Edelsteen: Scoleciet


 

Scoleciet edelsteen uit India.

Scoleciet (werking) “Deze steen belichaamt de “Vrede die alle Begrip te Boven gaat”. Ik ben nog nooit een steen tegengekomen met zo’n onmiddellijk en diepgaand effect. De innerlijke vrede blijft gewoon maar in lieflijke golven  over je heen stromen. Het biedt bescherming tegen astrale entiteiten en energieën, terwijl het je zachtjes optilt in hogere niveaus van bewustzijn.

Scoleciet is een zeer interdimensionele steen. Het kan je op plaatsen brengen waar geen enkele andere steen toegaan toe heeft. Het kan je in contact brengen met intelligenties uit andere dimensies en realiteiten. Het is behulpzaam bij het reizen door zowel tijd als ruimte, wat je toegang geeft tot zowel oeroude als toekomstige beschavingen. Ik kan iedereen aanbevelen wat scoleciet te hebben. Het vermindert transformationele shock en trauma als geen andere steen. “

Het is ook zeer goed voor mensen die aan slapeloosheid lijden.

Een vrij onbekende Steen van de Maand dit keer: scoleciet, een echte new-agesteen. We ontdekken steeds meer werkingen van dit bijzondere kristal.

Scoleciet is een geweldige steen voor het nieuwe jaar. Misschien maak ook jij bij de jaarwisseling tal van goede voornemens, zoals vroeger naar bed gaan, minder snoepen, meer sporten of een cursus volgen. Vaak komt het er toch niet van; de macht der gewoonte is te sterk. De scoleciet helpt je om die gewoonte echt te doorbreken en inderdaad te doen wat je van plan was.

Steen van de maand Scoleciet

scoleciet trommelsteenScoleciet is een echte new-agesteen. Hij wordt nog niet zo lang als heelsteen gebruikt. Het mineraal wordt gebruikt bij slaapklachten. Scoleciet is ook zeer geschikt als je oude patronen wilt doorbreken.

Kenmerken van scoleciet

scoleciet kristallen

De scoleciet (ook wel scolociet of scoleziet) is een betrekkelijk nieuw mineraal in de edelsteentherapie. Het is meestal wit of doorschijnend kleurloos, maar het kan soms ook zachte kleurtjes hebben, zoals geel, roze, groen of bruin.

Scoleciet vertoont een heldere glans. Ruw vertoont het karakteristieke waaiertjes, of mooie bolletjes.

Het mineraal is pyro-elektrisch: bij verhitting ontstaat er elektrische spanning. Ook is het piëzo-elektrisch: elektrische spanning ontstaat ook als je het kristal vervormt. Een gevolg is dat scoleciet kleine stofjes en rommeltjes kan aantrekken nadat je het opgewreven hebt.

Scoleciet behoort tot de zogenaamde zeolieten. Dit zijn zeer poreuze mineralen die veel water kunnen bevatten. Er bestaan een vijftigtal natuurlijke zeolieten en meer dan tweehonderd synthetische zeolieten.

Scoleciet en andere zeolieten kennen allerlei industriële toepassingen. Ze worden gebruikt in wasmiddelen, wasverzachters en waterontharders. Ze worden ook vaak gebruikt voor de absorptie van vocht, bijvoorbeeld in papieren luiers, deodorant, kattenbakkorrels en pluimveevoer.
Verder worden zeolieten gebruikt bij het kraken van olie, het maken van zuiniger rijdend asfalt, en in bouwmaterialen.

Scoleciet wordt gebruikt bij het zuiveren van water. Het kan zware metalen aan vervuild water onttrekken, zoals chroom, koper, lood, nikkel, cadmium, mangaan en zink in synthetische waterverzachters en afvalwater van bedrijven.

In de edelsteentherapie wordt scoleciet gebruikt bij slaapklachten, en bij mensen die graag iets heel anders met hun leven willen. Scoleciet is zeer geschikt als je oude patronen wilt doorbreken. Gebruik een hangertje of een trommelsteen en focus op wat je wilt veranderen.

