Katten Horoscoop


 

 

Kattenhoroscoop
Leer je kat nog beter kennen..

Ram 21maart~20april

Uw Rampoes is dol op sport. Als ze jong is, kàn er dus weleens iets stuk gaan… .Ze bezeert soms ook haar neus of kop omdat ze letterijl ergens tegenaan botst. Uw Rampoes is niet snel bang. Ze komt vaak met kapotte oortjes thuis omdat ze weer met de buurkat heeft gevochten. Als er meerdere katten in huis zijn, neemt uw Rammetje altijd het initiatief.
Ze is erg ondernemend: er is geen kast of ze probeert hem te openen en ze klimt overal op-of probeert het! Ze heeft altijd haast en zou haar eten ’t liefst uit uw handen graaien. Uw poes is heel zelfstandig, ze wil niet lang op schoot zitten. Toch is ze ook heel loyaal: vooral als u ziek bent, troost ze u door kopjes te geven.

Stier 21april~20mei

De stierpoes is een levensgenieter: ze houdt van lekker en zeurt vaak om eten. Ze wordt dan ook snel té dik. Toch heeft ze een goede gezondheid. Ze is dol op knuffelen en ligt graag op schoot. Een Stierpoes is geen vechtster, maar een luilak die zich liever nog eens omdraait als er een vogeltje voor haar neus huppelt-ze wacht wel tot u met haar eten komt. Van veranderingen wordt ze nerveus;geef haar nooit ineens ander voer, maar laat haar geleidelijk wennen. Als ze met andere dieren samenwoont is ze rustig en vriendelijk. Maar als ze heel ‘kattig’ worden. Wordt uw kat van haar vaste plekje verdrongen, dan zal ze koppig blijven proberen om het terug te krijgen. Ze leert langzaam, maar vergeet niet snel.

Tweelingen 20mei~20juni

De Tweelingenpoes is een kletskous. Al miauwend praat ze de hele dag tegen u. Ze verkent graag haar omgeving:een katteluik is echt noodzakelijk! Ze is ook heel onafhankelijk, u moet niet verbaasd zijn als ze nog een ander huis heeft waar ze regelmatig gaat buurten. Vooral als u haar steeds hetzelfde voorzet, gaat ze bij de buren kijken of ze daar wat anders hebben. Ze houdt namelijk van veel afwisseling. Een Tweelingenpoes vindt ook leuk om allerlei kunstjes aan te leren. Meestal blijft deze slanke en kleine poes lang speels. Hoewel ze van spelletjes houdt, heeft ze geen winnaars~mentaliteit. Ze kan daarom vaak goed met andere dieren opschieten. Uit logeren gaan, autorijden of op vakantie gaan is voor haar echt een feest!

Kreeft 21juni~20juli

De Kreeftpoes is de meest huiselijke poes van allemaal. Haal haar kitten niet te jong bij de moeder weg;daar kan ze later last van houden door altijd een beetje angstg te blijven. Ze hecht erg aan haar plek en omgeving, een verhuizing zal ze niet zo waarderen. Ze houdt van mensen om haar heen. Niet om mee te spelen, maar meer om erbij te horen. Hoe meer tijd u voor haar neemt, hoe liever ze wordt en hoe minder angstig en eenkennig ze zal zijn. Een Kreeftpoes heeft iets verzorgends over zich en zal andere dieren in huis of kleinere kinderen echt beschermen. Ze troost een ziek kind bijvoorbeeld door op het voeteneinde van het bed te gaan liggen.

Leeuw 21juli~20augustus

Maak nooit de fout om uw Leeuwpoes uit te lachen, want het is een trots dier. Ze is ook erg gevoelig voor compimentjes en gedraagt zich als een echte dame. Ze voelt zich de baas in huis en is daarom moeilijk te commanderen. Ze eist aandacht wanneer zij dat wil en niet als het u uitkomt.Andere dieren respecteren haar, ook al zijn ze zelfs jonger of sterker. De Leeuwpoes is spontaan, eerlijk,èn een echte jager. Ze gaat het liefst ’s avonds op pad en neemt de buit dan mee naar huis om er een compliment over te krijgen! Hoewel ze haar koppie het liefst hoog en wat arrogant in de lucht houdt, is ze heel aanhankelijk. Geef haar het gevoel dat ze bijzonder is en ze zal met haar charmante verschijning een fantastisch huisdier zijn.

