Sterrenbeeld eigenschappen


 

 

 

Sterrenbeeld: uitgebreide eigenschappen-horoscoop

Lees hier een uitgebreide eigenschappen-horoscoop voor elk sterrenbeeld!

 

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Ram:

21 maart – 20 april

sterrenbeeld-ram eigenschappen horoscoopAvontuurlijk en energiek Innovatief en moedig Enthousiast en zelfverzekerd Dynamisch en vlug van begrip

Maar aan de andere kant…

Zelfzuchtig en opvliegend Impulsief en ongeduldig Overmoedig en roekeloos

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Vooral de jonge Ram is avontuurlijk, ambitieus, impulsief, enthousiast en barst van de energie. De Ram is zowel in gedachten als daden een pionier; hij staat open voor nieuwe ideeën en houdt van vrijheid. Mensen met als horoscoop Ram staan open voor uitdagingen en zullen zich niet snel van hun doel laten afleiden – behalve door hun eigen ongeduld, dat zo nu en dan de kop op zal steken als ze niet snel genoeg resultaat zien.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn moedige leiders die zich oprecht bekommeren om degenen over wie ze de leiding hebben. Omdat ze zo’n groot verantwoordelijkheidsgevoel hebben, zullen ze niet snel hun ondergeschikten misbruiken om hun eigen doelen te bereiken. Het zijn geen goede volgers omdat ze nogal graag zelf de touwtjes in handen hebben. Zijn ze het niet eens met bepaalde instructies of kunnen ze niet inzien waarom die worden opgelegd, dan zullen ze zich hier sterk tegen verzetten.

Ze zijn druk met zichzelf bezig, zowel positief als negatief. Ze zijn onafhankelijk maar ook egocentrisch (soms) en besteden veel aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling en lichamelijk welzijn. Hun immense energie maakt hen agressief en rusteloos, soms zelfs een beetje twistziek, koppig en opvliegerig. Ook hebben ze vaak korte teentjes en als ze vinden dat iemand ze iets heeft misdaan, kunnen ze daar lang boos over blijven.

Ram, jouw taak als het eerste teken van de dierenriem is om dingen van de grond te krijgen en de weg te leiden. De Zon in deze positie van de dierenriem zorgt ervoor dat je wilskracht zich goed kan uiten. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld een leiderschapsrol op je te nemen, of door anderen te dwingen op een nieuwe manier naar zichzelf te kijken. Een negatief effect van dit zonneteken is dat je het anderen onbewust heel moeilijk kunt maken om de echte jij te leren kennen.

Het sterrenbeeld Ram in relaties

Mensen met als horoscoop Ram zijn heel toegewijde ouders. Ze zijn zelfs in staat hun eigen leven op te geven, zodat hun kinderen kunnen blijven leven. In de hele dierenriem is geen enkele ouder beschermerender en liefdevoller dan de Ram.

In persoonlijke relaties zijn mensen van het sterrenbeeld Ram open, direct en spontaan, en het zijn enthousiaste en gulle vrienden. Veel Rammen hebben een hoog libido en zijn gepassioneerde maar veeleisende minnaars. Maar, er zit ook een negatieve kant aan de manier waarop je met mensen omgaat. Je kunt snel geïrriteerd raken door de traagheid of matigheid van de mensen om je heen, en hoewel je erg gevoelig bent, wals je dan makkelijk over de gevoeligheden van anderen heen. Doordat je zo’n hoog libido hebt, moet je uitkijken voor promiscuïteit. Want voor je het weet heb je al evenveel veroveringen als Don Juan op je naam staan! Hierdoor kun je ook makkelijk de fout maken om te snel in een huwelijk te springen, wat desastreus kan eindigen.

De essentie van het sterrenbeeld Ram

Het is goed voor je om je bewust te zijn van je pioniersinborst en die niet te veronachtzamen. Want door die te erkennen, zul je niet alleen meer van het leven genieten, maar zul je ook voorkomen dat anderen je zullen rondcommanderen. Rammen hebben de neiging om óf anderen te commanderen, óf rondgecommandeerd te worden. Dit kunnen anderen soms misschien vervelend vinden, maar je moet de vrijheid hebben om te handelen, in plaats van er alleen maar over te denken en niks te doen. Je moet koste wat kost negatieve emoties zoals wrok, spijt en zelfmedelijden vermijden, want zij zouden datgene wat van essentieel voor je is ontzeggen: oprechtheid.

Mentaal gezien zijn mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram intellectueel en objectief, maar in zeldzame gevallen kunnen ze kleingeestig en extremistisch worden in religie of politiek. Ze kunnen goed strijden voor verloren zaken en blijven tot de laatste druppel bloed doorvechten. Ze zijn vlug van begrip maar zijn soms overmoedig en té optimistisch, waardoor het ze ontbreekt aan grondigheid en het vermogen om in te zien welke obstakels er liggen op de paden waar ze in een opwelling voor kiezen.  Rammen vinden het erg belangrijk om een ijzeren zelfbeheersing te hebben, om hun capaciteiten en neigingen onder controle te krijgen zodat ze de maatschappij waarin ze leven kunnen dienen.

Als Ram ben je dol op uitdagingen die je stimuleren om actie te ondernemen. Dat kan simpelweg het gevolg zijn pure frustratie; of op een beheersder niveau heb je misschien een duidelijk doel voor ogen en weet je voor wie of wat je vecht. Als je geen duidelijk doel voor ogen hebt, vraag het dan aan jezelf en luister naar je innerlijke stem. Je zult een antwoord krijgen. Het zou tegen de natuur van een Ram zijn om geen doel te hebben of nergens voor te kunnen vechten – dan zou je eerder een ‘Schaap’ dan een Ram zijn!

Ram, wees niet bang om sterk te zijn, want dat is de essentie van je natuur. Als je je angstig voelt, probeer er dan achter te komen wat er misschien in je verleden is gebeurd, zoals geweld of misbruik door anderen. Angstigheid kan er ook op wijzen dat je onafhankelijkheid en ondernemingszin werden onderdrukt tijdens je jeugd. Ook al heb je een sterke drang naar succes en ben je een geboren leider en kampioen, toch kan een dergelijke situatie je ervan weerhouden je dromen te realiseren. Zulke negatieve invloeden kunnen er ook juist toe hebben geleid dat je té dwingend bent, of dat je weinig begrip hebt voor je eigen behoeften en gevoeligheid.

Het sterrenbeeld Ram op het werk

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram zijn goede atleten en klimmers, artsen, pioniers (waarbij ze zowel nieuwe ideeën verkennen als onbekende gebieden), soldaten, zeevaarders en piloten, en leiders in de industrie en politiek (het zijn alleen wel onbeholpen volgelingen). Ook al ben je een echte Ram, toch heb je ook een klein lammetje in je, wat betekent dat je soms je doelen makkelijker kunt bereiken door je gewillig over te geven aan de eisen van een bepaalde sociale situatie, in plaats van dat je je horens verstrikt laat raken in iets wat groter en machtiger is dan jij. Dit talent is natuurlijk nauw verbonden met het vermogen om te begrijpen wanneer je iets kunt veranderen, en wanneer niet. Hier is natuurlijk geduld voor nodig. Het verwerven van geduld zal bovendien je grootste prestatie zijn, evenals in contact komen met je innerlijke zachtheid.

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Ram

Het sterrenbeeld Ram heerst over het hoofd en de hersenen, en men zegt dat Rammen snel last krijgen van hoofdpijnen, migraineaanvallen, zonnesteken, zenuwpijnen en depressie. Spijsverteringsmoeilijkheden en zenuwaandoeningen liggen ook op de loer, en je onbezonnenheid, onstuimigheid en volledige lichamelijke overgave kunnen ertoe lijden dat je snel ongelukken en lichamelijke verwondingen kunt krijgen.

Je houdt van extremen, zowel fysiek, emotioneel als mentaal. Het zal je ook goed doen om extreem te leven. Maar als je extremisme te ver gaat – voorbij de sociale norm – dan kun je verwachten dat je erg eenzaam zult worden.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Houdt van…

• Actie • Als eerste eindigen • Uitdagingen • Doelen om voor te vechten • Spontaniteit

Heeft een hekel aan…

• Wachten • Fouten toegeven • Geen tegenstand • Tirannie • Advies van anderen ;)

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor de Ram

Probleem: Projecten waar niets van terechtkomt. Partnerschappen vol conflicten en ruzies. Oplossing: Zie je rol als ‘degene met de ideeën’, en probeer anderen te inspireren ze uit te voeren. Verbeter je vermogen om te ‘luisteren’ en praat minder.

Probleem: Gebrek aan samenhang en richting. Niet in staat zijn om na te denken, je doet alleen alsof je besluitvaardig bent. Oplossing: Je handelingen zijn slechts een reflectie van je hart. Ga diep naar binnen en los problemen die je misschien onderdrukt heb op.

Probleem: In de steek gelaten worden door anderen omdat ze niet weten hoe ze er anders voor kunnen zorgen dat je hen en hun gevoelens opmerkt. Oplossing: Neem je gedrag onder de loep en probeer je in de positie van de ander te verplaatsen.

Probleem: Jezelf altijd in de weg zitten en een magneet zijn voor conflicten en ruw gedrag. Ontmoedigd raken. Oplossing: Neem het spreekwoord ‘bezint eer gij begint’ ter harte. Zorg er dus voor dat je eerst uitdenkt wat er volgens jou moet gebeuren, en handel daarna pas.

———————————————————————-

 

 

 

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier:

21 april – 21 mei

sterrenbeeld-stier eigenschappen horoscoopGeduldig en betrouwbaar Warmhartig en liefdevol Volhardend en vastberaden Vreedzaam en houdt van veiligheid

Maar aan de andere kant…

Jaloers en bezitterig Rancuneus en koppig Genotzuchtig en hebzuchtig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Stier zijn betrouwbaarheid, doelgerichtheid, extreme toewijding en een sterke wilskracht. Niemand zal hen ooit berijden, maar als ze een leider vertrouwen, zullen ze hem gewillig en trouw volgen. Ze zijn stabiel, evenwichtig en het zijn conservatieve, goede, ordelievende burgers die van vrede houden en de beste kwaliteiten van de bourgeoisie in zich hebben.

Ze hechten veel waarde aan geld en bezittingen. Daarom zijn ze vaak doodsbang om schulden op te bouwen en zullen ze er alles aan doen om de veiligheid van de status-quo in stand te houden. Ze niet dus ook niet bepaald dol op verandering.

Mentaal gezien hebben ze een scherpe geest en zijn ze vaak meer praktisch dan intellectueel ingesteld. Maar omdat ze graag geaccepteerde en betrouwbare ervaringspatronen volgen, hebben ze de neiging om onwrikbaar te zijn in hun overtuigingen. Qua karakter zijn ze gewoonlijk betrouwbaar, trouw, voorzichtig, rechtvaardig, stabiel en laten ze zich niet van hun stuk brengen door moeilijkheden.

Heel af en toe kan iemand met als horoscoop Stier koppig en onuitstaanbaar overtuigd van zijn eigen goedheid zijn, en ze kunnen ook onorigineel, star, ultraconservatief, twistziek en klaagziek zijn en zwelgen in zelfmedelijden.  Als ze vinden dat iemand hen heeft gekwetst, kunnen ze lang een wrok koesteren en blijven vasthouden aan de pijn die dit heeft veroorzaakt. En of ze nu positief of negatief ingesteld zijn, iemand moet hun ego zo nu en dan even strelen met een ‘goed gedaan!’-tje.

Het sterrenbeeld Stier in relaties

Mensen met als horoscoop Stier zijn trouwe en gulle vrienden die erg veel liefde in zich hebben. Toch raken ze niet zo snel bevriend met mensen van buiten hun maatschappelijke klasse, waar ze extreem trouw aan zijn. Over het algemeen zijn ze zachtaardig, evenwichtig, blijmoedig, bescheiden en is het moeilijk om ze boos te maken, omdat ze niet van ruzie houden en ongemakkelijke situaties vermijden. Maar, als iemand ze provoceert, kunnen ze exploderen in gewelddadige uitbarstingen van woeste woede, waarin ze alle controle over zichzelf lijken kwijt te raken. Net zo onverwacht zijn hun incidentele uitingen van humor en vreugde.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Stier zijn meer dan gemiddeld erotisch ingesteld en zelfbewust wat sensualiteit betreft, maar seksueel gezien houden ze van simpel en zullen ze niet snel experimenteren. Het zijn loyale, trouwe, huiselijke wederhelften en zorgzame, zachtmoedige ouders, die niet teveel eisen van hun kinderen of wederhelften.  Maar ze kunnen wel overdreven bezitterig zijn en kunnen soms de familierollen manipuleren, simpelweg omdat ze het zo leuk vinden om de ruzie die het gevolg hiervan is weer goed te maken. Als iemand hun eigendunk kwetst, kunnen ze een vastberaden vijand zijn, maar ze kunnen hun tegenstander wel makkelijk vergeven als deze moeite doet de gekwetste Stier tegemoet te komen.

