Het Leven


 

 
                                        Wat is het leven eigenlijk..

 

Het Leven met een hoofdletter.

Je bent geboren, als ziel in een lichaam op de aarde gekomen, en vanaf dag 1 begint de film te draaien om nooit meer te stoppen tot het hier op aarde is afgelopen. Je doorloopt allerlei stadia van ontwikkeling. Je groeit van een klein, hulpeloos wezentje uit tot een mens met een eigen mening, met een eigen visie. Daarbij kom je veel leermomenten tegen, van kleine tot grote. Van diepe tot oppervlakkige. De moeilijkste leermomenten zijn die waar je het meeste van leert. Maar dat zijn ook de heftigste momenten, de momenten die je eigenlijk helemaal niet wilt. Die je het liefst zou willen overslaan als je er middenin zit en toch weer eruit komt.

 

De pieken en dalen

Als je weer eens uit een dal geklommen bent, denk je elke keer, dat je het nu wel gehad hebt, maar het lijkt erop, dat die dalen steeds dieper worden, en dat het nooit ophoudt. Elke keer is er wel weer één, maar maakt dat niet juist het leven tot het Leven? En zijn deze momenten niet juist nodig om te groeien, om verder te ont-wikkelen tot de ui helemaal is afgepeld, om bij de Kern te komen? Misschien worden ze wel steeds dieper omdat ze daarboven weten dat je steeds sterker wordt, door wat je geleerd hebt van eerdere dalen. Dat je tot steeds meer in staat bent. Misschien worden die dalen wel steeds dieper, zodat je steeds dichter bij de kern van het leven komt. Want als je onderin dat dal zit, en erdoorheen zakt op het diepste punt is daar denk ik toch die beroemde afgrond onder je voeten. Is dat dan niet de essentie van het Leven? Moet je zover zakken en je laten zakken door dat zwarte gat heen? Iets wat juist doodeng is .

 

Laat je zien en horen

Laat je ook zien als je fysiek beneden zit Je hoeft je niet meer te verstoppen, en je beter voor te doen dan je ben. Laat je niet meer kisten! Laat je niet meer weerhouden door je lijf. Als het niet snel kan, dan maar niet snel, dan maar voetje voor voetje. Beter is het, om maar per dag te leven om elke dag ten volle te leven om van elke dag iets te proberen te maken. Te blijven positief denken ongeacht waar je ook inzit, wetend dat alles in het leven een doel heeft en niet voor niets gebeurt.

Laat je niet kisten door andere mensen die jouw leven willen bepalen met hun macht en manipulatie. Vergeef het hen die niet beter weten, ook zij moeten hun lessen nog leren. Weet ook dat juist zij je beste leermeesters zijn? ze spreken je eigen leraar in je jezelf aan Weerspiegelen je met emoties waar je nog mee zit en waar je aan kunt werken. Ze brengen de mooiste leerlessen mee om door te kunnen groeien om sterker te worden.

 

Het Leven tot het op is.

Het Leven is mooi, ga niet meer zeuren over hoe moeilijk het is, kijk naar anderen, die het soms nog veel moeilijker hebben. Naar hele oude heel oude mensen, die liever niet meer leven, en toch nog door moeten. Kijk naar de mensen die aan een rolstoel gekluisterd zijn, en heel weinig nog kunnen. zelfs met hun mond alleen maar kunnen communiceren, en toch in kontakt blijven met het Leven vaak zelfs inspirerend zijn voor de mensen om hen heen. Kijk naar mensen zonder armen en/of benen, naar blinde mensen, naar dove mensen, mensen met een beperking, mensen die diep zwakzinnig zijn.

 

Wat is nu het Leven?

Leven is een groot mysterie, dat je alleen maar leert kennen door het te Leven, in al zijn facetten, en juist door de diepste diepten heen, ook al begrijp je er geen snars meer van Wat is de zin van het leven dan, van de mensen die hierboven beschreven staan? Die ervaren alleen zij zelf, en ook zij zien de zin van hun Leven, anders waren ze hier niet meer. Kijk naar mensen die op sterven liggen daar schijnt vaak zo’n Kracht vanuit te gaan, waar halen ze dat dan vandaan? Zij zitten ook heel diep, dieper dan diep of juist heel hoog op die berg. Heel diep, of heel hoog, volgens mij ben je op allebei de posities heel dicht bij de Kern van het Leven.  

WANT DAT IS HET VOLLE LEVEN.

 

 

Copyright © Marianne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.