Honden horoscoop


 

 

Hondenhoroscoop
Leer je hond nog beter kennen..

Ram 21maart~20april

Een Ramhond is spontaan, nieuwsgierig, maar ook wel rusteloos, waardoor hij altijd haast heeft. Een Ramhond zal daarom niet vaak geduldig naast u lopen. Hij holt het liefst heen en weer, overal een spelletje van makend. Alles wat hij op zijn pad tegenkomt leidt hem af. De beste manier om een Ramhond te trainen is door dat in spelvorm te doen. Laat hem veel rennen, want hij is sportief en hij heeft veel lichaamsbeweging nodig. Anders gaat hij zich vervelen en kan hij wat stout worden. Ramhonden zijn atletisch gebouwd en gek op sport. Als er een wedstrijdje wordt gedaan met een andere hond, dat wil uw Rammetje altijd winnen, ook als hij een stuk kleiner is dan z’n tegenspeler.

Stier 21april~20mei

Een Stierhond is het prototype van de trouwe hond met de lieve ogen. Hij is een goede waker en blijft zijn baasje trouw. Een Stier-hond houdt van vet en zoet eten, maar pas op met koekjes en snoepjes;hij is van nature al aan de stevige kant. Een Stier-hond vindt het heerlijk om aangehaald te worden:het kan echt een schoorhondje worden! Regelmaat en zekerheid zijn voor hem belangrijk. Hij heeft graag één baasje en hecht zich daar sterk aan. Ook eet hij graaag iedere dag hetzelfde en wordt hij het liefst op dezelfde tijden uitgelaten. U zult merken dat uw hond van slag raakt als u op vakantie gaat en andere mensen komen opppassen. Pak hem nooit een speeltje af: een Stierhond hecht aan zijn spulletjes.

Tweelingen 20mei~20juni

De Tweelinghond is heel vrolijk en gezellig, en daardoor ook een beetje een allemansvriendje. Hij is dan ook meestal geen betrouwbare waakhond. Een Tweelingenhond is vrolijk en ondernemend. Hij kan er ook niet tegen om de hele dag alleen te zijn. Als u veel weg bent is het misschien verstandig om twee dieren te nemen. De Tweelingen-hond vindt het prettig om uw stem te horen en luistert echt naar u. Omdat hij zo nieuwsgierig is wil hij graag mee op stap. Hij is gek op boot-en caravanvakanties. Ook in de auto en zelfs in een mandje op de fiets geniet hij: blij met alle nieuwe dingen die hij ziet. Eigenlijk heeft hij wel wat van een klein kind dat van alles wil ontdekken!

Kreeft 21juni~20juli

De Kreefthond is dol op gezelligheid. Hij zal echt verdrietig zijn als er lang niemand thuis is. U doet hem ook absoluut geen plezier als u hem uit logeren laat gaan: hij heeft het liefst al zijn “dierbaren” om zich heen. Omdat hij zo huiselijk is, kan hij jaloers op andere dieren reageren. Hij houdt van kinderen en zal een baby~ en kinderwagentje als een tijger bewaken. Hij heeft een uitzonderlijk goed geheugen, waardoor hij ook gemakkelijk van alles aanleert. Water heeft een grote aantrekkingskracht op hem;in een plas of zelfs in de zee neemt hij graag een duik. Uw Kreefthond is dol op knuffelen. Met rust, regelmaat en veel gezelligheid kan de Kreefthond heel oud worden.

Leeuw 21juli~20augustus

De Leeuwhond straalt zoveel autoriteit uit dat hij vanzelf de baas is. Hij houdt ervan om in het zonnetje te liggen soezen, terwijl hij met één oog zijn territorium in de gaten houdt. Hij is heel beschermend en misschien wat bazig, maar zeker niet vals. Soms kan het wel vermoeiend zijn dat hij altijd en overal de competitie met anderen aangaat, maar daar staat tegenover dat hij erg spontaan en lief is. Hij heeft een groot gevoel voor theater. Daarom is uw hond altijd duidelijk aanwezig en zorgt hij ervoor dat hij wordt opgemerkt als hij binnenkomt. Uw huis bewaakt hij vol vuur, maar meer dan woedend blaffen doet hij eigenlijk niet. Eigenlijk zijn Leeuwhonden lieve, onzekere macho’s met een klein hartje van goud.

