5 krachtige tips om je aura te reinigen


 

 

 

Misschien ben je je er niet altijd bewust van, maar ieder mens heeft een energieveld om zich heen, de zogenaamde aura. Met je aura sta je in contact met je omgeving.

Als individu, beschouw je jezelf als een op zichzelf staand geheel, los van alles en iedereen. Maar energetisch ben je met alles en iedereen verbonden en bestaat er een uitwisseling. Ben je met andere mensen heb je een energetische uitwisseling met hen, ben je alleen, dan heb je een uitwisseling met je omgeving.

Je aura is ook een informatiedrager en informatiegever. Je draagt jouw eigen persoonlijke informatie in je aura en je ontvangt onbewust informatie van anderen en je omgeving.

Mensen die hooggevoelig zijn kunnen de informatie uit hun omgeving en van anderen van nature opzuigen als een spons. Dat is voor hen heel normaal en hoeven ze geen enkele moeite voor te doen. Je wordt als hooggevoelige bijna de hele dag door ‘gespamd’. Maar helaas zit er geen spamfilter in de aura.

Dus heb je als hooggevoelige een dagelijkse zorgtaak voor jezelf erbij, namelijk je energieveld schoonmaken en zuiveren van ongewenste informatie. Je wilt toch door de bomen het bos blijven zien en jezelf optimaal voelen zonder info van anderen?

aura sluiten

 

Hier volgen enkele eenvoudige tips:

De instant aura-oplader en beschermer: maak een gesloten circuit van je duimen en wijsvingers en visualieer een prachtig wit licht om je heen. (zie foto)

Met vogel veren: wanneer je weer eens bij een vijver bent, waar veel eenden, ganzen en zwanen zijn, geef je ogen dan eens goed de kost en misschien vind je dan wel een grote mooie veer. Duiven, ekster en merelveren zijn ook super, maar met zo’n grote vogelveer kun je je aura als het ware heerlijk schoonwapperen. En dat geeft ook zo’n mooi geluid en het gaat dan ook echt om je heen waaien. Ik maak met mijn veren altijd stevige zwiepbewegingen om me heen en visualiseer dat alle onnodige ‘rommel’ uit mijn aura verdwijnt. Ik maak hier ook mijn praktijkruimte en behandeltafel mee schoon.

Witte salie: Bijna iedere spirituele winkel of winkels waar ze wierrook verkopen heeft witte salie. Dit is een sterk geurend kruid, dat je kunt aansteken. De rook die hier vanaf komt kun je verspreiden over jezelf heen of in je ruimte. Je kunt het kruid op een schoteltje leggen en aansteken. Wanneer je toch veren in huis hebt, kun je de rook met de veren over heen verspreiden. Dit heet smudgen. Of je gaat met het schoteltje langs je lichaam. Een heel fijn ritueel. Maar je moet wel van de geur houden.

Met edelsteenwater of essence: wanneer je een amethist, bergkristal en een zwarte tourmalijn in huis hebt. Leg deze dan in een karaf met water. Je laat het enkele uren ‘trekken’ en dan giet je dit water in een plantenspuit of andere verstuiver. Je kunt hiermee je eigen energieveld reinigen en ook je ruimte. Er zijn in verschillende (web)winkels ook kant en klare verstuivers te koop met een heerlijk geurende essence.

Visualiseren: visualiseren is last but not least een hele eenvoudige en ook heel krachtige methode:

 • stel jezelf voor onder een witte waterval dat alles wat niet van jou is wegspoelt
 • stel je voor dat je met je voeten in de aarde staat en dat de aarde alles liefdevol transformeert wat niet van jou is. Laad jezelf daarna op met aarde-energie
 • visualiseer prachtig wit licht in je handen en met met dit licht in je handen, maar je strijkbewegingen langs je lichaam en verzamel je alle ballast uit je aura. Als laatst geef je je ‘afval’ aan de aarde.
 • visualiseer een engel of engelen om je heen die je aura liefdevol schoonmaken.
 • wanneer je in bad zit of onder de douche staat, was jezelf dan met de intentie ook je aura schoon te spoelen
 • vul zelf je eigen visualisatie maar in.

 

Je hoeft niet bang te zijn dat je ‘afval’ zomaar weer ergens rondslingert om weer door jou opgepikt te worden. Je kunt een intentie in je ritueel inbouwen dat je afval liefdevol wordt getransformeert door de aarde, het universum of engelen. Doe wat bij je past.

