Dalai Lama komt naar Nederland.


 

576px-Vienna_2012-05-26_-_Europe_for_Tibet_Solidarity_Rally_200_His_Holiness,_the_14th_Dalai_Lama cc

Dalai Lama brengt begin mei driedaags bezoek aan Nederland

door op 24 december 2013  ·

De Dalai Lama bezoekt van tien tot en met dertien mei volgend jaar, op uitnodiging van de stichting ‘Bezoek Dalai Lama’, Nederland. Op zondag elf mei geeft hij een lezing over het thema

onderwijs. Voorafgaand aan zijn bezoek woont de Dalai Lama festiviteiten in  Noorwegen bij, die te zijner ere worden gehouden, omdat het in 2014 vijfentwintig jaar geleden is dat de spiritueel leider de Nobelprijs voor de Vrede kreeg uitgereikt. In de stichting zijn alle scholen binnen het Tibetaans boeddhisme vertegenwoordigd.

Dalai Lama 30 november 2011

Dalai Lama, religieus leider Tibetaanse boeddhisten.

Paula de Wys.

Paula de Wys.

Paula de Wys, voorzitter van de stichting, zegt dat de Dalai Lama graag naar Nederland komt. ‘Vanaf het begin van zijn ballingschap in India zijn organisaties hier betrokken geweest bij de gebeurtenissen in Tibet. Ook op politiek gebied. Hij kwam in 2009 voor de laatste keer naar Nederland en vanwege zijn enorme betekenis voor het boeddhisme en ook gezien zijn leeftijd vonden wij het wel weer tijd worden voor een bezoek. Gelukkig was hij het daar mee eens. De Dalai Lama heeft een druk leven en reist veel. Hij hecht erg veel waarde aan het volgen van onderwijs, boeddhistisch of niet. In zijn laatste boek ‘Vrij van religie’ schrijft hij daar over. Vandaar dat we dat thema in overleg ook hebben uitgekozen voor de teaching op elf mei.’

Reinier Tilanus

Reinier Tilanus

Een uitvoerend comité onder voorzitterschap van Reinier Tilanus is sinds drie weken bezig met het voorbereiden van het bezoek. Er zijn gesprekken gaande met verhuurders van locaties waar minstens tienduizend mensen in terecht kunnen, in 2009 woonden twaalfduizend belangstellenden een openbaar optreden van de Dalai Lama bij. De kosten van het bezoek worden betaald uit de opbrengst van de verkoop van toegangskaarten. Het geld dat overblijft gaat naar een door de Dalai Lama aan te wijzen charitatief doel.

De stichting hoopt binnenkort met een eigen site in de lucht te komen, waar belangstellenden informatie over het bezoek kunnen inwinnen en kaarten kunnen kopen. Tot die tijd zijn  ontwikkelingen te lezen in het Boeddhistisch Dagblad.

Bron: http://boeddhistischdagblad.nl/dalai-lama-bezoekt-begin-mei-2014-nederland/#comment-18324

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.