Maagd 21augustus~20september

De Maagdhond is heel oplettend en heeft snel dingen in de gaten, daarom is hij erg geschikt als blindengeleidehond.Hij is geduldig en blijft keurig bij u, u kunt hem gemakkelijk overal naar toe nemen. Een Maagdhond is van nature nogal gesteld op orde en netheid. Hij is blij met veel borstelbeurten. Hij is ook snel zindelijk. Een Maagdhond is niet erg speels, maar hij vindt het wel leuk om de krant voor u te halen, of u met iets ander te helpen. Zijn grote dosis nuchterheid behoedt deze intelligente hond voor vechtpartijen. Als hij wordt uitgedaagd, zal hij op een handige manier proberen toch zijn waarde te behouden. Een Maagdhond zal graag bij u komen zitten, vooral als u ziek bent of u niet prettig voelt.

Weegschaal 21september~20oktober

Een huis waar het erg onrustig is met veel komende en gaande mensen en waar een hoop herrie is, dat is niet de plek war de Weegschaal hond zich thuisvoelt. Hij houdt van vrede en rust. Als er ruzie is zoekt hij een rustige kamer op of hij wordt heel nerveus. Hij probeert alle aandacht af te leiden, zodat alles weer kalm wordt. Omdat hij het vreselijk vindt als u boos op hem wordt, zal hij keurig u gehoorzamen. Hij kan zelfs erg onzeker worden als hij uw orders niet goed begrijpt. Het helpt dus om hem duidelijke orders te geven en hem precies te vertellen wat u wilt. Van terechtwijziging wordt hij heel verdrietig, dan kan hij echt met zijn staart tussen zijn poten afdruipen. Als waakhond zal hij waarschijnlijk wel waarschuwen door veel te blaffen. Maar hij kan ook vriendelijk op de indringer aflopen, in de hoop vriendjes te worden. Het is nu eenmaal een dier dat niet van agressie houdt. Zijn kracht ligt juist in het brengen van vriendschap en gezelligheid en daarom is het echt een gezelschapsdier.

Schorpioen 21oktober~20november

Fel, emotioneel en heel trouw is de hond die onder het teken Schorpioen geboren is. Hij zal zich niet onmiddellijk aan een baas binden, want hij is voorzichtig en onderzoekend. Hij is een vechter en heelft iets fanatieks dat zowel positief als negatief kan uitwerken.Dat hangt alf van de mensen waar hij mee omgaat. Een schorpioenhond wil altijd winnen. Dat kan lastig zijn als u meerder dieren in huis hebt, maar handig als hij iets moet verdedigen, want hij zal zich niet weg laten jagen. Hij is zijn baas en vrienden bijna onvoorwaardelijk trouw en zal thuis en haard tot het uiterste verdedigen. Als hij een paar dagen met zijn baasje heeft doorgebracht en dan naar zijn mening weer telang allen is, is hij in staat om uit wraak iets kapot te maken. Hij kan namelijk goed tegen lastige situaties en ontberingen, maar niet tegen het gevoel dat hij in steek gelaten wordt. Door zijn jaloezie en trouw is hij niet makkelijk te combineren met anderen, behalve als hij er van jongs af aan gewend is. Hij heeft een uitstekend geheugen en is een goede speurder door zijn scherpe neus. Een uitstekende politiehond dus!