De Stier op het werk

Op het werk zijn mensen van het sterrenbeeld Stier harde werkers en goede vakmannen, en bovendien zijn ze niet bang om vieze handen te krijgen. Ze zijn betrouwbaar, praktisch ingesteld, systematisch en ambitieus, maar ondanks hun ambitie blijven ze gehoorzaam aan hun meerderen. Ze komen het beste tot hun recht in routineposities waarin vertrouwen en verantwoordelijkheid van belang zijn, waar zich weinig noodsituaties voordoen, waar zich vrijwel geen verandering voordoet, en met vooruitzicht op een mooi pensioen aan het einde van de reis. Toch zijn ze ook creatieve en goede ondernemers, waar de vruchten van hun eigen productiviteit het gevolg zijn van hun eigen werk en niet dat van anderen. Ze kunnen het goed doen in verschillende beroepen en ambachten: bankieren, architectuur, de bouw, bijna elke vorm van bureaucratie, veilingwerk, landbouw, geneeskunde, chemie, industrie (Stieren zijn goede managers en toezichthoudende voormannen), verzekeringswezen, onderwijs en verassend genoeg ook muziek en beeldhouwkunst. Het zijn ideale beheerders of opzieners en kunnen uitblinken als chef-kok. Sommige Stieren kunnen goed genoeg zingen om operasterren te worden of uit te blinken in populairdere vormen van muziek.

Het innerlijk leven van het sterrenbeeld Stier

Hoewel je het misschien niet aan ze kunt zien, houden ze erg van mooie dingen en kunnen ze bijzonder genieten van kunst (waar ze ook talent voor hebben), schoonheid (ze raken afgestoten door alles wat vaal en lelijk is) en muziek. Ze kunnen sterke, soms ietwat onconventionele, religieuze opvattingen hebben. Ook houden ze van de geneugtes des levens, comfort, luxe en goede spijzen en wijnen. Hierdoor kunnen ze soms moeilijk de verleiding weerstaan om al te toegeeflijk te zijn, met dronkenschap, extreme wellustigheid en hebzuchtigheid als gevolg.

Geen enkel ander teken in de dierenriem is sterker verbonden met de aarde dan het sterrenbeeld Stier. Een van de belangrijkste doelen in het leven van een Stier is om voor zekerheid en lichamelijk comfort te zorgen. Je innerlijke gevoel voor spiritualiteit verlangt naar harmonie en heelheid. Wanneer je dit volledig begrijpt en hier naartoe zult werken, zul je niet meer constant bevestiging nodig hebben van uiterlijke bezittingen en comfort. Het besef dat deze innerlijke vrede alle bovengenoemde positieve dingen met zich meebrengt, zal je overvallen en je leven zal erg voldoening zijn.

Uiteindelijk moeten Stieren hun meest ware, diepste en hoogste waarden ontdekken. Wanneer ze weten wat er werkelijk toe doet, zijn ze niet meer geketend aan mensen en aan dingen die minder belangrijk zijn. Het sterrenbeeld Stier hecht de meeste waarde aan schoonheid, die niet bezeten kan worden, maar alleen kan worden gewaardeerd.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld stier heerst over de keel en de nek, en Stieren moeten daarom oppassen voor keelinfecties, kroppen en longaandoeningen zoals astma. Men zegt dat ze geneigd zijn tot problemen met de genitaliën, baarmoeder, lever en nieren, en ook kunnen ze last krijgen van abcessen en reuma. Omdat hun lichaamstype geneigd is tot lichamelijk luiheid, kunnen Stieren lijden aan overgewicht.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Houdt van…

• Stabiliteit • Geboeid zijn • Natuurlijke dingen • Tijd om te reflecteren • Comfort en genot

Heeft een hekel aan…

• Verstoord worden • Te hard gepusht worden • Synthetische of ‘door de mens gemaakte’ dingen • Opgejaagd worden • Binnen zitten

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Stier

Probleem: Het gevoel hebben dat je wordt gebruikt en gemanipuleerd, om de tuin wordt geleid en je laat inpakken. Oplossing: Realiseer je dat je aantrekkingskracht zowel negatieve als positieve invloeden aantrekt. Kies zelf je vrienden uit, laat hen jou niet kiezen.

Probleem: Materiële objecten beginnen hun bekoring te verliezen en je voelt je steeds minder verbonden met de wereld om je heen. Hoeveel geld je nog hebt maakt je niet meer uit en ook andere materiële zaken interesseren je niet meer. Oplossing: Je begint een innerlijke harmonie te ontdekken die het materiële door het spirituele probeert te vervangen. Laat dit rustig op, maar laat het niet het deel van je dat je gezin onderhoudt vernietigen.

Probleem: Een onverklaarbare angst om iemand te verliezen, jaloersheid en vervolgingswaanzin. Oplossing: Je hebt het vermogen in je om niet alleen loyaliteit aan te trekken, maar ook het intellectuele vermogen om in te zien wat er werkelijk om je heen gebeurt. Je verliest het vertrouwen in deze beide persoonlijke eigenschappen. Herstel dat vertrouwen.

Probleem: Ontmoedigd door het leven. Vol afkeer en ontevreden. De mensen om je heen kunnen je weinig steunen. Je hebt het gevoel dat er geen doel is in het leven. Raakt makkelijk verslaafd aan materiële geneugten. Oplossing: Denk nog eens na over en besef hoe waardevol de spirituele kant van het leven is. Neem de touwtjes van je leven in handen door de beseffen dat het niet zozeer de dingen in het leven zijn die belangrijk zijn, maar de spirituele essentie erachter.

Deze uitgebreide beschrijving van het sterrenbeeld Stier werd geschreven door Michael van Astrology Online.

—————————————————————–

 

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen:

21 mei – 21 juni

sterrenbeeld-tweeling eigenschappen horoscoopPast zich makkelijk aan en is veranderlijk Openhartig en gevat Intellectueel en welsprekend Jeugdig en levendig

Maar aan de andere kant…

Nerveus en gespannen Oppervlakkig en inconsistent Sluw en te nieuwsgierig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Tweelingen hebben een tweeledige persoonlijkheid, zijn complex, tegenstrijdig en moeilijk te definiëren. Het positieve hiervan is dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, maar aan de andere kant hebben ze hierdoor twee aangezichten en zijn ze wispelturig. Het sterrenbeeld Tweelingen is verbonden met Mercurius, de planeet van de kindertijd en de jeugd, en degenen die hieronder vallen hebben daardoor ook de deugden en ondeugden die zo typisch zijn aan jonge mensen.

Wanneer ze goed bezig zijn, zijn ze bijzonder aantrekkelijk; maar wanneer ze slecht bezig zijn, zijn ze nog erger omdat het zulke ontzettende charmeurs zijn. Net als kinderen zijn ze levendig en gelukkig – als de omstandigheden tenminste goed zijn – of zijn ze egocentrisch, fantasierijk en rusteloos. Ze houden van nieuwe activiteiten, maar ze zijn niet in staat om ze vol te houden, omdat ze constant nieuwe interesses nodig hebben. Ze fladderen van project naar project als een vlinder die van bloem naar bloem danst. Voor hen is het leven één groot spel dat altijd frisse wendingen moet hebben en altijd nieuwe stimulansen moet bieden. Zwaar werk en routine zijn dus taboe. Tweelingen hebben ook de neiging om halverwege de race van paard te wisselen. Het is daarom moeilijk voor ze om een beslissing te nemen, en nog moeilijker zich daar aan te houden.

De goede kwaliteiten van mensen van het sterrenbeeld Tweelingen zijn heel aantrekkelijk en gaan ze goed af. Ze zijn hartelijk, hoffelijk, vriendelijk, gul en attent voor de armen en degenen in nood, maar wel op voorwaarde dat hun eigen leven en gemakken niet verstoord worden door het uiten van deze eigenschappen. Ze leren al snel hoe ze gebruik kunnen maken van hun uiterlijke schoonheid, en wanneer ze iets willen bereiken, zullen ze al hun wapens inzitten: liegen, zich onder dingen uitlullen en anderen de schuld geven. En omdat ze zo charmant zijn, slikken hun tegenstanders het al snel als zoete koek. Tijdens hun betere momenten trachten ze wel om eerlijk en oprecht te zijn, maar eigenbelang is bijna altijd de beslissende factor. Als het ze niet mee zit, eisen ze aandacht en bewondering, en eisen ze dat mensen hun tijd, energie en geld aan hen besteden. Doen ze dat niet, dan is een woedeaanval al snel het gevolg.

Mensen van het sterrenbeeld Tweelingen zijn net kameleons die alle veranderingen in hun omgeving reflecteren, en ze kunnen pessimistisch, nors, tegendraads, materialistisch en zelfzuchtig worden als ze een moeilijke periode doormaken. Als het ze echt flink tegen zit, kunnen ze hun wilskracht zelfs volledig verliezen. Ze kunnen dan onzeker van zichzelf worden en zijn dan teruggetrokken of veranderen juist in nerveuze en prikkelbare tobbers, die nors, ontevreden, hard en lichtgeraakt zijn. Hoe langer ze moeten vechten, hoe zelfzuchtiger ze worden. Aan de andere kant kan hun veelzijdigheid ervoor zorgen dat ze zich makkelijk kunnen aanpassen, al passen ze zich alleen maar aan de wereld om zich heen te kunnen manipuleren met hun aangeboren scherpzinnigheid en intelligentie.

De meeste mensen van het sterrenbeeld Tweelingen hebben een scherpe, intuïtieve en soms briljante intelligentie, en ze zijn dol op hersenkrakers. Maar ook al kan hun concentratie wel even heel intens zijn, raken ze toch snel afgeleid door andere interessantheden. Hun mentale behendigheid en energie zorgen ervoor dat ze al van kleins af aan een enorme kennislust hebben, al vinden ze het niet leuk om moeite te doen om dingen te leren. Ze hebben totaal geen moeite met dingen waar intelligentie en mentale behendigheid voor nodig zijn, en vaak zijn ze ook heel handig. Ze hebben een zeer analytische geest en soms kunnen ze hierdoor zo goed beide kanten van een situatie door zien, dat ze onzeker worden en het moeilijk vinden om beslissingen te nemen.

Maar hun intelligentie kan heel goed gebruikt worden om de dualiteit van hun natuur te beheersen en te verenigen tot een zeer efficiënt geheel. Wanneer ze voor moeilijkheden komen te staan, hebben ze te weinig doorzettingsvermogen om over een probleem te piekeren tot ze een oplossing hebben gevonden. Ze vragen liever om advies van anderen. In hun intellectuele activiteiten lopen ze het risico om dilettanten te worden, waarbij ze zichzelf verliezen in een overvloed aan projecten, die ze volgen tot ze te moeilijk worden.

Het sterrenbeeld Tweelingen in de liefde

In de liefde zijn mensen van het sterrenbeeld Tweelingen nogal wispelturig. Dit is niet hun bedoeling, maar het komt omdat ze van nature zo inconsistent zijn, waar ook een beetje immoraliteit bij komt kijken. Tweelingen hebben een kant die diepe emotionele gevoelens voor iemand kan ontwikkelen, maar hun andere kant houdt absoluut niet van sentimenteel gedoe, waardoor ze in een romantische situatie de boot af kunnen houden.

Tweelingen nemen niets serieus. Dus ondanks dat hun gevoelens tijdelijk best diep kunnen gaan, blijven ze meestal niet lang betrokken bij iemand. Ze zijn oppervlakkig, zorgeloos, kil, flirterig en kunnen zich niet goed voorstellen hoeveel pijn ze anderen kunnen aandoen. Ze zijn dol op amourettes en houden ervan om op iemand te jagen, maar zodra ze hun prooi te pakken hebben, zijn ze al snel niet meer geïnteresseerd en kijken ze rond naar andere toekomstige prooien. In minder serieuze situaties zijn het geestige en vermakelijke metgezellen, al zijn het eerder goede kennissen dan vrienden. Maar zelfs als ze op hun ergst zijn, zijn ze nooit saai. Onder de oppervlakte gaat meestal een zekere speelsheid schuil en het zijn briljante gesprekspartners, al kunnen ze in de ergste gevallen ook babbelkousen, ruziezoekers, opscheppers, leugenaars en oplichters zijn.

Het sterrenbeeld Tweelingen op het werk

Mensen van het sterrenbeeld Tweelingen kunnen veel bereiken in leven, ondanks dat ze door hun algemene eigenschappen de neiging hebben om onbetrouwbaar te zijn. Het zijn vaak geslepen manipulatoren van de taal (wel in woord als in geschrift) en het zijn goede debaters, diplomaten, sprekers, predikers (eerder briljant dan diepzinnig), docenten, schrijvers, dichters, journalisten of advocaten. Elke baan waarin gevatheid wordt gecombineerd met afwisseling is geschikt voor hen, bijvoorbeeld werken als rondreizende verkoper, makelaarswerk of posities waarin ze met het publiek moeten omgaan. Omdat ze ongepassioneerd, logisch, rationeel en analytisch zijn, kunnen het goede wetenschappers zijn, zeker in de geneeskunde of astronomie. Het kunnen ook goede leden van de strijdmacht zijn, want ze vatten gevaar niet serieuzer op dan andere dingen en kunnen een goede reputatie verwerven dankzij hun heldendaden. Wat kunst betreft kunnen ze uitblinken in de muziek, schilderkunst of beeldhouwkunst. Het zijn goede sceptische onderzoekers naar paranormale zaken. Maar als ze niet uitkijken kunnen ze ook oplichters of dieven worden of kunnen ze berdreven worden in de zwarte kunsten.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Het sterrenbeeld Tweelingen heerst over de armen, schouders, handen, longen en het zenuwstelsel, en de mensen die onder de invloed van het sterrenbeeld Tweelingen geboren worden, moeten uitkijken voor ziekten en ongelukken met betrekking tot het bovenste deel van het lichaam, maar ook voor zenuwaandoeningen en aandoeningen aan de luchtwegen, zoals slijmvliesontstekingen en bronchitis.

