Kleuren en persoonlijkheid


 

 

                                 Kleuren en persoonlijkheid

Kleuren…ze kleuren ons leven in, ze geven ons sensaties aan warmte of koelte. Ze vullen ons leven aan en we creëeren of inspireren ons beeld en gevoel erbij. Ze maken ons bij en vrolijk of geven droefenis in het gevoel. Ze geven reacties op onze geestelijke en lichamelijke gesteldheid.

Bij sommige kleuren een afkeer of een hekel, zoals zwart Voor velen de kleur van rouw, terwijl het ook voor leegte, het onbekende of de nacht kan staan.

Rood een affectie van woede kan opladen of een persoonlijke kracht kan geven, zoals liefde. Hoewel roze meer opwekt naar het lieflijke liefdesgevoel.

Oranje een vrolijke kleur van energie waar je blij van wordt.

Denk ook maar eens van geel, de warmte van de zon

Groen de prachtige natuur die met de natuur in ons zelf verbonden is.

Blauw, de lucht en hemel, het water wat koel is.

Paars symbolisch de spiritualiteit in en van de mens.

Wit zo puur en zuiver en eigenlijk weer geen kleur is.

Bruin de kleur van de aarde en zo heeft ieder kleur iets speciaals.

Kleuren hebben een helende en genezende kracht en werking. In de aura van de mens weerspiegelen ze de gezondheid of eventuele geestelijke en lichamelijke klachten. Maar ook de kleur die het meest zichtbaar is, is ook de persoonlijkheid.

Dat is ook te zien op een aura foto hoewel dat een moment opname is. Omdat de mens veranderlijk is, verandert de aura mee, al blijft een overheersende kleur altijd te zien in de aura en dat is de persoonlijkheid.

Wat voor de een alleen een kleur is, is voor de ander een innerlijk belevingswereld. Zelf ben ik heel erg verbonden met kleuren die een diepe intentie voor me betekenen. Zeker ook omdat ik weleens aura’s zie rondom mens, dier, plant, rondom alles. Deze kleuren geven weer een gevoel mee bij alles wat ik zie.

Zelfs met gesloten ogen zijn de kleuren helder. Zo weet ik welke kleur ik nodig heb of op dat moment bij me is. Wat is er mooier dan een kleurrijke wereld.

De kleur die in gevoel aanterkt is tevens een eigenschap of karaktertrek Herken jezelf in de kleur die je meest aanspreekt.

In mijn eigen aura overheerst zachte lavendel met een stuk violet en roze rondom mijn hoofd en zijkanten, met mooi rood aan de onderkant.

 

                                                         

 

 ROOD

Je hebt in je leven en in de liefde je hoogtepunt bereikt voor wat betreft je enthousiasme en liefdesenergie. Je bezit een krachtige ego en je hebt behoefte aan een opwindend leven. Je bent integer en overtuigend en het liefst laat je iedereen weten wat een geweldig leven je leidt en wat een stel goede vrienden of partner je hebt. Je bent het type dat zijn emoties vrijelijk laat stromen en je voelt je sexy en sensueel bij alles wat je doet. Je bent in staat om op bepaalde momenten in extase te zijn.

Je kunt leven als een Spanjaard voor wie manyana een bekend woord is. Met andere woorden, wat geweest is is niet belangrijk en morgen zie je wel weer, dat is nog zo ver weg. Je bent een type dat snel te motiveren is, maar je bent ook erg ongeduldig. Je hebt geen rust in je lijf en bent continu in de weer om alles geregeld te krijgen. Je bezit een enorme hoeveelheid energie en je bent zeer hartstochtelijk. In je relatie ben je gek op seks en als je geen partner hebt, dan deins je ook niet terug voor een avontuurtje.

Iedereen met wie je in aanraking komt, zal zich je blijvend herinneren door je dynamiek. Je hebt echt plezier in je werk en bent in staat bergen te verzetten. Alles wat je aanpakt, kun je tot een succes maken. Het kan je irriteren wanneer anderen niet zo snel werken als jij. Je bent in topconditie, alleen moet je oppassen dat je niet overloopt, bijvoorbeeld van energie, want als die niet tijdig wordt aangevuld kan deze opraken. Let op dat je voldoende nachtrust krijgt. Juist omdat je zo energiek bent, is het raadzaam om één of twee keer per week aan meditatie of yoga te doen, met het doel tot jezelf te komen en te ontspannen.

