Aantrekkingskracht.


 

Aantrekkingskracht.
Het is een belangrijk deel in ieders leven, er zijn zich maar weinig mensen van bewust; ‘Aantrekkingskracht’. Net zoiets als de zwaartekracht. Zwaartekracht kennen we allemaal heel goed, iedereen laat wel eens iets vallen en gelukkig zweeft het dan niet de lucht in!

Frequentie
Aantrekkingskracht is energie. Het is een bepaalde frequentie. Vandaar dat je bij bepaalde situaties of mensen je gemakkelijk voelt en bij andere situaties of mensen voel je je juist ongemakkelijk. Veel hiervan heeft te maken met je comfortzone. Bewust of onbewust herken je de energie en je voelt je er prettig, of juist onprettig bij. Zodra je je ergens onprettig in voelt, weet je dat je ‘weg moet wezen’. Dan heb je blijkbaar je lesje geleerd of kies je duidelijk voor jezelf / een andere richting.

Aanpassen
Veel mensen hebben in hun leven helaas aangeleerd zich te veel aan te passen aan de energie (de wensen) van anderen. Wanneer je dat te veel blijft doen, leef je het leven waarvan jij denkt, wat anderen van je verwachten. Het is heel gek, want op deze manier blijven we voor elkaar denken, terwijl erg veel mensen hun leven heel graag juist ‘anders’ willen. De energie/situaties/aantrekkingskracht welke we eigenlijk niet meer willen, houden we dus zelf in stand.

Cirkels
Om het op een andere manier te zeggen; we denken en leven in cirkeltjes. Er lopen verschillende cirkels door elkaar heen, dat zijn processen. Op sommige stukken kruisen de cirkels elkaar. En de ‘overkoepelende’ energie die alle cirkels bij elkaar houdt, is je comfortzone; de aantrekkingskracht! We kunnen heel ons leven in één cirkel blijven hangen, doordat we denken dat we onmachtig, onbewust, of te weinig kennis hebben eruit te stappen.

Nieuw jasje
We denken wel dat we regelmatig uit cirkels stappen, maar helaas blijkt er dan toch weer een situatie te ontstaan met andere mensen, andere gebeurtenissen en ander werk, waar weer hetzelfde gebeurd. Een zelfde, oude situatie in een nieuw jasje noem ik dat. Vaak raken we daar zo onzeker van! ‘Waarom gebeurd mij dat nu steeds’, hoor ik vaak zeggen.

Andere frequentie
Helaas ben je, wanneer er steeds situaties gebeuren welke je niet wilt, op een bepaalde frequentie afgestemd welke je brengt wat je niet wilt. Daarom is het zo belangrijk om altijd voor ogen te houden wat je wél wilt. Want dat is namelijk altijd een hogere frequentie dan van wat je niet wilt. Wees je er daarnaast ook van bewust dat er onwijs veel paradigma’s (beperkende overtuigingen) in je leven zijn ingeslopen. Want alleen maar afstemmen op wat je wel wilt is niet voldoende.

Beperkende overtuigingen
Het gaat erom, je beperkende overtuigingen onder ogen te zien, er aan te werken, ze ongedaan te maken, en van daaruit plannen maken voor je leven. Wanneer je dus ‘werkt’ aan jezelf, werk je automatisch aan een energie-verandering. En dat is een keuze! Dat is aan jezelf!

Aantrekkingskracht is Mooi! Gelijkgestemden waarmee je prachtige projecten maakt, Verliefdheid, Bepaalde muziek welke je in beroering brengt, noem maar op! Aantrekkingskracht is dus ook; Genieten!!

Besef dat aantrekkingskracht energie is. Dat het een bepaalde frequentie is. En dat jij zélf dagelijks kan kiezen op welke frequentie jij je afstemt. Blijf je richten op het positieve! En bij de dingen die je niet lukken; zoek hulp! Want waarschijnlijk zit je in een cirkeltje en heb je het even nodig dat iemand je helpt eruit te stappen….

Herken je iets in dit verhaal? Wil je Reageren? Heb je een vraag? Ik lees het graag in een reactie onder dit artikel!

Bron: Kracht Lessen Esther Buijs

7 gedachten over “Aantrekkingskracht.

  1. Dat is zo Anneke, een cirkel mag rond zijn als je maar een opening erin laat.
   Er is zoveel waar we niet bij stilstaan, het leven is een ontdekkingsreis van aantrekkingskrachten, zichtbaar en onzichtbaar.

   Bedankt voor je reactie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.