Je hebt de neiging om onnodige risico’s te nemen en kunt jezelf en anderen uiteindelijk in het proces schaden. Te druk bezig zijn met het najagen van genot kan ook onder risicogedrag vallen.

Meer over het sterrenbeeld Tweeling

Houdt van…

• Praten • Nieuwe en ongebruikelijke dingen • Afwisseling • Veel projecten tegelijkertijd • Lezen

Heeft een hekel aan…

• Het gevoel aan iets of iemand vast te zitten • Leren, zoals op school • Vastzitten in een sleur • Mentale inactiviteit • Alleen zijn

Problemen & oplossingen voor het sterrenbeeld Tweelingen

Probleem: Je neiging tot oppervlakkigheid kan een probleem vormen in je relaties met anderen en ook in banen waarbij je moeite moet doen om dieper te gaan en iets grondig te leren. Dit is de ergste karaktereigenschap van het sterrenbeeld Tweelingen. Oplossing: Je kunt het beste met dit probleem omgaan door bewust te proberen deze neigingen onder controle te houden. Als je iets aan iemand belooft of je ergens op toelegt, dwing jezelf dan mentaal om je daar aan te houden. Dit zal moeilijk zijn, je zult zeker niet de eerste onder het sterrenbeeld Tweelingen zijn die het goed is gelukt!

Probleem: Als iemand die niet van rust en vrede houdt, creëer je al snel je eigen problemen door ruzie te zoeken met geliefden of door mensen tegen elkaar op te zetten en vervolgens van de show te genieten. Oplossing: Dit zal je verveling wel verhelpen, maar je moet dit niet laten gebeuren omdat het makkelijk uit de hand kan lopen, met als gevolg dat je de liefde en kameraadschap waar je zo naar verlangt kwijtraakt. Als je deze neiging in je voelt opwellen, ga dan liever even een lange wandeling maken en wacht tot die gevoelens voorbij zijn.

Probleem: Verveling is een van je grootste problemen en je kunt makkelijk kattenkwaad uithalen als je je verveling niet kunt verlichten. Oplossing: Je hebt veel creatieve talenten en als je deze gebruikt voor een of andere hobby of een project, dan zul je al snel merken dat je geen tijd meer hebt om verveeld te zijn. Overweeg het ook eens om te sporten. Denk hierbij aan activiteiten als naar de sportschool gaan, squashen, lange wandelingen maken, enz.

Probleem: Je kunt gezondheidsproblemen krijgen door te veel te eten, drinken of uit te gaan – iets wat alleen maar erger zal worden naarmate je ouder wordt. Oplossing: Bedwing je neigingen, ga alleen in het weekend feesten en overdrijf niet. Door met mate te genieten hoef je niet te vechten tegen ziekten als obesitas of levercirrose.

Probleem: Je raakt je partner alsmaar kwijt omdat je steeds achter anderen aanzit. Oplossing: Flirt niet met alle aantrekkelijke personen die je tegenkomt en neem jezelf voor om een trouwe en liefdevolle partner te zijn. Ga ook geen vaste relatie aan als je er nog niet klaar voor bent om dit advies op te volgen.

Dit artikel over de Tweeling werd oorspronkelijk geschreven door Michael van Astrology Online.

———————————————————-

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Kreeft:

22 juni – 23 juli

 

sterrenbeeld-kreeftLiefdevol en emotioneel Fantasierijk en intuïtief Voorzichtig en geslepen Meevoelend en beschermend

Maar ook…

Humeurig en veranderlijk Lichtgeraakt en overemotioneel Afhankelijk en niet in staat los te laten

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Mensen die geboren zijn met als horoscoop Kreeft, kunnen soms timide, verlegen en teruggetrokken overkomen, of soms zelfs saai voor mensen die hen niet begrijpen. Maar Kreeften hebben een rijk innerlijk leven en creatieve geest, waardoor het niet verbazend is dat veel beroemdheden Kreeft van horoscoop zijn.

Iemand met als horoscoop Kreeft is van nature ietwat conservatief en huiselijk ingesteld en ziet zijn of haar eigen nestje als een veilige basis. Thuis kan de Kreeft zich lekker terugtrekken en zijn of haar ouderlijke en verzorgende instincten kwijt.

Iemand met als horoscoop Kreeft zal een wat groter gezin dan ook erg aantrekkelijk vinden. En het huis van de Kreeft is ook bijna letterlijk een ‘nestje’, want qua inrichting houden Kreeften meestal van knusse en ietwat aparte of oosterse stijlen, al moeten het huis en de inrichting boven alles comfortabel zijn. Het is dan ook niet bedoeld om bezoekers te imponeren, maar moet vooral een prettige basis zijn voor het gezin.

Maar dat een Kreeft zich thuis op zijn gemak voelt, betekent niet dat een Kreeft niet sociaal kan zijn. Er is een tijd om sociaal te zijn en een tijd om alleen te zijn. Die schijnbare tegenstrijdigheid in hun natuur is juist typisch voor mensen met de horoscoop Kreeft.

Zo op het eerste gezicht kunnen ze indrukwekkend overkomen: onemotioneel, onwrikbaar, koppig, doelgericht, energetisch, sluw, intuïtief, wijs, en met een filosofische diepgang die grenst aan inspiratie. Maar wie de Kreeft beter leert kennen, ziet ook de andere, intiemere kant, die heel meevoelend en vriendelijk is voor andere mensen, zeker voor degenen van wie ze houden.

Mensen met als horoscoop Kreeft hebben een groot inlevingsvermogen. Ze kunnen zich eenvoudig inleven in situaties van anderen omdat ze een grote verbeeldingskracht en een rijk emotioneel leven hebben. Maar de keerzijde is dat ze soms juist weer iets te verbeeldingsvol kunnen zijn en dan neigen ze naar dagdromerij, waarbij ze soms hun leven proberen om te smeden om aan een of ander romantisch ideaal te voldoen.

Kreeften zijn dol op kunst, literatuur en toneel, maar ook een goede film spreekt de Kreeft erg aan, waarbij ze helemaal op kunnen gaan en zich inleven in de actie en gevoelens van de personages. Om die reden vinden ze het vaak ook leuk om zelf te schrijven of toneel te spelen. Dankzij hun scherpe ogen en tong en gave voor mimiek kunnen ze hier zelfs erg succesvol in zijn, al moeten ze wel uitkijken niet té ver door te gaan in hun emoties en niet te overdrijven.

Mensen met als horoscoop Kreeft komen vaak heel nuchter over, maar vaak hebben ze juist een buitengewone interesse voor occulte en staan ze erg open voor paranormale invloeden.

In de Kreeft woedt altijd een soort innerlijke strijd: aan de ene kant hebben ze de behoefte om zich uit te drukken, maar aan de andere kant zijn ze heel terughoudend en willen ze zich het liefst terugtrekken. Een Kreeft die hier balans in kan vinden, kan bergen verzetten en anderen enorm inspireren, zeker jonge mensen.

Het sterrenbeeld Kreeft in relaties

De Kreeft is een echt een gevalletje ruwe bolster blanke pit, een interessante mengeling van stoerheid en zachtheid, en bovendien zijn ze super romantisch. Soms neigen ze zelfs naar sentimentaliteit, maar gelukkig zijn ze in een langdurige relatie qua emoties juist heel standvastig. Een Kreeft moet voor zichzelf alleen wel uitkijken om zich niet mee te laten slepen door sensuele prikkels en vreemd te gaan. Toch ziet een Kreeft zichzelf als beschermer van het gezin en zullen zijn partner en kinderen altijd voorop blijven staan.

Een Kreeft houdt van zijn partner met heel zijn hart en geeft enorm veel zonder daar iets voor terug te vragen. Sterker nog: een belangrijke les voor de Kreeft is om juist gracieus te leren ontvangen. Soms worden ze helaas iets te makkelijk beïnvloed door degenen van wie ze houden en die ze bewonderen, waarbij ze worden overweldigd door de emotie van het moment, dus het is belangrijk voor ze om dicht bij hun kern te blijven.

Qua vriendschap zijn mensen met als horoscoop Kreeft loyale vrienden. Maar soms slaat hun trouw voor bestaande vrienden door naar kliekjesgedrag, waarbij ze de neiging hebben nieuwkomers of buitenstaanders buiten te sluiten en kil te behandelen om zo hun bestaande relaties te beschermen of versterken.

Iemand met als horoscoop Kreeft heeft een goed geheugen, zeker voor emotioneel beladen gebeurtenissen, want die kan een Kreeft zich zelfs nog na jaren in kleurrijke details herinneren. Als ze bijvoorbeeld iemand ontmoeten voor wie ze een onbeantwoorde liefde voelden, dan zullen die gevoelens makkelijk weer helemaal naar boven komen, zelfs als ze dachten dat ze er overheen waren.

De mindere kanten van het sterrenbeeld Kreeft

Net als iedereen heeft ook de Kreeft een flink aantal onhebbelijkheden. Kreeften zijn vaak rommelig, chagrijning, sluw en humeurig, en bovendien hebben ze de neiging om te zwelgen in zelfmedelijden (meestal omdat ze een minderwaardigheidscomplex hebben).

Ze blijven lang tobben over (veelal ingebeelde) beledigingen, maar ze zijn ook juist snel gevleid. Ze zijn soms tactloos en moeilijk in de omgang, maar omdat ze meestal ook erg ambitieus zijn, zullen ze proberen een wit voetje te halen bij mensen door mee te waaien met populaire meningen, opvattingen en (mode)stijlen. Als gevolg daarvan veranderen ze vaak van mening, opvattingen en zelfs beroep, en zijn ze niet altijd erg stabiel. Ze raken makkelijk ontaard en omdat het zulke overtuigende romantiseerders en inlevers zijn, zijn het succesvolle oplichters.

Het sterrenbeeld Kreeft op het werk

Dankzij hun talenten zijn mensen van het sterrenbeeld Kreeft geschikt voor enorm veel verschillende soorten beroepen. Als ze geïnteresseerd zijn in wat mensen denken en goed kunnen oordelen over wat er tegen hen gezegd wordt, dan kunnen het goede journalisten, schrijvers of politici worden. Maar in dat laatste geval blijven ze liever op de achtergrond dan dat ze prominente machtsposities verwerven. En ze kunnen ook makkelijk van partij switchen. Door hun zorgzame natuur en inlevingsvermogen kunnen ze ook uitstekend aan de slag als bijvoorbeeld verpleger of jeugdwerker.

En door hun voorliefde voor comfort en prettige levensomstandigheden zijn Kreeften ook goede chefs of inrichters. Veel mensen met Kreeft als horoscoop hebben een zakenknobbel en kunnen erg succesvol zijn als topman in het bedrijfsleven of als zelfstandige. Ze hebben namelijk een goede neus voor de waarde van dingen, kunnen goed organiseren en zijn erg creatief en origineel.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Het sterrenbeeld Kreeft houdt van…

• Hobby’s • Romantiek • Kinderen • Het gezin • Feestjes

Het sterrenbeeld Kreeft haat…

• Bezwarende situaties • Mislukkingen • Tegenstand • Rondgecommandeerd worden • Advies (goed of slecht)

Mogelijke problemen en hun oplossingen voor het sterrenbeeld Kreeft

Probleem: Je bent overgevoelig en ietwat klitterig, waardoor je denkbeeldige grieven en kleineringen koestert. Dit kan vervelende situaties opleveren voor je partner. Oplossing: Wees niet te behoeftig of afhankelijk, want dit stoot de mensen van wie je zoveel houdt juist af. Werk aan je zelfvertrouwen en blijf dicht bij je eigen kern.

Probleem: Een minderwaardigheidscomplex slaat door in een gewoonte om zo egocentrisch te zijn, dat je soms niet eens opmerkt wat anderen aan het doen zijn en bereiken in hun leven. Je voelt je hierdoor buitengesloten en jaloers als een familielid of vriend(in) succesvoller is in zijn of haar leven dan jij. Oplossing: Je kunt meer moeite doen om dit in jezelf te veranderen door jezelf te dwingen om je te verheugen om hun geluk. Als je dit doet, zul je merken dat het uiteindelijk een gewoonte worden, en zullen zowel jij als zij gelukkiger zijn door deze verandering.

Probleem: Je verzet tegen autoriteit en afkeer om rondgecommandeerd te worden, kan serieuze gevolgen krijgen omdat je hierdoor het risico loopt eerder ontslagen te worden en dus minder te verdienen voor jezelf en/of je gezin. Oplossing: Hou je oren open en probeer erachter te komen hoe mensen die al langer binnen het bedrijf werken met de baas of collega’s omgaan. Doe hem of haar na of kies er simpelweg voor dat je gewoon je mond zult houden en bevelen zult opvolgen en je zult zien dat alle betrokken partijen tevreden over je zullen zijn.