 

ROZE

Je hebt een warme, meelevende en liefdevolle uitstraling en bent trouw aan anderen en jezelf. Je wilt jezelf graag aan een ander geven in een relatie, omdat liefde voor jou heel erg belangrijk is. Je bent graag onder de mensen van wie je houdt. Je streeft ernaar altijd leuke dingen te doen. Je uitstraling is een inspiratie voor de mensen om je heen. Je kunt met iedereen overweg, of je ze nu goed kent of niet, dat maakt niets uit. Dat wat je uitstraalt, voel je ook daadwerkelijk binnen in jezelf.

Je bent in staat om voor jezelf een prettig en gelukkig leven op te bouwen, met of zonder partner. Als je eenmaal een liefdesrelatie hebt, is niets om je heen meer belangrijk voor je, alles vervaagt een beetje en je hebt niemand anders meer nodig. Je kunt genieten van de kleine dingen in het leven. Je weet wat je toekomst inhoudt en welke rol je daarin speelt, een rol die je met liefde speelt.

Je beschouwt iedere kans die op je pad komt als waardevol, om meer te krijgen of om hogerop te komen. Je hebt een aanstekelijke charme en hartelijkheid in je, waar anderen ook wel weer jaloers op kunnen worden. Laat die jaloezie je uitstraling niet beïnvloeden, maar stuur deze mensen liefde. Ondanks je uitstraling en je innerlijke vrede, is het raadzaam om je lichaam in beweging te houden om energie op te nemen. Probeer hier evenwicht in te vinden, omdat je anders uit balans raakt. Fitness of aerobics kan hierbij nuttig zijn.

 

ORANJE

Het is voor jou tijd om aan de gang te gaan met alle dingen die je altijd al had willen doen. Je bent een origineelen onafhankelijk type. Je bent zeker van jezelf en je kunt je gevoelens en ideeën goed uiten. Je bent een intuïtief persoon en je weet precies wanneer je iets moet zeggen en wanneer je je mond dient te houden. Je kunt goed met andere mensen overweg. Je bent in een periode waarin het geluk aan jouw kant staat.

 Overal waar je komt, laat je een goede indruk achter en je loopt bijna over van energie. Je bent humoristisch en je weet anderen te entertainen. Je doet je best om zo veel mogelijk van het leven te genieten. Je beheerst een goede communicatietechniek. Je hoeveelheid ideeën is niet te overzien en je weet vaak niet waar je beginnen moet. Je moet eigenlijk een methode vinden om je ideeën één voor één uit te voeren en niet allemaal tegelijk.

Je hebt ambitie, motivatie en originaliteit genoeg om op je werkgebied steeds weer hogerop te komen en je te verbeteren. Jouw talenten zullen een werkgever niet onopgemerkt blijven. Waar je wel op moet letten, is om op tijd te ontspannen, want je hebt de neiging om jezelf af en toe voorbij te lopen en je gezondheid te vergeten. Je geest en je ziel zijn op dit moment goed in balans en vol van energie, maar je moet zeker ook leren om te ontspannen. Yoga, meditatie of Tai chi is zeer geschikt voor jou.

GEEL

Je hele aura is in een goede gezondheid en je bent een gelukkig mens. Je bent alert en snel van begrip en je straalt helemaal. Van alles wat je doet of aanpakt, maak je al snel een spelletje. Je bent af en toe net een klein kind, een spontaan type, die het al snel met iedereen goed kan vinden. Ook ben je heel nieuwsgierig en wilt graag alles ontdekken wat er in de wereld te koop is. Je bent een gelukkig mens zonder zorgen, maar je maakt geen tijd voor emoties en gevoelens. Het enige wat je op dit moment voor ogen hebt, is plezier maken.