Boogschutter 21november~20december

De Boogschutterhond is een echte robbedoes en kletskous die van gezelschap en actie houdt. Als iemand hem vriendelijk benadert, dan wil hij algauw vriendjes worden en gaan spelen. Hij houdt van lange wandelingen in de buitenlucht want hij heeft een enorme behoefte aan lichaamsbeweging.Hij kan soms wat speels en wild zijn en is niet al te voorzichtig met het meubilair. Hij kan soms zo overweldigend zijn in zijn gevoel dat hij onopgemerkt de kopjes van tafel zwiept. Door komt hij vaak blij met modderpoten tegemoet gerend, om zich tussen zijn enthousiaste blaffen door eens lekker uit te schudden. Tja, dar moet u wel tegen kunnen……Hij houdt van reizen en is een goede jachthond dar hij meestal in goede conditie is. Omdat hij slim is kunt u hem ook veel leren. De Boogschutterhond is hel lief voor kinderen en andere dieren. Hij is een gezellige speelkameraad die een beetje drukte niet erg vindt. U kunt hem aan het eind van de dag totaal uitgeput, maar diep tevreden, in zijn mand aantreffen!

Steenbok 21december~20januari

Een Steenbokhond is vaak rustig en verlegen. Toch ontgaat hem niet veel en is hij bijdehand. Hij wil graag vanalles voor u regelen en als er meerdere dieren in huis zijn is hij meestal de baas. Niet op een luidruchtige manier, maar meer opdat hij zio van nature is. Hij is heel waakzaam en waarschuwt u als er iets niet in orde is. Zijn ernergie is vrij regelmatig, hij heeft een groot uithoudingsvermogen, rustig en volhardend.Daarom is het een goede hond voor reddingswerk. Het is een serieus dier dat zijn opdrachten ernstig neemt. Uw hond is erg gevoelig voor waardering en heeft af en toe een extra kopje nodig.. Hij dult geen vreemde katten of honden in zijn territorium. Speels is hij ook niet echt:hij doet wel mee als u hem een opdracht geeft, lmaar niet snel uit zichzelf achter een bal aanhollen. Hij eet eet het liefst voeding die hij gewend is en houdt van regelmaat.Mocht u elke dag hetzelfde wandelingetje maken, dan hoeft u zich dar niet schuldig over te voelen. Integendeel; het doet hem juist plezier.

Waterman 21januari~20februari

Iedere Watermanhond heeft iets apart. Het kan een gekke tekening zijn, maar ook iets in zijn gedrag. Misschien sleept uw hond altijd een bepaald lapje naar zijn mand, of heeft hij een eigenaardige gewoonte. U zult hem best niet afleren, want een Watermanhond heeft een eigen willetje.Als u hem iets verbiedt dan is hij in staat het nog even verder uit te proberen. Niet omdat hij ongehoorzaam is, maar omdat hij leergierig is en graag alles zelf wil uitvinden. Hij kan goed allen zijn, maar houdt ook van het gezelschap van mensen, al kan hij wel en sterke voorkeur hebben. Hij is meestal heel vindingrijk en een meester in het uitbreken. Voor veel dingen weet hij een oplossing te verzinnen. Hij springt tegen de deurknop of weet zich door een raampje te wurmen. Het is dan net alsof hij wil zeggen dat u hem niet kunt opsluiten. Dat bepaalt hij zelf wel. Slaagt hij er niet in dan gaat hij ‘kattekwaad’ uithalen. Hoe meer ruimte u hem geeft, hoe minder stout hij zal zijn.

Vissen 21februari~20maart

Uw Vissenhond is een echte lieverd. Hij zit graag op schoot en vindt het heerlijk om erbij te horen. Zijn warme, gevoelige aard zorgt ervoor dat het soms lijkt of precies weet wat iemand nodig heeft.Als u verdrietig bent zal hij bijvoorbeeld heel lief zijn kop op uw been leggen. Hij is vaak hel lief tegen kinderen u zult hem moeten beschermen tegen al te plagerige kindertjes.Hij wandelt en zwemt graag. Laat hem niets van straat opeten, want hij is meestal gevoelig voor ander voedsel. Al teveel drukte en verandering is dus niet goed voor hem. Hij houdt van gezelligheid en zal vrolijk zijn als er bezoek is, maar een paar uur erna nodig hebben om bij te komen. Sommige Vissenhonden houden van muziek, ze gaan naast u zitten als u piano speelt of de radio aan hebt. Als waakhond is hij minder geschikt, omdat hij daar niet fel genoeg voor is. Hoewel hij u wel zal waarschuwen, meestal voordat er iets werkelijk aan de hand is,….

