Zelfmedelijden


 

 

                                                          Zelfmedelijden

Bovenal, heb geen medelijden met jezelf. Doe dat niet.

Doe dat gewoon niet. Glimlach in plaats daarvan.

Medelijden met jezelf voelen is als in een plas olie zitten en niet in staat zijn op te staan.  Het is zelfs beter je kwaad te voelen dan medelijden met jezelf te hebben.

Je kunt veel redenen geven waarom je medelijden met jezelf hebt. Als je jouw leven op een zielige manier bekijkt, kun je een lange lijst hebben. Je kunt een lijst hebben zo lang als een lange sjaal.

 Medelijden met jezelf hebben is als op je duim zuigen. Je kunt maar zo lang op je duim zuigen. Zelfmedelijden is iets om te ontgroeien. De zaak is dat medelijden met jezelf hebben, als je in die stemming bent, je nergens brengt.

Het graaft jou dieper in waar je niet zijn wilt. Mijd zelfmedelijden als de pest. Zelfmedelijden is een plaag. Het is een stormachtige vertoning van zelfzuchtigheid waar je jezelf in oplost.

Je lost jezelf op in tranen van een soort kleverigheid. Je bent niet iemand die beklaagd moet worden, noch ben je iemand die medelijden met een ander moet hebben. Smoor jezelf niet langer in medelijden. Beklagen, medelijden met jezelf of een ander hebben is een vorm van lusteloosheid.

 Natuurlijk kun je voor zelfmedelijden goede redenen opgeven. Zelfmedelijden scheidt jou af van iedereen en van jezelf. Zelfmedelijden zegt dat je geleden hebt en dat je nog steeds lijdt. Zelfmedelijden kan zeggen dat je niet over medelijden met jezelf heen kunt komen. Zelfmedelijden kan zeggen dat je voor altijd tranen kunt vergieten. Zelfmedelijden kan zeggen dat je de meest beklagenswaardige mens van de wereld bent.

 Je kunt huilen omdat je geen ouders meer hebt. Je kunt huilen om je jeugd. Je kunt huilen om een verloren liefde. Je kunt huilen omdat je niet hebt liefgehad of niet genoeg bemind. Je kunt huilen omdat vreugde uit jouw hand gewrongen is. Je kunt huilen omdat je bang voor het leven bent en bang bent het te leven.

 Hoe duidelijk kun je zijn als je naar jezelf en het leven door tranen heen kijkt? Je weet wat te doen. Als je om een verloren liefde huilt, wees dan blij om de vreugde die je had voordat die verloren werd. Als je huilt omdat je ouders niet langer op Aarde zijn, wees dan blij dat je ouders had zolang je ze had.

En als je wees was en geen eigen ouders had en in een weeshuis woonde, wees dan blij dat je het doorstaan hebt en zie jezelf nu niet langer als een wees.

 Voor elke waarneming van zelfmedelijden, draai het om en wijs datgene aan om dankbaar voor te zijn. Je kunt het doen. Je moet het doen. Niemand kan het voor jou doen. Wacht niet. Geef zelfmedelijden deze minuut op.

Kom op nu, als je twee borden zou zien, één Zelfmedelijden genaamd, en een ander Om Blij Om Te Zijn, waarom zou je dan zelfmedelijden kiezen? Zelfmedelijden is geen ereteken. Er ligt geen verdienste in.

 Als je dan medelijden met jezelf moet hebben, doe het dan slechts één minuut en zet dan de opname die zelfmedelijden aantrekt uit. Zet een andere CD op. Ik praat over je gedachten, geliefden. Gedachten veroorzaken zelfmedelijden. De omstandigheden doen dat niet. Zelfmedelijden gebeurt niet zonder groen licht van jouw gedachten. Ga niet langer naar zelfmedelijden vissen. Wat er ook gebeurt, je moet niet toegeven aan medelijden met jezelf of met iemand anders.

 Je kunt naar leegte in je leven kijken of je kunt kijken naar waar lege ruimtes gevuld worden. Je hoeft niet naar de gaten te kijken. Je hoeft ze niet te onderstrepen. Je hoeft geen cirkel om ze heen te zetten en een uitroepteken erachter.

Je bent niet hier op Aarde voor zelfmedelijden. Je bent hier op Aarde voor Mij.

Vertaald door: Luus uit Heavenly letters

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.