Je straalt de hele dag en je hebt de neiging om overal om te lachen. Zoek uit waar je prioriteiten liggen en waar je pad ligt dat je moet bewandelen. In communiceren ben je erg goed en aan de telefoon doe je het nog beter. Je maakt snel nieuwe vrienden en je hebt door je uitstraling een stimulerende invloed op anderen. Het is wel belangrijk om steeds op tijd stoom af te blazen, bijvoorbeeld door lichaamsbeweging, zodat je overtollige energie los kunt laten.

 Je houdt zowel privé als op het werk niet van zware lasten op je schouders, dus geef je ook hier een speels tintje aan teneinde zorgen te vermijden. Door deze houding kun je iedereen verbaasd doen staan. En ondanks het feit dat je niet van lasten houdt, wil je wel overal bij betrokken zijn. Zorg dat je voldoende beweging krijgt in de buitenlucht. Wandelen, fietsen en een teamsport zijn goed voor je. Ook ontspannen is heel belangrijk voor je gezondheid. Yoga, meditatie en Tai chi zijn hiervoor heel geschikt. Als je sport en ontspanning in een goede verhouding gebruikt, blijft je energieniveau goed in balans.

 

GROEN

Je bent een type dat graag zijn zegen wil behalen in het leven en je bent bereid daar keihard voor te werken. Je wilt heel graag dat anderen je mogen en je doet daar dan ook alles voor, bijvoorbeeld door op iedereen indruk te maken. Je wilt heel graag belangrijk gevonden worden, maar aan de andere kant ben je ook een heel nuchter mens, die zijn eigen gang gaat en zijn eigen pad bewandelt. Het liefst wil je niet aan je gevoelens en je emoties komen. Maar het zou voor jou juist heel goed zijn om daar eens wel bij stil te staan, zodat je kunt leren ermee om te gaan. Anders ben je in staat jezelf voorbij te lopen, wat niet altijd goed hoeft uit te pakken. Je hebt overal een eigen mening over en je kunt deze mening ook zeer overtuigend overbrengen. Je gelooft alles wat je zelf zegt. Je bent op financieel gebied vrij zuinig en je gaat verstandig met je geld om. Je bent veel met geld bezig en je zoekt allerhande manieren om meer te verdienen.

Je richt je blik op de toekomst en je kijkt niet terug naar wat geweest is. Soms gaat je werk voor je gezin en je werk is dan ook zeer belangrijk voor je. Je bent altijd op zoek naar succes. Je weet wat je wilt en je weet wat je doet, maar soms heb je het wat te hoog in de bol. Echter, je bent ook weer gul en behulpzaam voor degene die jou goed liggen. Neem af en toe een dag om jezelf eens goed te verwennen. Ga  bijvoorbeeld eens naar een sauna of naar een schoonheidssalon. Zorg goed voor je lichaam, niet alleen van buiten, maar ook van binnen. Probeer je lichaam in een goede conditie te houden door voldoende te bewegen, want je hebt energie genoeg.

 

 AQUAMARIJN

Je bent een evenwichtige en oprechte persoonlijkheid en je hebt interesse in je medemens. Het kan goed zijn dat je op dit moment bezig bent een verandering in je leven aan te brengen. Je bent een verstandig mens en zeer attent en ondernemend. Als iemand in de problemen zit, kan hij zijn hart bij jou luchten. Je wilt graag behulpzaam zijn, maar toch ook je vrijheid houden, zodat je niet door een ander wordt opgeslokt. Ook heb je de neiging om een beetje tussen je eigen gevoelens en emoties in te hangen.

Af en toe kun je erg kwetsbaar zijn en tegelijkertijd ben je in staat om te doen alsof niets je kan deren. Je bent eerder geneigd open te staan voor de gevoelens van anderen dan die van jezelf. Soms zijn je gevoelens je even te veel. Je kunt helder denken en je bent goed in intelligente gesprekken en spelletjes. Als anderen problemen hebben, kun je met de meest gekke oplossingen komen waar niemand anders aan heeft gedacht. Je hebt een sterke geest en die heb je nodig om bepaalde beslissingen te kunnen nemen. Je vindt andere mensen om je heen erg belangrijk en je leidt een druk bestaan. Je hebt sterk de behoefte om ‘nodig’ te zijn.