Heel veel plezier met het reinigen van je aura. Als er vragen of opmerkingen zijn, stel ze gerust!

Pepine van den Berg – Energetisch therapeut| Energetische behandelingen.

—————————————

Aura schoonmaak is net alleen bestemd voor hoog gevoeligen, voor ieder mens is het belangrijk om hun aura schoon te houden.

Prachtige oefening is die op de afbeelding staat, gesloten vingers, gesloten aura en kan men zich vanuit jezelf de aura zuiveren.

 

Een gedachte over “5 krachtige tips om je aura te reinigen

 1. Aura Schoonmaak

  De Aura schoonmaak is een eenvoudige methode die om de negatieve energie en gedachten-vormen uit de aura teverwijderen. Het is geïnspireerd door de Meridianen en Chakra schoonmaak, die werkt door het spoelen van de meridianen cq. de chakra’s

  De Aura schoonmaak is eenvoudig te gebruiken en wordt door middel van intentie geactiveerd. Het werkt gewoon, zowel hands-on of over afstand.Het is een uitstekende aanvulling op Reiki en/of op elk ander genezende energie-systeem.

  De Aura schoonmaak is een reinigings-energie. Het geeft geen energie, maar wist zachtjes blokkades, vastgelopen energieën en negatieve gedachtenvormen uit de aura.

  De aura is het deel van onze energie-gebied dat ons omgeeft en beschermt. Het is onze projectie naar de wereld. Als we willen dat we de juiste mensen kansen aantrekken, moet onze aura helder en gezond zijn en vol van positieve energie en liefde.

  Helaas, als we zonder schoonmaak verder leven, verzamelen we negatieve energie in onze aura. Negatieve gedachten-vormen van woede, verdriet en haat kunnen in onze aura verblijven en zorgen voor het terugdringen van onze totale energie. Hierdoor duwen we de juiste mensen van ons af.

  Regelmatig reinigen van de aura zal helpen om onze geest te verjongen alsmede de projectie naar de buitenwereld te verbeteren. De Aura schoonmaak maakt het reinigen van de aura eenvoudig.

  Voordelen:

  1. Verbeterde gevoel van geluk en welzijn.

  2. Meer fysieke en emotionele energie.

  3. Verwijderen van negatieve gedachten-vormen, die problemen in het leven creëren.

  Overwegingen

  De Aura schoonmaak mag niet leiden tot een grote problemen. Het is een heel zachte, subtiele energie die zal worden gevoeld. Omdat de aura de buitenste projectie van onze energie is, zal de Aura schoonmaak geen diepe wonden of lange termijn blokkades oplossen. Deze zitten meestal op een veel dieper niveau vast. Daarom is het van belang om naast de aura schoonmaak, ook de chakra’s en meridianen schoon te maken.

  Gebruik

  De Aura schoonmaak wordt enkel geactiveerd door je voornemen. Er zijn geen symbolen nodig, ook de handen hoeven niet in of op een bepaalde positie gelegd te worden. Je zegt of denkt alleen maar dat je de aura schoonmaak wilt activeren en het schoonspoelen zal beginnen.

  Voorbeeld:

  Graag ontvang ik de Aura schoonmaak nu.

  Of…….. Ik roep de aura schoonmaak op.

  Of……..Gelieve de aura schoonmaak nu te activeren en mijn auraveld te zuiveren van alle negatieve energie en gedachte-vormen.

  Voor iemand anders: Ik activeer nu de aura schoonmaak voor ……(naam)

  De exacte woorden die je gebruikt zijn niet belangrijk, zolang je maar duidelijk bent met je bedoeling.

  Wanneer je iemand hands-on behandelt en je wil de aura schoonmaak doen, plaats je handen boven het hoofd van de cliënt en veeg dan rond het lichaam terwijl je hardop of in gedachten de Aura schoonmaak aanroept.

  Bij de uitvoering van de Aura schoonmaak bij een persoon, kom je niet aan het lichaam, maar je veegt rond het lichaam.

  (Vergeet niet dat je werkt op de aura.)

  Je kunt je eigen genezende kracht inzetten bij het schoonmaken, door te visualiseren of de intentie te hebben, dat er witte energie uit je handen stroomt die de aura reinigt en opheldert als je veegt.

  Bron: Chakra cursus

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.