Maagd 21augustus~20september

De Maagdpoes is een pietje precies. Ze houdt van schoon en wast zich vaak. Een vuil etensbakje of vieze kattebak vindt ze vreselijk.Ze is vriendelijk, maar ook onafhankelijk. Ze kan redelijk met anderen overweg en als iets haar niet bevalt, gaat ze gewoon haar eigen gang. Ze houdt van een vast plekje en regelmaat. Toch is ze ook dol op avontuur, al pakt ze dat rustig aan. Ze gaat op onderzok als ze ergens nieuw is, om de grenzen van haar territorium te verkennen. Als ze doorheeft hoe het in elkaar zit, maakt ze zich er verder niet druk meer over. Als alles overzichtelijk is, voelt ze zich het meest op haar gemak. Moet ze uit logeren dan schikt ze zich vrij snel in haar lot maar kan wel nerveus worden.

Weegschaal 21september~20oktober

Uw Weegschaalpoes houdt erg van harmonie en rust en is een echte vredestichster. Ze gaat ruzie het liefst uit de weg,en probeert door kopjes te geven de vrede te herstellen, maar meestal maakt ze dat ze wegkomt. Vaak verdwijnt ze naar een afgelegen plekje of kruipt ze in een openstaande kast. De Weegschaalpoes houdt van orde en regelmaat en is niet dol op al te veel verrassingen en afwiseling. Het liefst is ze op een vaste, bekende plek en eet ze niet al te vet of té zout voedsel. Ze houdt van schone bakjes en zal zich heel ongelukkig voelen met een vieze kattebak. Soms lijkt het zelfs alsof ze het expres ophoudt totdat haar bak verschoond is!
Ze is op haar best als het gezellig in huis is. Dan komt ze tevreden bij u in de buurt liggen, want een echt gezelschapdier is het niet. Uw Weegschaalpoes is ijdel en wil leuk gevonden worden. Ze kan heel behaagziek zijn en maakt zich graag mooi door zich uren en uren te wassen. Weegschaalpoezen zijn dus heel geschikt voor schoonheidwedstrijden omdat ze zich graag laten optutten.

Schorpioen 21oktober~20november

Een Schorpioenpoes is misschien wel het meest emotionele dier dat er is. Ze lijkt mensen langdurig te bestuderen en te keuren, voor ze besluit of ze vriendschap wil sluiten. De Schorpioenpoes kijkt de “kat” uit de boom, maar als ze haar trouw geeft, doet ze dat meestal voorgoed. Ze vergeet nooit wie goed voor haar is geweest. Aan de andere kant weet ze ook nog precies wie haar slecht behandeld heeft. Ze heeft een goed instinct en heeft daardoor snel door wie te vertrouwen. Als ze iemand afkeurt is daar weinig meer aan te veranderen. De Schorpioenpoes kan soms erg veel aandacht willen en daarin een dwingelandje zijn. Als haar baas een ander dier te veel aandacht geeft, kan ze jaloers uithalen. Tegen kinderen is ze erg lief, maar als ze niet goed met haar omgaan laat ze zich niet eindeloos plagen. Ze is een felle jager en kan uren wachten op een kans om haar prooi te pakken. Andere katten dult ze niet in haar territorium. Kortom: ze is erg lief, maar zeker niet voor je poes!

Boogschutter 21november~20december

Als u buiten woont of een huis hebt met een huis, dan is een Boogschutterpoes heel geschikt voor u. Zij is dol op de natuur en heeft er een hekel aan om in huis opgesloten te zitten.Ze heeft veel speelruimte nodig. Het is een echte avonturier en ze komt overal: het zou best kunnen dat ze nog een paar adresjes heeft waar ze regelmatig verschijnt. Die huizen kunnen een heel eind uit de buurt zijn, ze is eenmal en reislustig type. De Boogschutterpoes is een vrolijke wildebras. Daarentegen kan ze voor haar doen heel rustig zijn als iemand ziek is. Dan kan ze heel braaf blijven zitten en zeker voor kinderen een steun zijn. Ze is meestal lief en geniet ervan om alles te bekijken. Geef haar een plekje op de vensterbank zodat ze kan zien wat er in de buurt gebeurt. Alles wat met reizen te maken heeft vindt ze leuk. Of u haar nou meeneemt in de auto of op de fiets, maakt niet uit. Ze is wel een beetje eigenwijs en daarom loopt ze makkelijk weg om zelf op onderzoek uit te gaan. Boogschutterpoezen kunnen soms groot of dik zijn voor hun ras, maar als ze genoeg lichaamsbeweging krijgen, blijft dat wel binnen de perken.