4 gedachten over “Honden horoscoop

 1. Net als bij de mens is de horoscoop voor dieren ook algemeen bedoeld, maar wel leuk om herkenning bij je huisdier te vinden. Niet voor niets zeggen ze ook…zo baasje, zo dier omdat je huisdier jezelf weerspiegelt.

  Nog een honden horoscoop, neem het niet al te serieus.

  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  Waterman – 21-Januari/19 Februari.
  Karakter trekken;Tolerant,gereserveerd,idealistisch.

  De waterman hond is een klasse op zichzelf.Als uw hond onder dit teken geboren is,zal dat waarschijnlijk een grote opluchting voor u zijn.Geen andere kameraad is zo levendig tenminste in geestelijk opzicht.Verwacht geen goede kansen op de ren baan met deze hondwant het is in zijn mand ,of “Laboratorium” waar hij/zij zich doet gelden.

  Hij presteert echter door zijn behoefte aan succes,want de waterman hond heeft een wat wispelturige verhouding met zijn voedsel,voortkomend om zich zelf te verlagen tot de natuur.Dit onvermogen kan ook de intimiteit van zijn /haar relaties in de weg staan.Niet dat hij/zij niet van mensen houdt. Dat doen ze wel van allemaal in de zelfde mate. Zijn /haar gebrek aan echte toewijding en een aversie tegen het aaien van zijn/haar oren maken hem/haar minder aantrekkelijk voor de sentimentele honden liefhebbers.Maar zijn sociale aard maken hem tot een vriendelijke,betrouwbare gezinshond.

  ——————————————————————————–
  Vissen – 20-Februari/20 Maart.
  Karakter trekken;Fantasierijk,harmonieus en vriendelijk.

  De hond geboren onder het teken vissen is een echte dromer,filosoof en een spiritualist.

  Daardoor lijken zijn grote heldere ogen onpeilbare diepten te hebben;binnen in zijn/haar hoofd zit een heel universum,maar ook de chaos.Het is daardoor een ongrijpbaar wezen.De hond die geregeerd wordt door Neptunes ,is een heerlijk huisdier en een aanhankelijk kameraad.

  Zijn onderdanige aard en opofferende toewijding maken het echter ook mogelijk dat hij/zij gekwetst wordt.Gevoeligheid is nodig om deze visachtige kameraad gelukkig te houden.Anders dan de waterman heeft deze hond veel aandacht en zelfs leiding nodig,want er is een dualiteit in dit teken dat anders tot een vervelende omkering kan leiden bij deze van naturen zo vriendelijke hond.

  Ook kan de vissen hond slecht tegen kritiek;hij/zij kan een slechte sfeer absoluut niet verdragen en een onvoorzichtig woord kan er toe leiden dat hij/zij zich gekwetst terug trekt in de fantasiewereld van zijn verbeelding,war alles vredig is en altijd lekkere brokjes klaar staan.De kleine gebouwde en teer uitziende Vissenhond is onverwacht taai en kan en lang leven hebben.Hij/zij is zoals te verwachten een uitstekende zwemmer.

  ——————————————————————————–
  Ram – 21 Maart/20 April.
  Karakter ;nieuw begin,energiek en leiderschap.

  Ram is het teken van energie,moed en roekeloosheid.Dit is geen hond voor een kleine flat. Ook is hij/zij ,ondanks zijn kwaliteiten als leider,door zijn impulsieve en zelfzuchtige houding niet geschikt als geleide hond.Het Ram teken staat in Mars,vrijwel onstuitbaar,als hij/zij iets gedaan wil hebben.

