Oordeel over HSP


 

Triest en tot m’n grote spijt gelezen dat er mensen zijn die een oordeel leggen op de groep hooggevoeligen. Deze groep zou een ”hooggevoeligheidstoornis” hebben. Het lijkt mij eerder dat deze mensen zelf een stoornis hebben, een beperkt beeld van hun medemens, hiermee dus ook geen respect. Hoe kan men weten hoe een HSP zich voelt? hoe moeilijk het is om in deze wereld vol prikkels en gevoel te moeten overleven, een strijd geleverd wordt moet worden om in eigen kracht te kunnen blijven. Altijd maar een oordeel over je wordt gevormd terwijl men je niet eens kent, dus ook niet de belevingswereld van een HSP..

Gelukkig is deze oordeel niet persoonlijk naar mij gericht, maar wil wel even duidelijkheid geven dat oordelen en stempels opleggen niet gepast en onmenselijk is. Hiermee zegt het meer over deze mensen dan de groep hooggevoeligen. Laten we elk mens in eigen waarde laten, laat de mens zijn wie deze is.

4 gedachten over “Oordeel over HSP

 1. Kijk de personen die dit zeggen etc hebben zelf geen gevoel kennelijk ( GEVOELLOOS ) en die mensen noemen ze ook wel een persoon zonder geweten en men noemt een persoon zonder geweten ook wel…… vul maar in.Ik word hier zo kwaad om maar de karma komt zich zelf tegen gr hsp

  Like

  1. Hey Joop,
   Als mede HSP-er begrijp ik je gevoel helemaal..

   Deze mensen bezitten wel gevoel alleen wel alleen uit egoïsme, is ook gevoel hè 😉
   Beperking van (in)zicht op de medemens en daardoor ook niet kunnen invoelen hoe een ander zich voelt..

   Het heeft geen zin om je boos of kwaad te maken, zo doe je jezelf alleen maar pijn en deze mensen weten niet beter tot hun hetzelfde overkomt en wat je zo mooi verwoordt. Karma kent zijn weergave en daar ontsnapt niemand aan.

   Mag ik je bedanken voor je reactie.

   Like

  1. Hey Marion,

   In de eerste instantie was mijn gevoel spijtig, later toen ik ”stoornis” las kwam er ook een glimlach van hoe verzinnen ze het 🙂

   Bedankt ook voor je reactie en warme groetjes terug.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.