Het is goed om je niet te zeer door anderen onder druk te laten zetten en voldoende tijd te nemen om je te ontspannen. Je hebt ideeën genoeg, die je door je creativiteit ook daadwerkelijk om kunt zetten in daden. Je wilt heel graag veranderingen aanbrengen in je werksituatie. Gevoelsmatig kun je deze veranderingen met gemak aan. Het is opvallend hoe gezond je op dit moment bent en je beschikt voldoende reserve-energie. Neem af en toe de tijd om zowel je lichaam als je geest eens goed te verwennen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door eens naar een kuuroord te gaan voor één dag of langer, net wat je wilt.

 

BLAUW

Je bent een positief en evenwichtig mens en je weet wat je doet en wat je wilt. Ook heb je je innerlijke rust gevonden. Het maakt niet uit welke richting je in je leven opgaat, want wat je ook kiest, je kunt overal een succes van maken, omdat je alles met een heldere blik kunt overzien. Je hebt op dit moment een bepaalde rust over je en je hebt geen zorgen. Je kunt goed met je gevoelens overweg, maakt je nergens echt druk over en je bent niet snel kwaad te krijgen. Je hebt begrip voor de gemoedstoestanden van anderen en je bezit een goede intuïtie en maakt daar ook gebruik van. Aan de ene kant ben je een denker en aan de andere kant luister je naar je gevoel. Dit is bij jou goed in balans.

Je laat je bewuste denken niet de overhand hebben op je innerlijke weten. Je kunt na een dag hard werken heel goed omschakelen om je te ontspannen. Je hebt een bepaalde behoefte aan rust. Dit kun je bereiken door middel van vakantie of een dagje sauna en ontspanning. Neem deze rust voor jezelf om je steeds weer van energie te voorzien. Je vindt van jezelf dat je een gelukkig mens bent, zowel privé als op het werk. Je wilt op het gebied van je werk graag nieuwe verantwoordelijkheden.

Er is niets wat jij niet aan zou kunnen en je pakt dan ook alles wat je doet grondig aan. Af en toe hapert het wel eens aan je gezondheid, ondanks het feit dat je rustig en ontspannen bent. Vermijd stress en spanningen op het geestelijke vlak. Let op je leef- en eetpatroon en doe iets aan beweging. Daarnaast is het goed om de tijd te nemen voor meditatie. Als je geen goed eetpatroon hebt, verander dit dan, het zal je ten goede komen.

 

TURKOOIS

Je bent iemand die anderen graag goede raad geeft en dit ook kan. Je hebt een positieve uitstraling en een energie- uitstraling die erg rustig en ontspannen is. Dit komt anderen ook weer ten goede en je kunt mensen op een bepaalde manier inspireren. Je voorkomen is zeer posi tief en je bent je bewust van je gevoelens. Mensen om je heen vinden het fijn om met je om te gaan, mede door je liefdevolle, warme uitstraling. Je blik is vooruit, op de toekomst gericht en niet op het verleden. Je hebt nu een punt bereikt waarop het tijd is om je ideeën waar te maken. Je neemt de tijd om van je rust te genieten. Je voelt een harmonie in jezelf. Je bent graag op pad en als je bij anderen bent, sta je met plezier in het middelpunt van de belangstelling, want daar kun je echt van genieten. Wees praktisch en uit dit ook.

Je toekomst is heel belangrijk voor je, richt je daar op en verander dat wat je nog veranderen wilt op een positieve manier. Je komt inspirerend en overtuigend over en daar hebben anderen ook weer baat bij. Je bent in staat om in positieve zin grote veranderingen teweeg te brengen. Doe dit en je bereikt wonderen in je leven. Neem wel de tijd om je goed te ontspannen, want dit is heel belangrijk voor je lichamelijke gezondheid. Probeer een evenwicht te vinden tussen lichamelijke inspanning en ontspanning. Bijvoorbeeld door te sporten en te mediteren of door het beoefenen van yoga.

