Einde van het lijden


Einde van het lijden

Veel te weinig mensen zijn zich nog bewust van het gegeven dat alles in het leven een afspiegeling is van de interne processen die zich afspelen. Ieder mens afzonderlijk komt op deze wereld met zijn eigen doelen. Deze zijn zogezegd van tevoren al bepaald. Hoe je deze doelen gaat behalen, weet je dan nog niet. Wat je wel weet, maar ook meteen vergeten bent zodra je geboren wordt, is dat je hierheen komt om dingen te leren.

Mensen laten vele kansen onbenut, omdat zij blijven hangen in aangeleerde patronen. Alles wat je om je heen ziet is een gevolg van deze aangeleerde werkelijkheid. Je ziet in je omgeving bevestigd alles wat jij naar buiten projecteert. Je omgeving is dus eigenlijk een projectiescherm van jouw realiteit.

Soms bevalt deze realiteit helemaal niet. Veel mensen gaan dan de schuld bij anderen leggen. Er is geen schuld. Er is slechts je eigen realiteit op je eigen projectiescherm. Nu komen we bij het punt waarmee we begonnen en dat is dat alles in het leven een afspiegeling is van de interne processen die zich afspelen. Want… verander je je eigen werkelijkheid, dan verandert je omgeving. Niemand kan dus schuld hebben van jouw situatie. Beter gezegd; iedereen laat jou zien wat jij denkt dat waar is.

Het interessante hiervan is dat veel lijden kan worden voorkomen, als mensen anders gaan denken. Als een pijnlijke ervaring ten grondslag ligt aan wat je nu gelooft, dan is het wel nodig dat er eerst gewerkt wordt aan het verwerken van de emoties. Het wegnemen van de emoties zorgt voor het ontladen van de ervaring, maar verandert nog niet je innerlijke waarheid. Deze kun je veranderen door je denken te transformeren. Blijf je denken zoals je dacht, dan projecteer je deze werkelijkheid op je projectiescherm.

Wij zouden kunnen leven in vrijheid als we onze innerlijke realiteit zouden kunnen veranderen. Voor velen lijkt dit onmogelijk. En geloof het of niet… de meeste mensen willen het liever moeilijk, maar ook dat wordt door het denken veroorzaakt.

Het doel waarmee we hier zijn gekomen is nooit geweest om te lijden, maar wel om te leren. Ons denken zorgt ervoor dat het vaak lijden wordt. Zeker nu elke gedachte zich vrijwel direct manifesteert. Dit vraagt om een nieuwe manier van denken, waarmee we een nieuwe wereld zullen scheppen.

Natascha Lossie
http://www.leefjekracht.nl

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Wie het lijden kent, kent het echte leven. Alleen voel je geen slachtoffer van het lijden behalve dat je er lessen van leert. Zo ervaart men ook de andere kant van het leven, vrede en geluk. Alles wat een begin heeft, heeft ook een einde, zo ook met het lijden.

 

Een gedachte over “Einde van het lijden

 1. Lijden is een vuur, maar er moet wel beweging in blijven, zodat t transformerend werkt, dat alles in verandering blijft. Dat het ergens naartoe brengt. Het is uiteindelijk een reinigend Vuur als je dit Vuur durft in te stappen. Het brandt alle illusies weg, alle schijn, alles wat voor de Waarheid voor de Liefde is gaan zitten. Het is de drijfkracht van het Leven. Daarom is t zo kostbaar.
  Daarom mag je uiteindelijk zo dankbaar zijn als dit ware lijden in je wakker wordt. Want als je t aangaat kan daardoor uiteindelijk een pure vrucht van Liefde vrijkomen, echte Vrijheid, echte vrede, vreugde. Alles wat je jezelf maar zou kunnen wensen, in jezelf aanwezig. Dat dit meer en meer in je op mag/kan staan in dit proces.

  Tuurlijk midden in t proces is t geen pretje. Je word ook niet begrepen omdat veruit de meeste mensen niet dit lijden voelen. Dus ze begrijpen je ook niet, waar maakt ie zich druk om, pas je maar aan. Je bent vreemd, je past niet, je bent confronterend. Je staat alleen, al kun je in bepaalde fasen nog wel lotgenootjes vinden. Maar veel blijven dan weer in bepaalde fase steken en je moet ze weer achterlaten. Steeds minder en minder mensen kunnen je begrijpen en toch gaat de weg verder en verder en verder.
  Maar t mooie is, naarmate het lijden louterend heeft kunnen werken dat die innerlijke vrucht steeds meer gegroeid is. Die vrucht van vrede, Liefde, gelijkmoedigheid, vervulling. Al begrijpt niemand je, je Weet zelf, en je voelt liefde voor alles en iedereen. Dus de afhankelijkheid verdwijnt, de eenzaamheid verdwijnt, je wordt all-een.

  Kagib

  Bron: weten-in-het-hart-boek

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.