Diep in jezelf


 

 

 

Diep in jezelf
We (her)kennen het allemaal, vastlopen of heel diep in jezelf te zitten of diep gevallen te zijn, en geen kant op te kunnen. Dat kan in jezelf, situatie of in een relatie zijn. Heel gemakkelijk gezegd er afstand van te nemen. Toch werkt deze methode echt heel goed, weet dat ook van mezelf.

Sluit je ogen en ga naar dat plekje heel diep in je innerlijk wezen, daar waar geen (voor)oordeel of negatieve emotie zijn dan alleen zuivere liefde, gevoel en intuïtie. Zo creeër je compassie voor jezelf, de ander en de situatie, en komen de inzichten vanzelf binnen via het gevoel omdat je dan boven de situatie staat en kijkt.

Bekijk de situatie eens van bovenaf om een helder overzicht te krijgen. Ga in een vastlopende relatie eens op de stoel van de ander te zitten en verplaats jezelf eens in de ander. Voel diep in jezelf aan of de ander ook niet ergens mee zit. Misschien ook wel zorgen, verdriet, pijn of andere emoties heeft en jou daar niet extra mee wilt belasten.

Wanneer het inzicht de volle kracht heeft bereikt, komt de verlossing ook in het gevoel, een bevrijding van vreugde en blijdschap die de energie in geest en lichaam achterlaat om het pad verder te kunnen zetten.

Lukt deze methode niet? probeer het anders later nog eens of zoek hulp hier voor wanneer het te diep zit. Ook het Ego kan in de weg zitten waardoor niet helder gekeken en gevoeld kan worden.

Marianne

Advertentie

2 gedachten over “Diep in jezelf

  1. Dat klopt Virginie, mensen die het kennen doen het te weinig omdat ze zichzelf niet de tijd gunnen om eens diep in jezelf te gaan. Ook kan er angst zijn om de confrontatie met jezelf of de ander aan te gaan.

   Wanneer je diep zit of vast kan het extra pijnlijk zijn. Men kan de oefening ook doen als de gemoederen gekalmeerd zijn.

   Bedankt voor je reactie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.