  Samen met de onder geboren boogschuttersteken hond voor vernielde keukendeuren en opgekrabbelde riemen.De Ram-hond moet in de gelegenheid komen om zijn/haar hartstochten te volgen,om naar de schapen te gaan waar de actie is.

  De woeste energie van de ram hond kan af en toe op agressie lijken,maar ze is niet te onderdrukken en is op latere leeftijd niet verminderd.

  De dierenarts zal af en toe nodig zijn,omdat hij het heerlijk vind om voor een vrouwtje te vechten.De ram hond past het beste bij een baas met veel grond en moed,voor wie hij een bron van plezier zal zijn.

  ——————————————————————————–
  Stier – 21 April/21 Mei.
  Karakter;standvastig, geduldig en trouw.

  De persoonlijkheid van de hond geboren onder dit teken,maakt hem/haar tot een ideale gezinshond.

  Want geen hond is zo huislijk en trouw. Hij is ook moedig, jaloers en methodisten.Als waak hond zal hij elk uur zijn ronde maken en een indringer is niet best af.Want net als bij de stier kan zacht aardigheid omslaan in briesende woede.

  Deze hond zal waarschijnlijk meer op zijn plaats zijn op het land dan in de stad,wat voor hem betekent meer eenvoud en meer calorieën.De hoog ontwikkelde sensualiteit van deze hond,[hij gromt van genot als zijn dikke ronde buikje gekriebeld wordt] kan op oudere leeftijd tot luiheid en gulzigheid leiden.Het kan problemen geven hem/haar bij de kachel weg te halen.Hun gebrek aan fantasie helpt ook niet veel ,maar wie naar zijn/haar lieve dikke kop kijkt,zal hem/haar onmiddellijk vergeven.Het is ten slotte een van de ware vrienden van de dierenriem.

  ——————————————————————————–
  Tweeling – 22 Mei/21 Juni.
  karakter;Dualiteit,veelzijdigheid en intellect.

  De meeste honden die geboren zijn onder het teken tweelingen zijn snel, behendig en slim.Deze honden zijn intelligent en willen dat ook laten zien.Daardoor doen ze ook graag kunstjes,hoewel het geen dwazen zijn en alleen maar op hun eigen voorwaarden te werk gaan.Dit leidt er toe dat mensen met een tweeling hond zich wel eens afvragen wie nu eigenlijk de baas in huis is.

  De meeste van deze honden houden niet van geknuffel en komen koel over,;ze zijn eerder verstandelijk dan sentimenteel.Als deze hond te weinig beweging krijgt,uit zich dat in rusteloosheid en geprikkeldheid.Breekbare dingen en pantoffels kunnen dan beter worden opgeborgen.

  Want die pantoffels bijten ze stuk uit frustratie.Deze honden houden ook van hun eigen stem geluid, waardoor het blaffen wat vermoeiend kan worden.Maar zijn/haar veelzijdigheid en levendigheid maken hem/haar ook tot een uitstekend huisdier voor eigenaars die soms zijn eigenzinnigheid begrijpt.

  ——————————————————————————–
  Kreeft – 22 Juni/23 Juli.
  Karakter;gevoeligheid, moederlijk en erg romantisch.

  Een pup geboren onder dit teken is een trouwe huishond,die het al zijn/haar taak ziet om zo goed als mogelijk voor zijn/haar huishouden te zorgen.Deze verzorgende en beschermende honden zijn uitstekend met kinderen en pups.

  Net als de Kreeft zijn deze honden erg vast houdend,vooral wanneer hun veiligheid bedreigd wordt.

  De Kreeft hond zal ‘zijn ‘uw gezin met zijn leven verdedigen.Postbodes zijn terecht bang voor deze honden,want ze laten ,net als de scharen van een kreeft, niet makkelijk los.Een vroege training moet deze honden leren onderscheid te maken tussen vriend en vijand,want anders kunnen er onherstelbare misverstanden ontstaan.