 

Herkomst van de naam

ruwe scoleciet

De naam scoleciet is afgeleid van het Griekse woord skolex (‘worm’). De verklaring is dat het mineraal in een vlam eerst zwelt en dan wriemelt als een worm voordat hij smelt.

De naam zeoliet is in 1756 bedacht door de Zweedse mineraloog Axel Fredrik Cronstedt. Hij stelde vast dat stilbiet bij verhitting enorme stoomwolken produceerde, en dus veel water moest bevatten. Daarom noemde hij dit materiaal zeoliet, oftewel ‘kokende steen’. Het woord is afgeleid van de Griekse woorden zein (‘koken’) en lithos (‘steen’).

 

Door de eeuwen heen

Scoleciet is een echte new-agesteen. Hij wordt nog niet zo lang als heelsteen gebruikt.

In vroeger tijd was het niet zo gemakkelijk om mineralen met een gelijksoortig uiterlijk van elkaar te onderscheiden. Pas in het begin van de 19e eeuw lukte het om scoleciet duidelijk te onderscheiden van natroliet, waar het eerder voor werd gehouden.

Tot aan die tijd werd er geen onderscheid gemaakt tussen de sterk verwante mineralen natroliet, mesoliet, scoleciet en thomsoniet (tegenwoordig bekend als de natrolietgroep). De Duitse mineraloog Abraham Gottlob Werner noemde het Faserzeolithe, ‘draderige zeolieten’. Zijn Franse collega René-Just Haüy (1743-1822) noemde het Mesotype.

witte scoleciet

In 1801 maakte Haüy een tweedeling. Hij onderscheidde een natriumhoudend mesotype dat hij natroliet noemde, en een calciumhoudend mesotype dat geen nieuwe naam kreeg. Vervolgens ontdekten de Duitse geleerden Adolph Ferdinand Gehlen (1775-1815) en Johann Nepomuk Fuchs (1774-1856) in 1813 dat calcium-mesotype uit meerdere mineralen bestaat, en ze noemden die scoleciet en mesoliet. Thomsoniet werd in 1820 voor het eerst beschreven.

In de 18e en 19e eeuw waren stukken scoleciet interessant voor verzamelaars. Adellijke dames en vooral heren hielden zich toen graag bezig met het verzamelen van mooi of bijzonder gevormde of gekleurde mineralen.

Verpulverde scoleciet werd incidenteel wel gebruikt als kunstmest. Zeolieten worden tegenwoordig vaak en veel gebruikt in allerlei industriële producten.

 

Effecten op de gezondheid

* Scoleciet hoort bij het hartchakra. Het mineraal helpt je om vanuit liefde te leven. Het hoort ook bij het voorhoofdchakra en het kruinchakra. Scoleciet ondersteunt de teamgeest.
* Scoleciet bevordert een goede nachtrust, met ongestoorde slaap. Het is dan ook een goede steen voor mensen die aan slapeloosheid lijden. De steen helpt je fris op te staan.
* Scoleciet helpt goed bij verstrooidheid en vergeetachtigheid. Het helpt bij een beginnende dementie. Maakt scherp en gefocust.
* Scoleciet helpt de lever met ontgiften. Schadelijke stoffen, afvalstoffen en parasieten worden snel uit je systeem verwijderd.
* Scoleciet heelt de zenuwen, de spieren en het spierweefsel. Het verbetert de grove en fijne motoriek.
* Het mineraal helpt bij shock en trauma, helpt je om snel weer te kalmeren.
* Scoleciet helpt problemen te doorgronden en bij de wortel aan te pakken.
scoleciet hanger

