Vogels en Engelen


 

 

                                                    Vogels & Engelen

White Eagle zegt dat met name de engelen verbonden zijn met het element lucht. Van het hele dierenrijk zijn het daarom de vogels die het dichtst bij de engelen staan, omdat zij meesters van de lucht zijn en vrij zijn in dit element. Zo bestaan er bijvoorbeeld veel opmerkelijke verhalen over de afstanden die vogels kunnen vliegen – zoals de jonge gierzwaluw die na zijn geboorte drie jaar lang de grond niet zou aanraken! Er zijn nog meer verbanden tussen de engelen en de vogels. White Eagle zegt: In de oude mythologie zag men een vogel als een engelenboodschapper en was hij tevens een symbool van een bepaald ziele-aspect. Zo speelden vogels een grote rol in het onderwijzen van deze hemelse eigenschappen. Heel wat leerlingen die zich schoolden in spirituele wijsheid brachten vele uren door met het luisteren naar het gezang van vogels, het bestuderen van hun gewoonten en het leren verstaan van hun taal. Het gezang van vogels beroert verborgen innerlijke vibraties die kunnen reageren op hemelse invloeden. Deze kunnen worden bespeeld door de hemelse krachten en het gezang kan een hulp zijn om dat aspect van het hemelse leven, waarmee het bewustzijn in harmonie is, te versterken en bewust te maken.

Vogels maken je blij, ze maken je ziel vrij om naar geestelijke werelden te gaan. Je kunt niet anders dan je blij voelen wanneer je het gezang van vogels hoort. Luisteren naar vogels doet een snaar in je trillen die je naar de geestelijke werelden draagt. Luister niet alleen met je denken, de snaren van het hart moeten door de klank worden aangeraakt -en dan word je vrij. Je vliegt: als een vogel kom je het aarde te boven. Wanneer de ziel voor het eerst in de geesteswereld aankomt, bevindt zij zich in een heel lieflijke, natuurlijke omgeving, soms in een prachtige zonovergoten tuin, te midden van vogels met een schitterend verenkleed en prachtige kleuren. Of de ziel komt in een heerlijk, zonovergoten bos terecht en en communiceert daar lange tijd met de vogels en de vogelgeesten gaan op haar schouders zitten.

Het gezang van de vogels zijn ook de vibraties die de natuurwezens helpen om de vruchten van de aarde voort te brengen. Train jezelf om, wanneer je in de bossen bent, alle aardse geluiden buiten te sluiten en je helemaal naar binnen te keren: dan zul je klanken, harmonieën horen – niet alleen de diepe, muzikale harmonie van de natuur, maar de natuur binnenin de natuur. In die muziek hebben natuurwezens hun bestaan; deze klanken stimuleren hun levenskracht en stellen hen in staat instructies te ontvangen van degene die aan het hoofd staat van de straal waarop zij leven.

Vogels zijn dus het symbool van ziele-eigenschappen: stromen van levenskracht van de Godheid, en daarom zijn zij een verbinding tussen de mensheid en God. Wanneer vogels doodgaan worden zij herboren in een etherisch lichaam in het rijk van de natuur. Zij worden (in het algemeen gesproken) herboren als het kleine volkje dat de etherische wereld bewoont, wiens werk het is om achter de sluier te assisteren bij de groei van bloemen en struiken en bomen. De vogels maken deel uit van deze wereld van de natuur en, naarmate zij evolueren -dit duurt een hele tijd- worden zij geesten van de lucht, of geesten van het vuur, of geesten van de grote zeeën. Uiteindelijk worden zij zogenoemde engelen of deva’s en blijven evolueren, totdat ze de zonne-inwijding ontvangen en planetaire wezens worden.

Zo komt het dat sommige engelen, overeenkomstig de levensstroom waarop zij vanuit het hart van God zijn uitgezonden, evolueren via het leven van de vogels, via de wereld van de natuur, voordat zij hun plaats innemen in de grote hemelse scharen die over de mensheid waken.

Bron:
Omgaan met engelen – White Eagle

Advertenties

12 gedachten over “Vogels en Engelen

 1. mooi verhaal over de vogels en Engelen Marianne, ik luister ook altijd zo graag naar de vogels!!!! vooral mereltjes die ’s morgens en ’s avonds in boomtoppen zitten te fluiten, heerlijk! jammergenoeg heb ik geen boomtoppen dichtbij, maar echt, ik zou een grote boom willen planten alleen maar om dat geluid te kunnen horen 🙂
  groetjes, Corine.

  1. Het is inderdaad een mooi verhaal Corine, zeker dit stuk over de vogels

   Vogels maken je blij, ze maken je ziel vrij om naar geestelijke werelden te gaan. Je kunt niet anders dan je blij voelen wanneer je het gezang van vogels hoort. Luisteren naar vogels doet een snaar in je trillen die je naar de geestelijke werelden draagt. Luister niet alleen met je denken, de snaren van het hart moeten door de klank worden aangeraakt -en dan word je vrij.

