Tweede chakra.


 

 

Tweede Chakra

De Mudra van Svadhisthana    De energie van Svadhisthana kan ongelooflijk krachtig zijn. Hier zetelt ons seksuele driftleven, de gevoelens die in staat zijn onze ratio op een gegeven moment te overheersen. Gevoelens die als ze op een liefdevolle wijze hun weg vinden, ons dusdanig in vervoering kunnen brengen dat we tijdens het hoogtepunt gelijk zijn aan de goden. Energie die daartoe in staat is, is een kostbaar geschenk.

Ons tweede chakra is dus in feite een schatkamer, te meer omdat haar energie ook in staat is ons mentaal te verstevigen. Met de mudra van Svadhisthana kunnen we haar leiden. De vanouds bekende gevouwen handen zijn een symbool voor de complete verstrengeling, voor de volkomen integratie. Als twee schakels die elkaar naadloos aanvullen.

Seksueel gezien de vervolmaking door de ontstane eenheid van man en vrouw tot de ultieme versmelting van lichaam en geest. Dat we gebruik mogen maken van deze vurige energie is een goddelijke gift. Haar onder controle houden is echter geen geringe opgave. Met deze innig verstrengelde handen geven we de gedreven intentie weer waarmee wij de energie willen sturen. Onwrikbaar, maar ook devoot.

Eerste Chakra, basischakra.

Deze handhouding getuigt van het respect waarmee we de gave van Svadhisthana tegemoet treden. Een lichte nuance is er in de positie van de duimen bij de man of de vrouw. Het is het universele teken van gebed.

Zonder woorden spreekt deze taal van je handen het verlangen uit om je seksuele energie naar een hoger plan te transporteren. De waarde van deze mudra zal zich gaan bewijzen als je een paar keer per dag zo’n tien minuten hieraan wijdt, alsof langzamerhand een nieuw bewustzijn zich meester maakt van je geest. Je voelt de kracht, geboren in je lendenen, zich manifesteren in je gehele zijn. De ontwikkeling van ene nieuw evenwicht gaat dan plaatsvinden. De mudra van Svadhisthana – slechts haar devote groet is voldoende om je seksuele energie te kunnen transformeren.

 

Visualisatie van de Lotus..
Stel je je je leven voor als een Lotusbloem.
Zoals de bloem van de Lotus niet wordt bedoezeld.
Door de modder waarin de plant is geworteld,
zo moet ook jij verheven zijn boven negatieve krachten.
Zoals de Lotusbloem in het water drijft, maar zelf niet nat is,
zo moet ook jij je deel uitmaken van de wereld,
zonder er door worden aangetast.

 

Meditatie..
Laat je handen met de rug naar beneden op je knieën of dijen rusten. Breng de toppen van je pink en duim naar elkaar toe.
Sluit je ogen en denk aan de eigenschappen van water.
Ervaar het stromen als of je zelf als vloeistof of water bent.

Herhaal…”Ik laat mij leiden door mijn dromen, ik verzet mij niet, maar schik mij in elke situatie, ik laat ideeën die hun nut hebben verloren…varen”

 

Bron Marianne, eigen cursus Aura/Chakra en kaarten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.