Probleem: Je stelt dingen tot het laatste moment uit, met alle gevolgen van dien voor je studie, werk of liefdesleven. Vervelende dingen worden alleen maar nog vervelender als je ze uitstelt. Oplossing: Zorg ervoor dat het prioriteit nummer één wordt om dingen direct te doen. Als je je niet steeds zorgen over dingen hoeft te maken, zul je het veel leuker vinden om met vrienden te zijn en je zult ook merken dat het leven dan een stuk soepeler verloopt.

Deze eigenschappen-horoscoop over het sterrenbeeld Kreeft werd samengesteld met dank aan Michael van Astrology Online.

——————————————————-

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Leeuw:

24 juli – 23 augustus

sterrenbeeld-leeuw eigenschappen horoscoopGul en warmhartig Creatief en enthousiast Ruimdenkend en hartelijk Trouw en liefdevol

Maar aan de andere kant…

Pompeus en neerbuigend Bazig en bemoeiziek Autoritair en onverdraagzaam

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

De Leeuw is het meest dominante, spontane, creatieve en extroverte teken van de hele dierenriem. Met hun grootse uitstraling en persoonlijkheid, zijn het de vorsten onder mensen, net zoals de leeuw de koning van het dierenrijk is. Ze zijn ambitieus, moedig, dominant, wilskrachtig, positief, onafhankelijk, zelfverzekerd.

Het woordje ‘twijfel’ komt niet voor in hun vocabulaire en ze hebben zichzelf goed onder controle. Het zijn geboren leiders die zich inzetten voor, of juist verzetten tegen, de status-quo. Ze zijn helemaal in hun element wanneer ze leiding geven, waarbij hun persoonlijke aantrekkingskracht en aangeboren hoffelijkheid hun ondergeschikten inspireert om trouw te zijn.

Mensen met als horoscoop Leeuw zijn ongecompliceerd en weten precies wat ze willen. Ze zullen al hun energie, creativiteit en wilskracht inzetten om hun zin te krijgen. Wie een Leeuw als leider heeft, weet waar hij aan toe is. Leeuwen denken en handelen grootser dan anderen normaal gesproken zouden durven. De ambitieusheid van hun plannetjes en idealisme schrikken hun volgelingen soms af, maar hun praktische koppigheid en vermogen om problemen bij de wortel aan te pakken, stelt degenen van hen afhankelijk zijn weer gerust.  Als een Leeuw tegenspoed op zijn pad krijgt, gebruikt hij de situatie in zijn voordeel.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Leeuw zetten hun vermogens over het algemeen in voor het goede, want ze zijn zeer idealistisch, menslievend en goeddoend. Ze hebben een scherpe intelligentie en hebben een filosofisch, soms ook religieus, ingestelde geest. Degenen die godvruchtig zijn, kunnen heel koppig aan hun traditionele geloofsopvattingen en gebruiken vasthouden, maar ze bedoelen het goed.

Hun ondeugden kunnen net zo grandioos zijn als hun deugden, en een Leeuw die erg negatief in is gesteld, is een van de vervelendste mensen die je je maar kunt voorstellen. Ze zijn dan extreem arrogant, trots, hooghartig en opvliegend. Als ze jaloers zijn op hun rivalen, zullen ze er niet voor schromen om ze uit te schakelen met leugens en foefjes. Egocentrisme, graag gevleid willen worden, opschepperigheid, hoogdravendheid, pretentieusheid, grootheidswaanzin, en een intolerante neerbuigendheid naar hun ondergeschikten toe (aan wie ze toch kleine details van hun grootste plannen zullen delegeren) zijn typische negatieve trekjes van het sterrenbeeld Leeuw. En ze deinzen er ook niet voor terug om buitensporig veel te lenen als ze denken dat het nodig is in een bepaalde situatie.

Voeg daar nog een passie voor luxe, een honger naar macht, ongebreidelde seksuele lust en emotionele uitspattingen aan toe, en het resultaat is een karakter waar niemand iets mee te maken wil hebben, zowel in het algemeen als in de liefde. Maar hoogmoed komt voor de val, en hun teugelloze onstuimigheid zal ze snel naar beneden trekken. Gelukkig is een Leeuw maar zelden zo ongedisciplineerd om erg veel toe te geven aan deze ondeugden, en hun neigingen worden meestal gebalanceerd door een aangeboren wijsheid. Degenen onder het Sterrenbeeld Leeuw die er wel last van hebben, hebben meestal ook de benodigde intelligentie om er actief en bewust aan te werken.

Het sterrenbeeld Leeuw op het werk

Op het werk doen mensen van het sterrenbeeld Leeuw het goed in alle beroepen waar ze hogerop kunnen klimmen. Als politici zijn ze niet tevreden tot ze een machtige overheidspositie krijgen. In het zakenleven zijn ze graag voorzitter van hun bestuur, of op z’n minst managers. Het zijn uitstekende organisatoren en toezichthouders, die vaak de fundering leggen voor nieuwe projecten. Ook als ze in meer praktisch gerichte beroepen terechtkomen, zullen ze ernaar streven om de baas te worden. Dat komt dat omdat ze van nature ambitieus zijn, maar ook omdat ze er niet handenarbeid niet prettig vinden. Ze geven liever de leiding en delegeren zulke taken.  Als ze artistiek ingesteld zijn, kunnen mensen met als horoscoop Leeuw de sterren van het podium of het witte doek worden (ze gaan liever voor serieuze rollen). Ook kunnen het goede maestro’s worden als musici, waarbij ze zich aangetrokken voelen tot grootste instrumenten of activiteiten, zoals een orgel of een orkest dirigeren. Als schilders vinden ze alles wat groots is leuk. Leeuw-vrouwen zijn ontzettend goede maatschappelijk werkers.

Het sterrenbeeld Leeuw in de liefde

Mensen met als horoscoop Leeuw zijn in relaties open, oprecht en vertrouwen anderen makkelijk. De Leeuw is extravert, spontaan, warmhartig en openhartig. Wanneer ze in de steek worden gelaten door iemand die ze vertrouwden, kunnen ze zich meer dan anderen erg gedesillusioneerd voelen. Ze kunnen mensen vaak niet goed inschatten en houden van vriendjespolitiek; ze hebben overdreven veel vertrouwen in hun volgelingen, waardoor ze uiteindelijk vaak teleurgesteld raken. Ze hebben een sterke sexdrive en voelen zich zo aangetrokken tot het andere geslacht dat het moeilijk voor ze kan zijn om constant te zijn; ze kunnen zo intens seksueel zijn dat ze losbandig worden. Ze kunnen talloze affaires hebben, omdat ze zo van genot en schoonheid houden en daardoor van de ene partner naar de andere gedreven worden. Ze hebben ook vaak de neiging anderen te misleiden. Vaak zal een eventuele scheiding ook hier het gevolg van zijn, al zijn ze wel oprecht en gul naar hun geliefden toe voor zolang hun liefde nog duurt, en ze zullen gehecht blijven aan hun thuis zolang dit ze nog uitkomt. Ze eisen dienstbaarheid, maar kunnen moeilijk anderen dienen.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Houdt van…

• Speculaties • Breed leven • Pracht en praal • Kinderen • Toneel

Heeft een hekel aan…

• Dingen veilig doen • Het gewone, dagelijkse leven • Bekrompen mensen • Zuinig zijn • Gemeenheid

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Leeuw

Probleem: Boos worden op anderen wanneer dingen niet gaan zoals je dat had verwacht. Dit soort reacties leiden tot veel huwelijksproblemen en ongelukkigheid. Oplossing: He moet je verwachtingen nooit baseren op datgene wat je denkt te moeten krijgen, maar juist op datgene wat je zelf kan geven of doen voor anderen in je invloedssfeer. Je zult veel gelukkiger zijn en een gelukkiger huwelijk hebben als je dat doet.

Probleem: Soms ben je je eigen ergste vijand, zeker wanneer je zo overduidelijk om aandacht zit te vragen dat je degenen op wie je indruk wilde maken afknappen door je gedrag. Oplossing: Waar je alvast mee kunt beginnen is om te proberen om niet steeds aandacht te trekken en mensen proberen te imponeren; geef mensen de kans om de echte jij te ontdekken. Besluit voor jezelf waar jij van onder de indruk raakt bij anderen en daarna zul je weten wat je moet doen om een diepe indruk op anderen achter te kunnen laten.

Probleem: Zo’n extreem egoïsme dat je zo’n Leeuw bent die denkt dat niemand ergens zo goed in is als hij en dat de mensen om zich heen klein laat voelen door zich constant met anderen te vergelijken. Oplossing: Een ontwikkelde Leeuw heeft een gevoel van eigenwaarde en grootsheid, maar dit loopt uit de hand wanneer je ego de overhand krijgt. Je moet dus leren om groots te zijn door op te kijken naar degenen die ‘grootser’ dan jij zijn. Probleem: Inkomsten verliezen door onverstandig te speculeren, met financiële verwoesting tot gevolg. Ook kun je familieleden of vrienden verliezen door niet genoeg rekening te houden met hun financiële welzijn. Oplossing: Als je in iets wilt investeren, doe dan eerst grondig onderzoek. Bespreek het daarna met je partner om te kijken hoe ver je je budget kunt strekken voor je ook maar een cent uitgeeft.

Deze eigenschappen-horoscoop over het sterrenbeeld Leeuw werd samengesteld met dank aan Michael van Astrology Online

—————————————————–

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Maagd:

24 augustus – 23 september

 

sterrenbeeld-maagd eigenschappen horoscoopVerlegen en bescheiden Betrouwbaar en nauwkeurig IJverig en praktisch Analytisch en intelligent

Maar ook…

Zorgelijk en pietluttig Overdreven hardvochtig en kritisch Conservatief en perfectionistisch

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Als enige teken in de dierenriem wordt het sterrenbeeld Maagd vertegenwoordigd door een vrouw. Soms wordt ze afgebeeld als een lieflijk en onschuldig meisje, maar soms ook als een intelligente maar betweterige oud-vrijster. Dat laatste komt omdat mensen met als horoscoop Maagd zo precies en verfijnd zijn en erg gesteld zijn op reinheid, hygiëne, opgeruimdheid, conventionaliteit en een aristocratische gereserveerdheid uitstralen.

Mensen met als horoscoop Maagd zijn vaak sluw, kritisch, observerend, oordeelkundig, geduldig en neigen naar conservatisme. Ze kunnen nogal kil overkomen omdat ze de neiging hebben hun aangeboren vriendelijkheid te onderdrukken door negatieve ervaringen. Het nadeel hiervan kan zijn ze niet snel nieuwe vriendschappen aangaan of een bepaalde afstandelijkheid houden in vriendschappen.

Maar schijn bedriegt, want onder hun uiterlijke kilheid schuilt bij mensen met de horoscoop Maagd juist een overvloed aan emoties. Het punt is juist dat ze deze niet graag aan mensen tonen omdat ze anderen niet zo vertrouwen of bang zijn teveel van zichzelf te onthullen. Ze zijn zich helaas veel te bewust van bepaalde tekortkomingen van zichzelf. Het gevolg is dan dat ze extra hun best om deze tekortkomingen te overkomen. Ze maken zich juist erg veel zorgen over anderen en leven erg met anderen mee, maar verbergen dat onder een dekmantel van nuchterheid en een stille afstandelijkheid. Stille wateren hebben diepe gronden!

In positieve zin komt de Maagd pretentieloos, vrolijk en meegaand over, en zijn ze erg gevat, verstandig, discreet, wijs en welbespraakt. Ze hebben een scherp inzicht in andermans problemen en komen met verbazingwekkend praktische tips om die problemen op te lossen. Met hun eigen problemen hebben mensen van het sterrenbeeld Maagd helaas wat meer moeite, maar dat vermogen groeit met de jaren.

De Maagd heeft een zekere charme, charisma en waardigheid. Ook mannelijke Maagden kunnen hierdoor soms wat vrouwelijk overkomen. Mensen met als horoscoop Maagd hebben ook een sterk gevoel voor mode, waardoor ze vaak trendsetters zullen zijn.

Het sterrenbeeld Maagd in de liefde

Als huwelijkspartner is een Maagd oprecht teder en romantisch op zijn of haar eigen manier. Maar wanneer ze de liefde bedrijven, zijn ze meer aan hun ‘techniek’ aan het werken en gefocust op het behagen van de ander in plaats van te genieten en aan hun eigen verlangens te denken, al zullen niet alle partners daar over klagen!

Het sterrenbeeld Maagd op het werk

De Maagd heeft een scherp intellect en is methodologisch, logisch, leergierig en ijverig ingesteld. Hun mentale vindingrijkheid in combinatie met hun vermogen om alles tot in details te analyseren, geeft ze het geweldige vermogen om zelfs overweldigende problemen op een praktische manier op te lossen. Maar soms gaan ze juist zo nauwkeurig te werk en op in de details dat ze het grotere geheel uit het oog uit het oog verliezen en hun projecten vertraging oplopen.

Hun geest wil graag problemen praktisch oplossen, dus ze hebben geen smaak voor routinewerk waar weinig over nagedacht moet worden. Qua geld zijn ze voorzichtig en spaarzaam, en door hun interesse in statistieken zijn het goede boekhouders en accountants.