   En dat is precies wat ik zelf ook ervaar in ons ‘Vogel paradijsje’ in de tuin. Ook wij hebben geen boom in de tuin, en dat hoeft eigenlijk ook niet. Je kunt zelf een vogelhuisje maken of kopen met extraatjes waardoor vogels iedere dag weer terugkomen voor een bezoek. Als dank laten zij hun ‘stemmetjes’ horen waar je van kunt genieten. Iedere dag is het een vreugde en plezier om ons gevleugelde dierenvriendjes te zien en te horen.

   Bedankt voor je bezoekje en reactie, die ik zeer waardeer 🙂

 2. Wat zou het kunnen betekenen, dat nu al 2 dagen een roodborstje bij mij naar binnen wil vliegen. Van s,morgens vroeg tot laat in de middag vliegt hij telkens tegen het raam aan. Ik heb nu het rolluik maar naar beneden gedaan. Ik vind het eigenlijk vreselijk dat hij telkens tegen het raam vliegt. Moet toch al bijna hersenschudding hebben!

  1. Hoi Astrid
   Symbolisch gezien betekent een roodborstje op je pad, dat een dierbare overledene contact met je wilt zoeken en/of een belangrijke boodschap voor je heeft.

   Het kan ook zijn dat het vogeltje gewond is en hulp bij je zoekt. Je kunt desgewenst eens raad vragen aan de vogel of dierenbescherming. Hopelijk mag er hulp komen voor het diertje, want het is zielig als het zo blijft rond vliegen of spartelen. Sterkte ermee.

   Bedankt voor je reactie.

 3. In een voor mij moeilijke periode van ziekte, verscheen er nadat ik onder de maan en sterretjes om hulp naar boven had gepreveld een merel met een witte vleugel.
  Ik hoefde maar aan het beestje te denken of hij zat er in mijn tuintje.
  Zo deed het zich voor dat ik op een dag na mijn kuur we bij mijn ouders gingen eten. Opeens zei mijn moeder kijk eens op het tuinhuisje! Jawel hoor daar zat die merel met zijn witte vleugel. Hij bezocht ook mijn ouders zonder dat we het wisten van elkaar. Na alle behandelingen afgerond te hebben was hij weg! Ook mijn ouders hebben hem nooit meer gezien! We vonden het heel speciaal deze gebeurtenis!

  Liefs Marion ♡

  1. De Merel….een prachtige fluiter die serenades weggeeft waar je stil van wordt zodat je gaat luisteren. Zelf luister ik heel goed wat deze mooie ”prater” te zeggen heeft en begrijp meestal wel de boodschap 🙂

   De Merel
   De spirituele betekenis van de Merel

   De boodschap die hij ons geeft is voeden en zogen… een moederfiguur. Zo vertelt de Merel dat je wat liefdevolle zorg aan jezelf mag geven. Gun jezelf dat leuke uitje! Het klaar staan voor andere is goed, maar vergeet jezelf niet. Zorg goed voor je lichaam en geest. Als je voor iemand zorgt, is misschien nu de tijd aangebroken om die persoon op eigen benen te laten staan. En heb je misschien nog wat te bespreken met je moeder?

   Vergeet jezelf niet!

   Dit zijn de wijze woorden van de Merel. De moederfiguur zorgt er wellicht voor dat hij zo vaak aanwezig is… Dat je hem eigenlijk overal wel een keer voorbij ziet wippen of vliegen. De Merel laat je op deze bijzondere manier weten dat het beslist niet arrogant is om aan je zelf te denken en dat je jezelf niet mag vergeten.

   Geniet bij het ochtendgloren nog even van je rust, en luister naar de zang die deze eenvoudige, maar stiekem toch bijzondere vogel laat horen.
   Ontdek, en besef hoe mooi het kan zijn als je eventjes naar je binnenste terugkeert. Je heel even één wordt met en dankbaar bent voor deze simpele zwart/bruine fluiter.

 4. Hallo Marianne. Opeens, kwam ik op deze site, daar ik iets wilde weten over de vlinder birdwing. Ik sta verbaasd te kijken en voel een intense vreugde. Ik ben natuur/ vogelgids en leef naar engelenwijsheden. De engelen hebben me leren kijken naar de natuur, lieren voelen en luisteren in steeds verfijndere details. De wereld is er zoveel mooier door geworden. Dank voor het bericht. Lieve groet Alice

  1. Hallo Alice, wat mooi dat je op mijn site tercht kwam. Ja de natuur en bewoners zijn prachtige wezens waar je intens van kunt genieten.

   Engelen zijn bijzonder en leerzaam ❤

   Warme groet
   MArianne

 5. Marianne
  Ik kijk al enkele jaren naar de symboliek van vogels en dieren, bomen… Vanmorgen had ik twee boomkruipers pal voor mijn raam. Ze kropen op onze 100 jarige oude perenboom.
  De symboliek van boomklevers weet ik, omdat ze ook al een paar maanden op de zelfde boom zaten. Nu vanmorgen was het verrassing dat het boomkruipertjes waren. Maar daar vind ik niets over terug. Weet u hier misschien iets meer over aub. Liefdevolle groet
  Rit
  Ps mooie verhalen op uw website.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.