben je boos. Als je vanaf nu enkel dwaasheid en waanzin van de mensen verwacht, zal je zien dat je gevoelens veranderen in zo’n situatie. Als je menselijkheid verwacht en het zijn beesten, dan ben je diep teleurgesteld. Als je ervan uitgaat dat mensen dommer zijn dan dieren, dan verdwijnt alvast de teleurstelling want je verwacht niet beter. Als een dier tegen je huis plast, dan denk je: “Och het is een diertje, het weet niet beter”. Als je vanaf nu hetzelfde doet met mensen: “Och het is een dwaas, hij weet niet beter”. Dan zal je boosheid niet opkomen en zal vergeving gemakkelijker zijn.
  Het lijkt misschien gek, maar de gevolgen voor je innerlijk zijn enorm. Het moeilijke hieraan is dat je geen uitzondering mag maken op het toepassen ervan.
  Het gevolg hiervan is dat het gevoel van ongelukkig zijn enorm afneemt, maar tegelijk ook het gevoel van gelukkig zijn enorm afneemt. Je komt in een staat van neutraal zijn terecht. Je wordt niet meer heen en weer geslingerd tussen de emoties. Mensen om je heen hebben daar moeite mee en zullen je daarop aanvallen. Maar hé, ze weten niet beter.
  Je neemt afstand, je laat los, je gaat niet mee in de dwaasheid en je neemt afstand van hun kunstmatige vreugde. Zo groei je naar het oog van de orkaan. Als je daar kunt blijven, zal je weten wat echte vreugde is.
  Het vraagt veel oefening en volharding, dus verwacht geen gemakkelijke weg.
  Heb je het woord “verwacht” gezien? Weeral! 😉
  Een boeddhistisch gezegde: je kan niet de hele wereld bedekken met leer om je voeten te beschermen. Je kan wel leer onderaan je voeten hangen.

  Vriendelijke groet

  Like

  1. Klopt, gelezen en gereageerd op Shakespare 🙂

   Wat is hard? als ik deze prachtige wijsheid lees en ervan mag leren? Herken wat je zegt, normaal zeg ik voor 80% precies wat je zegt, mensen weten niet beter, ze zijn nog niet zover gegroeid, laat ze maar.

   Zo ook vandaag…wat een dwaas of idioot. Alleen als hooggevoelige gaat leed dwars door me heen, was niet boos dan wel erg verdrietig omdat het me raakte, voelt voor mij onmenselijk aan, is bij alle leed zo.

   Nee verwachtingen stel ik niet, dat leidt tot teleurstellingen, van teleurstellingen naar pijn die je jezelf aan doet ;-). Ben veel bezig met het Boeddhisme, heel veel van geleerd, maar het is een lange weg die tot de laatste levensdag geleerd kan worden voor verlichting

   Het Boeddhistische gezegde ken ik ook, altijd weer mooi om te lezen.

   Mag ik je uit het diepst vanuit m’n hart je bedanken voor je wijsheid en les.

   Warme groetjes terug.

   Like

   1. Bedankt voor jouw warme reacties.

    Graag wil ik nog iets toevoegen en vragen.
    Ik ben ook hooggevoelig en vroeger ging ik daaraan kapot. Het was te intens, teveel, ik kon het niet dragen. Dat is ook de reden waarom ik ben beginnen zoeken. Zo ben ik op een pad gekomen dat die hooggevoeligheid stabiliseert, je krijgt er controle over. Want hooggevoeligheid niet aankunnen is ook een hel.

    Ik leid af uit jouw laatste reactie, dat jij nog kan worstelen met emoties die hooggevoeligheid met zich meebrengt. Heb ik dat goed?
    Welke richting wil jij uitgaan met jouw pad en hooggevoeligheid?

    Als dit te persoonlijk is, hoef je hierop niet te antwoorden hoor.
    Vriendelijke groet

    Like

 3. Een bedankje terug voor jouw warme reactie 🙂

  Heel herkenbaar voor mij eerder, ook ik kon het niet meer dragen. Was ook overspoeld van verdriet en pijn van anderen en de wereld.

  Dit is prachtig verwoord van je….hooggevoeligheid niet aankunnen is ook een hel.
  Wanneer men niet eens weet hooggevoelig te zijn, kan het leven inderdaad een hel zijn omdat er dan geen verklaring voor te vinden is. Is de eye opener gevonden? dan pas kan men er mee aan de slag om in eigen kracht terug te komen.

  Je heb het inderdaad goed gevoeld, soms worstel ik nog weleens wanneer niet goed in eigen kracht te staan. Zelf ben ik hier pas 1½ jaar mee bezig, mede dankzij hulp waar ik dankbaar voor ben, mijn ontdekkings reis begonnen. Mijn richting of doel in HSP, is helemaal in mezelf te komen staan hoewel dat al voor 80% mag zijn..

  Dit is niet al te persoonlijk, zelf heb ik ook artikelen of teksten geschreven over mijn eigen hooggevoeligheid die hier open op mijn blog staan 😉

  Mag ik heel hartelijk danken voor je reactie om je wijsheid te delen. Deze reminder had ik even nodig, bedankt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.