Zielsverwanten


 

 

 

Zielsverwanten binnen de Familie

Zijn zielsverwanten geneigd zich samen te voegen binnen één genetische familie? Het antwoord is: Niet vaak. Als ze zich binnen dezelfde genetische familie samenvoegen, is het meestal in aantallen van twee of drie. Het gebruikelijke aantal is twee. Genetisch gezien zouden ze dan zus en broer, vader en dochter, moeder en zoon of man en vrouw zijn. Behalve als man en vrouw, incarneren tweelingzielen zeer zelden binnen dezelfde familie. Dit is vanwege de incestueuze neigingen bij de andere combinaties. Sommige gevallen van incest tussen vader en dochter komen voort uit het feit dat zij tweelingzielen zijn. In de andere combinaties zou er zeker bevoordeling ontstaan, en dat zou leiden tot jaloezie en schuldgevoel. De zielsverwanten binnen dezelfde familie zouden niet de reden kennen van hun voorliefde voor elkaar, laat staan de affiniteit voor de andere verwanten buiten de zielengroep.
Het is onnodig om te zeggen dat de beste arena voor spirituele oefening zich in de aardse familie bevindt. De verscheidenheid van zielen van verschillende zielengroepen en de verschillende niveaus van volwassenheid verschaffen voor alle familieleden de juiste mengeling en achtergrond om te oefenen. De meer ontwikkelde leden van de familie zullen in staat zijn de minder ontwikkelde leden op te trekken. De uitdagingen, de ongelijkheden en de kleinzielige jaloezie zijn alle uitstekend materiaal voor groei. Hoewel de zielen binnen één familie binnen dezelfde vibratiesoort vallen kunnen sommigen van hen uit verschillende zielengroepen komen, of zelfs uit verschillende universums. In de laatste gevallen kan het aantal en de omvang van conflicten verschrikkelijk vormen aannemen, en zo de leden van de aardse familie op de proef stellen tot het breekpunt.

Hierdoor kunnen misverstanden, spanningen en verbitterde strijd ontstaan, welke voor de kwade krachten het perfecte scenario vormen om toe te slaan. Op dit punt kunnen drugs- en alcoholverslaving, kinder- en vrouwenmishandeling en –moord etc. in dit machtspel treden. Hierbij wordt zwaar karma ontwikkeld. Deze neerwaartse evolutie wordt opgedrongen de familie, omdat ze tot nu toe te laat en ongeïnteresseerd waren. De weerstand tegen groei heeft geresulteerd in pijn en lijden als wake up call. Hierdoor kunnen we nu het proces in de tot standkoming van familiekarma begrijpen.
Partner Zielsverwanten: dit is een onderverdeling van zielsverwanten waarin koppels in dezelfde groepsziel sterke relaties hebben, verdeeld over vele incarnaties. Ze kunnen zelfs als man en vrouw, broer en zus, vader en dochter of moeder en zoon incarneren. Ze kunnen ook gewoon als vrienden komen. Het kan zijn dat deze partner- zielsverwanten honderden keren samen geïncarneerd zijn, maar ze zijn geen tweelingzielen. Hun liefde voor elkaar is de sterkste onder de zielsverwanten, maar heeft toch niet dezelfde omvang als die van een tweelingziel.

Bron : Nieuwetijdskind 

————————————

Dat klopt, zielsverwanten komen veel voor in families. Ze zijn geïncarneerd om elkaar te helpen in de zie uit liefde voor elkaar.  Zielsmaatjes of verwanten begrijpen elkaar in het hart zonder een woord te hoeven zeggen en is een blik in de ogen al voldoende om te weten waar de ander mee zit. Toch zijn het geen tweelingzielen.

Mijn oudste zoon en ik zijn ook zielsverwanten naast mijn allergrootste zielsliefde. We zijn elkaars spiegelbeeld, heel bijzonder en mooi om dit te mogen ervaren.

9 gedachten over “Zielsverwanten

 1. Zielsverwanten als Getrouwde Stellen

  De liefde tussen twee zielsverwanten is zeer intens en sterk. Een aantal van deze liefdesaffaires is zelfs opgeschreven als liefdesverhalen zoals “Wuthering Heights”, Romeo and Juliet” en “Gone with the Wind”.