Spiritueel

* Scoleciet maakt tevreden en blij, geeft rust. Het is de steen van innerlijke vrede.
* Scoleciet vergroot je bewustzijn en versnelt je spirituele groei.
* Bij meditatie kan de scoleciet je in contact brengen met oude beschavingen. Het kan je ook helpen een blik in de toekomst te werpen.
* Scoleciet is ook een perfecte steen om oude patronen te doorbreken. Sterker nog, het is moeilijk om oude patronen vast te houden, want de scoleciet stuurt je gewoon de andere kant op.
* Scoleciet zet een wacht voor je lippen. Ondoordachte woorden zullen niet snel over je lippen komen met scoleciet.
* De steen helpt om vanuit liefde op iemand te reageren. Je verwoordt dingen zachter en milder, je reageert vanuit je hart.
* Je functioneert dankzij scoleciet beter in een team. Je kunt voor jezelf opkomen zonder een ander geweld aan te doen.
* Scoleciet is een goede steen om netwerken op te bouwen en te onderhouden.
* Scoleciet integreert alle lagen van je aura. Blokkades in de aura worden opgelost. Je aura zal ook uitdijen. Alle chakra’s worden gereinigd en uitgelijnd.

 

Symbolen

De scoleciet hoort bij het sterrenbeeld Kreeft.
De rune die bij de scoleciet hoort, is de runeL Løgr of Laukr.
De L (Laukr = water, zee of look, ui) staat voor vloeiend meegaan met het tij, en ook voor emoties en geluk.

De scoleciet laat weer stromen wat geblokkeerd was. Scoleciet heeft een diepe verbinding met slaap, dromen en droomsymboliek.

 

Chemische samenstelling

scoleciet trommelstenen

Zeolieten zoals scoleciet zijn aluminiumsilicaten. Ze hebben een kenmerkend kristalrooster met veel ruimte.

Het lijkt alsof er kanaaltjes in de kristallen zitten. In die ruimtes kan gemakkelijk ander materiaal opgenomen worden.

Samenstelling: CaAl2Si3O10.3(H2O)
Hardheid: 5 – 5,5
Glans: glasachtig, zijdeglans
Transparantie: doorzichtig, doorschijnend, transparant
Breuk: onregelmatig
Splijtbaarheid: perfect
Dichtheid: 2,25 – 2,29
Kristalstelsel: monoklien, maar de kristallen lijken tetragonaal of rombisch

 

Wist je dat scoleciet…

  • … veel water bevat? Daaraan is het te danken dat deze edelsteen zo’n fraaie glans vertoont.
  • … familie is van de apofyliet? Beide zijn zeolieten en beide gebruiken edelsteentherapeuten graag bij slaapklachten.
  • … bij de aartsengelen Gabriël en Metatron hoort?
  • … helpt om dromen beter te herinneren als je weer wakker bent? Handig als je een droomboek wilt bijhouden.
  • … je bij shock en stress snel weer kalmeert? Het is een perfecte EHBO-steen.

Bron: http://www.semoea.nl/edelstenen/steen-van-de-maand.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Deze steen behoort tot de zeolieten en is dus familie van de Apofyliet. Deze steen wordt gevonden in het Nasik district in Maharashtra, India.

De steen zorgt voor een verfijnde afstemming met je gidsen en op andere sferen en/of werelden. Scolesiet geeft innerlijke vrede en is behulpzaam bij healing sessies, meditatie, fijne en heldere dromen en bij een uitgeruste slaap. Op het derde oog gelegd geeft hij een heel sereen gevoel en verhoogt hij je bewustzijn. Scolesiet beschermt je tegen entiteiten en negatieve astrale energieën, omdat hij je vibratie verhoogt. Dit is een interdimensionale steen, die je tijdens astrale reizen in contact brengt met buitenaardse intelligenties. Hij helpt je bij tijd- en ruimtereizen en geeft je kennis van oude en toekomstige beschavingen. Scolesiet versterkt het hartchakra en helpt bij het uiten van liefde. Het is dus een goede steen om aan je geliefde te geven om zo de band tussen twee harten te versterken. Hij werkt helend bij stress en angsten. Hij helpt de aura weer heel te maken, mocht deze gaten bevatten en zorgt dan voor een beschermend schild. Scolesiet werkt heel goed samen met stenen met een zeer hoge vibratie, zoals Fenakiet, Azeztuliet, Danburiet, Apofyliet en Natroliet.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.