Mensen met Maagd als horoscoop kunnen een glansrijke zakelijke carrière tegemoet zien. Wel moeten ze uitkijken dat ze zich niet laten verleiden tot oneerlijkheid, waar ze dankzij hun sluwheid en analytische scherpzinnigheid makkelijk mee weg kunnen komen. Gelukkig hebben mensen met als horoscoop Maagd vaak een sterk moreel besef, waardoor ze dergelijke verleidingen kunnen weerstaan.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

De gebreken van de Maagd zijn juist extremen van hun deugden. Overdreven geslotenheid en bescheidenheid slaan over in betweterigheid en snobisme, en gebalanceerde kritische meningen slaan over in gezanik en geroddel. Maagden kunnen vaak maar moeilijk een besluit nemen over belangrijke kwesties. Dit kan een chronisch probleem worden, waardoor ze van een mug een enorme olifant kunnen maken. Hun tact kan overslaan in slinksheid en hun voorzichtigheid kan overslaan in getob of hypochondrie.

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Maagd

Het sterrenbeeld Maagd heerst over de handen, de buik, de ingewanden, de milt en het centrale zenuwstelsel. Dit teken is snel geneigd tot problemen als slijmvliesontstekingen, borstvliesontsteking, longontsteking en zenuwaandoeningen. Door hun zorgelijke aard zijn ze vatbaar voor maag- en darmproblemen, zoals kolieken en maagzweren.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Houdt van…

Gezondheid Natuurvoeding Hygiëne Orde Lijstjes

Heeft een hekel aan…

Gezondheidsgevaren Slordige mensen Viezigheid Onzeker zijn

Horoscoop Maagd: veelvoorkomende problemen en oplossingen

Probleem: Eenzaamheid en vriendschappen die na een tijdje uitgeblust raken. Oplossing: Wees niet zo kritisch op mensen en probeer niet te vitten op mensen. Leef en laat leven, laat iedereen in zijn waarde, dan zullen mensen dat ook aan jou teruggeven.

Probleem: Relaties blijven altijd oppervlakkig. Oplossing: Praat toch niet steeds over je (gezondheids)problemen. Geef mensen ook geen tips of suggesties voor hun (gezondheids)problemen, tenzij ze er echt zelf om vragen. Je hebt misschien beste bedoelingen, maar soms komt dit betweterig of opschepperig over bij mensen die je nog niet goed kennen.

Deze eigenschappen-horoscoop over het sterrenbeeld Maagd werd samengesteld met dank aan Michael van Astrology Online.

——————————————————

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Weegschaal:

24 september – 23 oktober

sterrenbeeld-weegschaal eigenschappen horoscoopDiplomatisch en hoffelijk Romantisch en charmant Makkelijk in de omgang en sociaal Idealistisch en vredelievend

Maar aan de andere kant…

Besluiteloos en veranderlijk Goedgelovig en beïnvloedbaar Flirterig en genotzuchtig

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal is het enige onbezielde teken van de zodiak; alle andere tekens vertegenwoordigen mensen of dieren. Veel moderne astrologen zien dit teken als het meest gewenste zodiakale type omdat het de zenit van het jaar vertegenwoordigt, het hoogtepunt van de seizoenen, wanneer de oogst van al het harde werk van de lente wordt binnengehaald.

Er hangt een zekere ontspannenheid in de lucht wanneer de mens geniet van de laatste zomerzon en de vruchten van zijn inspanning. Weegschalen behoren ook tot de meest beschaafde van de twaalf zodiakale persoonlijkheden en zien er vaak goed uit. Mensen met als horoscoop Weegschaal zijn elegant, charmant, hebben goede smaak, zijn van nature vriendelijk, zachtaardig, en ze houden van schoonheid, harmonie (zowel in muziek als sociale omgang) en het genot dat deze dingen brengen.

Ze hebben kunnen goed kritisch nadenken en kunnen een stapje terugnemen om onpartijdig te kijken naar complexe kwesties. Maar ze dulden geen tegenspraak van iemand die het niet met hen eens is, want wanneer ze eenmaal een conclusie hebben bereikt, zijn ze ook echt overtuigd van de waarheid ervan. Een van hun gebreken dat ze niet goed met kritiek kunnen omgaan en veel goedkeuring nodig hebben. Maar hun karakters zijn over het algemeen gebalanceerd, diplomatisch en zelfs getemperd.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Weegschaal kunnen de behoeften van anderen goed aanvoelen en hebben de gave – die zo nauwkeurig is dat het aan het helderziende grenst – om de emotionele behoeften van hun metgezellen te begrijpen en ze tegemoet te komen met hun eigen aangeboren optimisme. Als je even met een Weegschaal hebt gesproken, voel je je vanzelf weer beter. Het zijn hele sociale mensen. Ze verafschuwen wreedheid, hatelijkheid, vulgariteit en hebben een hekel aan conflicten tussen mensen, dus ze doen hun best om met iedereen om hen heen samen te werken en compromissen te sluiten. Hun ideaal is dat hun kennissenkring of zelfs de maatschappij in het algemeen op één lijn zitten en in harmonie leven.

Ze zijn eerder artistiek van geest dan intellectueel, al zijn ze meestal te bescheiden en gebalanceerd om te avant-garde te zijn bij hun artistieke ondernemingen. Ze hebben een goed waarnemings- en observatievermogen en dankzij vermogen om kritisch te denken – waarmee ze zowel hun eigen inspanningen als die van anderen goed kunnen beoordelen – werken ze vanuit integriteit.

Het sterrenbeeld Weegschaal in relaties

In hun persoonlijke relaties tonen mensen van het sterrenbeeld Weegschaal begrip voor het perspectief van de ander en proberen ze geschillen op te lossen met compromissen, en vaak zijn ze bereid om beschuldigingen tegen hen ten onrechte te aanvaarden om een relatie te redden. Ze zijn zo dol op het andere geslacht dat ze soms losbandig kunnen zijn, en soms zijn ze zo romantiek dat ze zelfs sentimenteel worden.

Maar hun huwelijken hebben een goede kans van slagen omdat ze het vaak een samenkomst van ‘gelijke geesten’ is. De aanhoudende vriendelijkheid van de Weegschaal voor zijn partner verzacht al het leed dat de laatste kan voelen als ze onenigheid hebben. Een partner van een weegschaal zal ook niet snel klagen dat hij of zij zich niet begrepen voelt, want de Weegschaal is vaak de meest empathische van alle tekens en het meest bereid om de tekortkomingen van de geliefde te tolereren.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Een onderontwikkelde Weegschaal kan frivool, flirterig en oppervlakkig zijn. Ze kunnen veranderlijk zijn en besluiteloos, ongeduldig, saai, conventioneel en timide, zo makkelijk in de omgang dat ze willoos zijn, worden nooit boos wanneer het in omstandigheden beter is om op z’n minst wat geïrriteerdheid te tonen. En toch kunnen Weegschalen anderen ook ineens versteld doen staan met een plotselinge woede-uitbarsting.

De genotzucht van mensen onder het sterrenbeeld Weegschaal kan tot extravagantie leiden. Mannelijke Weegschalen kunnen roekeloze gokkers worden, en vrouwelijke Weegschalen extravagante, jaloerse vrouwen met een gat in hun hand, die hun rijkdom en talenten verkwisten door hun extreme enthousiasme voor de doelen die ze nastreven. Beide seksen kunnen grote roddelaars worden. Een kenmerk van dit teken is een onverzadigbare nieuwsgierigheid die hen verleid om elk sociaal schandaal binnen hun kringen uit te pluizen.

Het sterrenbeeld Weegschaal op het werk

Mensen van het sterrenbeeld Weegschaal kunnen verrassend energiek zijn, al houden ze niet van grof, vuil werk. Hoewel sommige Weegschalen bescheiden tevreden zijn, zijn anderen extreem ambitieus. Door hun afkeer voor extremen zijn het goede diplomaten, maar misschien geen goede partijpolitici, omdat ze gematigd zijn in hun meningen en zich te goed kunnen inleven in het perspectief van een ander. Ze kunnen succesvol worden als administrateurs, advocaten (ze hebben een sterk gevoel voor gerechtigheid, al zeggen cynici vaak dat dit een handicap is in het recht), antiekhandelaren, ambtenaren en bankieren, omdat ze betrouwbaar met andermans geld kunnen omgaan. Sommige mensen met als horoscoop Weegschaal hebben een gave voor modedesign of het ontwikkelen van nieuwe cosmetica; anderen zullen goed tot hun recht komen als componisten, critici, schrijvers, inrichters, welzijnswerkers, taxateurs of managers in de vermaaksindustrie. Sommigen zetten zich filantropisch in voor de mensheid met veel zelfdiscipline en fantastische resultaten. Weegschalen kunnen succesvol zijn als speculanten, omdat ze het optimisme en vermogen hebben om te herstellen van financiële tegenslagen.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Weegschaal

Het sterrenbeeld Weegschaal gaat over het lendengebied, de lage rug en de nieren. Mensen die geboren worden onder dit teken moeten daarom voorzichtig zijn met hun rug en spit, omdat ze snel problemen kunnen hebben met hun nieren en blaas. Ze moeten zich niet teveel tegoed doen aan eten en drank, want met name dit laatste kan hun nieren beschadigen.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Weegschaal

Houdt van… De fijnere dingen van het leven Delen Levenslustigheid Tederheid

Heeft een hekel aan… Geweld Onrecht Bruutheid Een modeslaaf zijn

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Weegschaal

Probleem: Vaak verstrikt raken in situaties die weinig diepgang hebben en niets toevoegen aan jou of de ander. Oplossing: Probeer niet te doen alsof je bepaalde gevoelens hebt als je ze echt niet hebt, en probeer een manier te vinden om je gracieus uit een relatie te werken. Bezint eer gij begint!

Probleem: Je merkt dat je jezelf eigenlijk niet zo mag en een ander het niet tevreden kunt stellen. Oplossing: Als je leert om jezelf tevreden te stellen zonder dat anderen iets tekort komen, dan kunnen je een ander tevredenstellen.

Probleem: Jij wordt helemaal gek van situaties waar anderen amper door verstoord raken. Oplossing: Probeer meer innerlijke zekerheid te ontwikkelen door spirituele kracht en bewustzijn.

Probleem: Het gevoel hebben dat je niets waard bent en dat je anderen tot last bent. Oplossing: Probeer meer eigenwaarde te ontwikkelen door het positieve in je natuur te uiten en je elitaire, klassenbewustzijn te laten zien.

Deze uitgebreide horoscoop over het sterrenbeeld Weegschaal werd geschreven door Michael van Astrology Online.

—————————————————-

 

 

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen:

22 oktober – 21 november

 

sterrenbeeld-schorpioen eigenschappen horoscoopWilskrachtig en vastberaden Intuïtief en emotioneel Gepassioneerd en doelgericht Charismatisch en stimulerend

Maar ook…

Wrokkig en jaloers Obsessief en compulsief Koppig en gesloten

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Mensen met als horoscoop Schorpioen zijn de meest diepzinnige, intense en krachtige persoonlijkheden van de dierenriem. Zelfs als ze aan de kalm en zelfbeheerst overkomen, kolkt er onder de rustige oppervlakte een ziedende emotionele energie. Een schorpioen is net een vulkaan onder een kalme zeeoppervlakte: je verwacht het niet, maar hij kan elk moment uitbarsten.

Onder de rustige, maar oplettende bedaardheid van het sterrenbeeld Schorpioen schuilt een ingehouden agressie, een immense kracht en magnetische intensiteit. Mensen met als horoscoop Schorpioen hebben een charismatische persoonlijkheid en bij sociale gelegenheden zijn ze aangenaam gezelschap en goede gesprekpartners die hoffelijk en gereserveerd, maar ook erg innemelijk en charmant. Vaak hebben Schorpioenen doordringende ogen die recht door je heen kijken, waar een gesprekspartner zich ontzettend naakt en weerloos kan voelen.

In het dagelijks leven lijken mensen met als horoscoop Schorpioen zich vaak afzijdig te houden van alle drukte. Maar wie een Schorpioen goed kent, weet dat de Schorpioen van oplettend en voorzichtig is. Schorpioenen hebben enorm veel zelfdiscipline en weten welke kwaliteiten hen onderscheiden van andere mensen en hoe ze die eigenschappen voor goede of slechte doeleinden kunnen gebruiken. Ze zijn erg volhardend, wilskrachtig en passievol, soms zo erg dat anderen kan overweldigen. Maar tegelijkertijd zijn ze erg gevoelig en worden ze makkelijk geraakt door hun emoties. Omdat ze zo gevoelig zijn en erg extreem zijn in hun voorkeuren en afkeuren, kunnen ze snel gekwetst of beledigd raken (meestal onterecht) en in woede uitbarsten. Dit uit zich vervolgens in negatieve uitspraken of handelingen, met als gevolg dat ze zich vijanden voor het leven maken. De Schorpioen is bovendien te koppig om een eenmaal geveld oordeel weer te laten varen.

Mensen die van horoscoop Schorpioen zijn, kunnen vaak niet met collega’s overweg en zijn zelfs geneigd tot botheid. Is de Schorpioen op zijn teentjes getrapt, dan kan hun wraakzuchtigheid zich ook uiten in opzettelijke wreedheid. Ze zijn erg veeleisend en kunnen andermans tekortkomingen maar moeilijk vergeven. En dat terwijl ze zich vaak niet bewust zijn van hun eigen tekortkomingen!

Maar mag een Schorpioen je eenmaal graag, dan heb je een goede vriend. Sommige Schorpioenen hebben de neiging om vrienden te dumpen zodra ze niet meer nuttig zijn, maar een ontwikkelde Schorpioen zal zich hiervan bewust zijn en boven kunnen verheffen.