 

LAVENDELKLEUR

Je bent in staat om verbinding te maken met je hogere zelf en de hogere machten. Je bent een mysterieus persoon en je bezit helende krachten en gaven, die je voor jezelf en voor anderen zou kunnen gebruiken. Je bent op zoek naar jezelf en je zult jezelf vinden door op zoek te gaan naar innerlijke rust, meditatie en harmonie. Gun jezelf hiervoor de tijd. Je straalt een soort magie uit en je leeft met anderen mee. Je kunt iedere uitdaging van het leven aan en je biedt ze ook het hoofd. Dit komt door je helende gaven.

Je kunt met iedereen overweg en voor andere mensen is het al voldoende als je aanwezig bent. Zo laat je zien dat je je gevoelens op vele manieren kunt uiten en dat je niet per se emotioneel hoeft te zijn als je gevoelens je even te veel worden. Je bent een zuivere en heldere persoon  lijkheid en je hebt nu het punt bereikt om alles wat nog opgelost moet worden ook daadwerkelijk aan te pakken en op te ruimen. Doe het nu. Maak daarna nieuwe plannen en voer ze uit, want je bent er innerlijk evenwichtig genoeg voor. Laat dit evenwichtig uitstralen naar anderen en maak ze van dit evenwicht bewust.

Je bent heel goed in staat om je te ontspannen, je over te geven aan innerlijke vrede en om één te worden met het ‘al’. Wat voor jou belangrijk is, is om één te worden of te zijn met je heilige drie-eenheid, lichaam, geest en ziel. Of je nu met iemand persoonlijk contact hebt of aan het telefoneren bent, ieder mens wordt zich bewust van jouw helende uitstraling. Je ziet in alles de eenvoud van het leven en je houdt je graag bezig met het helen op spiritueel gebied. Neem de tijd voor ontspanning en vooral voor meditatie en doe aan lichaamsbeweging, zoals wandelen. Je leert jezelf beter kennen middels de beelden in de dromen die je ontvangt in je slaap. Maak hiervan gebruik en leer ze interpreteren.

 

 

VIOLET

Als je violet in je aura hebt, mag je wel stellen dat je helderziende bent, hoewel niet iedereen zich hiervan bewust hoeft te zijn. Maar de meeste mensen die deze kleur in grote hoeveelheid bezitten, zijn zich er wel degelijk van bewust. Je hebt een grote spirituele kracht die je voor jezelf en voor anderen kunt gebruiken, om je bewust te worden van je taak hier op aarde en om deze ook daadwerkelijk uit te voeren. Je bent een gevoelig persoon en je uit je gedachten en gevoelens best goed.

Je bent ook begripvol jegens anderen en laat iedereen in zijn waarde. Toch kan het zijn dat je juist je eigen gevoelens voorbijloopt en je meer richt op die van anderen om hen te helpen. Maar laat ik je zeggen dat het wel de tijd is om je eigen gevoelens op een rijtje te zetten om zo nog verder te kunnen groeien op ieder vlak. Ontwikkel eerst jezelf voor je je op een ander richt. Je ziet de wonderen van de natuur in veel dingen waar anderen helemaal niet bij stilstaan en je wilt dit graag met anderen delen.

Door dat je medemens zich niet altijd met jou kan identificeren, kan het zijn dat je, om met hen te communiceren, vaker contact hebt met vrienden of familieleden die al lang zijn overgegaan. Wat voor jou heel erg belangrijk is, is om uit te zoeken wat je precies met je leven wilt en hoe je het wilt leiden. Je zou bijvoorbeeld een heel goede therapeut zijn op alle alternatieve vlakken die er zijn. Dit komt niet alleen ten goede van anderen, maar zeker ook van jezelf. Werken op andere gebieden ligt je eigenlijk niet zo goed en doe je ook niet graag.

Volg je roeping is het advies dat ik je kan meegeven. Je bent heel bewust bezig in je heilige drie-eenheid, ofwel in lichaam, geest en ziel. Je doet aan ontspanningsoefeningen en je eetpatroon kan verstandig zijn. Is dat nog niet het geval, dan doe je er goed aan om dit alsnog te gaan doen. Het zal je veel voldoening geven. Intuïtief weet jij precies wat wel en niet goed voor je is.

 

Bron Aura & Chakra cursus + Kleurentherapie

2 gedachten over “Kleuren en persoonlijkheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.