  Een gezonde eetlust en een aversie tegen lichamelijke arbeid kan er toe leiden dat deze hond wat te zwaar wordt.Probeer dus ondanks zijn chantage om lekkers consequent nee te verkopen.

  ——————————————————————————–
  Leeuw – 24-juli/23 Augustus.
  karakter;zelfvertrouwen,enthousiasme en trots.

  Deze honden,waarschijnlijk de meest veel eisende van de dierenriem,worden gekenmerkt door een overvloed aan warmte, vriendelijkheid en vacht.

  Ze doen bijna alles om indruk te maken op hun baas en zijn daardoor prima honden voor de shows.

  Dit wordt nog aangevuld door een onuitputtelijke vleierij.

  Zij bezitten meestal ook een uitzonderlijke glanzende vacht,de koning der dierenwaardig.Als er meer honden in huis leven,moet men er voor waken dat zij niet de laagste in rang niet te erg onderdrukken.Discipline is iets wat hij/zij niet begrijpt waarom zouden ze doen wat u zeg?Maar als ze behandelt worden met respect en bewondering[wat niet moeilijk is bij deze vaak grote en onbevreesd uitziende honden]is hij een aanhankelijk en dankbaar kameraad.

  Deze hond,regeert door de zon,zijn uitstekende ouders,die erg trots zijn op hun nakomelingen.Ze zijn goede fokhonden,want ze zijn edel en sierlijk.

  ——————————————————————————–
  Maagd – 24 Augustus/23 September.

  De maagd hond is een goede werker.Hij/zij is betrouwbaar en slim en hij kan zich goed aanpassen,wat hem aantrekkelijk maakt voor iemand die niet zoveel tijd heeft voor een veel eisende hond.De maagd hond is niet altijd gek op zoveel aandacht.Zijn onafhankelijke aard kan hem soms wel eens wat afstandelijk doen overkomen.Maar ze hebben hun charme,en wil zijn eigenaar op een praktische manier plezieren door eens extra zijn best te doen bij de schapen/agility baan.

  Zijn onderliggende gevoel voor avontuur zou een uitstekende reddingshond van hem maken ,als hij als hij het tenminste niet vervelend zou vinden om vuil te worden.Hij /zij verzorgt zich echter heel goed,en kan niet tegen rommel,dat brengt hem uit zijn geestelijk evenwicht.Daardoor is hij misschien beter om obedience mee te trainen/of G&G., waarin hij zijn behoefte aan dienstbaarheid kan combineren met speurwerk en logische deductie en het respect kan krijgen waarnaar hij/zij verlangt.Als kieskeurige eter heeft hij een evenwichtig dieet nodig om geen last van de spijsvertering te krijgen.Verleid hem met kleine stukjes ,smakelijke maaltijden,die zijn kieskeurige gehemelte strelen.

  ——————————————————————————–
  Weegschaal – 24 September-23 Oktober.
  karakter;Evenwichtig,gerechtigheid,liefde voor schoonheid.

  De weegschaal hond is makkelijk te herkennen,aan de vriendelijke grijns waarmee hij iedereen verwelkomt,of het nu een ongenode gast is of een priester[hij mag dan niet zo slim zijn ,maar hij is wel democratisch].Zijn behoefte aan liefde maakt deze hond bijzonder plezierig,ook al weten we dat hij vooral uit eigen belang handelt.

  Hij/zij is gevoelig voor de stemming van zijn/haar baas.En kan zich hier goed aan aanpassen ,wat hem tot een ideaal gezelschap maakt,voor mensen die aan huis werken of eenzaam zijn.Deze hond houdt van luxe.Hij/zij eist een hoge levens standaard en kiest instinctief de makkelijkste stoel.