Steenbok 21december~20januari

Te veel op reis gaan of uit logeren daar houdt de Steenbokpoes niet van. Te veel drukte hoeft ook niet. Als u een huis vol met joelende kinderen heeft, dan is ze zo verdwenen naar een rustig plekje. U hoeft haar ook niet vaak met cadeautjes verrassen: ze wil het liefst dat alles iedere dag op dezelfde manier gebeurt. Als ze jong is lijkt ze vaak ouder omdat ze zo sterk is. Als ze oud wordt, krijgt ze een ‘wijs koppie’. Dan kan ze zo verstandig uit haar oogjes kijken dat u zich afvraagt wat ze allemaal begrijpt. Ze vindt het fijn om af en toe alleen te zijn, maar houdt ook van knuffelen. Ze hecht zich erg aan haar baasje en is heel trouw. De Steenbokpoes wordt meestal vrij oud en zal er op hoge leeftijd nog op uit gaan. Netjes op tijd komt ze thuis, omdat ze weet hoe laat u haar bakje neerzet.

Waterman 21januari~20februari

De Watermanpoes is het meest onafhankelijke dier van allemaal. Als u haar iets verbiedt doet ze net of ze niets hoort;ze is zelfs in staat om het verbodenen vlak voor je neus nòg eens te doen, terwijl ze u daarbij uitdagend aankijkt. Wordt u boos, dan kan ze tergend langzaam weglopen of ze draait zich om alsof u lucht bent. Het is duidelijk: ze laat zich beslist niet commanderen, dus kunt u haar het beste maar zoveel mogelijk laten gaan. Als u namelijk niet oplet doet ze dingen die ze wil toch weer. Toch is ze ook heel lief en gezellig zodat het moeilijk is om echt boos te worden. Ze heeft een heel sociale instelling en werkt graag samen met anderen. Ze kan moeite hebben met het verdedigen van haar territorium, omdat ze meestal te aardig en te weinig agressief is. Wordt ze echt gepest, dan kan ze besluiten weg te lopen. Dan wordt ze een soort wilde poes of zwerfkat die wel langskomt voor een hapje, maar verder niet wil blijven. Ze is nu eenmaal heel onafhankelijk!

Vissen 21februari~20maart

Een Vissenpoes is erg gevoelig en lijkt soms wat zwak van gestel, al hoeft dat niet zo te zijn. Ze moet alleen voldoende rust kunnen krijgen. Ze is heel verzorgend ten opzichte van kinderen en andere dieren in het huis. Als een andere poes bijvoorbeeld kleintjes heeft, gaat ze meehelpen. Ze is absoluut niet agressief en kan zich snel laten overheersen door andere dieren in huis. Ze heeft daar meestal niet zo’n moeite mee. Ze kan goed alleen zijn, maar ze heeft ook gezelligheid nodig. Uw Vissenpoes lijkt soms uw gedachten te kunnen lezen en al een paar minuten van tevoren te weten wanneer haar huisgenoten thuiskomen. Ze is heel intuïtief en voelt vrij goed aan in wat voor stemming u bent. Als u boos bent maakt ze meestal dat ze wegkomt en als u blij bent, komt ze vrolijk aangehuppeld. Ook als u ziek bent of verdrietig, lijkt ze feilloos aan te voelen en komt ze rustig de hele dag bij u zitten om u te troosten. Ze is heel geduldig en heeft meestal niet veel voor zichzelf nodig. Ze heeft een opofferend karakter. Omdat ze zo gevoelig is heeft ze ook voldoende rust nodig en zal ze veel slapen en liggen soezen.

 

bron: onbekend<!– –>

2 gedachten over “Katten Horoscoop

 1. Een eigenwijze avonturier

  De Ram-kat.
  21 maart-20 April.
  Deze kat is druk,levendig,en buitengewoon ondernemend,waardoor hij geregeld in de problemen raakt.
  Niet dat hij daar lang mee zit,hij is al gauw weer op weg naar zijn volgende avontuur.
  Wanneer hij niet naar buiten kan,vraagt hij veel aandacht.
  Met deze actieve kat moet je vaak spelen.
  Hij is onafhankelijk maar ook loyaal,en laat zich graag verwennen,als hij daar zin in heeft.
  Geen onduidelijkheden bij deze kat.
  Hij laat precies weten wat hij wil.
  En kan het goed vinden met weegschaal en water-man mensen.
  Zijn steen is Git.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Een Luie Levenskunstenaar.

