Zonder tijd..


Tien minuten zonder tijd…

Ergens daarbuiten bestaat het niet meer. Het is alsof er dan ook geen grenzen meer zijn. We hebben tijdens onze lange ontwikkeling naar de mensheid besloten om meer overzicht te krijgen. Macht over de wereld moest in onze handen overgenomen worden. Controle was dus een essentiële onderdeel in onze ontwikkeling. We hebben hierdoor gezamenlijk een nieuwe verschijnsel ontdekt en tot perfectie ontworpen: Tijd.

Het tikt maar door, en er bestaat geen mens meer die het kan stoppen of negeren. Het beheert onze levens meer dan ons zelf. De macht om alles onder controle te houden heeft hij ons wel gedeeltelijk gegeven, maar wat echt macht heeft, is de tijd zelf. Geen dag gaat voorbij zonder dat we er naar moet kijken. Als het te snel voorbij gaat, iets wat in principe niet mogelijk is, neemt paniek onze lijven over. Dat is pas macht.

Het is ironisch als je het goed bekijkt. We hebben het ontworpen om onze krachten beter en meer te kunnen verzamelen, om machtiger te kunnen worden, want organisatie en structuur is macht. Maar toch heeft de simpele klok die voortdurend en eeuwenlang al tikt onze levens overgenomen. De tijd neemt alle beslissingen nu; die beslist wanneer je opstaat, wanneer je naar bed gaat, wanneer je mag eten en wanneer niet. Hij is de baas.

Iedereen heeft zijn eigen tijd. De klok tikt voor elke persoon op een andere manier. We zijn allemaal individuen. Wat te begrijpen valt is dat de tijd minder belangrijk is dan dat we denken. Het is maar een manier om overzicht en organisatie te kunnen hebben op onze levens. Een manier om de maatschappij wat dichter bij elkaar te laten groeien. Maar de tijd die wel belangrijk is, is de tijd in je lichaam. Daar moet je naar luisteren en kijken.

Je materiële en immateriële lichaam is constant aan het tikken, het is constant naar aandacht aan het smeken. Het geeft precies aan wanneer je water nodig hebt, wanneer je rustiger aan moet doen, wanneer je verse zuurstof nodig hebt en meer. De tijd zal dat allemaal wel kunnen aangeven, maar het kan wel zijn dat wanneer het beslist om dat te doen het te laat is. Naar je eigen innerlijke klok kunnen luisteren is puur controle, dat is pas zuiver macht.

Laat de tijd je niet in zijn tikkende armen nemen. Laat de tijd niet alleen beslissingen nemen over wat je wanneer gaat doen. Neem het in jouw handen. Geef jezelf de kans om te voelen, om naar je zelf te luisteren. Er bestaat in jou ergens een mooie wereld gemaakt door perfectie. Maar die zal je nooit leren kennen als je constant met de buitenwereld en de stress die de tijd ons onopzettelijk geeft bezig bent. Geef jezelf meer vrijheid.

Het leven is kort, en dat wordt bepaald door onze eigen innerlijke klok. We hebben de tijd niet om onbelangrijke dingen, belangrijk te maken. Onze individuele materiële klok zal op een dag stoppen, terwijl de aandacht stelende klok van buiten door zal gaan. We gaan allemaal op een dag dood en op je sterfbed moet je kunnen zeggen dat je van het leven hebt genoten. En echte genot komt van het luisteren naar je eigen klok; je eigen wil.

By Ingomar Martie

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.