Verwerkings dromen


 

Wanneer we niet zouden dromen, kunnen we de dagelijkse indrukken en informatie niet converteren (omzetten) en een plaatsje geven of opslaan in ons geheugen, dan zouden we geestelijk overvol raken en geen onderscheid meer te kunnen maken om te leven.

Elk mens droomt terwijl hij slaapt al herinnert niet iedereen zijn of haar dromen Zo kan.een emotioneel drukke dag of tijd ook voor meer en intensere dromen zorgen. De manier waarop we dromen weerspiegelt ook hoe we in het leven staan en onze problemen en situaties verwerken .Ook onze persoonlijkheid is belangrijk en hoe we herinneringen en emoties ervaren. Wanneer de te verwerken emotie zeer sterk is kan het resultaat ook onrustige dromen en nachtmerries voortbrengen.

In onze dromen gaan we grens over van het onbewuste naar het bewustzijn die in het dagelijks leven geen bewustwording kent. Niet voor niets worden dromen boodschappers of spiegels van ons onbewuste genoemd. Er zijn geen beperkingen die een belemmering vormen en kunnen we gewoon onszelf in dromen, niets wat tegen kan houden, hetzij je jezelf beperkt.

Verwerkingsdromen zijn dromen die net wat dieper gaan dan de gewone dromen. Meestal symboliseren deze dromen beelden en gevoelens op diepgaandere thema’s in ons leven waar we nog mee worstelen in het waakleven. Hier kunnen dieperliggende patronen aan de oppervlakte komen, die we bewust verstopt of weg geduwd hebben uit onze gedachten. Deze dromen gaan vaak wel gepaard met de nodige symboliek, omdat dit vaak thema’s zijn die we minder snel onder ogen durven te zien of helemaal niet.

Verwerkingsdromen weergeven onverwerkte emoties, gebeurtenissen en situaties in het waakleven aan. Zeker wanneer deze dromen herhaaldelijk gedroomd worden al kan dat zich in verschillende decors, revue, droomspel en/of personen afspelen, maar symbolisch gezien allemaal op hetzelfde neer komt,om eraan te gaan werken. Dan zullen deze dromen ook niet meer wederkeren.

Deze dromen komen meestal niet uit het recente heden voort, eerder uit een verder verleden. Iets waarvan je dacht het verwerkt te hebben of een plekje gegeven, komt het alsnog via een droom naar boven, niet voor niets.

Marianne

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Zelf had ik ook een soortgelijke droom, toen ik wakker werd gingen mijn gedachten naar een pijnlijke situatie uit het verleden, zonder nog de droom geanalyseerd te hebben. Het werd duidelijk, het is een verwerkingsdroom.

Eigen dromen interpreteren zonder hulp van buitenaf is vaak moeilijk, omdat je als het ware zo dicht met je neus op je eigen leven zit.Je kunt je droom beter laten analyseren door een droomuitlegger, al ben je eigenlijk zelf de beste droomduider.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.