  De Stier-kat .
  21 April-20 Mei.
  Hij verandert wanneer hij zijn kitten tijd voorbij is,in een rustig en gezapig wezen.
  Ondanks zijn vredelievendheid kan hij uithalen als hij onder druk wordt gezet.
  Hij houd van aandacht,wordt graag geknuffeld en spint veel.
  Hij ligt graag op zijn vaste plekje in de zon-en niemand krijgt hem daar vandaan-tot hij de deur van de koel(kast) hoort.
  Dan kan hij opeens reuze actief worden.
  Deze katten groeien vaak uit tot mollige theemutsen.
  Ze kunnen goed overweg met vissen- en vooral Maagd-mensen.
  Hun steen is een Lapis Lazuli.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Ongrijpbaar en rusteloos

  De Tweelingen-kat
  21 Mei-20 Juni
  Deze katten zijn erg rusteloze type,dus niet het soort kat dat rustig op je schoot blijft zitten.
  Liefdevol is hij wel,bij vlagen.
  Hij kan op eens last van een bevlieging hebben en dan dagen van huis blijven.
  Dit zijn vaak het soort katten die er diverse
  (eet-) adressen op na houden.
  Hij is niemands bezit en maakt zelf uit bij wie hij op dat moment woont.
  Deze ondernemende kat kan tegelijkertijd fascinerend en onuitstaanbaar zijn.
  Het vraagt veel geduld om met een tweelingen-kat samen te wonen!
  Maar Boogschutter en maagd-mensen zijn hier het beste tegen bestand.
  Zijn beste amulet is de koraal.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Een toegewijde huismus

  De Kreeft-kat.
  21 Juni-20 Juli.
  De kreeft-kat haat verhuizen .Hij wil altijd op dezelfde plek blijven,bij dezelfde mensen,die hij eindeloos trouw blijft.
  Hij is de kat die je overal achterna loopt en altijd op schoot wil.
  Het is geen wegloper,integendeel.
  Deze kat heeft gezelschap nodig en kan slecht tegen alleen zijn.
  Kortom,een ideale kat voor mensen die veel thuis zijn.
  Wees voorzichtig met kritiek,want hij is snel op zijn teentjes getrapt.
  Kreeft-katten zijn perfecte moeders.
  Ze kunnen goed opschieten met Steenbok-en Stier-mensen.
  Hun steen is de maansteen.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Dominant en IJdel

  De Leeuw-kat
  21 Juli-20 Augustus
  De leeuw-kat is een onbetwiste leider.
  Hij bewaakt zijn territorium met klauw en tand.
  Hij functioneert goed in een groep,als hij daar tenminste de baas over is.
  Leeuw-katten zijn vaak forse,opvallende dieren,die heel veel aandacht aan hun uiterlijk besteden.
  Je bedenkt je wel twee keer voor je zo’n kat van zijn favoriete stoel jaagt…
  Hij is de eerst die gaat eten,pas als hij klaar is mag de rest een hapje.
  Hij kan goed opschieten met Ram- en Kreeft- mensen.
  Zijn steen is eigenlijk een witten Diamant;
  Maar een bergkristal voldoet ook prima.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Zijn kieskeurige onderzoekers

  De Maagd-kat
  21 Augustus- 20 September

  Is een kat die buitengewoon intelligent is,en houd de zaken graag onder controle.
  Deze kat houd van schoon en netheid,soms op het extreme af.Zit zich vaak te wassen.
  Wat het eten betreft is hij of zij zeer kieskeurig,geen restjes of tweederangs voer….
  De maagd kat is sociaal,maar kan zich alleen ook goed vermaken.
  Is huiselijk en houd niet van risico’s nemen
  Zijn de ijdelste onder de katten.
  Krijgen graag veel aandacht van je,anders bekijken ze je met een blik …Van ben je mij vergeten.
  Een kat met een karakter, maar als jager is hij hopeloos,wie last heeft van muizen kan beter een muizenval aanschaffen.
  Is scherpzinnig -Ordelijk & Behoedzaam.
  Kan goed overweg met Tweeling en schorpioen mensen.
  Hun steen is Rozenkwarts .
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Is de fijngevoelige allemansvriend