  Deze honden zijn doorgaans vreedzame wezens ,welke een soort rust uitstralen die niet verward mag worden met luiheid.Ze houden van diepzinnige overpeinzende dutjes ,waarbij de schaal van zijn gevoelige geest zowel in de richting van melancholie als van opgetogenheid kan doorslaan.Maar dit is snel te verhelpen,door middel van een compliment ,en aai over zijn bolletje of als dat niet helpt ,een c.d.tje van Clanned.

  ——————————————————————————–
  Schorpioen – 24 Oktober-22 November.
  Karakter;Vasthoudend,gesloten,intens spiritueel.

  In de psyche van de schorpioen hond bevindt zich een duistere en onpeilbare kant ,ook voor zijn eigen baas.Schorpioen wordt geregeerd door Pluto de verste van de planeten en het komt misschien daardoor dat de in deze tijd geboren honden wat mysterieus zijn.Het zijn in ieder geval intense,emotionele wezens,met een neiging tot geslotenheid,argwaan en soms wraakgevoelens.Veronachtzaam nooit een schorpioen hond.

  Omdat ze vaak over een gebiedende blik en stevige schouders beschikken,schrikken een paar van deze honden de meeste potentiële indringers af zonder een spiertje te hoeven trekken.Deze honden zijn niet zo speels en hebben een ongelooflijke zelfbeheersing ,d.w.z. dat er ieder moment iets knapt.Als dit dan gebeurt ,kunt u zich beter aan de andere kant van een stevige deur bevinden.Deze honden zijn meestal erg aantrekkelijk voor de andere sekse.Wat hun eigenaar ook wil,ze zoeken vaak een ongeschikte partner.In huis is hun krachtige energie duidelijk aanwezig.Als de schorpioen hond tevreden is,is deze een trouwe kameraad,mits hij maar niet met piepbeestjes hoeft te spelen.

  ——————————————————————————–
  Boogschutter – 23 November-21 December.
  Karakter;extrovert,optimistisch en onafhankelijk.

  Een hond geboren onder dit teken is nooit saai.Hij/zij is net een pijl,onstuimig,onafhankelijk en enthousiast.

  Daardoor verdwijnt hij/zij wel eens tijdens een wandeling en komt dan uren later uitgeput terug.Hij is geen hond voor een beschermende of zorgelijke baas.Welke steeds zich zou moeten afvragen waar hij/zij uithangt of wat er met hem/haar gebeurt zou kunnen zijn.Deze honden zijn het gelukkigst als ze veel ruimte hebben,maar zet deze goed af ,want zelfs een zes baansweg weer houdt hem/haar niet om recht op zijn doel af te gaan.Deze honden meestal groot en slungelig gebouwd,zijn dus geschikter voor het buiten leven.Ze hebben geen respect voor breekbare dingen,die door hun enthousiast gekwispel regelmatig breken.De honden houden van veel heel veel aandacht en zijn uitstekende toneelspelers,die uren lang met hun speelgoed bezig kunnen zijn.De eigenaar kan deze ook maar beter in grote hoeveelheden aanschaven.als hij zijn hond meer als twee uur binnen wil houden.Deze aanhankelijke kameraad is zeer geschikt voor een actief gezin.

  ——————————————————————————–
  Steenbok – 22 December-20 Januari.
  karakter;Hardwerkend,nauwgezet en volhardend.

  Zelfs als pup mist de steenbok hond al het verwachte hondachtige optimisme en de levendigheid die gebruikelijk zou zijn voor zijn soort.Het is alsof hij/zij het al allemaal kent.Hij.zij stelt zich terughoudend op,laat zich niet verrassen en vind andere honden nog al ruw.Hij/zij heeft een sterk karakter,is ambitieus en vast besloten iets te presteren.Zijn/haar gelijkmatigheid,gevoeligheid en ijver maken hun tot een zeer geschikte herdershond.Waardoor hij/zij kan genieten van zijn/haar overwicht op de kudde en het leiderschap van zijn/haar baas respecteert.

  De steenbok hond is verstandig en wat voorzichtig van aard,maar ongelooflijk trouw als zijn/haar baasje dit verdient.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.