  Dat betekent dat wanneer zielsverwanten trouwen, het lijkt of zij tweelingzielen zijn, maar een scherpzinnige toeschouwer kan duidelijke tekenen zien die de één van de ander onderscheiden. Hoewel hun liefde en harmonie meestal van overheersende aard zijn, is er nog altijd brandstof voor spirituele groei. Met brandstof wordt in dit geval voer voor onenigheid en misverstanden bedoeld, die leiden tot ruzies en zelfs echtscheidingen. In iedere crisis, als men bereid is te leren van de gemaakte vergissingen die voortvloeien uit de crisis, zal dit uiteindelijk een spirituele les worden. Over het geheel genomen is er veel meer harmonie en vrede in een huishouden geleid door twee zielsverwanten dan in een gezin onder leiding van twee zielen uit verschillende groepen.

  Alle zielsverwant-relaties zijn zuiver voor spirituele groei. Dit bereiken we door onszelf te transformeren en we kunnen ons slechts transformeren door van anderen te leren en interactie met hen te hebben. Dit leren moet steeds opnieuw gebeuren totdat de lessen met name geleerd zijn door middel van zelfkennis. Dit zou dan als gevolg kunnen hebben dat de zielsverwanten eerst van zichzelf houden en vervolgens van elkaar. Beiden zouden dan in staat zijn om een spiritueel ideaal vast te stellen dat voor het hele gezin een leidraad om mee te oefenen wordt. De ideale zielsverwant-ouders zouden de neiging hebben om een voorbeeld voor hun kinderen te zijn, in de hoop dat de kinderen zouden opgroeien tot rechtschapen.

  Tot slot: De gehuwde zielsverwanten moeten hun relatie opwerken tot een staat van onvoorwaardelijke (ziel)liefde. Deze liefde verlangt niets terug, geen dank of dankbaarheid, maar de één moet altijd de verlangens van de ander boven die van hem/haarzelf stellen. Na deze vorm van liefde voor onze zielsverwanten te hebben bereikt leren we datzelfde te bereiken met de rest van de familie. Dit gerief van goddelijke liefde zou vervolgens over iedereen die wij leren kennen verspreid moeten worden. En op deze manier zouden in staat moeten zijn iedereen te behandelen alsof zij onze zielsverwant waren, ook al zin ze niet van dezelfde zielengroep.

  Zielsverwanten als Platonische Vrienden

  Er bestaan ware vriendschappen zonder seksueel aspect. Deze kunnen man-vrouw vriendschappen zijn of die van hetzelfde geslacht. De vriendschap is waarlijk platonisch en de ene vriend zou letterlijk de verlangens en behoeften van de ander boven die van hemzelf plaatsen. Luie speculanten hebben deze soort zielsverwantrelatie altijd verkeerd begrepen en hebben deze altijd ten onrechte als homoseksuele of buitenechtelijke relaties bestempeld. Deze vriendschappen zijn altijd levenslang. Ze overwinnen vaak allerlei soorten tegenslagen en ontberingen. De goddelijke of onvoorwaardelijke liefde van zielsverwanten is hier hetzelfde als bij gehuwde stellen, alleen komt er geen seks aan te pas. Sommige van deze zijn metgezel zielsverwanten.

  Zielsverwanten als Kameraden

  Binnen sommige zielengroepen kunnen er bijeenkomsten zijn van meer dan twee of drie zielsverwanten voor één bepaalde missie of doel. Deze vergrote bijeenkomsten kunnen voorkomen in politieke, religieuze, academische en militaire groepen. Er is ook een incidentele, selecte eenheid, georganiseerd om een unieke taak aan pakken. Je kunt je voorstellen hoe geconcentreerd en opgewonden een groep onderzoekers zich voelt bij het beginnen aan een volledig nieuwe ontdekking, een doorbraak van Nobelprijs status. Verder is er ook de geheimzinnige en subversieve politieke kern, die in het geheim enthousiast werkt aan het omver werpen van de bestaande corrupte regering.