  De Weegschaal-kat
  Ons G nest zijn weegschaal katjes
  21 September-20 Oktober
  De weegschaal-kat is een fijn besnaard wezen die slecht tegen ruzie en conflicten kan.
  Hij heeft een diepe behoefte aan harmonie,dus doet hij zijn best om met iedereen goede vrienden te blijven.
  Hij kan niet tegen spanningen in huis.
  Dat bederft zelfs zijn eetlust.
  Hij houd van mooie dingen,en is zelf ook mooi.
  Een weegschaal-kat vraagt héél veel aandacht.
  Hij is gevoelig en gauw van slag.
  Het is een kat die je niet genoeg kunt verwennen.Hij kan het goed vinden met ram en steenbok-mensen.
  Zijn steen is een blauwe topaas.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Deze katten zijn hartstochtelijke kameraden

  De Schorpioen-kat
  21 Oktober-20 November.
  De Schorpioen-kat is een uitzonderlijk type.
  Met zijn mysterieuze en hartstochtelijke karakter is hij de personificatie van de
  magische kat.
  Hij heeft een magnetische aantrekkingskracht,
  is levenslustig en actief, wel eenkennig,
  maar wanneer je hem helemaal voor je gewonnen hebt is hij een (jaloerse) vriend
  voor het leven.
  Schorpioen-katten zijn zeldzaam,al was het alleen maar omdat er in dit teken…
  (tijd van het jaar) zeer weinig katten geboren worden.
  Ideale partners zijn Vissen- en Stier-mensen.
  Bij hem hoort een zwarte parel,of iets makkelijker te verkrijgen -een Onyx
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Hij is een reizende lekkerbek

  De Boogschutter-kat,
  21 November-20 December.
  De Boogschutter-kat is een vrijbuiter.
  Hij is veel op pad,want hij houd van avontuur.
  Hij is een nomade,een Zigeuner,altijd rusteloos,
  altijd op zoek naar nieuwe plaatsen en indrukken.
  Uiterlijk vertoon interesseert hem niet.
  Eten wel.Hij is er zelfs dol op,net als op gezelschap.
  Deze ongeduldige kat kan ondanks vrijheidsdrang heel afhankelijk zijn .
  Als je hem maar de ruimte geeft en hem vrij laat.Geen echte binnen-kat dus !
  Hij kan goed opschieten met Leeuw-en Waterman-mensen.
  Zijn steen is Nefriet.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Deze katten zijn schuw,maar trouw

  De Steenbok-kat
  21 December-20 Januari
  De steenbok-kat is zeer eenkennig.
  Van hem wordt gauw gezegd dat hij zo afstandelijk is,want hij is geen knuffeldier,
  en houd niet van vreemde.
  In zij hart snakt hij echter naar aandacht, en is hij trouw en loyaal.
  Hij is de kat die bij je komt liggen als je ziek bent.
  Hij heeft een enorme hekel aan veranderingen.
  Orde en regelmaat zijn essentieel voor hem.
  Hij komt slecht voor zichzelf op,kijk dus uit dat je hem niet verwaarloost.
  Tweeling-en Kreeft-mensen passen goed bij hem.
  En zijn steen is een Agaat.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

  Een hooghartige observator

  De Waterman-kat
  21 Januari- 20 Februari
  Hij is een onvoorspelbaar wezen.
  En bekijkt de wereld met een afstandelijke,
  enigszins hooghartige en soms ronduit arrogante blik.Dat wil niet zeggen dat hij niet nieuwsgierig is.
  Dat is hij wel,maar hij houd zijn bevindingen voor zichzelf.
  Mensen kunnen hem niet erg lang boeien.
  Zijn interesses zijn zo veranderlijk als de wind-net als hij zelf.
  Zorg dat deze kat veel verschillende speelgoedjes heeft.
  Hij kan goed overweg met weegschaal en boogschutter mensen.
  Zijn steen is een toermalijn.
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`

  Eenkennig en trouw
  De Vissen kat
  21 Februari-20 Maart
  Deze is van toepassing voor onze I nest.
  Heeft weinig belangstelling voor materiéle zaken.Hij beweegt zich in hogere sferen.
  Het wil maar niet tot hem doordringen dat hij niet meer de status van een god of godin heeft,zoals vroeger in het oude Egypte.
  Hij verwacht een onwankelbare toewijding van zijn eigenaar-en geeft hetzelfde terug.
  De vis kat is een echte huiskat,geen wegloper,een maatje door dik en dun.
  Tegen andere mensen blijft hij afstandelijk.
  Hij kan het vaak goed vinden met leeuw en vooral Schorpioen mensen.
  Zijn steen is een Malachiet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.