Gelukkig wordt het sterke redeneringsvermogen van de Schorpioen gebalanceerd door hun voorstellingsvermogen en intuïtie. Dankzij deze geschenken kan de Schorpioen veel dieper dan anderen doordringen tot de kern van allerlei kwesties. Ze hebben meer kans om genieën te worden dan andere sterrentekens. Maar daar staat tegenover dat deze charismatische persoonlijkheden ook snel kunnen afzinken tot corruptheid als ze voor het verkeerde pad kiezen.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Enkele mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen zijn hun neiging tot morbide jaloezie, broedende verbolgenheid, agressieve en sadistische bruutheid, extreme wispelturigheid en arrogantie. Andere extremen van het sterrenbeeld Schorpioen is dat ze lui en genotzuchtig worden omdat het ze te makkelijk voor de wind gaat en daardoor uitstelgedrag vertonen en anderen het vuile werk voor hen laten opknappen.

Het sterrenbeeld Schorpioen op het werk

Omdat Schorpioenen zo getalenteerd zijn, kunnen ze in de meest uiteenlopende beroepen uitblinken. Hun innerlijke intensiteit kan zich uiten in de ijzige zelfbeheersing van een chirurg, de concentratie van de onderzoekswetenschapper of de moed van een militair. Elk beroep waarbij praktischheid onderzoek, analyse en het oplossen van mysteries aan te pas komen, zal hen wel aanspreken. Dus ze zullen zich ook aangetrokken voelen tot politie- en speurwerk, natuurkunde en psychologie. Bovendien zijn het ware woordenkunstenaars in woord en geschrift. Als overtuigende sprekers kunnen ze voldoening vinden als diplomaat of prediker. Als ze voor een spiritueel bestaan kiezen, kan hun innerlijke intensiteit zich uiten in de spirituele hartstocht van de mysticus of wonderdoener.

Het sterrenbeeld Schorpioen en relaties

Schorpioenen zijn gepassioneerde partners en het meest seksuele teken. Vereniging met hun geliefde is voor hen een sacrament, ‘een uitwendig en zichtbaar teken van een innerlijke en spirituele genade’. Ze hebben de neiging zichzelf helemaal te verliezen in hun partners. Daardoor kunnen ze de grootste hoogten van gepassioneerde extase bereiken, maar ze moeten ook uitkijken voor losbandigheid en perversie, omdat Schorpioenen sadistische monsters van sensualiteit en erotisme kunnen worden.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen gaat over het bekken, de blaas en het voortplantingssysteem, en de mensen die onder dit teken geboren worden zouden makkelijk last hebben van lever- en nieraandoeningen, nier- en blaasstenen en aandoeningen van de voortplantingsorganen zoals priapisme. Schorpioenen kunnen ook last hebben van abcessen, steenpuisten, fistels, hernia’s en maagzweren.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Houdt van… • Betekenisvol werk • De waarheid • Mensen overtuigen • Betrokken zijn

Heeft een hekel aan… • Gebruikt worden • Vernederende baantjes • Oppervlakkigheid • Oppervlakkige relaties

Mogelijke problemen en oplossingen

Probleem: Omdat je een minderwaardigheidscomplex hebt, walg je van jezelf en kun je geen hulp van vrienden aanvaarden. Oplossing: Geef toe dat iedereen – ook jij – tekortkomingen heeft, en probeer die tekortkomingen te vergeven. Hoe meer je aan jezelf werkt en hier bewust mee omgaat, hoe minder je last zult hebben van al die tekortkomingen. Maak je niet te druk en sta open voor de hulp van anderen.

Probleem: Je hebt je zin doorgedramd en iedereen overtuigd van je gelijk, maar je bent nog steeds niet tevreden. Oplossing: Als je diep in jezelf kijkt, zul je zien zul je ontdekken wat je eigenlijk wilde bereiken in een bepaalde situatie. Ga eerst naar binnen.

Probleem: Een moeilijk huwelijk of relatieproblemen met een geliefde. Oplossing: Vergeef je partner voor zijn of haar ‘tekortkomingen’ en besef dat het probleem ook bij jou ligt. Laat je starre en kille houding los en vergeef jezelf en je partner.

Probleem: Je kennissen of collega’s vermijden je of schenken geen aandacht aan je als je praat. Oplossing: Je hebt je hart op je tong liggen. Het is belangrijk om eerlijk te zijn, maar kijk wel uit hoe je iets zegt. Mensen kunnen hierdoor snel beledigd raken of je onaangenaam gezelschap vinden.

Deze horoscoop over het sterrenbeeld Schorpioen werd geschreven door Michael van Astrology Online.

————————————————

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Boogschutter:

22 november – 21 december

sterrenbeeld-boogschutter eigenschappen horoscoopOptimistisch en vrij Joviaal en goedgehumeurd Eerlijk en recht door zee Intellectueel en filosofisch

Maar aan de andere kant…

Blind optimistisch en zorgeloos Onverantwoordelijk en oppervlakkig Tactloos en rusteloos

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Boogschutter hebben een positieve kijk op het leven en zijn levenslustig, energiek, veelzijdig en avontuurlijk. Ze zijn dol op reizen, voornamelijk omdat hun geest altijd open staat om nieuwe zienswijzen te ontdekken. Ze zijn in wezen ambitieus en optimistisch en blijven dat ook – zelfs wanneer hun hoop in de kiem is gesmoord.

Omdat ze zo idealistisch van aard zijn, kunnen ze veel tegenslagen verwerken zonder er echt door aangedaan te worden. Ze zijn eervol, eerlijk, betrouwbaar, gul, oprecht en hebben een passie voor gerechtigdheid. Ze staan meestal aan de kant van de onderdrukten in de maatschappij. Ze zijn bereid om rebels te zijn en zullen vechten voor elk doel waar ze in geloven. Ze balanceren loyaliteit met onafhankelijkheid.

Mensen met als horoscoop Boogschutter zijn vaak bescheiden en religieus ingesteld, met een sterk moreel besef, al hebben ze wel de neiging om de door hun gevolgde de ethische codes en gebruiken in de verering van God te benadrukken in plaats van God Zelf. Vanuit een negatief perspectief gezegd betekent dit dat ze het rigide, liefdeloze, intolerante volgen van rituelen en conventies belangrijker vinden dan de waarheden die deze symboliseren of belichamen. Soms bewijzen ze lippendienst aan religies en politieke partijen waar ze niet langer in geloven omdat de uiterlijke vormen hen nog bevredigen, en ze kunnen makkelijk van geloof of politieke voorkeur veranderen als ze denken er zo op vooruit te gaan.

Ze hebben diepzinnige en open geesten die goed vooruit kunnen zien en kunnen oordelen, en het kunnen gevatte gesprekspartners zijn. Boogschutters vinden het heerlijk om nieuwe projecten op te zetten (het zijn uitstekende onderzoekers) en ze hebben de behoefte om opvattingen die nieuw voor hen zijn te begrijpen. Ze denken snel, zijn intuïtief en vaak origineel, maar ze zijn beter in aanpassen dan uitvinden en komen het best tot hun recht wanneer ze werken met collega’s die hun eigen persoonlijkheid aanvullen. Ze hebben een sterke wil en kunnen goed organiseren – een combinatie die hen het vermogen geeft om alle projecten die ze opzetten ook succesvol af te ronden. Hun gulheid wordt gebalanceerd door hun extreme voorzichtigheid wat geldzaken betreft.

Het sterrenbeeld Boogschutter in relaties

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Boogschutter zijn vurig, oprecht en rechtlijnig in de liefde. Ze zijn meestal conventioneel van aard en hebben hun seksuele natuur onder controle. Maar als ze tegengewerkt worden, kan hun onvermogen om iets te doen hun hele leven overschaduwen of ze kunnen zich wreken op het andere geslacht door cynisch promiscue te worden. Ze zijn meer dan anderen geneigd om een niet-passende relatie aan te gaan.

Als ze een goed huwelijk hebben, zullen Boogschutters trouwe partners en verwennende ouders zijn; maar door hun aangeboren rusteloosheid zullen ze zelfs uit de meest bevredigende situaties toch even moeten ontsnappen en op reis gaan. Ze moeten zich vrij voelen en moeten vaak de keuze maken of ze hun carrière hun leven laten beïnvloeden ten koste van hun partner en gezin.

In andere persoonlijke relaties zijn ze betrouwbaar en verraden ze zelden het vertrouwen dat hen wordt gegeven. Maar ze kunnen wel impulsief boos worden en zowel mannelijke als vrouwelijke Boogschutters weten hoe ze onverbloemd moeten zijn en ze weten precies hoe ze hun vijanden kunnen raken. Maar aan de andere kant kunnen ze mensen makkelijk vergeven en zijn ze erg verantwoordelijk in de zorg voor ouderen in de familie.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Boogschutter

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Boogschutter kunnen in verschillende soorten beroepen uitblinken. Het zijn natuurlijke leraren en filosofen die erg goed zijn in het uitleggen van morele principes en wetten die een verklaring geven voor het universum. Door dit geschenk kunnen ze aan de ene kant succesvolle religieuze predikers worden, en aan de andere kant ook wetenschappers. Ze kunnen het ook goed doen in de politiek of in het recht, maar ook in pr of de reclamewereld.

Deze rusteloze zielen zijn dol op reizen, en als ze beperkte kansen hebben, zullen een beroep zoeken waarbij ze veel afwisseling hebben en veel kunnen reizen, zoals in het leger of als rondreizend verkoper. Anderen kunnen goede musici worden. In vroegere tijden werd er altijd over Boogschutters gezegd dat ze goed waren in de paardenhandel en allerlei andere beroepen die verbonden waren aan paarden. Vertaald naar moderne termen, zijn ze goed met auto’s en vliegtuigen.

Mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Enkele ondeugden waar onontwikkelde Boogschutters mee kampen zijn hun ongeduld om nieuwe projecten af te raffelen, hun neiging om snel boos te worden om kleine dingetjes en hun neiging om te veel te eisen van collega’s. Bovendien bespotten ze de tekortkomingen van anderen terwijl ze wel volledige erkenning willen voor hun eigen inspanningen. In een zeker opzicht verdienen ze misschien ook erkenning, omdat ze alles zullen opofferen om een groot project af te ronden, zelfs hun gezondheid of relaties, al zal hun gezin dat niet altijd even leuk vinden.

Mensen met als horoscoop Boogschutter kunnen veeleisend, dominant en onachtzaam zijn op het werk; en opschepperig, vulgair en extravagant in hun thuisleven. Als ze té rusteloos zijn, kunnen ze meer verliezen dan alleen hun eigen stabiliteit. Sommige Boogschutters kunnen nogal losbandig worden en veel tijd verspillen met frivool gejaag. Anderen kunnen een moraliserend, religieus fanatisme ontwikkelen of in hypocrieten veranderen, waarbij hun innerlijke stijfheid wordt verhuld door een uiterlijke dekmantel van jovialiteit.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Boogschutter

Het sterrenbeeld Boogschutter gaat over de heupen, dijen en het sacrale gebied; de mensen die onder dit sterrenteken geboren worden kunnen snel last krijgen van aandoeningen aan de heupen en dijen, zoals heupjicht. Ook zijn ze vatbaar voor reuma. Omdat ze geneigd zouden zijn tot een siliciumtekort, kunnen ze snel last hebben van een slechte huid, slechte nagels en dof haar. Omdat ze zo van sport houden, zullen ze ook vaak last hebben van sportblessures. De oude astrologen noemen dat ze vaker ongelukken zullen krijgen met paarden en andere viervoetige dieren. Ook moeten ze uitkijken voor ongelukken met vuur en hitte.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Boogschutter

Houdt van • Reizen • Diep tot kwesties doordringen • Vrijheid • Wetten en betekenissen

Heeft een hekel aan…

• Onconventionele theorieën • Gebonden zijn aan een plek • Verplichtingen • Wachten • Teveel details te horen krijgen

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld  Boogschutter

Probleem: Anderen hebben geen tijd voor je omdat je de neiging hebt om teveel ijzers in het vuur te hebben. Oplossing: Zorg ervoor dat je ‘koopwaar’ wel aan de beschrijvingen van je ‘advertenties’ voldoen. Is iets een feit of fictie?

Probleem: Mensen nemen je niet meer in vertrouwen of nemen je niet eens meer serieus. Oplossing: Probeer niet te overdrijven of twistziek te zijn met anderen, want dan zullen ze snel het gevoel krijgen dat je niet te vertrouwen bent, met alle gevolgen van dien.

Probleem: Je verloren en gedesillusioneerd voelen. Oplossing: Richt je op één ding dat je bevrediging zal geven en werk naar dat punt toe.

Probleem: Je zit vast op één plek en lijkt niet ver vooruit te komen. Oplossing: Probeer positiever te denken en stel een paar doelen op korte termijn. Heb je die gehaald, stel er dan meer op. Zo zul je het gevoel hebben dat je ook echt vooruit komt.

Deze uitgebreide horoscoop over de eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter werd geschreven door Michael van Astrology Online.