  Alle kerngroepen in deze wereldschokkende inspanningen bestaan uit zielsverwanten die als doel het welzijn van de mensheid hebben. In de religie wordt de exemplarische groep gevormd door Jezus en zijn twaalf discipelen. Jezus is de grote, oude ziel, de avatar. De andere avatar, Gautama Boeddha, werd ook vergezeld door zijn zielsverwanten. Deze waren zijn discipelen welke verlichte heiligen werden, bijvoorbeeld Sariputta en Moggallana. Aan deze voorbeelden kunnen we de toewijding zien waarmee deze zielsverwanten hun doel, zijnde een nieuwe religie voor het welzijn van de mensheid, nastreefden.

  Tegen het einde hadden niet alle discipelen evenveel geloof meer. Men kan zich nu afvragen of Judas wel echt een ware zielsverwant van Jezus was. Of kwam hij uit een andere zielengroep? Ik geef er de voorkeur aan te geloven dat hij uit dezelfde groep kwam, want anders zou Jezus nooit gekruisigd zijn. Door zijn kruisiging en zijn ´opstaan uit de dood´ ontstond er een nieuwe religie.

  Bron : Nieuwetijdskind

  Like

 2. Binnen de familie kunnen zielsverwanten zitten.
  Maar even terug op jouw schrijven moeder en zoon. Dat is een band en die kan men heel sterk maken, daarom dat het soms niet te maken heeft met een zielsverwant maar met elkaar door en door te kennen. En dit gebeurd dan ook meestal met moeder en kind, of vader en kind.
  Als men spreekt over een zielsverwant in de familie zou ik stellen het niet te kort bij te gaan zoeken. Maar echt in de kring van de familie. En je haalt ze er wel uit hoor die echt verbonden met elkaar zijn.

  Like

  1. Net zoals bij tweelingzielen heeft iedereen een eigen visie, kijk, mening of gevoel erbij. Wat voor de een tweelingziel het hogere zelf is, is voor de ander de wederhelft van de ziel. Zo ook bij zielsverwanten.

   Zelf geloof ik ook niet alles wat er zomaar geschreven wordt, ben daar zelfs een beetje sceptisch bij en dood nuchter aards.

   Dat klopt, een relatie tussen ouder en kind kan heel sterk zijn. De band tussen mij en mijn beide kinderen is ook heel sterk, dat behoeft geen zielsverwanten te betekenen en is een normaal normaal gegeven iets.

   Dan kom je uit bij wat je zo mooi verwoordt, zoek het niet te dichtbij. Precies, het is geen zoeken, maar een diep innerlijk weten die in beide zielen gevoeld wordt. Die zelfs op afstand gevoeld en ervaren wordt en eigenlijk geen verklaring nodig heeft dan alleen het diepe weten op zielsniveau..

   Zielsverwanten kunnen inderdaad ook bij broer/zus zijn, neef/nicht….vrienden enz;

   Like

   1. Al snel wordt er soms een naam op gekleefd, maar is het gewoon iets persoonlijk dat beide personen laten voelen en stralen. Dat maakt ook zoals jij schrijft Marianne er nuchter in te blijven en niet gelijk zeggen ik heb het gevonden. Zoals heel wat mensen doen is zoeken al is het nu in familie kring of elders. Een zielsverwant of noem maar ook voel je en is door een bepaalde aantrekkingskracht dat dit tot je komt. Gaat men het heel kortbij zoeken, zal men altijd iets vinden dat erop lijkt. Maar het is dan soms gewoon de verhouding die men heeft juist met die persoon.

    Mooi en prachtig stukje tekst Marianne.

    Like

 3. Een zoektocht naar zielsliefde is jezelf op een dwaalspoor zetten, waarbij je jezelf goed tegenkomt wanneer je blijft zoeken en je jezelf alleen maar pijn doet, net als bij gewone liefde, want je vind het niet.

  Zielsliefde zoals tweelingzielen en zielsverwanten is een diepe herkenning in de ziel die verder geen woorden nodig heeft, ook geen stempel. Blijf nuchter en aards en ga niet zweven..

  Bedankt voor je compliment over mijn eigen stukje verwoording die eigenlijk ontstaan is door je reactie, dus wil ik jou bij deze ook bedanken 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.