——————————————————–

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Steenbok:

22 december – 20 januari

sterrenbeeld-steenbok eigenschappen horoscoopPraktisch en verstandig Ambitieus en gedisciplineerd Geduldig en voorzichtig Grappig en gereserveerd

Maar aan de andere kant…

Pessimistisch Fatalistisch Vrekkig

Eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok is een van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem. Deze onafhankelijke, betrouwbare persoonlijkheden hebben veel uitstekende kwaliteiten. Ze zijn meestal zelfverzekerd, wilskrachtig en kalm. Deze hardwerkende, onemotionele, slinkse, praktische, verantwoordelijke, volhardende en extreem voorzichtige personen kunnen net zo lang blijven vol houden tot ze hun zelfgestelde doel hebben bereikt. Welk beroep ze ook kiezen, op mensen met als horoscoop Steenbok kun je rekenen dat ze goed werk leveren. Zij maken vaak projecten af die zijn opgezet door door ‘pionierende’ tekens. Dankzij hun volhardendheid worden ze al snel de spil voor elk bedrijf waar ze voor werken.

Ze proberen altijd eerlijk en kritisch naar zichzelf te kijken. Ze respecteren opgelegde discipline en eisen discipline van de degenen die onder hen werken. Ze hebben zowel voor zichzelf als anderen hoge standaarden. Op hun typische methodologische, geharde, koppige en onbuigzame manier, slaan ze zich door persoonlijke tegenslagen heen. Zelfs waar anderen het al lang hebben opgegeven, blijven Steenbokken doorgaan ten behoeve van hun gezin en/of werk.

Wanneer een combinatie van praktische vaardigheden en ambitie nodig hebt voor een klus, neem dan vooral een Steenbok aan. Ze maken voorzichtig plannen om hun ambities (zoals rijk worden) te vervullen. Ze zijn spaarzaam zonder zelfzuchtig te zijn en ze kunnen zonder al te veel inspanningen en uitgaven grootse resultaten bereiken. Omdat ze zo goed kunnen organiseren, kunnen ze aan verschillende projecten tegelijkertijd werken.

Ze hebben veel respect voor autoriteit, maar als ze ergens direct verantwoordelijk voor zijn of zelfs een hoge rang hebben, zullen ze niet snel naar de mening van een ander luisteren. Als ze ergens als leider optreden, verwachten ze dat degenen onder hen net zo gedisciplineerd als zijzelf zijn, en dat ze elke taak volgens de hoogste standaard vervullen.

Maar ondanks dat mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Steenbok zo veeleisend zijn, zijn ze wel heel redelijk. Het zijn niet altijd de prettigste collega´s omdat ze gereserveerd en vaak erg conservatief zijn. Voor hen is traditie belangrijker dan innovaties. Ze hebben ook de neiging erg pessimistisch en melancholiek te zijn. In het ergste geval kan dit leiden tot een erg gedeprimeerd persoon, waarbij extatisch geluk wordt afgewisseld met het ergste soort lijden. In zo´n geval kan de Steenbok het beste professionele hulp zoeken. Daarom kan de capabele Steenbok het beste veel tijd doorbrengen met meditatie, om zo de kracht te vinden om dergelijke turbulente innerlijke emoties onder controle te houden.

Ondanks dat ze vaak stil en gereserveerd lijken, kunnen ze verrassend geestig en subtiel uit de hoek komen. Maar ze hebben ook de neiging om dingen te verpesten met hun onverwachte en onverantwoordelijke spottende opmerkingen. Maar ontwikkelde Steenbokken kunnen deze neigingen onder controle houden met een ijzeren zelfbeheersing. Een andere onverwachte kwaliteit in sommige Steenbokken is hun interesse in het occulte, des te meer omdat ze van nature een erg sceptische geest hebben.

Ze hebben vaak een bijzonder scherpzinnig intellect. Ze denken diep en grondig na en gaan alle mogelijkheden af voor ze een besluit nemen. Ze hebben een goed geheugen en een onlesbare doch methodisch verlangen naar kennis. Het zijn rationeel, logisch en kunnen helder denken. Ze hebben een goed concentratievermogen, vinden het heerlijk om te discussiëren en met hun intelligentie te pronken door hun tegenstanders in vallen te lokken en te overtreffen met hun logica.

Het sterrenbeeld Steenbok in relaties

In hun persoonlijke relaties voelen mensen onder het sterrenbeeld Steenbok zich vaak niet op hun gemak of zelfs volslagen ongelukkig. Ze zijn een beetje egocentrisch, maar niet té. Als ze mensen niet goed kennen, zijn ze erg voorzichtig en bemoeien ze zich liever met hun eigen zaken, met als gevolg dat ze vaak mensen aantrekken die hen niet begrijpen. Ze zullen kennissen behandelen met diplomatiek, tact en vooral gereserveerdheid. Ze zullen een paar goede vrienden hebben en zijn intens loyaal aan hun vrienden, maar als ze bitter worden, kunnen het ook intense vijanden worden.

Soms mogen ze het andere geslacht niet zo, dus ze zullen niet zo snel in een huwelijk springen, maar heel voorzichtig kijken of het juiste moment daar is. Eenmaal getrouwd zijn ze erg trouw, al worden ze wel snel jaloers. De meeste Steenbokken trouwen voor het leven.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Steenbok

Mensen met als horoscoop Steenbok zijn goed in beroepen waar wiskunde aan te pas komt en ze voelen zich erg aangetrokken tot muziek. Ze kunnen goede economen, bankiers, speculanten, aannemers, managers en vastgoedhandelaren worden. Ook zullen ze het goed doen als bureaucraten, zeker als er planning en werkzaamheden op lange termijn bij komen kijken, en met hun debatvaardigheden en liefde voor de redeneerkunde kunnen het goede politici worden. Het zijn uitstekende leraren, maar kunnen het ook goed doen als hoofd van educatieve instellingen waarbij ze de autoriteit hebben om te managen en organiseren zonder al te intiem met de stafleden te hoeven omgaan. Als ze met hun handen werken, kunnen ze praktische wetenschappers, ingenieurs, landbouwers en aannemers worden. Omdat ze zo gevat en spottend zijn, kunnen Steenbokken het ook goed doen in de entertaintmentindustrie.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Steenbok

Het sterrenbeeld Steenbok gaat over de knieën, botten en huid, dus mensen die onder dit sterrenteken geboren worden kunnen snel last hebben van botfracturen en andere aandoeningen aan de benen. Steenboeken moeten ook uitkijken voor huidaandoeningen zoals huiduitslag of zelfs steenpuisten. Ook kunnen ze snel last van hun maag krijgen als ze zich teveel zorgen maken of emoties onderdrukken. Ook kunnen mensen die onder dit teken geboren worden snel last hebben van bloedarmoede, staar, doofheid en reuma.

Meer eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Houdt van…

• Betrouwbaarheid • Professionaliteit • Discussies • Stevige basis • Nut en doelen

Heeft een hekel aan…

• Wilde plannen • Fantasiën • Banen die nergens toe leiden • Infamie • Bespot worden

Mogelijke problemen en oplossingen voor de Steenbok

Probleem: Mensen maken misbruik van jou en je zachte natuur. Oplossing: Probeer meer uit te kijken met wie je een gunst doet en denk eens wat vaker aan jezelf.

Probleem: Mensen luisteren amper naar wat je te zeggen hebt. Oplossing: Wees niet te fanatiek met je opvattingen. Laat anderen in hun waarde.

Probleem: Collega’s vinden het niet leuk om met je te werken. Oplossing: Je kunt een goede leider zijn, maar probeer niet bazig te zijn als je met mensen als gelijken werkt.

Probleem: Te snel moe raken en projecten niet kunnen afronden. Oplossing: Probeer niet te veel plannetjes te maken of ze te dicht bij elkaar te plannen. Probeer het rustig aan te doen en het probleem zal zich vanzelf oplossen.

Deze horoscoop over het sterrenbeeld Steenbok werd geschreven door Michael van Astrology Online.

—————————————————

 

 

Typische eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman:

21 januari – 19 februari

sterrenbeeld-waterman eigenschappen horoscoopVriendelijk en humanitair Eerlijk en trouw Origineel en vindingrijk Onafhankelijk en intellectueel

Maar aan de andere kant…

Eigenzinnig en weerbarstig Dwars en onvoorspelbaar Kil en te onthecht

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Watermannen hebben van nature sterke en aantrekkelijke karakters. Er zijn twee hoofdtypes: de eerste is de verlegen, zachte en geduldige Waterman en de andere is de uitbundige, levendige, exhibitionistische Waterman, die de diepte van hun persoonlijkheid verhullen onder een dekmantel van frivoliteit. Maar beide typen hebben een sterke wil en zijn op hun eigen manier erg krachtig.

Mensen met als horoscoop Waterman hebben vaak sterke overtuigingen, maar omdat ze de waarheid hoog in het vaandel hebben, zijn ze meestal eerlijk genoeg om zelfs van hun meest stellige mening te veranderen als er overtuigend bewijs is dat ze het bij het verkeerde eind hebben gehad. Ze hebben een brede visie die verschillende factoren samenbrengt in één geheel, en ze kunnen beide kanten van een kwestie zien zonder te twijfelen over welke kant ze moeten kiezen.

Daarom zijn ze onbevooroordeeld en tolerant tegenover andere zienswijzen. Dat komt omdat ze de redelijkheid van een argument kunnen inzien, zelfs als ze het niet voor zichzelf willen aanvaarden. Ze staan open voor de waarheid, ongeacht waar die waarheid vandaan komt, en ze zijn bereid om van iedereen te leren.

Beide typen zijn humaan, eerlijk, serieus, sympathiek, verfijnd, soms etherisch en idealistisch, al wordt deze laatste eigenschap getemperd door een bezonnen praktischheid. Ze zijn vlug van begrip, actief en volhardend zonder zelfassertief te zijn, en ze kunnen hun gedachten goed verwoorden met logica, bescheidenheid en een vleugje droge humor.

Ze zijn bijna altijd intelligent, kernachtig, duidelijk en logisch. Veel Watermannen hebben een sterke verbeeldingskracht en zijn paranormaal intuïtief. Het Aquarius-tijdperk, dat nu gaat beginnen, wordt dan ook zeer verwelkomd in paranormale kringen omdat de mensheid in deze tijd een grootse spirituele ontwaking zal ervaren. Filosofie en het spirituele kan voor sommige Watermannen gevaarlijk zijn, omdat ze daardoor tot een ‘ivoren toren’-bestaan gedreven kunnen worden, waarbij ze diep nadenken over abstracties die weinig relevant zijn voor het leven.

Maar aan de andere kunnen wetenschappelijk ingestelde Watermannen er gebaat bij zijn om hun wetenschappelijke overtuigingen te combineren met hun verlangen naar de universele erkenning van de broederschap van de mensheid, en om wetenschappelijk onderzoek te doen om hun filantropische idealen om de mensheid te dienen te vervullen. Wanneer ze door een dergelijk doel worden geïnspireerd, zijn ze tot zoveel devotie in staat, dat ze zichzelf helemaal kunnen uitputten of zelfs hun gezondheid kunnen schaden.

Beide typen moeten zich af en toe even terugtrekken en tijdelijk einzelgänger te worden. Ze zijn dol op gelegenheden om over diepgaande wijsheden na te denken of op meditatieretraites te gaan. Zelfs in hun omgang met anderen zijn ze extreem onafhankelijk en weigeren ze de massa te volgen. Ze hebben er een hekel aan wanneer anderen zich met hen bemoeien, hoe goed het ook bedoeld is, en zullen alleen hulp aanvaarden als ze het zélf willen. Ze hebben normaal gesproken goede smaak qua kunst, muziek en toneel en zullen ook talent hebben op het gebied van de schone kunsten, met name toneel.

Het sterrenbeeld Waterman in relaties

Ondanks de vaak intens magnetische, behulpzame en open persoonlijkheid van de meer extroverte soort Waterman, en hun verlangen om de mensheid te helpen, maken beide typen niet makkelijk vrienden. Soms lijken ze op anderen neer te kijken en doen ze maar weinig moeite om contact te leggen met mensen die ze niet echt interessant vinden.

Ze geven zichzelf niet zo makkelijk – misschien komt dat wel omdat ze mensen daar te goed voor kunnen inschatten – en soms worden ze als kille personen gezien. Maar als ze eenmaal besluiten dat iemand hun vriendschap of liefde waard is, dan kunnen ze een bijna hypnotische en onweerstaanbare geestelijke aantrekkingskracht op hen uitoefenen en zullen ze volhardende vrienden of geliefden worden, die bereid zijn om alles op te offeren voor hun partners en hen voor de rest van hun leven trouw zijn.

Maar soms worden ze emotioneel teleurgesteld omdat ze door hun eigen hoge persoonlijke idealen vaak erg veel van anderen kunnen eisen – té veel. En als iemand ze voor de gek houdt, zullen ze woedend zijn en de tegenpartij nooit vergeven.

Het sterrenbeeld Waterman en werk

Mensen met als horoscoop Waterman werken het beste in groepprojecten, maar wel onder de voorwaarde dat ze een leidende positie hebben. Ze voelen zich één met de natuur en hun passie voor kennis en de waarheid maakt dat ze bewonderenswaardige wetenschappers kunnen worden, voornamelijk in de astronomie of geschiedkunde.

Ze kunnen ook heel goed zijn in fotografie, radiografie, elektronica, luchtvaart, computers enz. Eigenlijk alles wat maar technisch en modern is. Maar hun progressieve neigingen kunnen zich ook uiten in hun schrijftalent, met name in poëzie, en de radio en tv, of als welzijnswerkers en leraren. Sommigen kunnen het maken als entertainer en zullen goed kunnen acteren (dankzij hun gave om anderen na te doen). Dankzij hun goede smaak kunnen het ook goede musici worden. Watermannen die meer paranormaal begaafd zijn kunnen ook helingsgaven hebben, zeker om degenen met mentale problemen te helpen.

De mindere eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

De mindere eigenschappen van mensen met als horoscoop Waterman zijn onder meer hun fanatieke excentriciteit, eigenzinnige egotisme, overmatige onthechting en hun neiging om zich aan het leven en de maatschappij te onttrekken, en ook hun neiging om extreem dogmatisch te zijn in hun opvattingen. Watermannen kunnen de grootste vijand of de grootste vriend van de mensheid zijn.

In bepaalde omstandigheden – bijvoorbeeld wanneer een doel waar ze heel erg in geloven steeds wordt tegengewerkt – kunnen ze hun openheid van geest verliezen, terwijl dat juist een van de meest aantrekkelijke kwaliteiten van de Waterman is. Zijn ze gedesillusioneerd, dan kunnen ze ook hun integriteit opgeven en vervallen in loze beloften, achterhoudendheid en sluwheid.  Kokende woede en wrok, extreme botheid of (nog erger) een gespannen, dreigende stilte die plots in extreme woedeaanval kan veranderen – dat hoort allemaal bij de negatieve kant van de Waterman. Dit kan zich ook uiten in een aanhoudende haat voor hun vijanden die kan uitbreiden naar misantropie  voor de hele mensheid.

Mogelijke gezondheidsproblemen voor de Waterman

Het sterrenbeeld Waterman gaat over de benen (van de knieën tot de enkels) en de bloedcirculatie, dus mensen die onder dit teken geboren worden kunnen makkelijk last krijgen van hun benen en enkels, zoals krampen. Ook kunnen ze last hebben van zenuwproblemen en van winderigheid, diarree, oedeem, kropgezwellen en dronkenmanswaanzin. Watermannen die van sterke drank houden kunnen dit dan ook het beste vermijden.

Nog meer feitjes over het sterrenbeeld Waterman

Houdt van… • Vechten voor (goede) doelen • Dromen over de toekomst en plannetjes maken • Denken over het verleden • Goed gezelschap • Lol hebben

Heeft een hekel aan… • Loze beloften • Extreme eenzaamheid • ´Gewone´ dingen • Mensen die hen (of anderen) nadoen • Idealistisch

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Waterman

Probleem: Je buitengesloten voelen. Oplossing: Probeer je menselijkheid te uiten door mensen te aanvaarden zoals ze zijn en niet teveel op hun tekortkomingen te letten.

Probleem: Je lijkt altijd de boot te missen wat liefde betreft. Oplossing: Probeer eens niet zo extreem voorzichtig te zijn met je emoties, want je zult merken dat dit je beperkt en je hierdoor niet kunt zijn wie je eigenlijk wilt zijn.

Probleem: Je lijkt altijd betere baantjes of promoties op het werk te missen. Oplossing: Leer om je positieve eigenschappen in te zetten bij team- en groepswerk, want door de einzelgänger uit te hangen zul je niet veel bereiken.

Probleem: Je lijkt ongebruikelijk snel en vaak ziek te worden. Oplossing: Als je de emoties die diep in je borrelen onderdrukt, kan dit zich uiten in fysieke aandoeningen. Probeer je gevoelens te uiten, maar doe het met tact.

Deze uitgebreide horoscoop over de eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman werd geschreven door Michael van Astrology Online.

———————————————————–

 

 

Typische eigenschappen voor het sterrenbeeld Vissen:

20 februari – 20 maart

sterrenbeeld-vissen eigenschappen horoscoopFantasierijk en gevoelig Mededogend en aardig Onzelfzuchtig en onwerelds Intuïtief en sympathiek

Maar aan de andere kant…

Escapistisch en idealistisch Geheimzinnig en vaag Zwakke wil en makkelijk te misleiden

Algemene eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Mensen die geboren worden onder het sterrenbeeld Vissen hebben een vriendelijke, geduldige en meegaande natuur. Ze hebben veel gulle kwaliteiten en zijn aardig, goedgehumeurd en mededogend. Ze kunnen de gevoelens van de mensen om zich heen goed aanvoelen en reageren met veel sympathie en tact op het lijden dat ze zien. Ze zijn terecht heel populair bij verschillende soorten mensen, voornamelijk vanwege hun relaxete, hartelijke en onderdanige natuur, waardoor ze sterkere en uitbundigere persoonlijkheden niet bedreigen of uitdagen.

Mensen met als horoscoop Vissen aanvaarden de mensen en omstandigheden om zich heen in plaats van dat ze proberen die aan te passen aan zichzelf, en ze wachten geduldig tot problemen zichzelf oplossen in plaats van dat ze moeite doen om ze op te lossen. Ze zijn eerder druk bezig met de problemen van anderen dan hun eigen problemen.

Mensen onder het sterrenbeeld Vissen zijn van nature zo transcendentaal dat het soms niet praktisch voor hen is om in de wereld zoals ze is te leven. Ze leven soms vanuit hun emoties in plaats van hun verstand, vanuit hun instinct in plaats van het intellect. Ze willen ook graag dat anderen inzien hoe creatief ze zijn. Ze hebben een hekel aan discipline en opgelegde beperkingen. Ze moeten absoluut geen negen-tot-vijf-leventje hebben. Ze rebelleren tegen conventies vanuit een diepe overtuiging, maar vaak hebben ze niet de energie of motivatie om echt tegen de gevestigde orde te vechten.

Vissen hebben de neiging om zich terug te trekken in een droomwereld. Maar als ze deze droomwereld uiten met hun aangeboren creatieve talenten, zullen ze hier veel bevrediging uit halen en kunnen ze er zelfs beroemd of rijk mee worden.  Ze zijn ook heel veelzijdig en intuïtief, zijn vlug van begrip, observeren en luisteren goed, en staan open voor nieuwe ideeën en omgevingen. Als al deze factoren gecombineerd worden, kunnen ze leiden tot een opmerkelijke creativiteit in de literatuur, kunst en muziek.

Ze hebben ook een bijna mediumachtige gave, waardoor ze vaak het gevoel hebben dat hun inspiratie wordt toegefluisterd. Zelfs als ze zich niet creatief kunnen uiten, hebben ze een meer dan gemiddeld instinct en liefde voor schoonheid in kunst en de natuur. Ook hebben ze  een heimelijke waardering voor luxe en plezier, en een verlangen voor nieuwe prikkelingen en reizen naar verre, exotische oorden.

Het sterrenbeeld Vissen in relaties

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Vissen zijn nooit egoïstisch in hun persoonlijke relaties en geven altijd meer dan ze van hun vrienden vragen. Op seksueel gebied zijn ze zeer delicaat, in extreme gevallen zelfs aseksueel, en de meeste Vissen zouden alleen een relatie aangaan als hun partner op dezelfde golflengte als hen zit. Helaas kunnen ze makkelijk misleid worden door een geliefde die hen gevoelvol verleid en kunnen ze in hun huwelijk ongelukkig worden als de seksualiteit van hun partner ruwer is dan ze hadden verwacht. Desondanks zijn ze intens loyaal en huiselijk en zullen ze trouw aan hun partner blijven.

Meer weten over liefde en relaties? Doe dan de liefdeshoroscoopvoorspelling 2013partnervergelijking, hij/zij horoscoop, horoscoop liefdesmatch, liefdeshoroscoop, relatiehoroscoop of libidohoroscoop!

Het sterrenbeeld Vissen op het werk

Qua beroep kunnen ze beter zelfstandig of in ondergeschikte posities werken. Ze zouden bang zijn om meer dan een kleine afdeling te managen, omdat ze zich altijd zorgen zouden maken dat het in een ramp zou eindigen. Het kunnen ook redelijk goede secretarissen of boekhouders worden.

Door hun sympathieke natuur zijn ze goed op hun plaats bij liefdadigheidsinstellingen, als zusters in een ziekenhuis of als dierenarts(assistent).  Maar als bibliothecaris of astronoom kunnen ze hun mentale ontdekkingsdrang bevredigen, en door hun voorliefde voor verre exotische plaatsen kunnen ze ook zeevaarders worden of in de toeristenindustrie aan de slag.

Veel architecten en advocaten zijn geboren onder het sterrenbeeld Vissen, en wanneer ze hun creatieve talenten combineren met hun gave om te imiteren en zich in te leven in de gevoelens van anderen, kunnen Vissen ook goede acteurs worden en hier veel voldoening uit halen. Door hun paranormale en spirituele kwaliteiten kunnen ze ook een carrière vinden in de kerk of als medium of mysticus.

Ze kunnen hun creativiteit ook goed uiten als cateraar of kok en men zegt dat het goede detectives kunnen zijn omdat ze zich goed kunnen inleven in de geest van criminelen. Door hun levendige veelzijdigheid en onvermogen om zich te veel op één project te concentreren, kunnen Vissen vaak makkelijk meer dan één beroep tegelijk beoefenen.

Meer weten over welk beroep bij je past? Doe dan de beroepshoroscoop!

Mogelijke gezondheidsproblemen van het sterrenbeeld Vissen

Het sterrenbeeld Vissen heerst over de voeten, lever en lymfvatenstelsel, en mensen die onder dit teken geboren worden, kunnen snel last krijgen van bloedarmoede, steenpuisten, zweren en andere huidziekten, oogontstekingen, ontstekingen, zware menstruaties en voetaandoeningen.

Meer feitjes over het sterrenbeeld Vissen

Houdt van… • Alleen zijn en lekker wegdromen • Mysterie in alle vormen • Dat iets wat niet meer bruikbaar is toch gebruikt wordt • Het belachelijke • Het gevoel hebben ‘verloren’ te zijn (letterlijk en figuurlijk)

Heeft een hekel aan… • Het overduidelijke • Bekritiseerd worden • Perplex zijn over iets • Betweters • Muggenzifterij

Mogelijke problemen en oplossingen voor het sterrenbeeld Vissen

Probleem: Je merkt dat mensen in allerlei opzichten over je heenlopen. Oplossing: Probeer goed na te denken over hoe je denkt en hoe anderen je waarnemen, en stel je rustig en gereserveerd op. Zo laat je snel een goede indruk achter zonder dat je je agressief moet opstellen of opschepperig moet doen.

Probleem: Nooit genoeg geld aan het einde van de maand, ook al verdien je net zo veel als de mensen om je heen. Oplossing: Je hebt de neiging om de te doen alsof je meer hebt dan je eigenlijk hebt, waardoor je geld dat je niet hebt uitgeeft aan dingen die je niet eens nodig hebt. Ga wat minder vaak uit en leg jezelf een strikt budget op.

Probleem: Je diep wanhopig voelen zonder het met je familie of vrienden te delen, waardoor je je heel eenzaam voelt. Oplossing: Je moet niet alles binnenvetten. Open je voor de mensen om je heen. Je hebt de kracht om anderen te inspireren, waardoor je een belangrijke rol binnen de mensheid speelt. Leef ernaar.

Probleem: Mensen maken steeds ruzie met je of geven het helemaal op en praten niet eens meer met je. Oplossing: Misschien push je anderen te hard dat ze aan jouw idealen moeten voldoen, waardoor je mensen uiteindelijk je leven uitpusht. Doe gewoon relaxed.

Deze uitgebreide beschrijving over het sterrenbeeld Vissen werd geschreven door Michael van Astrology Online.

Bron: urbanlotus.nl

 

Advertenties

18 gedachten over “Sterrenbeeld eigenschappen

  1. Vind zelf ook Miep, dank je wel 🙂
   Deze astrologie van de Sterrenbeelden is nèt ietsje anders en veel uitgebreider dan de gewone sterrenbeelden. Daarom is het ook leuk om het te plaatsen.

   Liefs
   Marianne

  1. Leuk is dat wanneer mensen zich herkennen in hun sterrenbeeld. Herken ook veel van mezelf in Kreeft.

   Toch vind ik de geboorte horoscoop het juiste weet ik uit ervaring wanneer ik een geboorte horoscoop heb gemaakt voor iemand 😉

  1. Geeft niets wijfie, in je enthousiasme sta je er niet bij stil 😉
   Wat ik beloof, kom ik ook na, dus via mail mag je je geboorte horoscoop binnenkort verwachten, tenzij je het openlijk wilt delen.

 1. Wow, er klopt wel héél veel bij mij (waterman). Maar ook bij andere mensen, met andere sterrenbeelden, die ik door en door ken! Echt zot eigenlijk. Hoe komt dit toch? Ligt alles dan grotendeels zo ‘vast’? Of is het eerder puur toeval? Ik vind dit kei interessant!!

  1. Dank je wel Pieter, je compliment gaat naar de schrijver en Astroloog Michaël.
   Veel mensen herkennen zich in deze sterrenbeeld eigenschappen.
   Is toch nèt ietsje anders dan de horoscoop die algemeen is.

   Leuk dat je het interessant vindt 🙂
   Bedankt voor je reactie.

 2. Ik herken mezelf in waterman en steenbok. Tijdens consult bij astrologe kwam ook naar boven dat ik een waterman ben met veel steenbokinvloeden (maan in steenbok en schorpioen als ascedant).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.